WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op woensdag 21 september gespeelde bekerwedstrijden.

Bouwbedrijf Morren B.V. - Autobedrijf Frietema 1 - 1 Morren w.n.s. 
De eerste bekerwedstrijd van de avond en van dit seizoen gaat tussen ploegen die beide in de hoofdklasse acteren. In de eerste helft wordt er door beide teams goed gevoetbald en is er een evenwicht in de wedstrijd. Frietema komt niet onverdiend op 0-1. Net voor rust echter komt Morren langszij door een verwoestende knal van Gerben Staal. De tweede helft kent een zelfde spelbeeld. Voetballende ploegen die veel kansen weten te creëren. Wonderlijk genoeg worden er in de tweede helft geen doelpunten meer gemaakt en dat betekent dat penalty’s de beslissing moeten opleveren. Na 8 strafschoppen is het Morren die aan het langste eind trekt en door gaat naar de volgende ronde.
 

Van de Lagemaat - Van Egdom Metaalbewerking 2 - 1
In de eerste helft gebeurd er weinig en houden de teams elkaar redelijk in evenwicht. Kort na rust wordt de ban gebroken en komt Van de Lagemaat op 1-0. Niet lang daarna vergroot Van de Lagemaat de voorsprong naar 2-0 en dan lijkt de wedstrijd eigenlijk al wel gespeeld. De slotfase wordt nog spannend als Van Egdom de aansluitingstreffer maakt, maar 2-1 is de eindstand en Van de Lagemaat bekert verder. 

Sport - en Dierenshop Woudenberg - Accon AVM 0 - 5
Door twee schitterende doelpunten van doelman Kees van den Ende en een glaszuivere hattrick van Herman Balfoort die na een jaar afwezigheid weer zijn rentree maakt, wint Accon overtuigend met 0-5. 
Oh nee, toch niet! Sport- en Dierenshop Woudenberg komt niet opdagen en zonder te spelen is Accon wél door. 

Kok Houtagenturen - Heart for Gardens 2 - 9
Een nieuw team in De Camp, Kok Houtagenturen, kan in de beker direct aan de bak tegen kampioen en bekerhouder Heart for Gardens. Het verschil is zoals verwacht kon worden, groot. Toch speelt Kok zeker niet onverdienstelijk en verdedigen zij met alles wat ze hebben. af en toe weet Kok eruit te komen maar echt gevaarlijk worden lukt niet. Positief is wel de inzet en passie van het team. Vooral ook de doelman weet zich zo nu en dan te onderscheiden met prima ingrepen en reddingen. Ondanks dat en de vurige steun van het aanwezige publiek verliest Kok deze wedstrijd met 2-9. 

Makelaardij Woudenberg & Szamen  -  DEG Financiële Dienstverlening      2 -2      W&S  w.n.s.
Hoofdklasser DEG treedt aan tegen eersteklasser Makelaardij Woudenberg & Szamen W&S en dat is niet bepaald een tegenstander waar je zomaar  even overheen loopt. W&S is een prima voetballend team dat direct vanuit de 3e klasse doorgestoten is naar de 1e klasse en ook daar laat zien nog wel een stapje hoger  te willen voetballen. Het in grote getale opgekomen publiek krijgt vanaf het beginsignaal een prima wedstrijd voorgeschoteld van twee ploegen die wilden en ook durfden te voetballen. Beide ploegen doen in  de beginfase niet veel voor elkaar onder. Over en weer ontstaan voor beide doelen wat kansjes maar het duurt tot halverwege de eerste helft dat DEG de score via Michel van de Lagemaat weet open te breken 0-1. Dit doelpunt geeft  DEG wat zelfvertrouwen en heel langzaam krijgt de ploeg een licht  overwicht. Dit speelt W&S aardig in de kaart want nu kan de ploeg na hartenlust counteren, wat zelfs met drie vrije mensen voor het doel (nog) geen succes oplevert. De verdediging van DEG krijgt wel meer haar handen vol aan Lennard de Korte. Dan een listige counter en Jonathan van Grol weet af te ronden en de 1-1 is een feit. Vlak voor rust zelfs een paar goede mogelijkheden voor W&S om op voorsprong te komen, maar doelman Reijer van der Wind weet erger te voorkomen, derhalve een ruststand van 1-1. Na de rust zoekt DEG direct de aanval, maar kan niet profiteren van wat slordig spel van W&S. Het spel golft op en neer. Dan begint DEG speler Joost Hazeleger aan een solo en hij weet knap af te ronden en DEG weer op voorsprong te zetten 1-2. Dan komt DEG doelman Van der Wind uit zijn doel. Als de bal langs hem heengaat is daar Jurrian Vissink die de bal in het lege doel schiet en beide ploegen weer in evenwicht brengt 2-2. De wedstrijd blijft spannend en er is, tot enthousiasme van het publiek,  sprake van een heuse bekerkraker. Van der Wind houdt zijn ploeg in de race door met een katachtige reflex W&S van het score af te houden. De laatste drie minuten gaan beide ploegen vol voor de winst. Het is een kwestie van wie scoort die wint. Omdat dit beide ploegen niet lukt, moeten  stafschoppen de beslissing brengen. Daarin toont W&S aan de zenuwen beter in bedwang te hebben en wint met 3-2. Willem Kalle is voor  DEG de pechvogel. Een prachtige wedstrijd waarin W&S laat zien een  eventueel avontuur in de hoofdklasse niet uit de weg te willen gaan. Pluim voor beide teams.


