WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 9 september gespeelde wedstrijden.

Stam & De Lange Natuursteen - Methorst Milieu    2 - 2

Nadat Stam & De Lange twee opgelegde kansen weet te missen, maakt Methorst Milieu wel een doelpunt. Allard van de Berg scoort uit een vrije trap en zet Methorst Milieu op een voorsprong. Stam & De Lange krijgt kansen op de gelijkmaker, maar het is wederom Allard van de Berg die scoort en zijn tweede van de avond maakt voor Methorst Milieu. Na de rust zoekt Stam & De Lange de aanval en weet Theo van Valkengoed de spanning terug te brengen. Beide ploegen willen scoren en Harold van Zandbrink prikt de gelijkmaker binnen. Het is een open wedstrijd met aan beide kanten kansen, maar er wordt niet meer gescoord. De teams verdelen de punten met een 2-2 eindstand.


Van Egdom Metaalbewerking – De Smit Belastingadvies   2 - 5

Waar De Smit sterk aan de wedstrijd begint en een aantal kansen creëert is het Van Egdom dat fraai de 1-0 maakt. Lykel Sok is de doelpuntenmaker. De Smit blijft sterk voetballen en Christian Valkenburg zet met zijn borst de gelijkmaker op het scorebord. Na de rust loopt De Smit uit. Angelo Scherpenzeel schuift de 1-2 binnen en een minuut na dit doelpunt schiet hij ook nummer twee binnen voor hem deze avond. Ditmaal scoort hij via een vrije trap. Jan-Pieter de Lange brengt de spanning terug door de 2-3 binnen te schieten. De Smit is hier niet van gediend en schieten nog twee ballen tegen het net. Chris en Angelo scoren nog en zo gaan de drie punten met De Smit mee. De eindstand is 2-5.


Ad Exitum – Pon Sportief       1 - 2

In een wedstrijd waar beide ploegen kansen krijgen, ontbreekt het aan de afronding. Net voor het verstrijken van de eerste helft weet Ad Exitum op voorsprong te komen via Jaap de Groot. In de tweede helft raakt juist de doelpuntenmaker de bal ongelukkig, waardoor Pon Sportief op gelijke hoogte weet te komen. Beide teams gaan op jacht naar de winnende treffer en in de laatste seconde van de wedstrijd valt de bal goed voor Bas van der Kolk en schiet hij Pon Sportief naar de overwinning. Een teleurstelling voor de mannen van Ad Exitum en een feestje bij Pon Sportief. De eindstand is 1-2.


VV Boyz – Sanidrome All Stars      8 - 0

Het begin van deze wedstrijd is wat rommelig, met een iets beter spelend VV Boyz. Na 5 minuten spelen komt dit team dan ook terecht op voorsprong. Samir Terlouw schiet hard de 1-0 binnen achter de doelman van Sanidrome. Vlak na deze 1-0 loopt VV Boyz uit naar 3-0. In een tijdsbestek van een minuut scoren Lennart Boer en Evert Veenvliet. Het doelpunt van Evert was een mooi schot van grote afstand en het doelpunt van Lennart was een prachtig uitgespeelde aanval. Sanidrome heeft tot dan toe niks in te brengen en kijkt al vroeg tegen een grote achterstand aan. Sven Timmermans kan de ban breken voor Sanidrome, maar de keeper van VV Boyz redt knap op zijn inzet. VV Boyz maakt voor rust nog de 4-0 via een andere Veenvliet en stevent zo af op een overwinning.
Aan het begin van de tweede helft bijt Sanidrome iets meer van zich af. Steeds vaker komen ze op de helft van de tegenstander en tot de teleurstelling van de spelers gaat een bal voor open doel voorlangs. Na een gele kaart van Sven Timmermans gaan de alarmbellen rinkelen bij Sanidrome. Met puik verdedigen weten ze in een man-meer situatie voor VV Boyz geen tegentreffer te krijgen. Door een eigen doelpunt van Joop Scheer wordt het 5-0. Tot dit doelpunt ging de wedstrijd gelijk op. Het verzet van Sanidrome lijkt te zijn verbroken en VV Boyz loopt via doelpunten van twee Veenvlietjes en Kees Moerdijk uit tot een 8-0 overwinning.

