WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 13 Januari 2017 gespeelde wedstrijden.

Find MKB (voorheen Methorst Milieu) in hun nieuwe tenues.

Find MKB - Dorcas Woudenberg 7 - 1
In de tweede klasse kan Find MKB (voormalig Methorst Milieu) de voorsprong als koploper uitbouwen. Winst is daarvoor wel noodzakelijk. Vanaf het begin zijn de intenties van Find MKB dan ook duidelijk. Dorcas staat stijf onderaan en krijgt ook vanavond een flinke draai om de oren. Voordat iedereen het goed en wel beseft staat er als een 3-0 tussenstand op het scorebord. Mohamed Bouyglafin (2x) en Jeroen van de Berg beslissen vroegtijdig de wedstrijd. Niet veel later wordt het ook 4-0 door Lars van der Zanden. Voor rust zelfs nog de 5-0 van Martin van Dieten. In de hectische slotfase van de eerste helft lopen beide teams tegen een gele kaart aan. Dit resulteert zelfs in een penalty voor Dorcas, die keurig wordt benut, 5-1 door Ruben van Vliet. Bij het akkefietje krijgt een speler van Find MKB zelfs zijn tweede gele kaart en dus moet hij vertrekken. Toch vreemd als je al 5-0 voor staat! Na rust scoor Find MKB nog twee keer. Nogmaals Mohamed en Martin en dus komt er een 7-1 eindstand op het scorebord. Ook de tweede helft is alleen spannend vanwege de continu hoog oplopende emoties. Ondanks het duidelijk overwicht van Find MKB toch veel gele kaarten in de wedstrijd. Uiteindelijk een terechte en duidelijke overwinning. Volgende keer wat minder fysiek is wellicht een idee?  

Van Egdom Metaalbewerking - Van de Lagemaat Bouw & Renovatie 2 - 0 
Van Egdom tegen Van de Lagemaat is een wedstrijd onderin de tweede klasse. De eerste helft is leuk en aantrekkelijk om naar te kijken. Beide teams willen voetballen en gaan vol voor de winst. Dit resulteert echter niet in heel veel kansen en mogelijkheden. En komt er een keer een goede kans, dan zijn daar steeds de doelmannen van beide teams die met uitstekend keeperswerk hun goals voor de rus schoon houden. Na rust krijg Van Egdom een penalty. Lykel Sok gaat achter de bal staan en schiet keurig de 1-0 binnen. Niet veel later komt ook de 2-0 op het scorebord. Rutger Blankenstijn staat aan het einde van een messcherpe counter en rond prima af, 2-0. Daarmee is de wedstrijd ook gespeeld. Gescoord wordt er in het restant van de wedstrijd niet meer. Een leuke wedstrijd waarin Van Egdom net wat gelukkiger was en daardoor drie belangrijke punten pakt.

Pon Sportief - De Kaasknabbel 3 - 6
Een wedstrijd in de derde klasse. Hier hoeven we minder lang op doelpunten te wachten. Al vroeg in de wedstrijd schiet Jeroen de Muijnck prachtig raak en breekt hij de wedstrijd open. De Kaasknabbel heeft het betere van het spel en krijgt prima mogelijkheden op meer doelpunten. Kevin Oussoren is snel en behendig en is de verdedigers van Pon te snel af, 0-2. Kort daarop scoort Kevin opnieuw, 0-3. Nog voor rust completeert Kevin zijn hattrick. Hij omspeelt de doelman en rond beheerst af, 0-4! De ruststand wordt zelfs 0-5 als Jesper Heslenfeld ook het net weet te vinden. Na rust doet Pon iets terug. Bas van der Kolk weet te scoren en de stand een wat dragelijker aanzien te geven. Het antwoord van De Kaasknabbel laat niet lang op zich wachten. Van grote afstand weet Henry Oussoren raak te schieten en de keeper verbouwereerd achter te laten, 1-6. Pon probeert het in het restant van de wedstrijd nog wel, maar de wedstrijd is gespeeld. Danny van de Kraats knalt nog keihard de 2-6 in de winkelhaak. De eindstand wordt bepaald vanaf de penaltystip. Stefan Putman zet de 3-6 eindstand op het scorebord, maar daar blijft het bij. De Kaasknabbel wint overtuigend. Mede dankzij man of the match: Kevin Oussoren!

