WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 11 september 2015 gespeelde wedstrijden.

VMV/Teus - De Smit Belastingadvies 2 - 7 
In de tweede klasse trappen VMV/Teus en De Smit Belastingadvies vanavond af. De Smit is de competitie goed begonnen door vorige week te winnen van Ad Exitum. Teus daarentegen ging tegen de kampioen van de derde klasse met maar liefst 10-0 onderuit. Rede genoeg om iets recht te zetten! Het is echter De Smit dat sterk aan de wedstrijd begint en doelman Henco van Holland enkele malen test. Hij bewijst een betrouwbare sluitpost te zijn en houdt zijn team, met enkele fraaie reddingen  op de been. Tegen de verhoudingen in schiet Martin Velthuizen ineens de 1-0 binnen. Kort daarop krijgt hij nog een enorme kans om de score uit te bouwen, maar dit kansje weet hij niet te benutten. Hierdoor blijft de tussenstand enigszins verrassend 1-0. De Smit blijft aanvallend voetbal spelen, maar weet keer op keer niet te scoren. Een oud voetbalcliché leert dat als het ene team de kansen niet benut, de bal er aan de andere kant invliegt. En zo ook vanavond. Roelof van Wolfswinkel knalt de tweede van de avond binnen en zet Teus daardoor op een 2-0 voorsprong wat ook de ruststand wordt. De Smit wil in de tweede helft duidelijk wat recht zetten en maakt misschien wel de snelste goal van de competitie. Binnen enkele seconden schiet Kevin van Nieuw-Amerongen de aansluitingstreffer binnen  2-1. Kevin is dan helemaal los want nog geen minuut later knalt hij ook de gelijkmaker in de kruising. Om zijn hattrick te completeren schiet hij binnen de minuut ook nog de 2-3 voor De Smit binnen. Hierdoor buigt het team binnen twee minuten een 2-0 achterstand om in een 2-3 voorsprong. De Smit ruikt dan bloed en drukt door. Angelo Scherpenzeel maakt de 2-4 omdat doelman Van Holland op het verkeerde been staat. Teus is de weg dan helemaal kwijt en daar profiteert De Smit van. Het is opnieuw Kevin van N-A die scoort en de 2-5 op het scorebord zet. Angelo Scherpenzeel puntert keihard zijn tweede van de avond binnen en zet de stand op 2-6. Geheel in stijl sluit Kevin van N-A het doelpuntenfestijn af door zijn vijfde goal van de avond te maken en de eindstand op 2-7 te bepalen. Na twee wedstrijden heeft De Smit het volle pond. Zij beginnen dus goed aan de competitie en voeren de ranglijst aan. Voor Teus betekent de nederlaag de tweede op rij en daarom staan zij na vanavond onderaan in de tweede klasse. 

 

Van Egdom Metaalbewerking - Amerboys    2 - 11 
Van Egdom en Amerboys spelen beide hun eerste competitiewedstrijd in de tweede klasse. Amerboys is voor de gelegenheid gestoken in nieuwe tenues en wil deze blijkbaar in stijl inwijden. Een fel begin van beide teams belooft namelijk veel goeds voor het restant van de wedstrijd. Toch blijven doelpunten uit. Er zijn kansen over en weer, maar het is vooral Amerboys dat meerdere malen gevaarlijk voor het doel van Van Egdom opduikt. Drie minuten voor rust breekt Michael Wijnands de wedstrijd open, 0-1. Een goede redding van doelman Van der Bas voorkomt kort daarna een grotere achterstand voor Van Egdom. Echter, Yosri Ben Ahmed weet voor rust de score te verdubbelen, 0-2. Ook Teun van de Berg en opnieuw Wijnands weten nog voor rust het net te vinden waardoor de ruststand 0-4 wordt. De tweede helft is nog maar net begonnen als Michael Wijnands opnieuw het net weet te vinden. Hij heeft het duidelijk naar zijn zin, want maakt direct dus zijn derde goal van de avond. Lykel Sok is echter de doelpuntenmaker van Van Egdom. Hij redt de eer door de 1-5 binnen te schieten. Vervolgens is het weer Amerboys dat scoort. Mike de Graaf (1-6) en de tweede van Yosri betekenen een 1-7 tussenstand. Ook Wijnands gaat onverstoorbaar door met scoren. Hij knalt de stand naar 1-8. Amerboys is helemaal los en komt via Teun van de Berg zelf op 1-9. Een spaarzame tegenstoot van Van Egdom wordt door Herman van de Bosch afgerond. Uit een schitterende aanval weet Van Egdom dus nogmaals te score, 2-9. Guitan Peters heeft tot dusver nog niet gescoord, maar knalt via de onderkant van de lat ziedend raak, 2-10. Wijnands sluit de wedstrijd af door zijn vijfde van de avond te maken en de eindstand op 2-11 te bepalen. Een vliegende start voor Amerboys in de tweede klasse. 