Rijschool Loef  – Ad Exitum   4 – 2
Eerste klasser Rijschool Loef tegen derde klasser Ad Exitum (A.E.) lijkt op papier een uitgemaakte zaak. Echter bij bekerwedstrijden moet je voorzichtig zijn, want daar kunnen wedstrijden anders verlopen dan verwacht. Loef heeft met twee nederlagen een andere start van de competitie gemaakt dan gehoopt. A.E. met 1 overwinning en 1 gelijk spel is ook niet bepaald een hoogvlieger in de derde klasse. Loef zet na het beginsignaal direct druk, maar het is A.E. dat via Brando v.d. Peut op 0-1 komt. Die voorsprong  kan de ploeg niet vasthouden, want Marijn de Korte brengt met een hard schot de ploegen weer in evenwicht. Het spelpeil daalt naar een bedenkelijk niveau. Slordig spel van  beide kanten, maar gelukkig maakt de spanning veel goed. Leendert Jan van Ooijen zet de 1e klasser vervolgens op een 2-1 voorsprong. Loef wil nu doordrukken en zet alles op de aanval, maar gooit daarbij elke vorm van tactiek (weer eens)  overboord. De deur achterin staat dus verder open dan op een kier. Een counter van A.E.  en Jaap de Groot kan simpel langs doelman Rob Nannenberg gaan en de 2-2 laten aantekenen. Dat wordt ook de ruststand. Na de rust direct een geweldige kans op de 2-3 voor A.E. maar Nannenberg redt. Daarna een periode waarin niet te zien is wie nu 1e  en wie nu 3e klasser is.  Van enig klasse verschil is dus nauwelijks sprake en dat mag Loef zich aanrekenen. A.E. krijgt prima kansen op de voorsprong maar de ploeg kan het beslissende tikje niet geven. Dat kan ook Loef aan de andere kant niet. Zelfs in een 3 op 1 situatie weet men niet te scoren. Het is dan ook droevig wat Loef voor het doel van A.E. weet te presteren. De spanning maakt echter nog wat goed. En terwijl iedereen al rekening houdt met strafschoppen, denkt Lindert van Beek daar anders over. Hij glipt eindelijk eens prima langs zijn tegenstander en schuif de 3-2 binnen. A.E. zet nu alles op de aanval en dat straft Loef eindelijk eens prima af in een 1-2 combinatie. Lindert Van Beek met de 4-2 wat ook de eindstand wordt. A.E. teleurgesteld. Loef met de schrik vrij naar de 2e ronde.


