WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 17 februari 2017 gespeelde wedstrijden.

Van Egdom Metaalbewerking - Find MKB 1 - 7

Nummer 1 Find MKB neemt het vanavond op tegen laagvlieger Van Egdom Metaalbewerking (VEM). Bij winst verstevigd Find MKB de koppositie. VEM is ook gebrand om te winnen, want dan kan het zich nestelen in de middenmoot van de tweede klasse. Find MKB begint goed aan de wedstrijd en stuit een paar keer op gelegenheidskeeper Herjan. VEM is uit de counter een aantal keer gevaarlijk, maar de schoten van afstand gaan steeds naast. VEM denkt na een aantal minuten gespeeld te hebben op voorsprong te komen, maar René Heusdens houdt Find MKB met twee wereldreddingen op de been. Hij weet de twee pogingen van dichtbij knap te pareren. Aan de andere kant vliegt de bal op de paal. Zo blijft het lang nul tegen nul. Laatkomer Mohamed Bouyglafin schiet koploper Find MKB op 0-1. Snel na deze openingstreffer gaat het lopen voor Find MKB en weet ook Joost Grootendorst te scoren. Nog voor rust scoort Mootje zijn tweede van de avond en staat het 0-3. Find MKB zit voor rust al op rozen tegen Van Egdom Metaalbewerking. In de tweede helft weet Martin van Dieten de doelman van VEM knap te omspelen en tikt hij beheerst de 0-4 binnen. Er is geen vuiltje aan de lucht voor de mannen van Find MKB en ze stevenen af op wederom een overwinning. Het lijkt erop dat ze aan het doelsaldo willen werken, want ze gaan volop door met aanvallen. VEM geeft niet op en ze blijven op zoek naar het eerste doelpunt. Het levert een aanvallende wedstrijd op, wat leuk is om te zien. Met een hattrick scoort Mohamed de 0-5 en lijkt de hoop voor VEM nu toch echt vervlogen te zijn. Na zijn hattrick scoort Mo snel de 0-6 en zijn vierde van de avond. Zijn schot belandt buiten het bereik van de keeper en via de paal in het doel. Hij is goud waard voor zijn team met dit belangrijke aandeel in de score. Herman van den Bosch zorgt tegen het einde van de wedstrijd voor de ere treffer. 1-6. Toch heeft Mohamed Bouyglafin het laatste woord. Met zijn vijfde doelpunt van de avond zorgt hij dat de eindstand 1-7 is. Man of the match Mohamed mag de spreekwoordelijke bal mee naar huis nemen en Find MKB stoomt af op het kampioenschap. Van Egdom Metaalbewerking zit in de gevarenzone en zal de komende wedstrijden moeten winnen willen ze uit de degradatiezone klimmen.

 

 

Fysio-In - Van Campen Schilderwerken 8 - 5

Nummer twee Van Campen Schilderwerken (VCS) neemt het op tegen middenmoter Fysio-In. VCS probeert aansluiting te houden bij de nummer 1 en Fysio-In probeert op te klimmen in de middenmoot, op weg naar de top 3. Fysio-In schiet uit de startblokken en Menno van Noordenburg tikt de bal binnen 25 seconden en na een mooie aanval al achter de doelman van VCS: 1-0. Niet veel later weet Michael Bos, topscorer van VCS, te scoren. Eerder stuitte hij op de keeper van Fysio-In, maar nu knalt hij de bal tegen de touwen en staat het gelijk, 1-1. Fysio-In kon maar kort genieten van de voorsprong en de wedstrijd is erg spannend. VCS gaat beter voetballen en laat zien dat het nog ambities heeft voor het kampioenschap. Toch is het Fysio-In wat weer op voorsprong weet te komen. Uit een mooie counter weet Harold van Zandbrink de bal binnen te schieten. Wederom is de voorsprong van korte duur. Ditmaal zorgt Marco ten Hoven voor de gelijkmaker en de wedstrijd gaat gelijk op. Via Michael Bos, die zijn tweede van de avond scoort, komt VCS voor het eerst op voorsprong: 2-3. Ook deze voorsprong duurt weer erg kort en het lijkt alsof beide teams geen voorsprong willen. Harold weet ook zijn tweede te maken en de stand is weer gelijk: 3-3. Op slag van rust scoort dezelfde Harold weer en tekent hij voor een hattrick. We gaan de rust in met een 4-3 voorsprong voor de mannen van Fysio-In en de aantrekkelijke wedstrijd kan nog alle kanten op. Na de rust scoort Menno zijn tweede van de avond en verschaft zo Fysio-In wat ruimte met een marge van twee doelpunten: 5-3. Toch komt er weer een aansluitingstreffer en blijven beide ploegen dicht bij elkaar. Marco ten Hoven zorgt voor het mooiste doelpunt van de avond en voor de 5-4. Aan zijn doelpunt ging een panna en het omspelen van de keeper vooraf. Een fenomenale actie van hem en de spanning is geheel terug. Harold, plaaggeest voor VCS, scoort gelijk na de aansluitingstreffer zijn vierde doelpunt en zet Fysio-In op een 6-4 voorsprong. Na geel voor VCS en met een man meer weet Harold opnieuw te scoren en, net als in de vorige wedstrijd, weet er weer iemand vijf doelpunten te maken in 1 wedstrijd. Harold van Zandbrink is vanavond erg belangrijk voor zijn team. 7-4. Ook Marco scoort een hattrick en zet de stand op 7-5. Het slotakkoord is voor Pascal Brouwer. Ook hij mag delen in het doelpunten festijn en schiet de eindstand van 8-5 op het scorebord. VCS ziet de kleine kans op de titel aan diggelen springen en Fysio-In schuift voorlopig door naar de vierde plaats in deze tweede klasse.

