WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 20 Januari 2017 gespeelde beker wedstrijden.

FIND MKB - DE SMIT BELASTINGADVIES 7 – 3 
De koploper in de tweede klasse Find MKB tegen De Smit Belastingadvies, een middenmoter in diezelfde klasse. Waren de ploegen in de competitie nog redelijk aan elkaar gewaagd (4-3 voor Find), vanavond is het tussen deze twee ploegen nooit een echte wedstrijd geworden. Een gebrek aan wissels aan de kant van De Smit was daar debet aan. Daarnaast hadden de belastingmannen nog eens pech dat Martin van Dieten van Find in vorm was, wat hij etaleerde door het scoren van maar liefst 4 doelpunten. Staat Martin al genoteerd in de top 10 van de competitie topscorerslijst,  met deze scores in de beker nestelt hij zich aan de top van de topscoorders in de bekercompetitie, samen met Ton de Greef van Heart for Gardens. Find MKB naar de laatste acht!

HEART FOR GARDENS - DE GREEF DIERVOEDERS  4  - 2
Twee hoofdklassers die er in de competitie een spannende wedstrijd van hadden gemaakt. Toen was er 6-5 winst voor De Greef. Heart for Gardens wenste geen herhaling van die wedstrijd en trad, in tegenstelling tot haar tegenstander, op volle sterkte aan. Heart for Gardens was de ploeg met het meeste initiatief en doelgerichte aanvallen. Het kwam dan ook verdiend op voorsprong, maar moest met lede ogen toezien hoe doelman Rick Moors zich verkeek op een schotje op doel, door over de bal te trappen. Heart for Gardens was de betere/fellere ploeg en kwam feitelijk nimmer in problemen. Dat De Greef  nog éénmaal het net wist te vinden, was meer geluk dan wijsheid. Heart for Gardens, zoals verwacht, naar de kwartfinale.

MOESTAS - ACCON AVM ASVIES & ACCOUNTANTS 1 - 5
Eersteklasser Moestas, nog strijdend om promotie naar de hoofdklasse,  wist hoofdklasser Accon één helft prima partij te bieden. Accon speelde voortdurend op de helft van Moestas, maar kon niet tot scoren komen. Dit lukt Moestas met een gelukje wel. Melvin van de Haar toucheerde een verre uitworp, die via de knie van Accon doelman Kees van den Ende in eigen doel werd gewerkt. Mocht Moestas op een verrassing hopen, die werd dan binnen 4 minuten na rust, o.a. door twee doelpunten van Berendjan  Sok snel  teniet gedaan.  Daarna werd Moestas door Accon overlopen en het was aan prima keeperswerk van doelman Breunie Budding te danken dat er slechts een score van 5-1 op het bord kwam.  Zoals verwacht plaatste de finalist van de laatste twee bekertoernooien zich voor de volgende ronde. 

VMV/TEUS   -  VAN DE LAGEMAAT BOUW & RENOVATIE 0 - 1
Anders dan de uitslag doet vermoeden kon de trotse koploper in de 3e klasse VMV/TEUS  tegen middenmoter in de tweede klasse Van de Lagemaat geen vuist maken.  Op het veld leek het misschien wel dat beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht hielden, maar aanvallend was Teus feitelijk machteloos. Van de Lagemaat scoorde wel en kan zichzelf alleen maar verwijten  niet meer doelpunten gemaakt te hebben. Daardoor bleef het nog enigszins spannend, want een tegentreffer zou zomaar fataal kunnen zijn, zeker wanneer het uiteindelijk op strafschoppen aankomt. Dat laatste is altijd weer een loterij.

