WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 10 februari 2017 gespeelde wedstrijden.

Pon Sportief  -  Ad Exitum    2 - 3

Een wedstrijd tussen twee middenmoters in de 3e klasse. In de eerste wedstrijd was er 2-1 winst voor Pon. Op de ranglijst is het verschil maar 1 punt in het voordeel van As Exitum (AE),  waarmee al wordt aangegeven dat de ploegen elkaar weinig ontlopen. Dit zou ook in deze wedstrijd zo zijn. In de 2e minuut eindigt een hard schot van AE op de kruising. De wedstijd golft op en neer. In de 8e minuut maakt AE goed gebruik van de geboden ruimte en Brando van de Peut opent voor vanavond de score en zet zijn ploeg op 0-1. Daarna is het Jarno van Dam van EA die de score weet te verdubbelen 0-2. De ruststand wordt door Leo Slok van Pon op 1-2 bepaald. Na de rust krijgt Pon in de beginfase veel kansen om de stand gelijk te trekken, echter de bal wil niet tussen de palen. Pon blijft het betere van het spel houden, maar komt niet verder dan een hard schot regen de lat van Leo Slok. Dan weer de ongeschreven wet, “maak jij ze niet dan doet je tegenstander het wel”.  Jaap de Groot is voor zijn ploeg de gevierde man. Hij scoort misschien wel de beslissende 1-3. In de eindfase een rommelige situatie voor het AE doel en Stefan Putman uit de kluts met de 2-3. Het wordt weer spannend. Pon zet aan voor de gelijkmaker. Wederom Pon speler Leo Slok met een schot de lat. Het zou het laatste wapenfeit van Pon zijn. Eindstand 2-3 waarmee AE haar positie in de middenmoot versterkt.

 

 

Accon  AVM Adviseurs & Accountants  -   DEG Financiële Dienstverlening   4 - 2

Accon verloor eerder in de competitie van DEG met 3-1 en wilde vanavond revanche. Verder strijdt de ploeg, samen met De Greef Diervoeders nog om de tweede plaats in de hoofdklasse. Al snel in de beginfase is het duidelijk dat Accon de beter voetballende ploeg is. Als Herman Balfoort na ongeveer 5 minuten weet te scoren, uit een fraaie 1-2 met Berendjan Sok,  is de brilstand van het scorebord en leidt Accon met 1-0. Accon is daarna de bovenliggende ploeg. DEG kan sporadisch gevaarlijk worden via de gebroeders Kallen en natuurlijk Joost Hazeleger. Als na ongeveer 10 minuten Berendjan Sok op rechts doorbreekt, naar binnen trekt en met links snoeihard uithaalt, kan DEG doelman Reijer van der Wind alleen maar toekijken hoe de bal binnenslaat en de 2-0 op het scorebord verschijnt.  Accon beheerst de wedstrijd en voetbalt (te) gemakkelijk. Onnodig balverlies van de laatste man van Accon brengt Rick Hazeleger alleen voor Accon doelman Siereveld en die wordt door de benen geklopt. En zo staat ineens de aansluittreffer op het scorebord 2-1. Mocht DEG nog hopen op een snelle gelijkmaker,  dan wordt die hoop zeer snel tenietgedaan door Geerten Siereveld. De kleine dribbelaar weet op links een fraaie solo te plaatsen en vervolgens DEG doelman Van der Wind hard en hoog te verrassen 3-1. Dit wordt ook de ruststand. Direct na de aftrap in de tweede helft begint Joost Hazeleger op links aan een solo. Hij gaat een prima 1-2 aan met Willem Kalle en maakt dankbaar gebruik van een misverstand tussen de gebroeders Siereveld. Met de punt van de schoen weet hij toch nog de bal tussen de palen te krijgen en daarmee de 3-2 stand op het bord te toveren.  De wedstrijd wordt wat feller en de scheidsrechters moeten veelvuldig optreden. Als halverwege de tweede helft Accon een vrijetrap mag nemen is het Berendjan Sok die het overzicht houdt. Hij speelt de bal langs de muur naar de vrijstaande Martjan Blokland die hard inschiet. Doelmand Van der Wind kan echter niet klempakken. De opspringende bal wordt vervolgens door Bart de Bruijn binnengekopt 4-2.  Jammer dat het na dit doelpunt wat onvriendelijker wordt in het veld. DEG speler Jan van Bentum moet met geel twee minuten aan de kant. Dit buitenkansje weet Accon niet te benutten. Hoewel DEG  nog wel probeert aan te zetten komt de voorsprong van Accon niet meer   in gevaar en wint de ploeg volledig verdient met 4-2. Door deze overwinning nestelt de ploeg zich voorlopig, met 1 punt achterstand en één wedstrijd meer, op de tweede plaats achter de ongenaakbare koploper in de hoofdklasse Bar de Camp. DEG blijft middenmoter. De ploeg is nagenoeg uitgeschakeld voor een plaats bij de top 3 en is ook nagenoeg vrij van degradatiezorgen.