De Kaasknabbel  – Garage de jonge Van Dijk   3 – 3 GdjVD w.n.s. 
Derdeklasser De Kaasknabbel (KK) tegen eerste klasser Garage de jonge Van Dijk  (JvD) of te wel de jonkies tegen de veteranen. Dat is in het veld wel te zien. JvD verzorgder en technisch beter spelend. KK zet daar tegenover enthousiasme en sneller spel. Beide ploegen krijgen in de beginfase wat kleine kansjes en al snel is te zien dat Jeroen Hazeleger en Jesper Heslenfeld de gevaarlijkste spelers zijn bij KK. Kevin Oussoren komt namens KK veelvuldig in scoringspositie maar mist scherpte. Ook nu is gaandeweg de wedstrijd niet echt veel te merken van klasse verschil. Voor de rust JvD nog een grote kans op de voorsprong, maar de bal eindigt op het hout. Rust 0-0. Na de rust hetzelfde spelbeeld. Over en weer aanvallend voetbal. Jesper Heslenfeld opent namens KK de score in deze wedstrijd en zet zijn ploeg op een 1-0 voorsprong.  Dan een vrije trap voor JvD en achter bal gaat Rob Gijsbertsen staan. Rob heeft een neusjes voor doelpunten uit vrije trappen en dat laat hij vanavond ook weer zien door de bal keurig in de winkelhaak te schieten 1-1. Nu komt de wedstrijd los. JvD gaat meer druk zetten en dat heeft effect. Jan Pater brengt zijn ploeg op een 1-2 voorsprong . Als JvD even later een vrije trap krijgt en Rob Gijsbertsen simpel laag de 1-3 kan inschieten, lijkt de wedstrijd gespeeld. Jesper Heslenfeld scoort direct erna echter de aansluitingstreffen 2-3 en dan is de spanning ineen weer helemaal terug. KK ruikt haar kansen en onder luide aanmoedigingen valt het met man en macht aan. Een geweldige snijdende passe door de verdediging van JvD wordt fabuleus met een hakje afgemaakt  door Jesper Heslenfeld zij scoort zijn hattrick en de 3-3 eindstand. Daarna moeten stafschoppen de beslissing brengen en daarin tonen de veteranen zich koelbloediger dan de Knabbelaars 3-2 voor JvD. KK teleurgesteld en Garage de jonge Van Dijk naar de 2e ronde. Leuke wedstijd met een gelukkige winnaar.


VV Teus  -   Stam & De Lange Natuursteen  6 – 2
Teus meedraaiend in de bovenste regionen van de 3e klasse tegen het onderin de tweede klasse verkerende Stam & De Lange Natuursteen (S&L). Twee ploegen die wel tegen elkaar lijken opgewassen. Het publiek had echter voor deze late wedstrijd geen belangstelling meer, want de tribunes waren compleet leeg. Yorick Verzaal brengt de 2e klasser al snel op voorsprong 0-1. Lang kan van deze voorsprong niet genoten worden. Erwin Cortus brengt beide ploegen op gelijke hoogte 1-1. Daarna ontstaat er een rustig partijtje zomeravondvoetbal. Erwin Cortus frommelt  zich knap tussen twee man door en weet Teus  op voorsprong te brengen 2-1. Dan een foutje van de Teus doelman en Yorick Verzaal met de 2-2. Teus doet niets onder voor S&L. De ploeg is veel directer in haar aanvallen en heeft in Erwin Cortus een prima scorende spits. Een ware plaag voor de verdediging van S&L. Nog voor de rust scoort hij zijn hattrick en de 3-2 voor Teus. Cortus heeft vanavond de smaak te pakken. Direct na de rust brengt hij de marge op twee en de 4-2 voor Teus. Enkele spelers van Teus blijken nog over voldoende lucht te beschikken wat verbaal goed te horen is. Gelukkig laat Erwin Cortus zijn voeten spreken. Hij legt de bal breed en Martin Velthuizen met de mogelijke beslissing 5-2. Aanvallend kan S&L hier niet veel tegenoverzetten. De ploeg voetbal leuk tot aan de rand van het stafschopgebied en daar eindigt het dan. Voor de statistieken, Erwin Cortus met de 6-2 en zijn vijfde.  Hij staat  daarmee hoog genoteerd op de beker topscoorderslijst. Teus zien we dus terug in de tweede ronde.