BAR DE CAMP - RIJSCHOOL LOEF 8 - 0
Het in de onderste regionen van de eerste klasse verkerende Loef mag voor de koploper van de hoofdklasse Bar de Camp geen partij zijn. Zeker omdat Bar de Camp altijd wel present is op de finale avond. Loef was vanavond dan ook geen partij voor de barmannen, die vanavond duidelijk hebben laten zien waar het bij de rijschoolmannen aan schort. Loef is een zeer aanvallend ingesteld team. Dat aanvallen gaat zonder enige tactiek en adequaat verdedigen. De Loef verdediging was vanavond dan ook een grote gatenkaas, mede door afwezigheid van Nathan Veenendaal, die recentelijk bij een zaalvoetbalwedstrijd zijn arm heeft gebroken.  Marc van Ginkel opent de score voor BdC en het zou vanavond niet bij zijn enige doelpunt blijven. Loef zet daar wel wat goede aanvallen tegenover, maar laat dan ook daar zien waar het bij die ploeg, niet alleen in de beker maar ook in de competitie,  aan schort, nl scoren. De manier waarop Loef speelt is kaasje voor de Barmannen. Nathan Korfker met de 2-0 en daarmee was feitelijk de wedstrijd beslist. De ruststand van deze éénzijdige wedstrijd wordt 5-0 mede dankzij een hattrick van Marc van Ginkel. Na de rust verdedigt Loef wat beter maar kan niet voorkomen dat de einduitslag 8-0 wordt. Een ere treffer  zit er voor de Rijschoolmannen niet in. Een dik verdiende nederlaag. Pluspunt voor Loef kan zijn dat men van deze oorwassing wat geleerd heeft. Zoals verwacht, Bar de Camp naar de laatste acht.

HERRYS BAR - VAN CAMPEN SCHILDERWERKEN 5 - 1
Enig optimisme vooraf bij Sander van Eeden van Van Campen Schilderwerken over een mogelijk goede afloop tegen de veteranen van het één klasse hoger spelende Herrys Bar. Herrys Bar had echter in haar laatste competitiewedstrijd tegen koploper Makelaardij Woudenberg & Szamen laten zien de mouwen te willen opstropen, wat bijna tot enig succes leidde. Vanavond werden de mouwen tegen Van Campen ook opgestroopt.  De ploeg heeft in Jaap de Ronde en Kristian Schouten twee spitsen die tot het uiterste gaan en daarin lag vanavond nu precies het verschil. Omdat Van Campen zich niet naar de slachtbank wenste te laten leiden ontstond er een alleraardigste wedstrijd om naar te kijken. Jaap de Ronde opende namens Herrys Bar de score. Na die openingstreffer kwam de wedstrijd los. Beide ploegen trokken  met veel inzet ten aanval. Allereerst knalde Van Campen een bal op de kruising. Herrys Bar antwoordde door direct erna een bal zodanig hard op de lat te schieten dat het doel bijna los kwam.  Dan gaat het duo de Ronde/Schouten op oorlogspad en laatstgenoemde met de 2-0. Herrys Bar krijgt vervolgens een man meer voordeel en dat kansje weet het prima uit te buiten. De ruststand wordt uiteindelijk 4-0. Na de rust gaan de schilders volop in de aanval. Wil de ploeg nog terugkomen in de wedstrijd dan zal er snel gescoord moeten worden. Dit lukt ze echter niet. Dan countert Herrys bar weer  en in een 2 op 1 situatie is het Kristian Schouten die de 5-0 scoort. Direct erna schiet Barry Koot bijna de 6-0 binnen, maar de bal zwaait af en eindig op de kruising. Een grote uitslag blijft Van Campen bespaard, omdat Terus ten Ham het vizier vanavond niet op scherp heeft staan en uitgelezen kansen niet weet te benutten. Van Campen met goaltjesdief Michael Bos in de spits, hij scoort de enige tegentreffer, verliest tenslotte kansloos met 5-1. Zo zien we Herrys Bar terug in de kwartfinale op woensdag 15 maart 2017.

