WOUDENBERG - Op deze eerste bekeravond zijn er zoals vanouds weer acht wedstrijden te zien, waarbij veelal de lager geklasseerde teams met het mes tussen de tanden de ring in gaan om te laten zien dat zij de strijd durven aan te gaan met de volgens de ranglijst sterkere teams. Het was echter alleen de Keukengalerie/AV Verzekeringen dat vanuit de eerste klasse de hoofdklasser Autobedrijf Frietema wist te verslaan door de penaltyreeks winnend af te sluiten.

De Smit Belastingadvies - Technica 3-3 (Technica wint na strafschoppen)
Na vijf minuten is het al 2-0 voor Technica door doelpunten van Dennis Koudijs en Alex Slinger. Er lijkt voor Technica geen vuiltje aan de lucht, hoewel er diverse kansen worden gemist. Enkele minuten voor rust brengt Kevin van Nieuw-Amerongen de spanning weer terug in de wedstrijd door de 2-1 te scoren. In de tweede helft kan Jonathan Schuyt zijn team al snel op 2-2 brengen, waardoor de wedstrijd weer helemaal open is. Er blijft evenwicht in het veld en als Joris van den Pol dan één minuut voor tijd De Smit op 3-2 brengt, lijkt Technica verloren. Technica vecht echter voor de laatste kans en in die laatste minuut lukt het Dennis Koudijs om met zijn tweede van de avond de 3-3 op het scorebord te krijgen en daarmee penalty's af te dwingen. Keeper Frederik Izaks van Technica stopt dan de eerste penalty en dankzij deze morele meevaller kan Technica de wedstrijd toch winnend afsluiten.

Moestas - DEG Financiële Dienstverlening 0-5
DEG gaat als altijd voortvarend van start en na ruim vijf minuten kan Peter op het Hof DEG op 1-0 brengen. Moestas speelt zonder wissels en dat maakt dat zij toch iets terughoudend moeten blijven spelen. Even later pingelt Peter op het Hof naar zijn tweede doelpunt en nog voor rust kan Peter Kalle de wedstrijd beslissen met de 3-0. Na rust valt dan al snel ook de 4-0 door Gerwin van Essen en hoewel Moestas niet opgeeft moet het vermoeid toestaan dat Peter op het Hof zijn hattrick voltooid en de 5-0 eindstand kan laten noteren. DEG wint overtuigend en bekert verder.

Safedrive - Ad Exitum 8-0
Hoewel vorig jaar nog concurrenten om de koppositie in de tweede klasse, is safedrive nu duidelijk de meerdere van Ad Exitum. Na een aantal gemiste kansen kan Leendert Jan van Ooijen de 1-0 binnenschieten. Safedrive blijft meer kansen creëren en halverwege de eerste helft is het Bart van den Brink die zijn team op 2-0 brengt. Even voor rust volgt een uitval met Nathan Veenendaal, die fraai inschiet voor de 3-0 en nog voor het fluitsignaal maakt Bart van den Brink ook de 4-0. De wedstrijd is gespeeld en na rust loopt Safedrive verder uit door Jan-Willem de Keijzer en Bart van den Brink met de 6-0. Ad Exitum krijgt nog kansen op de eretreffer, maar verzuimt om die te benutten. Met doelpunten van Lindert van Beek en opnieuw Jan Willem de Keijzer wordt een 8-0 eindstand bereikt.

