WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 3 maart 2017 gespeelde wedstrijden.

Drukkerij Woudenberg – Bar de Camp 2 - 4

Drukkerij Woudenberg (DW) gaat een lastige avond tegemoet. Met slechts 1 wissel op de bank en tegen de koploper is het vooruitzicht niet goed. Bar de Camp (BdC) begint redelijk goed aan de wedstrijd en heeft meer overwicht. Grote kansen zijn echter nog niet te noteren in deze beginfase. Naar mate de wedstrijd vordert wordt BdC sterker en Robin Hanna schiet op de lat. Nathan Korfker breekt de ban en tikt de bal uit de kluts binnen: 0-1. Na deze openingstreffer gaat BdC door en na een mooie combinatie schiet Marc van Ginkel de 0-2 binnen. DW kijkt zo al vroeg tegen een achterstand aan en BdC zit op rozen. DW denkt uit een counter te scoren, maar gelegenheidskeeper Dennis van Ee onderscheidt zich door knap redding te brengen. Drukkerij Woudenberg ziet dat er uit de counter wat te halen valt. René Kalle scoort uit zo’n counter en het staat geheel uit het niets 1-2 en brengt DW de spanning terug in de wedstrijd. BdC blijft dominant en DW blijft gevaarlijk uit de counters. Elwin Vermeulen knalt de bal nog op de paal en zo eindigt de eerste helft in 1-2. Het kan nog alle kanten op.

Drukkerij Woudenberg springt uit de startblokken en Marvin Steenbeek scoort bijna met een soort stiftje over en langs de keeper. Helaas voor hem ploft de bal net naast het doel. Bar de Camp wordt wakker en Elwin Vermeulen schiet de bal hard en geplaatst achter doelman Kevin van Asselt: 1-3. Wederom brengt DW de marge terug tot op 1 doelpunt en weer is dit vanuit een counter. Alexander v/d Weerthof scoort en het staat 2-3. Dennis van Ee bewijst dat hij naast verdedigen ook enorm goed kan keepen en houdt 3 schoten kort na elkaar knap uit zijn doel. Emmanuel Mahonga verschaft Bar de Camp weer wat lucht door heel koel en beheerst de 2-4 binnen te tikken. Beide teams blijven aanvallend voetballen, maar er wordt niet meer gescoord. Bar de Camp blijft koploper en gaat rustig door naar het kampioenschap. Drukkerij Woudenberg blijft onderaan in de middenmoot hangen en ziet degradatie toch weer akelig dichtbij komen. Eindstand 2-4.

 

Heart for Gardens – Accon AVM A&A 1 - 3

Accon treedt vanavond aan zonder afhaker en topschutter Remko Polinder. Ook coach Henk-Jan van Ooijen laat zijn team in de steek vanavond. Hij zit in het verre Duitsland van zijn vakantie te genieten. Heart for Gardens (HfG) is vanavond ook gehavend en mist een paar belangrijke spelers door verplichtingen voor veldvoetbal. Zo zijn beide teams niet geheel compleet. Geerten Siereveld knalt Accon al vroeg in de wedstrijd op 0-1 uit een indirecte vrije trap. De manier waarop deze vrije trap gegeven werd was wel dubieus, maar hij telt en HfG kijkt tegen een achterstand aan. Beide teams laten leuk voetbal zien en Heart for Gardens krijgt wat meer kansen. Keeper Peter Siereveld is steeds een sta in de weg en HfG weet hem maar niet te passeren. Hij moet echt aan de bak en Accon staat met de rug tegen de muur. Accon mag blij zijn dat ze nog steeds op voorsprong staan, maar de gelijkmaker hangt in de lucht. Ondanks de weinig doelpunten is het een aantrekkelijke wedstrijd. We gaan rusten met een 0-1 stand en in de tweede helft is nog alles mogelijk.