 

 

VV Boyz - Pon Sportief 6 - 0

Beide teams staan aan het begin van deze wedstrijd op 9 punten en bevinden zich onderaan in de middenmoot net boven de degradatiestreep. Voor beide teams een wedstrijd die gewonnen moet worden. Het is VV Boys dat op voorsprong komt. Bart-Jan Boer schiet de 1-0 binnen door middel van een prachtig schot van afstand. Met een man meer schiet Stefan Putman bijna de gelijkmaker binnen, maar zijn schot belandt op de paal. Aan de andere kant wordt ook de paal geraakt, door Theo-Jan Veenvliet. Over en weer zijn er kansjes en het is een leuke wedstrijd om naar te kijken. Wederom Bart-Jan schiet met nogmaals een afstandsschot VV Boyz op een 2-0 voorsprong. Hij laat zien dat zijn vizier op scherp staat vanavond. Beide teams krijgen gele kaarten en de wedstrijd is wat hard. Toch is het niet onsportief en de mannen willen gewoon graag winnen, wat soms wat onbesuisde acties oplevert. Vroeg in de tweede helft schiet Kees Moerdijk VV Boyz op een riante 3-0 voorsprong en lijkt de zege binnen. Stefan Putman raakt wederom het houtwerk, maar ditmaal is het de lat wat de openingstreffer tegenhoudt. De bal wil er maar niet in voor de mannen van Pon Sportief. Bart-Jan maakt zijn derde van de avond en is de grote man bij VV Boyz: 4-0. De ongelukkige Stefan Putman ziet dat zijn penalty gepakt wordt door de keeper van VV Boyz en de moed zinkt in de schoenen van de mannen van Pon Sportief. Samir Terlouw pikt ook nog zijn doelpunt mee en schiet de 5-0 binnen. Na geel voor VV Boyz, dus met een man minder, bepaalt Evert Veenvliet de wedstrijd op 6-0. VV Boyz slaat met deze zege een gat met de onderste teams en Pon Sportief blijft op 9 punten staan. De laatste twee teams in de derde klasse hebben nog nul punten, dus Pon Sportief hoeft niet te vrezen snel ingehaald te zullen worden.

 

 

Ad Exitum - Ribhouse Texas 6 - 1

Rode lantaarndrager in de 3e klasse Ribhouse Texas (RT) bracht even verwarring door vanavond in het oude tenue van de vorige sponsor Futsall Allstars te verschijnen. Bleek een kwestie te zijn van het niet tijdig hebben van okselfrisse shirtjes. Kennelijk inspireerde het oude tenue de ploeg, want het wist Ad Exitum (AE) in de eerste helft prima tegenpartij te bieden. Sterker nog wanneer het vizier bij RT wat meer op scherp had gestaan, was het zelfs met een voorsprong gaan rusten. Nu stond er slecht een magere 1-1 ruststand op het scorebord. Jarno van Dam had voor AE pas na 10 minuten de score weten te openen. Mark van Leersum direct erna uit een vrije trap met de gelijkmaker 1-1. Een sensatie hangt in de lucht voor het nog altijd zonder punten onderaan staande RT? De eerste wedstrijd tussen deze twee ploegen was tenslotte geëindigd in een magere 3-2 overwinning voor AE. Na de rust verhoogt AE het tempo en binnen twee minuten staat de 2-1 op het scorebord door Maurits Vermaat. Daarmee blijkt het verzet van RT gebroken. De ploeg moet meer in de verdediging en omdat de opbouw moeizamer gaat komt het nog slechts sporadisch aan een aanval toe. Daartegenover krijgt AE voldoende kansen om de voorsprong te vergrote en dat doen de Latijners dan ook. Jaap de Groot is de gevierde man bij AE. Hij zet met een zuivere hattrick de 5-1 op het scorebord. RT weet dat het een verloren wedstrijd speelt en trekt nu meer ten aanval. Dat levert voor de aanvallers van AE ruimte op en die wordt benut. De eindstand tenslotte 6-1 omdat er nog uit een vrije trap gescoord wordt door, u raadt het al, Jaap de Groot. Door deze winst doet AE weer mee om de tweede promotieplaats in de 3e klasse. Complimenten voor RT omdat die ploeg, hoewel er altijd verloren wordt, toch laat zien sportief te zijn en plezier in het spelletje te hebben.

