WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 27 Januari 2017 gespeelde beker wedstrijden.

Amerboys - Herry's Bar 5-1
Beide teams gaan aanvallend van start, met een beweeglijke jeugd aan de kant van Amerboys tegen de meer ervaren spelers van Herry's Bar. Hoewel Herry's Bar laag geklasseerd staan, doen zij in de beginfase niet onder voor Amerboys, integendeel, na vijf minuten is het Kris Schoten die Herry's Bar geheel verdiend op voorsprong brengt. Even later volgt een uitstekende kans op de 2-0, maar het doel wordt niet gevonden. Amerboys blijft aandringen met veel gedribbel en halverwege de eerste helft resulteert dit in de 1-1 van Sonny Koudijs. De wedstrijd blijft gelijk op gaan en in de laatste minuut voor rust krijgt Herry's Bar dan opnieuw een geweldige kans om op voorsprong te komen. Helaas lijkt het op het gebied van het scoren niet hun avond te worden....

In de tweede helft gaat Amerboys meteen vanaf de aftrap op het doel af en Teun van de Berg kan de 2-1 op het scorebord brengen. Hoewel Amerboys nu toch wel overwicht heeft wordt er pas halverwege de tweede helft gescoord en het is opnieuw Teun van de berg die nu 3-1 maakt. De wedstrijd loopt niet lekker aan de kant van Herry's Bar, wat mogelijk mede oorzaak is van een rode kaart aan hun kant. Daarmee wordt het echt een lastig verhaal en Dennis van Doorn kan 4-1 voor Amerboys binnenschieten. Hoewel Herry's Bar dan weer compleet is, lukt het Teun van de Berg in de laatse minuten nog om zijn hattrick te voltooien en de eindstand op 5-1 te brengen.

Ribhouse Texas - De Kaasknabbel 1-12
De Kaasknabbel kan bij winst aansluiting houden voor de tweede plaats en dus kans op promotie. Vanavond zou wist een mogelijkheid moeten zijn tegen Ribhouse Texas, dat vooral met plezier en inzet speelt en als doelstelling heeft dat er niet in de eerste minuut wordt tegengescoord en het totaal aan tegentreffers niet boven de tien uitkomt. De eerste doelstelling wordt al na één minuut gehaald, want pas na ruim twee minuten lukt het Jeroen Hazeleger om te scoren voor de Kaasknabbel. Hoewel de Kaasknabbel erg aanvallend speelt en ook wel kansen creëert, zetten zij dit in de eerste tien minuten niet om in doelpunten. Dan valt toch de 2-0 door Jesper Heslenfeld en even later kan Robert Hazeleger de 3-0 scoren. Ribhouse Texas krijgt ook zijn kansen, maar het zijn Stefan en Henry Oussoren die voor rust de stand op 5-1 weten te brengen. Na rust bedenkt Kevin Oussoren dat hij nog niet heeft gescoord en hij gaat voorde 6-0. Het lukt Ribhouse Texas dan toch om het tegendoelpunt te maken, Erwin van de Lagemaat is trefzeker! Dan is het toch gedaan met Texas en de doelpunten vallen snel na elkaar door Jeroen Hazeleger, Kevin Oussoren, Jesper Heslenfeld en nog tweemaal Stefan Oussoren. Kaasknabbel wint verdiend, zij houden zicht op promotie, hoewel ze afhankelijk blijven van de resultaten van Kok Houtagenturen. Ribhouse Texas heeft zijn tweede doelstelling vanavond niet gehaald, Kaasknabbel wint namelijk met 12-1 deze doelpuntrijke wedstrijd.

Wiksol Smeermiddelen – Van de Lagemaat Bouw & Renovatie 3 - 1
Een duel tussen twee tegenstanders die bovenin de middenmoot van de tweede klasse meedraaien. Bij winst kan Van de Lagemaat Bouw & Renovatie (LBR) naar plek vier stijgen en Wiksol kan bij winst de derde plek verstevigen. De wedstrijd begint aantrekkelijk met twee aanvallende teams. Beide teams hebben even veel balbezit en komen allebei in de buurt van het doel van de ander. Tot grote kansen leidt dit echter niet in de beginfase van de wedstrijd. Het eerste hoogtepunt komt van Erwin Koudijs die zijn schot via de voet van de keeper op de lat ziet spatten. De keeper houdt daarmee LBR overeind. Met nog 7 minuten te spelen in de eerste helft staat de saaie brilstand van 0-0 nog op het scorebord. Ondanks die stand is het een leuke wedstrijd om te zien. Het is enorm spannend en er wordt veel strijd geleverd. Met het naderen van het rustsignaal neemt Wiksol iets meer het initiatief. Het doel van LBR wordt wat meer onder vuur genomen, maar de bal gaat er niet in. Aan de andere kant van de zaal weet veteraan en gelegenheidskeeper Cor de Snoo met enkele reddingen zijn doel schoon te houden. We eindigen de eerste helft met een 0-0 stand.
Tweede helft
Wiksol blijft ook de tweede helft aanvallend voetballen en met nog 13 minuten te spelen betaald dit spel zich uit. Dennis Koudijs schiet de bal mooi in het hoekje achter de keeper van LBR: 1-0. Cor de Snoo is goud waard voor Wiksol door enkele mooie reddingen. De mannen van LBR schieten niet in de hoekjes, waardoor Cor de bal er elke keer uit houdt. Twee keer echter met een edel deel, waardoor een tok voor de volgende keer een goed idee zal zijn voor de sterkeeper van deze wedstrijd. Er zijn nu grote kansen over en weer. Frank Ariëns verhoogt de stand naar 2-0 door in hetzelfde hoekje te schieten als Dennis dat ook deed. Dan wordt het ook nog 3-0 en stevent Wiksol af op een overwinning. Jeroen Koudijs houdt de bal net binnen en via een mooie één-twee tikt hij de bal simpel in het open doel. Timo Beumer brengt de spanning nog iets terug en met nog 5 minuten te spelen schuift hij de bal langs Cor en staat het 3-1. Hier blijft het bij en Wiksol wint deze spannende en enerverende wedstrijd met 3-1.