 

 

Bar de Camp  -  Heart for Gardens    6 - 1

De topper in de hoofdklasse! Heart for Gardens (HFG, de kampioen van het vorige seizoen tegen koploper Bar de Camp (BDC) is helaas nooit een topwedstrijd geworden. Daarvoor was het krachtsverschil te groot. Aangetekend dient te worden dat HFG weer eens niet op volle sterkte aan de wedstrijd kon beginnen. Ook BDC kon niet over een paar (top)spelers beschikken, maar dat deerde de ploeg niet. Al direct na het eerste fluitsignaal wordt HFG onder druk gezet en het wachten is op het foutje van de tegenstander. Die kwam al snel. Een pupillenfout, (achterin breed spelen met nog bijna alles spelers op die helft, leidde de 1-0 in. Marc van Ginkel kan eenvoudig onderscheppen en simpel afronden. Diezelfde  Marc  van Ginkel weet direct daarna fraai door te breken. Helaas heeft hij op het eind niet het overzicht of wil voor eigen eer gaan? De verdubbeling komt dus nog niet op het scorebord. BDC blijft naar hartenlust combineren, maar kan voor rust de op instorten staande verdediging van HFG nog niet slopen. Ruststand dan ook 1-0. Na de rust komt HFG fel uit de startblokken, maar krijgt daarvoor direct de deksel op haar neus. Emmanuel Mahonga scoort de 2-0 en Hugo, de coach van BDC kan rustig met de armen over elkaar en met een tevreden blik toekijken hoe zijn goed lopend machine langzaam HFG aan het slopen is. Mahongan kan even later de  wedstrijd definitie in het slot gooien. De prima assist van Elwin Vermeulen wordt echter door hem naast geschoten.  Het is uitstel van executie. Dennis van Ee weet doelman Moors met een hard schot te passeren en de 3-0 is een feit. Dan een perfecte 1-2 van BDC met niet de 4-0 omdat doelman Moors prima ingrijpt. Het is Marc van Ginkel die het vonnis over HFG definitief voltrekt door de 4-0 op het bord te zetten. Het gaat er nu langzaam naar uitzien dat HFG een oorwassing krijgt. Doelman Moors weet dit vooralsnog te voorkomen. Naarmate hij het drukker krijgt komt hij beter in de wedstrijd en weet met goed keeperswerk erger te voorkomen. Tim Staal redt voor HFG de spreekwoordelijke eer door met een hard schot de prima spelende BDC doelman Sam Kollmann kansloos te laten 4-1. Dennis van Ee en Marc van Ginkel zetten vervolgens de einstand van 6-1 op het scorebord. Bar de Camp gaat door deze  overwinning fier aan kop van de hoofdklasse met 4 punten voorsprong op nummer twee Accon. De Greef volgt op 6 punten maar hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.  De Barmannen hebben vanavond laten zien dat zij de ploeg zijn die de meeste aanspraak maakt op het kampioenschap. Dit kan met een beetje geluk al op 31 maart zijn!?