 

VV Boyz - Van Campen Schilderwerken 3 - 6 
VV Boyz neemt het in de derde klasse op tegen een nieuwkomer, Van Campen Schilderwerken. Beide teams beginnen leuk en sportief aan de wedstrijd en geven er blijk van te willen voetballen. Van Campen begint aan de competitie door eerst maar eens in eigen doel te scoren. Hierdoor komt VV Boyz op een 1-0 voorsprong. Theo-Jan Veenvliet weet uit een scherpe aanval zelfs de 2-0 op het scorebord te zetten waardoor Van Campen al vroeg tegen een flinke achterstand aankijkt. Michael Bos echter maakt al snel de aansluitingstreffer, waardoor de spanning in de wedstrijd terug is, 2-1. Nog voor rust trekt Van Campen de score gelijk. Niels Snijders is de maker en zet zijn team ook nog bijna op voorsprong. Zijn keiharde volley raakt echter de lat, waardoor de ruststand 2-2 is. Na rust klappen de beide teams er weer op wat resulteert in een penalty voor Van Campen. Lennart Boer maakt een overtreding en krijgt daarvoor de gele kaart. Michael Bos benut vervolgens de strafschop en zet Van Campen op voorsprong, 2-3. Aan de kant van Van Campen is het Dennis van Rijn die de gele kaart pakt. VV Boyz weet hiervan echter niet de profiteren. Sterker nog Lennart Boer die kort na rust geel ontving, krijgt nu wegens natrappen zelfs de rode kaart gepresenteerdVV Boyz moet dus door met drie man. Niels Snijders profiteert hiervan en maakt de 2-4 voor Van Campen. Uit een vrije trap komt VV Boyz nog wel terug in de wedstrijd. Bart-Jan Boer knalt de 3-4 binnen waardoor het weer spannend wordt. Echter, ook Evert Veenvliet ontvangt de gele kaart waardoor VV Boyz opnieuw met een man minder komt te staan. Niels Snijders maakt zijn derde van de avond en beslist de wedstrijd, 3-5. Harun Guven maakt nog een doelpunt voor Van Campen en zet zo de 3-6 eindstand op het scorebord. Al met al een prima debuut voor Van Campen in de Woudenbergse zaalvoebalcompetitie.    

Pon Sportief - Sanidrome All Stars     2 - 6 
Een afwachtend begin van de teams in deze derde klasse-wedstrijd. Sanidrome neemt echter het initiatief en dat levert direct een doelpunt op. Sven Timmermans breekt de wedstrijd open en zet Sanidrome op 0-1. Uit een prima aanval maakt Pon de gelijkmaker. Serdar Kutlubay is de doelpuntenmaker, 1-1. Nog voor rust komt Sanidrome weer op voorsprong. Jordi Hofland maakt de 1-2. Voetballende zijn beide teams in evenwicht en de ruststand is dan ook 1-2. Na rust begint Sanidrome goed en creëert het veel kansen en mogelijkheden. Arjan Blokhuis weet hier wel raad mee en maakt de 1-3 voor Sanidrome. Kort daarop beslist Sanidrome feitelijk de wedstrijd. Sven Timmermans maakt zijn tweede en ze Sanidrome op 1-4. Onno Wijnia doet nog iets terug voor Pon (2-4), maar kort daarop schiet Maarten Cozijnsen de 2-5 binnen. Uit een puntgave aanval maakt Jordi Hofland ook nog de 2-6 en daarmee bepaalt hij de eindstand. Een leuke en attractieve wedstrijd die geheel in stijl van deze avond, doelpuntrijk was. 

