WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 24 maart 2017 gespeelde wedstrijden.

 

Keukengalerie/AV Verzekeringen - Moestas 2 - 4

In de eerste klasse beginnen we met de wedstrijd Keukengalerie tegen Moestas. Het eerste gevaar komt van Keukengalerie, maar de betrouwbare sluitpost Budding redt goed. De wedstrijd ontpopt zich al snel tot een aantrekkelijk duel. Omdat het tempo niet echt hoog ligt blijven grote kansen vooralsnog uit. Dan een lange bal van achteruit bij Moestas. Doelman Vink van Keukengalerie moet lossen en dan is de rebound een makkelijke prooi voor Stefan van Veenendaal. Moestas komt dan ook op 0-1. Moestas krijgt dan iets meer grip op de wedstrijd en als snel drukt Melvin van de Haar dat ook in doelpunten uit. Een lange rush eindigt met een subtiel lobje in de goal en de stand is 0-2. Voor rust doet Keukengalerie nog wel wat terug. Ruud van Zon neemt een balletje uit de tweede lijn ineens op de pantoffel, 1-2.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Moestas met een ligt overwicht en af en toe een gevaarlijke uitval van Keukengalerie. Melvin van de Haar gooit de wedstrijd in het slot door de1-3 binnen te schieten. Kort daarna wordt het zelfs 1-4 door een eigen doelpunt en daarmee is de wedstrijd helemaal beslist. Het slotakkoord is nog wel voor Keukengalerie. Dennis Hoffmann maakt de eindstand iets dragelijker, 2-4. Moestas krijgt door deze overwinning de hoofdklasse in het vizier.

 

Makelaardij Woudenberg & Szamen - Amerboys

Door omstandigheden kon deze wedstrijd geen doorgang vinden.

 

De Smit Belastingadvies - Van Campen Schilderwerken 2 - 7

In de tweede klasse Van Campen (VC) tegen rode lantaarndrager De Smit (DS). VC met in de gelederen de heersende topscorer in Woudenberg, Michael Bos, knalt uit de startblokken. Na enkele minuten komt de 0-1, via wie anders dan Bos, op het scorebord. Binnen 6 minuten heeft hij alweer een loepzuivere hattrick gemaakt en is de wedstrijd eigenlijk al beslist. VC gaat dan wat rustiger aan doen en daardoor krijgt ook DS wat kansjes. Dit komt echter vooral door slordigheden van VC en niet zozeer door het goede spel van DS. Enkele minuten voor rust maakt Angelo Scherpenzeel de 1-3. VC schiet vervolgens tweemaal op de paal maar weet voor rust de marge toch nog op 3 te brengen. Ruststand daarom 1-4.

Na rust krijgt DS wel verschillende mogelijkheden om de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Maar met behulp van de paal houdt de doelman van VC zijn doel schoon. Halverwege de tweede helft heeft hij echter geen antwoord op de harde punter van opnieuw Scherpenzeel, die zijn tweede doelpunt maakt en de stand op 2-4 brengt. Dan is het weer tijd voor topscorer Bos. Eerst promoveert hij een uitworp van de keeper met zijn hoofd tot doelpunt. Vervolgens weet hij nog tweemaal het net te vinden en de enigszins geflatteerde eindstand van 2-7 op het bord te brengen. VC wint overtuigend van DS en kan zich bijna gaan opmaken voor een promotie naar de eerste klasse.

 

Sanidrome All Stars - Ribhouse Texas 3-5

 

Twee teams die in de derde klasse enthousiast voor de punten spelen, maar waarbij het niet altijd even goed wil lukken. Sanidrome staat iets boven Ribhouse Texas geklasseerd, maar heeft al twee wedstrijden gewonnen. Ribhouse Texas is nog puntloos, maar gaat als altijd onbevangen de wedstrijd in. Tot grote verrassing van de aanwezige toeschouwers, maar ook van het team zelf kan Vincent Gijsbertsen in de eerste minuut eenvoudig de 1-0 binnenschieten. Sanidrome is nog niet van zijn stuk gebracht en gaat in de aanval om op gelijke hoogte te komen, maar de volgende uitval van het Ribhouse volgt nog geen minuut later en nu is het Remco de Haan die de 2-0 kan binnenschieten. Er lijkt een sensatie in de maak, maar het is nog te vroeg in de wedstrijd om al conclusies te verbinden aan deze voorsprong. Sanidrome krijgt overwicht en bestormt het doel van Ribhouse Texas, maar de spelers van dit team hebben in de gaten dat het nu of nooit is en strijden met volle overgave voor elke meter. Diverse kansen van Sanidrome worden niet benut en na 10 minuten kan Remco de Haan dan ook nog de 3-0 op het scorebord brengen voor Texas. Zelfs als er tijdstraf volgt lukt het Sanidrome niet om nog iets van de achterstand weg te werken. Bij de start van de tweede helft lijkt een herhaling van de eerste helft plaats te vinden. Binnen een minuut kan Vincent Gijsbertsen de 4-0 maken en als Remco de Haan even later met zijn derde doelpunt van de avond de 5-0 kan laten noteren, mag Ribhouse Texas de overwinning eigenlijk niet meer uit handen geven. Er wordt fanatiek verdedigd, en het duurt tot halverwege de tweede helft tot Sanidrome wat terug kan doen als Jordi Hofland 5-1 scoort. Enkele minuten kan Jordi ook de 5-2 maken, maar het is vandaag lastig om door de defensie van Ribhouse Texas heen te komen, nu alle spelers er een schepje bovenop doen. Pas in de laatste minbuut kan Jordi Hofland ook zijn derde doelpunt maken, maar de tijd is te kort voor meer, dus Ribhouse Texas heeft hiermee zijn eerste punten van dit seizoen binnengehaald!

 

VV Boyz - VMV/Teus 2-4

 

 

Teus staat fier aan kop in de derde klasse en het moet erg vreemd lopen als ze geen kampioen worden. VV Boyz is wat lager geklasseerd, maar kan af en toe onverwacht uit de hoek komen. Teus valt aan en raakt een aantal malen de paal, maar in de eerste fase van de wedstrijd wordt er niet gescoord. VV Boyz houdt het achterin dicht en probeert het met counteren. Na tien minuten is het dan Joeri van Appeldoorn die scoort voor Teus en de wedstrijd wat openbreekt. VV Boyz komt er ook wat meer uit en dit schept voor Erwin Cortus de mogelijkheid om van achteruit alle tegenstanders te passeren en vervolgens verwoestend binnen te schieten, 2-0. Eén minuut later kan Menno Hoekstra de 3-0 binnenschuiven en eigenlijk is dan de wedstrijd wel beslist, want VV Boyz creëert niet echt veel kansen tot nu toe. Het wordt vlak voor rust dan ook nog 4-0 door Menno Hoekstra en Teus kan met een gerust gevoel aan de tweede helft beginnen. Ook in de tweede helft wordt er lange tijd niet gescoord, maar na tien minuten is het nu VV Boyz dat kan tegenscoren, door Evert Veenvliet. Direct daarna volgt ook de 4-2 van Kees Schoonderbeek, maar er volgt geen verdere inhaalrace door VV Boyz. Teus wint verdiend en komt hiermee op 8 punten voorsprong in deze klasse, met nog drie wedstrijden te spelen een onoverbrugbare achterstand voor de nummer twee, Kok Houtagenturen.