 

 

Makelaardij Woudenberg & Szamen  -  Rijschool Loef   3 - 1

 

De eerste wedstrijd tussen deze ploegen eindigde in een 4-2 overwinning voor W&S en voor die, in de ogen van de rijschool mannen onnodige nederlaag, wilde men vanavond graag revanche nemen door de koploper in de eerste klasse de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. Een echter broederstrijd omdat bij W&S Lennard de Korte de spelmaker is, terwijl zijn broer Marijn bij RSL verdedigende taken uitvoert.  Marijn kon gelijk  met zijn ploeg aan de bak. W&S pakt direct na het eerste fluitsignaal het initiatief en laat het balletje slim en snel rondgaan op zoek naar een gaatje in de verdediging. RSL beperkt zich tot counteren en de eerste beste counter levert zowaar een goede kans op om de score te openen, omdat W&S doelman Laurens Donker niet klem pakt maar vreemd staat te grabbelen. RSL blijft goed verdedigen maar wanneer de ploeg de bal weet te veroveren,  wordt al snel duidelijk waar het bij die ploeg vanavond aan schort, nl. de opbouw. Ballen worden meerde malen onnodig ingeleverd  bij de tegenstander. Verder is de balvastheid stukken minder dan die bij W&S. Slecht uitverdedigen en een overtreding levert W&S op rechts een vrije trap op. Lennard de Korte zet zich achter de bal en schiet keurig lang de goed opgestelde muur in de verre hoek binnen omdat de RSL doelman verzuimde daar positie in te nemen.  Een keurig doelpunt en goed voor de 1-0. Na dit doelpunt gaat W&S snel op jacht naar de 2-0 en krijgt daar prima mogelijkheden voor. De RSL verdediging blijft maar aanmodderen. Opvallendste speler vanavond aan RSL kant is Jan Willem de Keijzer. Met zijn inzet en  solo’s laat hij zien er wel zin in te hebben, echter in de aanval krijgt hij nauwelijks enige steun. Dan geheel onverwachts toch een goede aanval van RSL. De bal komt op rechts bij Jorian van Beek,  die uit een onmogelijke hoek plotseling een poeier op het doel loslaat dat tot zeer grote verbazing van vriend en vijand op werkelijk fabuleuze wijze binnenslaat. Een geweldig doelpunt (doelpunt van de maand) waarmee de  1-1 een feit is. Dit zou ook de ruststand worden. Direct na de rust zet W&S haar tegenstander weer onder druk en niet zonder succes. De afwachtende houding van RSL wordt door Lennard de Korte afgestraft  2-1. Dit is de nekslag voor de rijschoolmannen. Bedroevend slechte opbouw met weinig zelfverzekerdheid, veel balverlies levert kansen op voor W&S. En wie de bal heeft die kan scoren. Lennard de Korte zet op links goed door, geeft een prima assist. De door een W&S speler ingeschoten bal eindigt ongelukkigerwijs tegen de arm van een RSL verdediger, waarna de bal tenslotte eindigt op de strafschopstip.  Lennard de Korte velt vervolgens het vonnis over RSL door de 3-1 te scoren.  In de eindfase krijgt RSL nog een prima kans in een 1 op 1 met doelman Donker  van W&S. Deze weet op prima wijze de onverdiende aansluittreffer te voorkomen. Eindstand 3-1. Een terechte maar geen overtuigende overwinning voor de aanstaande kampioen van de eerste klasse. De rijschoolmannen kunnen alleen maar de hand in eigen boezem steken. W&S staat maar liefst 11 punten los van de nummer twee Amerboys, die wel een wedstrijd minder gespeeld hebben.  Omdat er in deze klasse 1 ploeg uit de competitie is genomen en er dus minder wedstrijden gespeeld worden, kan het zomaar zijn dat W&S op 24 maart a.s. kampioen wordt.