WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op woensdag 15 maart 2017 gespeelde (beker)wedstrijden.

 

Heart for Gardens  -  Makelaardij Woudenberg & Szamen    3 – 2

In deze bekerwedstrijd tegen de nummer vijf van de hoofdklasse Heart for Gardens (HFG) kon de koploper in de eerste klasse, Makelaardij Woudenberg & Szamen (MWS) eens laten zien of het volgend seizoen het niveau van de hoofdklasse aankan. In de vorige wedstrijd had het tenslotte de nummer zes van de hoofdklasse Drukkerij Woudenberg al met 5-2 weten te verslaan. HFG is echter wel van een wat ander niveau en dat bleek al direct na het eerste fluitsignaal. MWS, nog zonder verliespartij in de competitie, is gewend om op de helft van de tegenstander te spelen. Nu moest het direct in de verdediging en daar speelde de wedstrijd zich ook voornamelijk af. Sporadisch weet MWS via een gevaarlijke counter uit te breken en met succes. Uit één van de eerste counters weet Lennard de Korte geheel onverwachts MWS op een 0-1 voorsprong te zetten. Het sein voor HFG om nog een tandje bij te zetten. Halverwege de eerste helft doen Tom en Nick de Greef de wedstrijd kantelen 2-1. MWS heeft nu alle moeite om HFG van zich af te houden. De ploeg weet zich vanavond echter verzekerd van de prima in vorm zijnde Laurens Donker. Tom de Greef bijna met de 3-1 doch zijn (zoveelste) schot eindigt ditmaal op de paal. Ruststand 2-1. Direct na de rust HFG weer direct in de aanval en doelman Donker moet gestrekt naar de hoek om de 3-1 te voorkomen. Met combinatievoetbal blijft HFG naar het gaatje in de verdediging van MWS zoeken. Dit gebeurt in een wat te laag tempo en met te weinig creatieve oplossingen, zodat MWS het verdedigend nog wel kan bijhouden. MWS kan daar dan ook zo af en toe van profiteren en zeker Maurice Frens. Hij weet een solocounter te plaatsen en met een prima lage schuiver de 2-2 op het scorebord te noteren. Dit ruikt voor MWS naar meer en HFG moet achterin op haar tellen passen, zeker wanneer MWS een 1 op 1 krijgt met de doelman van HFG. Deze weet voor zijn ploeg erger te voorkomen. Dit alles heeft wel als gevolg dat men bij HFG achterin wat nerveuzer wordt. HFG gaat nu over op afstandsschoten die weinig succes hebben. Alleen Paul de Graaf, de spelbepaler bij HFG, ziet zijn schot via de onderkant van de lat weer het veld in stuiteren. Doelman Donker blijft voor HFG een sta in de weg. Toch moet hij nog éénmaal capituleren en wel op een hard schot van Tom de Greef. HFG enigszins opgelucht naar de finaleavond. Teleurstelling bij MWS die echter gevochten hebben voor wat ze waard zijn. Dit team is nog steeds groeiende en als de ontwikkeling zich zo doorzet straks een stabiele hoofdklasser. Een echter bekerwedstrijd zoals we die graag zien in De Camp.

 

 

 

