WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 24 februari 2017 gespeelde wedstrijden.

Garage de jonge Van Dijk - Amerboys  2-10 

Garage de jonge Van Dijk staat onderaan in de eerste klasse naast Herrys Bar en zal punten moeten gaan halen als ze niet willen degraderen. Hun inzet werpt echter geen vruchten af, na zes minuten spelen is het 1-0 voor Amerboys door een eigen doelpunt van Dennis Spoel. De teams zijn in de beginfase nog aan elkaar gewaagd, maar even later maakt Guitan Peters de 2-0 na een mooie actie van Yosri Ben Ahmed. De inkt van het noteren van de 2-0 is nog niet droog als Guitan Peters met een afstandsschot ook voor de 3-0 tekent. Nu is Amerboys echt los en al snel volgt de 4-0 door een intikker van wederom Guitan Peters. Drie minuten voor rust krijgt ook Michael Wijnands zijn doelpunt en is het alweer 5-0, maar nog voor rust maakt hij ook de zesde voor Amerboys. In de tweede helft gaat dit doelpuntenfestijn voor Amerboys onverminderd door. Na tweemaal Michael Wijnands, eenmaal Dennis van Doorn kan Guitan Peters bij zes minuten in de tweede helft achter het standbeen langs de 10-0 scoren. Hierna stokt opeens de doelpuntenmachine en drie minuten voor tijd kan Michael Baardman de eretreffer voor De jonge Van Dijk scoren, gevolgd door zelfs de 10-2 door Dennis Spoel, die daarmee de eindstand op het bord brengt. Amerboys doet door deze overwinning nog volop mee in de race voor promotie. 

 

Herrys Bar - Keukengalerie/AV Verzekeringen 8-3 

Ook Herrys Bar staat dus onderin de eerste klasse, waar de Keukengalerie duidelijk hoger  geklasseerd staat. Na de aftastende fase lijkt die verhouding in het veld ook tot uiting te komen, want in de vierde minuut kan Jelle Neumann met een mooie actie de 1-0 voor Keukengalerie binnenschieten. Herrys Bar is zeker niet de mindere, maar een aantal mooie kansen worden niet benut en na tien minuten volgt een uitval van Jelle Neumann, waarbij hij opnieuw trefzeker is. Als dan even later de Keukengalerie/AV Verzekeringen met een mooie combinatie naar voren komt, kan Jelle Neumann zijn hattrick voltooien en lijkt de wedstrijd gespeeld in het voordeel van de Keukengalerie. Vlak voor rust kan Niels Bergsteijn met een hard schot de 3-1 maken, waardoor Herrys Bar toch met iets meer vertrouwen de rust ingaat. Meteen na rust volgt een actie van Jaap de Ronde en de 3-2 is een feit, direct gevolgd door de 3-3 van Niels Bergsteijn, waarmee de wedstrijd weer helemaal open is. De Keukengalerie is wakker geschud en gaat weer druk zetten, maar na zes minuten spelen in de tweede helft kan Niels Bergsteijn zijn derde  scoren, 4-3 voor Herrys Bar. Hierna komt de keukengalerie er eigenlijk niet meer aan te pas en gaat Herrys Bar door met scoren. Kris Schouten tweemaal, Jaap de Ronde en de vierde van Niels Bergsteijn maken dat Herrys Bar met ruime cijfers deze wedstrijd wint en dit team zet daarmee een flinke stap om degradatie te voorkomen.  

 

Dorcas Woudenberg - Wiksol Smeermiddelen  2-1 

Zowel Dorcas als Wiksol zijn aanvallend ingestelde teams, maar de omschakeling is ook goed en daardoor wordt de verdediging niet vaak verwaarloosd. Voor het doel aan beide zijden is het dan  vaak druk en dit levert weinig scoringsmogelijkheden op. Toch kan Dennis Koudijs in de zevende minuut de 1-0 maken voor Wiksol, en Wiksol probeert nu door te drukken. In de 13e minuut kan Gerald van der Linden dan echter tegenscoren, waardoor ook dit team het geloof in een overwinning weer helemaal terug heeft.  In een golvende wedstrijd duurt het dan tot twee minuten na rust dat Robert Bakker met een onhoudbare punter de 2-1 in de kruising jaagt. Wiksol probeert er nog van alles aan te doen en krijgt ook wel wat veldoverwicht in de laatste fase, maar Dorcas laat zich de punten niet meer uit handen glippen en verlaat nu op basis van het doelsaldo de laatste plaats, die op dit moment slechts 5 punten verwijderd ligt van promotie. 