GARAGE DE JONGE VAN DIJK - BOUWBEDRIJF MORREN B.V. 0 - 4
Het in de eerste klasse onderaan staande Garage de Jonge Van Dijk begon tegen hoofdklasser Morren wat gehavend aan de wedstrijd. Toch wisten de garagemannen de hoofdklasser goed partij te geven . Morren, geen hoogvlieger in de hoofdklasse, beperkte zich met afstandsschoten, die voor het merendeel naast of over gingen. Het was duidelijk dat alleen een individuele actie of een goede combinatie de jonge Van Dijk op de knieën kon brengen. Zo’n gelukje had ver in de eerste helft Gerben Staal. Hij worstelde zich langs zijn tegenstander en schoot de 0-1 binnen. Daarmee brak hij het verzet van de garagemannen die het op snelheid af moesten leggen tegen Morren. Teunis van Prooijen en Hans Ariesen brachten de ruststand op 0-3. Na de rust wist Garage de Jonge Van Dijk door goed te verdedigen Morren goed partij te bieden. Gerben Staal vervolgens met de 0-4 eindstand. Dat de nul voor Morren op het bord bleef was te danken aan een prima redding van Morrendoelman Van der Wind. Hij wist in de laatste minuut een hard schot met een reflex uit het doel te ranselen. Ook Morren zien we terug in de kwartfinale.

DRUKKERIJ WOUDENBERG - MAKELAARDIJ WOUDENBERG & SZAMEN 2 - 5
Een wedstrijd met hoge verwachtingen. Een wedstrijd om toch wel even voor uit de kantine te komen. De trotse en nog omgeslagen koploper in de eerste klasse Woudenberg & Szamen (W&S) tegen het in de onderste regionen van de hoofdklasse verkerende Drukkerij Woudenberg. De verwachting is dat Makelaardij mannen volgend jaar in de hoofdklasse spelen en of zij dat niveau wel aankunnen. Promoveert de ploeg, dan is het ineens van de 3e klasse naar de hoofdklasse doorgestoten. Het is al weer enige tijd geleden dat een ploeg dit gelukt is. Drukkerij Woudenberg was gewaarschuwd. Haar tegenstander heeft in de eerste ronde kans gezien om Hoofdklasser DEG uit het toernooi te stoten.  W&S zet direct druk en omdat de drukkers zich ook niet onbetuigd laten ontstaat er een zeer levendige en boeiende wedstrijd. W&S  met in de spits de stofzuiger Jonathan van Grol is aanvallend de wat gevaarlijkere ploeg. Van Grol ziet de grote hoeveel door hem afgelegde meters  bekroond worden met de 0-1. DW zet direct een tandje bij en maakt verdiend gelijk via Jos van Leeuwen. W&S zoekt het daarna in de counter en dat is kaasje voor de snelle Van Grol. Met een hard schot zet hij W&S op 1-2. Als Lennart de Korte op links even laat zien hoe je een tegenstander passeert en breed weet te leggen op Arnold Kempo weet de laatste af te drukken en de ruststand op 1-3 te brengen. Vraag is nu, kunnen de drukkers nog wat terug doen? Ja dat kunnen ze! Direct na rust is het Tim Prins  met de 2-3 waarbij het optreden van de W&S doelman er niet goed uitzag. De wedstrijd is weer helemaal open. Drukkerij Woudenberg gaat nadrukkelijk op jacht naar de misschien wel verdiende gelijkmaker. Ze vechten voor elke meter en W&S komt in die fase nauwelijks aan een goede opbouw toe. Het zijn de Korte en Van Grol die een 1-2 voor het doel opzetten. Het is dan DW  speler René Kalle  die de bal via zijn lichaam het doel in ziet gaan 2-4.  Hierna zet DW alles op de aanval en dat biedt ruimte aan de W&S spits Van Grol. Hij komt in een 1 op 1 met de DW doelman maar ziet zijn schot op de paal eindigen. Dan een perfecte boogbal van de Korte op Willem van Dijk die de bal in de loop achter zijn standbeen langs rustig in het doel plaatst 2-5. Een prima overwinning voor W&S. Misschien iets geflatteerd maar de ploeg geeft wel duidelijk een signaal af klaar te zijn voor de hoofdklasse. Voor die klasse is de ploeg een aanwinst, omdat er nog veel rek in dit team zit. Ook W&S naar de laatste acht op woensdag 15 maart 2017.