WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 4 september 2015 gespeelde wedstrijden.

Methorst Milieu - Lomans Amersfoort B.V. 5 - 0
Lomans Amersfoort B.V. laat het al in de eerste wedstrijd van het seizoen afweten, waardoor Methorst Milieu reglementair met 5-0 wint.

De Kaasknabbel - Futsal Allstars 11 - 1
In de derde klasse begint De Kaasknabbel goed aan de wedstrijd en komt via Jesper Heslenfeld al snel op een 1-0 voorsprong. Futsal Allstars heeft weinig in te brengen en ziet Jeroen Hazeleger knap de 2-0 binnen schieten. In het zadel geholpen door deze snelle voorsprong, gaat De Kaasknabbel steeds beter voetballen en komt Futsal er niet meer aan te pas. Via opnieuw Jeroen Hazeleger (2x) en Jesper Heslenfeld wordt de voorsprong verder uitgebouwd tot maar liefst 5-0. De eer wordt voor Futsal Allstars gered door Vincent Gijsbertsen. Met een prachtige omhaal zet hij de 5-1 ruststand op het bord. Na rust een zelfde spelbeeld waarin De Kaasknabbel de betere ploeg is. De jongste aanwinst van het team, Kevin Oussoren zet de 6-1 op het scorebord en daarna gaat het snel. Via doelpunten van Jeroen Hazeleger, Stefan Oussoren en Harmen Zandee wordt de voorsprong verder uitgebouwd naar 11-1. Hiermee is de scoringsdrift van de Kaasknabbel echter wel gestild. De Kaasknabbel begint dus overtuigend aan het nieuwe seizoen. Voor Futsal Allstars is het hopelijk de eerste en ook direct de laatste keer dat een tegenstander zo uithaalt!


De Smit Belastingadvies - Ad Exitum 3 - 2
De Smit Belastingadvies, het voormalige Bakkerij van de Pol, neemt het in de tweede klasse op tegen promovendus Ad Exitum. De teams zijn in de beginfase redelijk in evenwicht. Het is echter Kevin van Nieuw-Amerongen die de ban breekt en de 1-0 voor De Smit op het scorebord zet. Jaap de Groot is de doelpuntenmaker van Ad Exitum en niet lang na de 1-0 tekent hij dan ook voor de gelijkmaker. Voor rust scoren beide teams nog eenmaal. Angelo Scherpenzeel brengt De Smit weer op voorsprong, waarna Jeftha Burgers de teams opnieuw op gelijke hoogte brengt. De ruststand is dan ook 2-2. Na rust gaat de wedstrijd lange tijd gelijk op. Net als in de beginfase zijn de teams goed in evenwicht. Kansen over en weer worden niet benut waardoor de stand lang gelijk blijft. Vier minuten voor tijd komt hierin echter verandering. Kevin van Nieuw-Amerongen weet opnieuw het net te vinden. Hij schiet de bal hard en zuiver in de kruising waardoor hij De Smit opnieuw op voorsprong zet. De tegenstand van Ad Exitum lijkt na dit doelpunt gebroken. Gescoord wordt er niet meer waardoor De Smit Belastingadvies onder de nieuwe teamnaam de eerste drie punten pakt en daarmee goed aan de competitie begint.

Accon AVM Adviseurs & Accountants - Herrys Bar/HerWimBox 7 - 1
De enige hoofdklasse-wedstrijd van de avond gaat tussen de nummer drie van vorig seizoen en de promovendus, Herrys Bar. Het begin van de wedstrijd is veelbelovend. Beide teams spelen in een hoog tempo wat resulteert in kansjes over en weer. Halverwege de eerste helft neemt Accon meer en meer het initiatief. Echter, dit levert niet direct doelpunten op. Kort daarop krijgt Accon dan toch loon na werken via een mooie aanval over de linkerflank. Vanaf de achterlijn wordt de bal goed teruggelegd waardoor Herman Balfoort eenvoudig de 1-0 kan binnenschuiven. Via Remko Polinder verdubbelt Accon bijna direct de score, maar het ziedende schot spat op de lat uiteen. Kort voor rust wordt de score alsnog verdubbeld. Berendjan Sok trekt vanaf rechts naar binnen en knalt de bal hard in de korte hoek. Ruststand is dan ook 2-0.

De tweede helft is nog maar net begonnen als Terus ten Ham een gele kaar krijgt. De man-meersituatie wordt optimaal benut en Martjan Blokland tilt de score naar 3-0. Herry Bar probeert wat terug te doen en forceert een vrije trap. Dennis van Ee gaat achter de bal staan. Zijn snoeiharde inzet gaat als een streep de goal in en dat betekent de 3-1, waarmee Herrys Bar weer enigszins terug is in de wedstrijd. Het spel van Herrys Bar geeft echter blijk van veel irritatie bij de spelers. Veel onnodige overtredingen worden aan de lopende band gemaakt wat zowel de wedstrijd als het spel ontsiert. Uit een snelle aanval scoort Dennis de Bruin de 4-1. Als kort daarop ook Remko Polinder het net weet te vinden, is de wedstrijd feitelijk gespeeld. Drie minuten voor tijd denkt Herrys Bar de bal in het open goal te schuiven, maar Dennis de Bruin voorkomt met een geweldige verdedigende actie een tweede tegengoal. Aan de andere kant is het echter wel raak. Achtereenvolgens Herman Balfoort en Berendjan Sok weten nog te scoren en daarmee de eindstand verdient op 7-1 te bepalen. Accon begint het seizoen goed en staat na vanavond bovenaan in de hoofdklasse.