Aan het begin van de tweede helft zijn er weinig kansen te noteren en wordt de strijd vooral op het middenveld gestreden. Na een mooie actie en enkele prachtige bewegingen schiet Mart-Jan Blokland via de paal de 0-2 op het scorebord. Zo neemt Accon wat afstand van Heart for Gardens en kunnen de mannen van Accon iets vrijer voetballen. In de slotfase wordt het nog spannend. Met nog 5 minuten te voetballen schiet Nick de Greef de bal hard en hoog achter doelman Peter. De marge is nog maar 1 doelpunt en de spanning is helemaal terug. Accon heeft het weer lastig en HfG ruikt een op dat moment verdiende gelijkmaker. Er is een spreekwoord dat goed weergeeft wat er in de laatste minuten gebeurde. “Een kat in het nauw maakt hele rare sprongen” wordt waarheid voor Accon. In het nauw gespeeld door HfG komen ze er nog eenmaal uit en via Berendjan Sok wordt de bevrijdende 1-3 gescoord. Accon blijft meedoen in de race naar het kampioenschap en staat nog 4 punten achter koploper Bar de Camp. Heart for Gardens staat op een voor hen teleurstellende vijfde plek en staat nog maar 4 punten boven de degradatiestreep. Eindstand 1-3.

 

Wiksol Smeermiddelen – Fysio-In 2 - 4

De mannen van Fysio-In hebben na de mooie 8-5 overwinning tegen Van Campen genoeg zelfvertrouwen en motivatie om ook deze wedstrijd te gaan winnen. Wiksol Smeermiddelen wil deze wedstrijd ook graag winnen, want dan slaan ze een gat met Fysio-In en doen ze volop mee voor promotie naar de eerste klasse. Fysio-In begint goed aan de wedstijd en krijgt gelijk al enkele kansen op de 0-1. De kansen blijven zich aaneenrijgen, maar het vizier staat niet op scherp. De keeper van Wiksol, Niels Heshusius, houdt zijn doel enkele keren erg goed schoon. Fysio-In voetbalt bij vlagen erg mooi en komt verdient op 0-1 via een vrije trap. Theo van Valkengoed schiet deze hard binnen en zo komt Fysio-In op de felbegeerde voorsprong. Wiksol heeft het zwaar en is sporadisch gevaarlijk uit de counter. Uit zo’n zeldzame counter schiet Dennis Koudijs de ietwat onverdiende gelijkmaker op het scorebord. Vlak na deze gelijkmaker scoort diezelfde Dennis Koudijs Wiksol naar een 2-1 voorsprong. Even is Fysio-In de weg kwijt en verliest het de grip op de wedstrijd. Gelukkig voor hen is dit maar kort en herpakken zij zich. Er wordt niet meer gescoord en we gaan thee drinken met een 2-1 voorsprong voor Wiksol Smeermiddelen.

Na een gele kaart voor Pascal Brouwer speelt Fysio-In met een man minder. Wiksol probeert te profiteren en uit te lopen naar 3-1. Dit lukt echter niet, waardoor het verschil in doelpunten nog steeds maar 1 doelpunt is. De wedstrijd wordt wat grimmig en over en weer wordt er wat gezeurd. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar houd het sportief mannen, naar elkaar toe en ook naar de vrijwillige (!) scheidsrechters. Met een knal schiet Yorick Verzaal de 2-2 op het scorebord en kunnen de drie punten weer door beide teams mee naar huis genomen worden. Pascal Brouwer legt aan voor de 2-3 en zo is de achterstand in een paar minuten omgebogen tot een voorsprong voor de mannen van Fysio-In. Het is erg spannend en door enkele beslissingen van de scheidsrechters lopen de frustraties hoog op bij Fysio-In. In een tijdsbestek van 2 minuten pakken twee spelers een gele kaart en voetbalt Fysio-In met maar 2 man in het veld. Dit is dé gelegenheid voor Wiksol om weer op gelijke hoogte te komen. Het lukt ze echter niet om door de verdediging van de hardwerkende mannen van Fysio-In te komen en langzaamaan komen de spelers met geel weer het veld in, totdat het weer een gelijke strijd is. Het slotoffensief van Wiksol levert gevaar op, maar het is Fysio-In wat er met de buit vandoor gaat. Theo van Valkengoed schiet de bal gemakkelijk langs de uitgekomen doelman heen en schiet zo met zijn tweede van de avond de eindstand 2-4 op het scorebord. Beide teams staan nu op een gedeelde derde plek en staan nog maar 2 punten achter de nummer 2. Die plek op de ranglijst levert promotie op, dus de strijd om een ticket voor de eerste klasse is nog niet beslist. Eindstand 2-4.