 

 

Autobedrijf Frietema - Drukkerij Woudenberg 1 - 4

Een regelrecht degradatieduel in de hoofdklasse. Het onderlinge verschil slechts 2 punten in het voordeel van Drukkerij Woudenberg. (DW). Twee ploegen die gelijkwaardig aan elkaar lijken te zijn, getuige de uitslag van hun eerdere competitiewedstrijd (3-2 wint voor DW). Die gelijkwaardigheid is er vanavond zeker niet. Houden de ploegen elkaar in de beginfase aardig in evenwicht, als snel wordt zichtbaar dat DW in haar aanvallen gevaarlijker is dan Autobedrijf Frietema (AF). De drukkers leggen meer felheid in hun spel en beschikken daarnaast ook nog eens over snellere aanvallers. Zo wordt een snelle solo over rechts prima voorgegeven en is het voor de bijna op de doellijn staande René Kalle een koud kunstje om binnen te schuiven 0-1. AF moet nu komen. Alleen bij winst is de ploeg gebaat. En onverwachts komt AF. Willen van Os uit de draai met de verrassende 1-1. Na deze gelijkmaker neemt DW direct weer het initiatief en vlak voor rust Olaf Prins met een prima actie 1-2 wat ook de ruststand wordt. Na de rust pakt DW direct weer het initiatief. AF moet veelvuldig in de verdediging en heeft het duidelijk moeilijk tegen de snelle spitsen van DW. Alexander van de Weerthof gaat op rechts goed door en haalt hard en doeltreffend uit voor de 1-3. Daarmee lijkt de wedstrijd gespeeld. AF probeert het nog wel, waardoor de wedstrijd harder en feller wordt, maar het leed is voor haar al geschied. In de eindfase plaats DW nog een prima aanval over meerdere spelers en is het René Kalle die, a la Arjen Robben, de bal keurig in de bovenhoek laat krullen en een eindstand van 1-4 op het scorebord zet. Door deze overwinning kunnen de drukkers iets meer ademhalen en dat kan zelf nog meer worden wanneer later op de avond mede degradatiekandidaat Bouwbedrijf Morren punten gaat verspelen tegen De Greef Diervoeders. Voor AF komt degradatie nu wel heel dichtbij. Onbegrijpelijk omdat de ploeg vorig seizoen knap in de top wist mee te draaien.

 

 

Bouwbedrijf Morren B.V. - De Greef Diervoeders 2 - 0

Nu drukkerij Woudenberg drie punten aan haar totaal van zes heeft kunnen toevoegen, weet Bouwbedrijf Morren (BM) wat haar te doen staat. BM bezet met vijf punten de voorlaatste plaats en heeft de punten dus hard nodig om in het kielzog van Drukkerij Woudenberg te blijven. Winnen van De Greef Diervoeder (DGD), dat samen met Accon strijdt om de tweede plaats in de hoofdklasse, zal niet gemakkelijk worden. De eerste wedstrijd werd al van DGD met 2-0 verloren. DGD heeft door bepaalde omstandigheden wat personele problemen en kan niet meer dan vijf man op de been brengen. Er zijn dus geen reservespelers. Die luxe heeft BM wel. De bouwmannen hebben drie reservespelers en kunnen dan ook naar hartenlust wisselen. In de beginfase van de wedstrijd is BM de gevaarlijkere ploeg en wil snel een voorsprong forceren. DGD heeft het moeilijk en probeert om het tempo uit de wedstrijd te halen. Dit lukt de ploeg aardig. BM moet zich beperken tot afstandsschoten die, wanneer op doel, een makkelijke prooi zijn voor de prima optreden DGD doelman. Hoewel Morren op inzet wel een doelpuntje verdiend had, staat er bij rust nog gewoon de brilstand op het scorebord. In de beginfase na de rust krijgt BM een meevallertje. Het mag 2 minuten met een mannetje meer spelen, echter dit buitenkansje weet de ploeg niet te benutten. Wel wordt zichtbaar dat dit alles veel krachten heeft gekost van de spelers van DGD. Morren daarentegen kan doorlopend wisselen en dat laat zich uitbetalen. Arie van Prooijen is de man die goed weet door te zetten en met een hard laag schot de wedstrijd openbreekt 1-0. DGD moet nu wat gaan terugdoen, maar daar heeft de ploeg nauwelijks nog krachten/energie voor. Als Arie van Prooijen onreglementair in het stafschopgebied wordt gestuit, krijgt BM een strafschop. Met dit kansje weet Hendrik Sok wel raadt. Hij knalt de bevrijdende 2-0 binnen. DGD is gezien en speelt een verloren wedstrijd. Vlak voor tijd kan Arie van Prooijen het leed voor DGD nog vergroten, maar zijn schot eindigt op de paal. Eindstand 2-0. Door deze overwinning blijft BM samen met Drukkerij Woudenberg in de race om aan degradatie te ontkomen. Grote winnaar van vanavond is Bar de Camp. DGD staat nu op 6 punten achterstand op de derde plaats en is nagenoeg uitgeschakeld voor de titel.