Drukkerij Woudenberg - Bouwbedrijf Morren B.V. 1 - 3
In de eerste klasse trapt Drukkerij Woudenberg af tegen de degradant uit de hoofdklasse, Bouwbedrijf Morren. Zoals gewoonlijk begint Morren fanatiek en vol inzet aan de wedstrijd en dat levert al snel gevaar voor het doel van Drukkerij op. Gerben Staal krijgt de bal er echter niet in, zijn schot geselt de paal. Ook een nieuwe schotkans voor Staal levert geen doelpunt op. Via de keeper en de paal vliegt de bal uit het doel en zo blijft de stand 0-0. Morren heeft het betere van het spel en speelt dan ook voornamelijk op de helft van de tegenstander. Toch krijgt ook Drukkerij kansen. Via een geniaal stiftje van Marvin Steenbeek komt Drukkerij bijna op voorsprong, maar de subtiele inzet gaat over de goal van Morren. Morren neemt het doel van Drukkerij in de eerste helft veel onder vuur, maar doelman Van Asselt staat goed te keepen en houdt zijn team dan ook op de been. Ondanks de grote kansen is de ruststand 0-0.

Ook de beginfase van de tweede helft heeft Morren een overwicht en ditmaal resulteert dit wel in doelpunten. Hendrik Sok opent de score en zet Morren op 0-1. Kort daarop weet ook Cor Broekhuizen het net te vinden. Het bouwt de score uit naar 0-2. De wedstrijd is sportief en beide teams voetballen leuk en in een hoog tempo. Via een prima aanval komt Morren opnieuw in scoringspositie, maar opnieuw ook weet doelman Van Asselt de bal uit het doel te houden. Aart-Jan van der Wind heeft de aansluitingstreffer op zijn schoen. Zijn snoeiharde inzet spat echter op de lat uiteen waardoor doelman Van der Wind met de schrik vrijkomt. Gerben Staal beslist vervolgens de wedstrijd in het voordeel van Morren. Ook hij pikt zijn doelpuntje mee en zet de 0-3 op het scorebord. Marvin Steenbeek redt vervolgens nog de eer voor Drukkerij. Hij tekent voor de 1-3 en zet daarmee de eindstand op het scorebord.

Garage de jonge Van Dijk - Keukengalerie/AV Verzekeringen 3 - 4
De promovendus Garage de jonge neemt het in de eerste klasse op tegen Keukengalerie. De wedstrijd begint goed voor Garage de jonge, want via Arnoud Leenstra komt zij al snel op een 1-0 voorsprong. Lang kan Garage de jonge echter niet van de voorsprong genieten. Roy Groot zet Keukengalerie al snel op gelijke hoogte. Beide teams spelen vervolgens wat afwachtend. Toch weet Keukengalerie opnieuw te scoren. Doelpuntenmaker Roland van Andel zet de 1-2 voorsprong op het bord waardoor Keukengalerie een 1-0 achterstand vrij snel ombuigt in een voorsprong. Garage de jonge probeert vervolgens de gelijkmaker te forceren. Zij zijn dichtbij een doelpunt, maar de lat voorkomt een treffer. Keukengalerie weet de kansen wel te benutten en komt via Dennis Hoffmann zelfs op een 1-3 voorsprong. Helaas wordt al voor rust de wedstrijd ontsierd door veel verbaal geweld tegen zowel tegenstanders als de scheidsrechters, erg jammer! Ondanks dit alles leiden de scheidsrechters het geheel in goede banen. Ruststand 1-3.

Het begin van de tweede helft is opnieuw afwachtend. Rob Gijsbertsen weet de aansluitingstreffer binnen te prikken waardoor Garage de jonge weer terug is in de wedstrijd, 2-3. Keukengalerie mist vervolgens een enorme kans op de 2-4 waardoor de spanning in de wedstrijd blijft. Blijkbaar kunnen de spelers hier niet zo goed mee omgaan. De gemoederen lopen constant hoog op en het spel wordt over en weer harder en harder, waarbij vooral Garage de jonge zich negatief onderscheid. Een vrije trap van Garage wordt van de lijn gehaald en in de counter slaat Keukengalerie toe. Dennis Hoffmann maakt zijn tweede doelpunt van de avond en zet Keukengalerie op 2-4. Als Rob Gijsbertsen vervolgens een gele kaart krijgt zijn het opnieuw de scheidsrechters die het moeten ontgelden. De wedstrijd ademt dan ook een negatieve sfeer en dat is erg jammer. Garage komt nogmaals terug in de wedstrijd als Jan Pater de 3-4 binnenschiet. Met deze tussenstand wordt de slotfase van de wedstrijd zeer spannend. In de laatste minuut weet Keukengalerie de lat te raken en schiet Garage op de paal. Gescoord wordt er echter niet meer, waardoor Keukengalerie middels een 3-4 overwinning aan het langste eind trekt. Spijtig te moeten constateren dat sommige spelers meer energie willen steken in het uiten van krachttermen c.q. vloeken en verbaal geweld richting de scheidsrechters, dan in het spelletje voetbal zelf. Wie de schoen past, trekke hem aan! Hierdoor werd de wedstrijd ernstig ontsierd en voor zowel toeschouwers als scheidsrechters geen prettige afsluiting van de avond. Jammer mannen, geen reclame voor het voetbal. Pluim voor de scheidsrechters die het hoofd wel koel wisten te houden.