 

Van de Lagemaat Bouw & Renovatie - De Smit Belastingadvies  6-3 

Deze teams staan beide net boven de degradatiezone en na de winst van Dorcas is het zaak om punten te pakken om uit die degradatiezone weg te blijven. Binnen vijf minuten schiet Bjorn van Weerdenburg niet hard, maar wel zuiver de 1-0 achter keeper Lambert de Pater van Van de Lagemaat. De Smit vliegt er vol op, Van de Lagemaat lijkt nog wakker te moeten worden. Uit een vrije trap maakt Angelo Scherpenzeel dan ook de 2-0 en Van de Lagemaat blijft ongelukkig in het spel, aannames lukken niet en het wil nog niet gaan lopen.  Als Angelo Scherpenzeel dan ook de 3-0 scoort lijkt het een lastig verhaal te worden voor Van de Lagemaat. Maar mogelijk hebben zij ook naar de wedstrijd van Herrys Bar gekeken, vlak voor rust maakt de nieuwe aanwinst Gerben van Doorn de 3-1 en daardoor gaat Van de Lagemaat iets geruster de rust in. Bij de start van de tweede helft schiet Jan Budding op fantastische wijze de bal achter keeper Erik van der Linden, Van de Lagemaat staat op 3-2 en is opeens weer vol goede moed. Zij hebben ook Tonny van Keulen in de gelederen en die maakt binnen twee minuten vrijwel op eigen kracht drie doelpunten op rij! Van de Lagemaat staat opeens op een 5-3 voorsprong en dan wordt het ineens makkelijk voetballen. Gerben van Doorn maakt nog de 6-3, De Smit blijft met lege handen achter na een hoopvolle start ..... 

 

De Kaasknabbel - VMV/Teus  1-2 

In de top van de derde klasse is het nog spannend en twee van de drie teams die kans maken op promotie spelen in deze wedstrijd tegen elkaar. Teus staat met een lichte voorsprong op kop, maar bij winst van De Kaasknabbel is de achterstand op de nummer 1 weer te overzien. Een vergelijking met de topper Feijenoord - PSV in ditzelfde weekend is hiermee dan ook snel gemaakt.  

De Kaasknabbel valt aan en zet veel druk waar Teus maar heel moeilijk onder uit kan komen. Bij een van de spaarzame counters is het dan Martin Velthuizen die VMV/Teus op een 1-0 voorsprong brengt. Lang kan Teus hier echter niet van genieten, want Jeroen Hazeleger is even later iedereen te snel af en kan de 1-1 binnenschieten. Er wordt veel getikt, maar aan beide zijden leidt dit niet tot echte kansen. Ook in de tweede helft zet dit spelbeeld zich voort, totdat Martin Velthuizen opnieuw het net weet te vinden en daarmee voor Teus de winnende treffer scoort. VMV/Teus neemt met deze overwinning afstand van de nummers 2 en 3 in de derde klasse en is met nog vijf wedstrijden te spelen de belangrijkste kandidaat voor het kampioenschap.    

 

Kok Houtagenturen - Sanidrome All Stars  6-0  

Kok staat gedeeld tweede en Sanidrome bevindt zich onderin de derde klasse. Na het verlies van de Kaasknabbel kan Kok Houtagenturen afstand nemen bij winst in deze partij. Kok start als altijd in hoog tempo en krijgt de betere kansen, maar gelegenheidskeeper Arjan Blokhuis houdt Sanidrome met enkele fraaie reddingen op de been. Dan is het Daniel Moesbergen die toch van grote afstand de 1-0 binnenschiet en een verdiende voorsprong realiseert. Vlak voor rust maakt hij dan ook de 2-0, zodat het team van Kok Houtagenturen met een goed gevoel de rust in gaat.  Direct in de tweede helft maakt Pieter van de Lagemaat de 3-0 en de wedstrijd is dan echt gespeeld. Sanidrome creëert weinig kansen tegen het jonge en beweeglijke Kok, ondanks de wat hogere leeftijd en de daarbij horende ervaring. Daniel Moesbergen scoort de 4-0 en 5-0 en de 6-0 eindstand wordt op het scorebord gezet door Thijs Holtsingel. Kok is de terechte winnaar van deze wedstrijd en komt hiermee op een duidelijke tweede plaats.