WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 26 augustus gespeelde wedstrijden.

Drukkerij Woudenberg - De Greef Veevoeders 1 - 2
We beginnen het voetbalseizoen 2016 - 2017 met een wedstrijd in de hoofdklasse. Drukkerij Woudenberg, promovendus uit de 1e klasse, kan direct flink aan de bak tegen De Greef Veevoeders. De openingsfase levert voor beide ploegen goede kansen op een doelpunt op. Eerst een schot van De Greef en kort daarna een prachtige aanval uit het boekje van de Drukkerij. Echter, beide mogelijkheden worden niet benut. In het verloop van de eerste helft blijven de grootste kansen voor de Drukkerij. Verschillende prima aanvallen en schoten worden door de keeper gepareerd of verdwijnen over / naast de goal. Grootste mogelijkheid is een 1-op-1 met de keeper van De Greef, die soepel wordt omspeeld, maar de bal gaat vervolgens in het zijnet. Een ongeschreven voetbalwet leert dat als jij de kansen niet benut, de tegenstander dat wel doet, en zo ook vanavond. Kort voor rust krijgt De Greef een vrije trap te nemen. Felix Jelmersma gaat achter de bal staan en plaatst deze keurig in de verre hoek, 0-1. Direct na rust klapt Drukkerij er weer bovenop. Het team speelt bij vlagen prima voetbal, maar doet zichzelf tekort door niet te scoren. Ineens lijkt dan de wedstrijd beslist. Via een corner komt de bal voor de voeten van opnieuw Jelmersma. Hij bedenkt zich geen moment en ramt de bal strak in de kruising, 0-2. Voor de Drukkerij is dit het signaal op nóg meer pressievoetbal. Dit levert opnieuw de nodige mogelijkheden op, maar de inspanningen worden helaas voor de Drukkers niet beloond. De Drukkerij wil wel, maar het lukt niet. In de laatste minuut redt Olaf Prins de eer. Van behoorlijke afstand ramt hij de bal als een kanonskogel in de verre hoek en brengt daarmee de eindstand van 1-2 op het bord. Een goede overwinning voor De Greef. Drukkerij Woudenberg kan aan de bak, maar het voetbal belooft veel goeds!

Autobedrijf Frietema - Heart for Gardens 2 - 5
De tweede wedstrijd van de avond is ook een hoofdklasse duel. Autobedrijf Frietema neemt het op tegen regerend kampioen Heart for Gardens. In de zomerse periode hebben enkele spelers de overstap gemaakt naar Heart for Gardens en die kunnen direct flink aan de bak tegen Frietema. De wedstrijd begint met schoten van beide teams. Het spel golft op en neer en er wordt in een flink tempo gespeeld. Na 6 minuten breekt Mark de Graaf de wedstrijd open. Hij komt van rechts goed naar binnen en ramt de bal in de verre hoek, 0-1. Niet lang daarna een schitterende bal van Wouter Imminkhuizen. Ruben Imminkhuizen denkt de bal subtiel binnen te rollen, maar op de lijn voorkomt een verdediger erger voor Heart for Gardens en ook in tweede instantie gaat de bal er niet in. Frietema krijgt wel kansen op de gelijkmaker. Het team speelt georganiseerd en geconcentreerd voetbal en weet het de defensie van Heart for Gardens (HfG) gedurig heel lastig te maken. Echter, doelman Moors blijkt een lastige horde op weg naar doelpunten. Ondanks het prima verzorgde spel van Frietema, laat ook HfG zich niet onbetuigd. Zo nu en dan wordt de verdediging van Frietema uiteen gespeeld en doelpunten kunnen dan ook niet uitblijven. Kort voor rust heeft Tom de Greef een prima actie op de achterlijn. Hij behoudt het overzicht en stelt Jur van der Heijden in staat zijn debuut op te luisteren met een doelpunt 0-2, wat ook de ruststand is. Kort na rust valt feitelijke de beslissing. Een lange bal wordt door de andere debutant Kevin van Nieuw-Amerongen met rechts keurig gecontroleerd en met links rustig binnen geschoten, 0-3. Aan de andere kant krijgt doelman Moors de nodige schoten te verwerken, maar hij keept een prima wedstrijd en blijkt vooralsnog niet te passeren. Aan de andere kant valt bijna de 0-4, maar ook daar weet de keeper redding te brengen. Richting het einde van de wedstrijd doet Frietema er nog een schepje bovenop om doelpunten de forceren. Peter Thijssen is degene die uiteindelijk het net weet te vinden. Bij de 2e paal ramt hij de bal hard binnen en brengt de stand op 1-3. Dan ineens gaat het snel met de doelpunten. Kort na de 1-3, is daar weer Mark de Graaf. Hij maakt zijn tweede en zet de 1-4 op het bord. Meteen daarna weer Peter Thijssen, met de 2-4. De wedstrijd blijft ook daarna op en neer gaan met mogelijkheden en kansen aan beide zijden. Het slotakkoord is echter voor Jur van der Heijden. Hij bepaalt de eindstand eindstand op 2-5 en daarmee boekt HfG een prima overwinning. Frietema weet wat het te doen staat in de volgende wedstrijd, maar geeft voetballend wel een visitekaartje af. Prima wedstrijd van beide zijden en leuk om naar te kijken!

