WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 28 april 2017 gespeelde wedstrijden.

 

Heart for Gardens - De Greef Diervoerders  7-0  

De teams staan in de ranglijst op nummer 4 en 5, waarbij De Greef twee punten voorsprong heeft op Heart for Gardens. Op papier dus een spannende partij, met een onvoorspelbare uitslag. Op het veld is echter iets heel anders te zien. Na twee minuten is het al 1-0 voor Heart for Gardens door Rogier van Spengen en even later kan Nick de Greef de 2-0 scoren. Heart for Gardens heeft vanaf het begin van de wedstrijd overwicht en kan nog in de eerste helft op 3-0 komen met een fraai doelpunt van Kevin van Nieuw-Amerongen. Meteen na rust is er weer druk van Heart for Gardens en Rogier van Spengen kan hard de 4-0 binnenschieten. De Greef speelt zonder wissels, wat steeds duidelijker zichtbaar wordt in de krachtsverhouding. Ook het uitverdedigen gaat steeds moeizamer en Paul de Graaf kan na een onderschepping in de vijfde minuut na rust vrij eenvoudig de 5-0 maken. Dan worden toch de kansen lange tijd niet benut, mede door goed keeperswerk van Ricardo van Apeldoorn voor De Greef. Vijf minuten voor tijd brengt Rogier van Spengen met zijn derde de stand op 6-0 en met een intikkertje kan hij even later ook de eindstand op 7-0 bepalen. Een sterke wedstrijd van Heart for Gardens, hoewel er voor beide teams niets meer op het spel staat en zij als vierde en vijfde zullen eindigen in de hoofdklasse, ongeacht de uitslag van de nog te spelen wedstrijden. 

DEG Financiële Dienstverlening - Drukkerij Woudenberg  5-3 

DEG gaat als derde eindigen in de hoofdklasse, maar voor Drukkerij Woudenberg zijn de punten nog nodig om in de veilige zone te geraken. DEG geeft echter niets cadeau, het team gaat fel van start en Drukkerij Woudenberg moet op de counter gaan spelen. Het is DEG dat als eerste scoort, Joost Hazeleger, die even later bij een hoge voorzet ook de 2-0 kan binnenknikken. Drukkerij Woudenberg geeft echter niet op en één minuut voor rust kan René Kalle de aansluitingstreffer scoren. In de tweede helft eenzelfde spelbeeld met een druk zettend DEG en een counterende Dukkerij. Oook nu is DEG eerder doeltreffend en Michel van de Lagemaat lijkt de wedstrijd te beslissen als hij de 3-1 scoort. Dan komt Drukkerij Woudenberg echter op dreef en via Alex van de Weerthof en Derrek Borst is het even later 3-3 en is alles weer mogelijk. DEG doet er echter nog een schepje bovenop en als Michel van de Lagemaat dan de 4-1 scoort wordt het moeilijke opdracht voor de Drukkerij. Drie minuten voor tijd beslist dan Willem Kalle alsnog de wedstrijd in het voordeel van DEG als hij de 5-3 scoort. Drukkerij Woudenberg zal dan in de laatste wedstrijd nog zijn punten moeten pakken, of hopen dat de concurrenten ook punten verspelen.  

Find MKB - Wiksol Smeermiddelen  2-2  

Bij winst kan Find MKB in ieder geval al een beslissingswedstrijd afdwingen om het kampioenschap, en dan zal Van Campen tweemaal moeten winnen. Maar dan moet het wisselend spelende Wiksol wel verslagen worden vandaag. Find MKB gaat er enthousiast tegenaan en Wiskol heeft niet meteen een antwoord in de eerste fase. Het duurt dan ook niet lang of Mohamed Bouyglafin kan Find MBB op 1-0 voorsprong brengen. Intussen is Wiksol wel wakker geworden, maar er komen weinig grote kansen. Dan kan Mohamed Bouyglafin ook zijn tweede doelpunt maken en gezien het spelverloop lijkt dit wel de beslissende treffer te zijn. Wiksol Smeermiddelen komt echter terug in de wedstrijd en kan de overmacht aan technisch vernuft en snelheid bij Find MKB toch compenseren door een enorme inzet. Dit resulteert in de 2-1 door Frank Ariëns en nu volgen er toch een aantal mooie kansen voor Wiksol. Het is dan Jelte Los die met een hard schot de kampioensaspiraties van Find MKB voorlopig dwarsboomt en de 2-2 scoort. Beide teams gaan nog voor de winst, maar de keepers doen hun werk goed en de 2-2 is tevens de eindstand. 

Rijschool Loef - Amerboys  0-2 

Rijschool Loef staat op de derde plaats in de eerste klasse en Amerboys op de vierde plaats. Voor beide teams is de derde plaats waarschijn;lijk het hoogst haalbare en dat is ook de directe inzet van deze wedstrijd. Amerboys trekt hierbij aan het langste eind,  want in de eerste helft staat het al snel 2-0 voor Amerboys door Yosri Ben Ahmed en Guitan Peters. Amerboys heeft geen haast meer en probeert rustig op te bouwen. Loef stoort aanvankelijk ook niet echt, waardoor de wedstrijd in de tweede helft bij vlagen erg traag verloopt. Er komen nog wat kansen , ook voor Rijschool Loef,  maar de 2-0 blijkt voldoende voor de overwinning.