VV BOYZ - KOK HOUTAGENTUREN 0 - 6 
Kok Houtagenturen, het jongste team van de zaalvoetbalcompetitie, weet dat het moet winnen om nog mee te doen om het kampioenschap in de 3e klasse. En die wil blijkt duidelijk aanwezig, want de ploeg begint furieus aan de wedstrijd en komt al na 4 minuten via Daniel Moesbergen op een 0-1 voorsprong. Beide ploegen, op volle sterkte, spelen vol op de aanval en dat maakt het voor de toeschouwer aantrekkelijk om naar te kijken. Over en weer ontstaan spectaculaire momenten  voor beide doelen. VV Boyz krijgen een goede mogelijkheid  op de gelijkmaker in een 1 op 1 met de doelman van Kok. Deze redt prima met de knie en laat in het verdere van de wedstrijd zien een zeer betrouwbare sluitpost te zijn. Dat geeft een ploeg zelfvertrouwen!  Dat zelfvertrouwen heeft ook Rick van der Weart, want hij rond zijn solo keurig af en zet Kok op 0-2. VV Boyz blijft de aanval zoeken, maar stuit meerdere malen op de Kok doelman. Zonder geluk vaart niemand wel, zo ook Pieter van de Lagemaat. Hij ziet dat zijn schot op doel door een tegenstander  van richting wordt veranderd en de 0-3 staat op het scorebord. Helaas heeft  VV Boyz speler Lennart Boer zichzelf even niet in de hand. Hij moet met geel voor 2 minuten het speelveld verlaten. Bij het verlaten van het speelveld gaat hij echter  verbaal/fysiek verhaal halen bij de scheidsrechter, wat hem direct rood oplevert. Jammer want daarmee dupeert hij zijn ploeg  in ernstige maten, omdat die nu 7 minuten met een man minder moeten spelen. Na de 0-3 ruststand beginnen beide ploegen fel aan de 2e helft, waarin ook Kok zich niet onbetuigd laat. Als snel loopt Kok speler Van de Weart tegen geel aan. Hij mag voor 2 minuten vertrekken. Nu staan er dan ineens 8 spelers op het veld en dat schept ruimte en met die ruimte weten de snelle spelers van Kok wel raad.  Daniël Makonga en Marcel Ruijter tillen de stand snel naar 0-5. In de fase daarna laat ook doelman Kees Schoonderbeek van VV Boyz zien een balletje te kunnen stoppen. Hij behoedt zijn ploeg voor een flinke afstraffing. Als tegen het einde nog een speler van VV Boyz het veld met geel moet verlaten, is het Daniël Makonga die de 0-6 eindstand op het scorebord weer te zetten. Jammer dat deze overigens zeer aantrekkelijke wedstrijd te veel  kaarten kende.  Geen goed begin van 2017 mannen!