 

Heart for Gardens - Accon AVM Adviseurs & Accountants 1-0 
In de hoofdklasse begint de regerend kampioen aan het seizoen tegen Accon dat vorige week haar eerste wedstrijd al speelde. Accon begint enigszins gehavend aan de wedstrijd. Het moet wegens ziekte maar liefst drie spelers missen. Beide teams beginnen fel, HfG valt aan en Accon beperkt zich tot het voetbal uit de omschakeling. Mark de Graaf is dicht bij de openingstreffer, maar doelman Siereveld voorkomt dit met een goede redding. Het duel is fanatiek en vol inzet en speelt zich vooral op de helft van Accon af. In de omschakeling weet de ploeg enkele kansen te creëerenBerendjan Sok is het dichtst bij een doelpunt voor Accon. Zijn ziedende schot spat op de lat uiteen boven de kansloze doelman Moors. Zo blijft de stand voor rust 0-0. De tweede helft begint waar de eerste geëindigd is, fanatiek en fel. Een moment van onachtzaamheid in de defensie van Accon wordt door John de Graaf afgestraft. Zijn inzet vliegt enigszins gelukkig in de goal en betekent de 1-0 voor HfG. Doelman Siereveld is ook vanavond weer een betrouwbare sluitpost voor Accon. Met verschillende goede reddingen weet hij zijn team op de been en in de wedstrijd te houden. Accon gaat naarmate de wedstrijd vordert meer naar voren voetballen en dat levert kansen op. Een schitterend hakje van Berendjan Sok zet Corstiaan de Keijzer vrij voor het doel. Zijn inzet wordt echter van de lijn gehaald door Paul de Graaf. Kort voor tijd krijgt Accon een vrije trap op de rand van het doelgebied wegens luidkeelse op- en aanmerkingen op de leiding. De scheidsrechters van vanavond zijn hierin zeer rigoureus en treden kordaat en juist op. Berendjan Sok ramt de bal in de dak van het doel . Zowel Accon als de aanwezige toeschouwers denken dat de gelijkmaker is geproduceerd. Echter, de indirecte vrije trap is direct genomen, waardoor het doelpunt terecht wordt afgekeurd. Accon weet nog enkele goede kansen te creëren, maar bij beide teams is het pijpje, door het hoge tempo leeg. Heart for Gardens begint met een nipte 1-0 overwinning aan de competitie. Voor Accon betekent de 1-0 nederlaag de eerste wedstrijd in twee seizoenen dat het team niet weet te scoren. Beide teams trakteerden het aanwezige publiek wel op een goed en zeer spannende en ook sportieve wedstrijd.  

Bar de Camp - DEG Financiële Dienstverlening 3 - 1    
De tweede hoofdklasse-wedstrijd van de avond gaat tussen Bar de Camp en de nummer twee van vorig seizoen DEG. Bar de Camp verloor haar eerste competitiewedstrijd en voor DEG is het pas de eerste wedstrijd van het seizoen. De wedstrijd begint goed en beide teams voetballen vol inzet. DEG weet in de openingsfase haar inzet te belonen. Willem Kalle neemt de 0-1 voor zijn rekening. De wedstrijd gaat op en neer met kansen over en weer. Bar de Camp blijft als altijd voetballen en komt voor rust op gelijke hoogte. Marc van Ginkel knalt de bal hard in de verre hoek en tekent daarmee voor de 1-1, wat ook de ruststand wordt. In de tweede helft zijn de teams aan elkaar gewaagd. Beide teams creëren kansen en voetballen met  inzet en passie. DEG is heel dicht bij een doelpunt, maar de inzet van Gerwin van Essen belandt op de paal. Halverwege de tweede helft is daar Dawoud Matti. Hij knalt de bal stijf in de kruising en zet Bar de Camp op een 2-1 voorsprong. Een minuut later maakt hij ook de 3-1 en beslist daarmee feitelijk de wedstrijd. DEG moet dan komen en daardoor ontstaan er ruimtes achterin. Bar de Camp weet ook nog de lat te raken, maar gelukkig voor DEG levert dit geen doelpunt op. Aanvallend kan DEG echter geen vuist meer maken, mede dankzij goed verdedigend werk van de Camp. Gescoord wordt er niet meer en daardoor revancheert Bar de Camp zich voor de eerdere competitienederlaag.