Van de Lagemaat Bouw & Renovatie  - Accon AVM Adviseurs & Accountants   0 – 6

De twee teams met de langste ploegnamen van de competitie. De eerste spelend in de tweede klasse (thans vijfde plaats), haar tegenstander spelend in de hoofdklasse (thans tweede plaats). Op de voorhand een voorspelbare wedstrijd, maar bij bekerwedstrijden weet je het echter maar nooit. Een echte bekerwedstrijd is het helaas niet geworden. Daarvoor was Accon duidelijk een maatje te groot. Als direct na het beginsignaal liet de ploeg het balletje rondgaan, zette VDL vast op eigen helft en wachtte geduldig op het gaatje in de verdediging. VDL doelman Lambert de Pater, weet in eerste instantie en schot van Berendjan Sok te stoppen. Even daarna weet hij zich gepasseerd door Henk Buijs die echter zijn bal op de binnenkant van de paal ziet eindigen om vervolgens weer het veld in te rollen. Maar daarna ligt de bal wel in het netje en is het Bart de Bruijn die de brilstand doet wijzigen in 0-1. VDL probeert vervolgens wat meer van het doel af te spelen en dat biedt ruimte aan Accon. Echter doelman De Pater blijft vooralsnog niet makkelijk te passeren. Met goede reflexen weet hij zeker twee doelpunten te voorkomen. Als Bart de Bruijn Accon op 0-2 brengt is feitelijk de strijd al gestreden. Mocht daar nog aan getwijfeld worden, Martjan Blokland duikt goed het gat in en de 0-3 is een feit. Accon heeft nu de smaak te pakken. Vlak voor rust Berendjan Sok met een hard schot en de 0-4 wat ook de ruststand wordt. Direct na de rust plaatst VDL een prima counter en bijna de 1-4 op het bord. Doelman Van den Ende redt knap met het linkerbeen. Accon is ineens weer wakker en pakt direct het initiatief weer. Accon speler Herman Balfoort krijgt prima kansen om de stand flink op te schroeven, maar is vanavond erg ongelukkig in de afwerking. Hij zal vanavond niet tot scoren komen. Dat doet wel de bewegelijke Martjan Blokland, die steeds in de aanval aanspeelbaar is. Hij bepaalt tenslotte de eindstand met twee doelpunten op 0-6. Accon zien we net als de twee voorgaande jaren weer terug op de finaleavond van 2 juni 2017.

 

Herrys Bar  - Bar de Camp   1 – 2

Herrys Bar (HB) vechtend tegen degradatie in de eerste klasse moet vanavond voor de koploper van de hoofdklasse Bar de Camp (BDC) op papier geen partij zijn. HB echter heeft in de competitie laten zien soms geweldig te kunnen voetballen en uitzonderlijk boven haar niveau te kunnen uitstijgen. Ervaring en techniek zij daarin medebepalend. BDC coach Hugo was dan voorafgaande aan de wedstrijd nog niet helemaal zeker van zijn zaak en hij kreeg gelijk. Vanavond was het weer een dergelijk avond voor HB. Vanaf het eerste fluitsignaal ontstond er een geweldige (beker) wedstrijd. De barmannen weigerden om zich te beperken tot verdedigen en zochten heel brutaal de aanval. Dat leverde al snel twee vrije trappen op die niet benut werden. BDC was voetballend wel de bovenliggende ploeg, maar omdat HB streed met inzet en passie en de wil had om te winnen werd er meer dan goed partij geboden. Halverwege de eerste helft gaat het voor HB mis. Onnodig balverlies van HB brengt Marc van Ginkel in scoringspositie en de rappe spits doet wat hij moet doen de 0-1 scoren. Dit doelpunt brengt HB echter niet van haar stuk. Het geloof in eigen kunnen blijft en dat levert vlak voor rust voor Martijn Veenendaal een geweldige kans op, op de misschien wel verdiende gelijkmaker. De BDC keeper houdt voor zijn ploeg vooralsnog de nul vast. Rust 0-1. Na de rust zoekt HB opnieuw direct de aanval en dat levert ruimte op voor BDC. Dan laat Bas Veenendaal zien vanavond in grote vorm te verkeren. Zijn collega aan de andere kant heeft aanmerkelijk minder te doen maar moet in het tweede gedeelte van de tweede helft nog flink aan de bak. Zo moet hij gestrekt naar de hoek op een schort van Martijn van Veenendaal. Dan een prima 1-2 combinatie tussen Kristian Schouten en Jaap de Ronde en plotseling staat de 1-1 op het scorebord. Er sluipt nu wat nervositeit in het team van BDC en wel zodanig dat HB zelfs dicht bij de verrassende 2-1 voorsprong is. Met nog 4 minuten te spelen is het voor BDC alles of niets. Men wil het niet op strafschoppen aan laten komen, want dat is altijd een lot uit de loterij. HB krijgt het nu wel moeilijk achterin maar weet tot de laatste minuut stand te houden. Een scrimmage voor het HB doel en Nathan Korfker weet de bal te raken die vervolgens hoog in het HB doel verdwijnt 2-1. Grote opluchting bij de barmannen die direct erna nog op een gevaarlijke positie een vrije trap tegen krijgen. HB is daarmee te gehaast en niets of niemand kan wat met de breedtepass doen. BDC speelt daarna de wedstrijd rustig uit. Ook die ploeg zien we op 2 juni 2017 opnieuw op de finaleavond terug. De winst voor BDC, de complimenten voor HB. Met passie en inzet gespeeld en geweldig gedaan mannen. Wel vreemd dat deze ploeg, zo voetballend, voor degradatie moeten strijden?