DEG Financiële Dienstverlening – Accon AVM A&A   3 - 1

Deze avond staan er twee topwedstrijden op het programma. DEG – Accon is daar één van. Het ziet ernaar uit dat het een mooie pot voetbal gaat worden. Bij DEG ontbreken een paar vaste waardes en mogen twee onbekende mannen opdraven om de ploeg aan de overwinning te helpen. Bij Accon kampen een paar spelers met lichte blessures, dus ook dit team heeft een nieuwe speler toegevoegd bij de selectie van vanavond.
De eerste grote kans van de wedstijd is voor DEG. Gestimuleerd door deze kans schiet Gerwin van Essen de 1-0 binnen. Zijn schot ploft buiten bereik van de keeper van Accon en via de binnenkant van de paal binnen. Accon kijkt zo al vroeg tegen een achterstand aan en zal de aanval moeten zoeken. Na een mooie aanval van Accon is Dennis de Bruin het eindstation. Hij tikt de gelijkmaker binnen. DEG wordt wakker geschud door een hard schot van Berendjan Sok, die zijn schot op de onderkant van de ziet spatten. Beide ploegen zijn bij vlagen gevaarlijk en aan beide kanten weten de keepers redding te brengen. De eerste helft is aantrekkelijk om te zien en er is veel strijd over en weer. Vlak voor rust komt DEG weer op voorsprong. Na wat geklungel bij Accon spelen de twee nieuwe mannen van DEG het simpel uit en tikt Ronnie van Essen de bal binnen.
In de tweede helft legt de scheidsrechter het spel even stil, doordat de bal hard in het gezicht van de keeper van DEG gekomen was. Net na dit incident houdt juist hij zijn ploeg overeind door een schot knap te pakken. Aan de andere kant gaat de bal er wel in. Na slecht wegwerken van Accon puntert Willem Kalle de 3-1 binnen. Met nog 10 minuten te spelen moeten de jongens van Accon nu echt aan de bak. Dit lijkt te slagen, maar de bal wilt er niet in. Berendjan Sok schiet op de paal en nog een schot gaat net voorlangs. DEG houdt verder makkelijk stand en Accon kan geen potten meer breken. De drie punten gaan met DEG mee naar huis en Accon staat vanavond nog met lege handen en wacht nog steeds op de eerste overwinning van het seizoen.


Heart for Gardens – Bar de Camp      2 - 6

De laatste wedstrijd van de avond is wederom een topwedstrijd. Bar de Camp (BdC) gaat de strijd aan met Heart for Gardens (HfG), de kampioen van afgelopen jaren. Beide teams beginnen aanvallend, met een iets gevaarlijker BdC. Dit kleine overwicht is genoeg om te scoren. Na een mooie kapbeweging van Marc van Ginkel is de keeper van HfG kansloos en tikt hij koel de 0-1 binnen. De sterspelers van HfG hebben moeite met de snelle en behendige spelers van BdC. Het niveau van deze wedstrijd is erg hoog en het publiek wordt enorm vermaakt. Rick Staal brengt de spanning terug met een schot in het hoekje, buiten het bereik van keeper Kollman. Wederom staat Marc van Ginkel in de spotlights vanavond. Hij krijgt de hele zaal stil met een prachtige actie, wat misschien nu al de mooiste aanval van het seizoen kan zijn. Van eigen helft soleert Marc langs drie man om vervolgens de keeper te verschalken en de bal het doel in te glijden. Deze solo krijgt extra glans doordat hij de bal door de benen van zijn eerste tegenstander speelde tijdens zijn actie. Via dit ongelooflijke doelpunt zet hij BdC weer op een voorsprong, 1-2. Rick Staal dacht de stand weer gelijk te trekken, maar zijn schot belandt op de paal. Op slag van rust scoort Nathan Korfker de verdiende 1-3. Na een mooie combinatie met Emmanuel Makonga tikt hij beheerst de bal binnen. HfG wordt bij vlagen weggespeeld, maar laat zien dat het wil vechten voor de winst. Voor de rust wordt het, opnieuw via Rick Staal, 2-3 en de tweede helft beloofd zo erg spannend te worden.
BdC begint scherp aan de tweede helft en een schot van uitblinker Marc van Ginkel wordt ternauwernood naast getikt door de keeper van HfG. Ook een 1 op 1 situatie weet keeper Mors onschadelijk te maken en BdC maakt het voor zichzelf onnodig spannend. Na een gele kaart voor HfG weet BdC wel te scoren en uit te lopen naar 2-4. Met een man meer weten de mannen van BdC het simpel uit te spelen en schiet Emmanuel Makonga van dichtbij raak. HfG zet een offensief in, maar daardoor vallen er ruimtes achterin. Uit een tegenaanval van BdC schiet Elwin Vermeulen zichzelf op het scoreformulier en zet hij zijn ploeg op een 2-5 voorsprong. Het ziet ernaar uit dat HfG de eerste verliespunten van dit seizoen moet slikken. BdC voetbalt zonder druk en Elwin schiet met een mooie volley nog op de paal. Aan inzet geen gebrek, maar HfG is vanavond niet opgewassen tegen de mannen van BdC. Marc scoort nogmaals en met zijn hattrick is hij Man of the Match vanavond. Bar de Camp wint ruim van de favoriet Heart for Gardens, namelijk met 2-6.