Herry’s Bar - Amerboys 5 - 3
Herry’s Bar tegen Amerboys is een wedstrijd in de 1e klasse. Herry’s Bar (HB) dat vorig seizoen degradeerde gaat direct voortvarend van start, maar kijkt na 4 minuten wel tegen een achterstand aan. Yosri Ben Ahmed zet de Amerboys op voorsprong. HB heeft zo nu en dan de handen vol aan de snelle en behendige spelers van Amerboys. Echter, voetballend blijken de barmannen toch wat meer ervaring te hebben. Het team laat de bal rustig rond gaan en laat af en toe schitterende aanvallen zien. De gelijkmaker kan dan ook niet lang uitblijven. Na 7 minuten wordt de stand weer gelijk getrokken. Een prachtig lobje van Barry Koot wordt bij de tweede paal eenvoudig binnengetikt door nieuwkomer Jaap de Ronde, 1-1. Kort daarna weet De Ronde weer het net te vinden en zo staat HB met 2-1 voor. Amerboys zijn dan dicht bij de gelijkmaker maar de bal gaat via de kruising terug het veld in. Het spel gaat op en neer en zo nu en dan leiden de fysieke confrontaties tot wat irritaties. Kort voor rust bouwt HB de score verder uit. Kristian Schouten verlengt een lange bal van Barry Koot en laat de keeper van Amerboys kansloos, 3-1. Echter, nog voor rust weet Yosri Ben Ahmed de aansluitingstreffer te maken en de teams gaan met een 3-2 stand de rust in. Na rust een redelijk evenwicht met schoten en kansen aan beide kanten. Het spel golft op en neer maar doelpunten vallen pas weer in de laatste 5 minuten van de wedstrijd. Jaap de Ronde maakt zijn derde van de avond en gooit daarmee de wedstrijd in het slot, 4-2. Als direct daarop Marcel Bouw ook nog de 5-2 binnenschuift is het helemaal over en uit voor de Amerboys. Debutant Daniël Staieyouta weet nog wel de 5-3 te maken, maar die is louter voor de statistieken. HB begint goed aan de competitie en wint de eerste wedstrijd overtuigend met 5-3.

Garage de jonge Van Dijk -  Sport- en Dierenshop Woudenberg  5-0
Sport- en Dierenshop Woudenberg kan helaas geen compleet team op de been brengen en verliest reglementair met 5-0. 

Van de Lagemaat Bouw & Renovatie - Wiksol Smeermiddelen  1-2
De eerste wedstrijd van deze teams in het nieuwe seizoen begint enthousiast aan beide zijden. Wiksol Smeermiddelen, vorig jaar nog Technica, is gedegradeerd naar de tweede klasse en wil dit seizoen uiteraard hoge ogen gaan gooien. Na enkele minuten beginnen er kansen te ontstaan voor Wiksol, maar het vizier staat niet op scherp,. De wedstrijd komt dan in evenwicht en ook Van de Lagemaat krijgt diverse mooie kansen, maar ook die worden niet benut en er volgt een 0-0 ruststand. Na rust hetzelfde spelbeeld , maar na enkele minuten is het Dennis Koudijs, die raak schiet en Wiksol op 1-0 voorsprong brengt. Niet veel later is het dan alweer 1-1, als Jeroen de Mik voor Van de Lagemaat scoort, en de teams gaan beide in een aanvallende spelstijl op zoek naar de winnende treffer. Deze lijkt er niet meer te komen, maar vlak voor tijd kan Erwin Koudijs dan toch de winst binnenhalen voor Wiksol Smeermiddelen met de 2-1 voor zijn team.  

Dorcas Woudenberg - Van Campen Schilderwerken  2-8
Van Campen Schilderwerken is het vorig seizoen als duidelijke kampioen in de derde klasse gepromoveerd naar de tweede klasse en dit team is vastbesloten om er opnieuw een mooi en doelpuntrijk voetbalseizoen van te maken. Het blijkt echter niet eenvoudig om de weerstand van Dorcas te breken. Er wordt goed gevoetbald en er is voor beide keepers werk aan de winkel. Harun Guven is dan degene die het eerste doelpunt voor Van Campen maakt van dit seizoen, maar Remco Minjon kan nog in de eerste helft de 1-1 maken, wat ook de ruststand blijkt te zijn. Na drie minuten in de tweede helft is het opnieuw Harun Guven die scoort en 2-1 laat noteren. Als dan twee minuten later Michael Bos de 3-1 scoort, dan lijkt de doelpuntenmachine van Van Campen niet meer te stoppen. Harun Guven en Michael Bos voltooien beide hun hattrick en ook Dennis van Rijn en Jochem van de Berg weten het doel te vinden, waardoor Van Campen uitloopt naar een 8-1 voorsprong. In de slotfase kan Ruben van Vliet dan nog de 8-2 scoren, maar helaas voor Dorcas is die treffer slechts voor de statistieken.