DRUKKERIJ WOUDENBERG - DE GREEF DIERVOEDERS  2 - 4
Dat een topper zou moeten worden werd, achteraf bezien, een flopper. Nummer 2 in de hoofdklasse De Greef weet wat het na de kostbare nederlaag van vorige week tegen Accon, moet doen om in het spoor te blijven van koploper Bar de Camp. Het vond in Drukkerij Woudenberg een gewillig meewerkende tegenstander. Al vroeg in de wedstrijd gaat Bart Schennink op links langs zijn tegenstander en schiet op doel. De drukkerij doelman faalt hopeloos en laat de recht op hem afkomende bal gewoon over zich heen het doel in gaan. Dit geeft de drukkerij Woudenberg ploeg zeker geen zelfvertrouwen. Toch weet de ploeg op de helft van De Greef een werkelijk fantastische  combinatie te maken met een heerlijke gelijkmaker van Olaf Prins 1-1. Dan toch ineens krijgen de drukkers vleugels en gaan naarstig op zoek naar de voorsprong. Maar helaas dan laat de drukkerij doelman het opnieuw afweten.  Te veel tijd nemend voor het weer  in het spel brengen van de bal levert De Greef een vrije trap op. Sander Van Keulen zet zich achter de bal en benut dit buitenkansje 1-2.   Kort erna gerommel in de achterhoede bij Drukkerij Woudenberg. Dank je wel zegt Sander van Keulen en hij zet De Greef op 1-3.  Ook in deze wedstrijd een gele kaart. De Greef 2 minuten met een man meer, maar weet dit buitenkansje niet te benutten. Ruststand 1-3. Na de rust houden de ploegen elkaar aardig in evenwicht . De Greef gelooft het wel en Drukkerij Woudenberg kan moeilijk of niet. Dan beslist De Greef de wedstrijd  via nota bene Erwin van Weerdenburg, die volgens insiders nog nooit gescoord heeft. Een verkeerde uitworp van de doelman van Drukkerij Woudenberg is een prooi voor De Greef en Van Weerdenburg rond af 1-4. Dit moet de beslissing zijn. Drukkerij Woudenberg heeft nu niets meer te verliezen en gaat nu nadrukkelijker de aanval zoeken. Dat levert niet meer op dan een vrije trap. Maar en vrije trap is een kansje moet Kevin van Asselt gedacht hebben en inderdaad, hij met de 2-4. De Greef krijgt vlak voor tijd nog een goede kans. Van afstand wordt de bal over de Drukkerij doelman geschoten,  vervolgens gaat de bal via de onderkant van de lat niet over de doellijn. De doellijn camera registreert geen doelpunt en de scheidsrechter krijgt dus geen melding op zijn horloge. Eindstand van deze toch wel teleurstellende wedstrijd 2-4. De Greef is (even?) mede koploper in de hoofdklasse, samen met Bar de Camp. Die hebben echter wel een wedstrijd minder gespeeld.

Heart for Gardens  -  Autobedrijf Frietema  6 – 0
Nog geen handvol toeschouwers nam de moeite om naar deze hoofdklasse wedstrijd te komen kijken. En ze hebben gelijk gehad. Beide teams traden zeker niet aan in hun sterkste formatie en dat was op het veld goed te zien. Heart fot Gardens (HfG) wel de wat betere ploeg, omdat zij spelers heeft die doelpunten kunnen maken. Zo’n speler is Tim Staal. Hij zet zijn ploeg al vroeg in de wedstrijd op 1-0. Ausputzer Paul de Graaf wil ook  graag een doelpuntje meepikken, maar ziet zijn schot eindigen op de paal. Dat doet even later ook Jur van der Heijden. De HfG speler schiet voor open doel ook op de paal. In een troosteloze ambiance werken de beide ploegen naar de rust toe, die vermoedelijk 1-0 zou worden. HfG krijgt echter nog een hoekschop te nemen en terwijl iedereen al aan de thee dacht, dacht Paul de Graaf aan een doelpunt en een 2-0 ruststand. En dat werd het ook.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. HfG veelvuldig in de aanval tegen en toch wel onmachtig Frietema. Tim Staal beslist de wedstrijd definitief met zijn 2e en HfG’s  3e doelpunt. Frietema geeft zich nu gewonnen.  Nick de Greef met twee doelpunten en Jur van der Heijden bepalen deze wedstrijd vervolgens  op 6-0. HfG doelman Moors had een makkelijke avond en behoefde slechts enkele malen in actie te komen, wat hij foutloos deed.  HfG heeft weer aansluiting met de middenmoot, terwijl Frietema vaster op de laatste plaats is gekomen. Handhaving in de hoofdklasse gaat voor deze ploeg een moeilijk verhaal worden.