Van Campen Schilderwerken – Dorcas Woudenberg 1 - 5
Nummer twee Van Campen Schilderwerken (VCS) neemt het op tegen nummer laatst Dorcas Woudenberg. Op papier een makkelijke avond voor de mannen van VCS. Op het veld is dit beeld totaal anders. Dorcas komt goed uit de startblokken en VCS lijkt er geen zin in te hebben. Fout na fout stapelt zich op bij de mannen uit Leusden en na een paar grote kansen voor Dorcas weet Rick Lakerveld de ban te breken. Dorcas komt op 0-1 en gaat vrolijk verder met aanvallen. Na een prachtige aanval schiet Robert Bakker de 0-2 op het scorebord en verschaft hij zijn team wat lucht. Dorcas blijft kansen creëren en VCS heeft niks in te brengen. Alleen via wat afstandsschoten krijgen ze wat kleine kansen. Robert Bakker schiet zijn tweede van de avond binnen en nog voor rust tilt Jorrit Dorst de stand naar 0-4. Zijn schot belandt via de paal in het netje, strakker kan haast niet. De mannen van Dorcas gaan de rust in met een riante voorsprong op nummer twee Van Campen Schilderwerken
Tweede helft
In de tweede helft zien we een iets beter VCS. Ze komen wat meer in de buurt van het doel van Dorcas, maar weten in het begin van de tweede helft nog niet te scoren. Rick Lakerveld, die al een keer eerder het net wist te vinden, weet opnieuw te scoren en maakt de 0-5. Het is een pijnlijke avond voor de mannen van VCS. Deze mannen worden wel wat brutaler en creëren meer kansen. Marcel Bos, de speler die voor de doelpunten moet zorgen bij VCS, maakt vlak voor tijd een eretreffer en schiet de 1-5 binnen. Dit is tevens de eindstand. Dorcas draagt de rode lantaarn voorlopig af aan Fysio-In en Van Campen Schilderwerken behoudt de tweede plek, maar voelt de hete adem van Wiksol Smeermiddelen al in de nek.

VMV/Teus – Kok Houtagenturen 3 - 0
Vanavond een topper in de derde klasse. Nummer twee Kok Houtagenturen hoopt bij winst 1 punt boven VMV/Teus te komen en dit is dus een regelrecht duel om de eerste plaats. Beide teams treden vanavond aan zonder hun eerste keeper. Beide keepers kampen met een blessure. De blessure van de doelman van Teus hoopt snel weer onder de lat te staan en kampt nog even met een gekneusde pols. De keeper van Kok Houtagenturen zal langer toe moeten kijken, want hij heeft ergens in zijn enkel een breuk opgelopen. Zuur voor beide mannen en we wensen ze een voorspoedig herstel. In de beginfase van de wedstrijd zijn er een paar kleine kansen te noteren. De nieuwe keepers hoeven echter nog niet aan de bak. Miguel Makonga, keeper van Kok Houtagenturen, laat zien dat hij een uitstekende vervanger is door enkele schoten knap te pareren. Robert Hek passeert hem wel, maar ziet zijn schot op de paal belanden. VMV/Teus heeft iets meer kansen, maar Kok Houtagenturen doet weinig onder voor de koploper. Voor rust komt VMV/Teus ietwat verdient op voorsprong via wie anders dan Erwin Cortus. Met zijn doelpunt bepaald hij de ruststand op 1-0.
Tweede helft
Door de marge van maar één doelpunt blijft het enorm spannend. De jonge jongens van Kok Houtagenturen spelen met veel strijd en energie en doen er alles aan om te scoren. Tot hele grote kansen leidt dit niet en het ziet er wat gehaast uit. De wat ervarener mannen van VMV/Teus wachten rustig af en zijn uit de counter levensgevaarlijk. Wederom Erwin Cortus scoort en ditmaal doet hij dat met een harde knal. 2-0. VMV/Teus stevent zo op een overwinning af en daarmee verstevigen ze de koppositie. Met een hattrick van Erwin Cortus lijkt de winst binnen te zijn. Als je drie keer scoort ben je vaak goud waard en ook vanavond blijkt dat zo te zijn. Kok Houtagenturen komt er niet meer aan te pas en VMV/Teus wint met 3-0. VMV/Teus staat nu 5 punten los van de 2 nummers twee. Kok Houtagenturen is, op doelsaldo, voorbij gestoken door De Kaasknabbel. De strijd boven in de derde klasse is dus erg leuk en spannend om naar te kijken.