Keukengalerie/AV Verzekeringen - Autobedrijf Frietema 4-4 (Keukengalerie wint na strafschoppen)
Autobedrijf Frietema dringt aan vanaf de start aan bij de ervaren spelers van de Keukengalerie, maar komt niet tot scoren. Uit een vrije trap kan Roland van Andel dan zelfs scoren en de Keukengalerie staat verrassend op 1-0 voorsprong. Ondanks het offensief van Frietema is he tdan opnieuw Roland van Andel, die vlak voor rust met een afstandsschot zijn team zelfs op 2-0 voorsprong brengt. Na rust krijgt Frietema dan een intrap, die door Wouter Imminkhuizen onberispelijk wordt ingeschoten, 2-1. Frietema voelt dat er meer in zit en blijft aanvallen, maar ook nu is een uitval van Dennis Hoffmann voor de Keukengalerie doeltreffend en de marge is weer twee doelpunten. Frietema blijft stug aanvallen en dat begint dan resultaat op te leveren. Zeven minuten voor het einde kan Corné Kasper de 3-2 binnenschieten en ondanks uitstekend keeperswerk van de uiterst beheerst optredende Peter Willaarts Maakt Corné Kasper vlak voor tijd ook de 3-3. In de laatste minuten ontstaat dan een spannende eindstrijd en als de 4-3 valt voor Frietema door Mark Donkelaar lijkt de wedstrijd in hun voordeel beslist. In de laatste minuut krijgt Av Verzekeringen echter nog een penalty toegekend en die wordt door Roland van Andel fraai benut. Ook deze wedstrijd eidingt daardoor met een penaltyreeks en doordat keeper Peter Willaarts handig met de rug een penalty stopt kan de Keukengalerie uiteindelijk toch door in de beker dankzij deze verrassende overwinning.

Bar de Camp - Van Campen Schilderwerken 7 – 1
Hoofdklasser BdC komt tegen 3e klasser Van Campen al snel via Marc van Ginkel op een 1-0 voorsprong. Daarna is Elwin Vermeulen die met een hattrick de Barmannen op een comfortabele voorsprong zet van 4-0. Van Campen kan daar bar weinig tegenover zetten en loert op de counter. BdC. neemt wat gas terug,maar weet nog wel voor rust via opnieuw Marc van Ginkel op 5-0 te komen en daarmee de wedstrijd te beslissen. Na de rust gaat BdC direct weer in de aanval en ziet een afstandsschot via de beide doelpalen het veld in ketsen. Het zou uitstel van executie zijn. Even later Robin Hanna met de 6-0. Van Campen weigert daarna om in de verdediging te gaan waardoor de wedstrijd wat levendiger wordt en niet zonder succes. Michael Bos redt de eer voor Van Campen door de 6-1 te scoren. Het is tenslotte Jesper Kranendonk die voor de 7-1 eindstand zorgt. BdC naar de volgende ronde.

Herrys Bar/HerWimBox – Garage de jonge Van Dijk 13 – 1
HB neemt tegen de Garagemannen al snel via Kristian Schouten een 1-0 voorsprong. Een foute terugspeelbal wordt 1e klasser de jonge Van Dijk fataal wat verdubbeling van de stand betekent. Als Dennis van Ee uit een counter de 3-0 aantekent is de buit voor hoofdklasser HB feitelijk al binnen. Garage de Jonge kan tegen het spel van HB niet meer inbrengen dan een enkel schotje. Mochten er nog twijfels zijn over wie dit gaat winnen, Martijn Veenendaal (afstandsschot) en Kristian Schouten nemen die twijfels weg en bepalen de ruststand op 5-0. Na de ruste gaat HB vrolijk verder. O.a. Jur van der Heijden, Terus ten Ham en Kristian Schouten weten het net te vinden, zodat er al snel een 12-0 stand op het scorebord verschijnt. De spreekwoordelijke eer wordt gered door Dennis Spoel 12-1. HB bepaalt daarna de eindstand op 13-1 en gaat overduidelijk door naar de 2e ronde.

Methorst Milieu – Drukkerij Woudenberg 2 – 9
Derdeklasser Methorst Milieu kon voor de rust 1e klasser DW nog redelijk partij bieden. De ploeg kwam al snel, via Aart-Jan van der Wind en Rene Kalle op een 0-2 achterstand maar wist uit een vrije trap van Martin van Dieten nog wat terug te doen 1-2. Alexander van de Weerthof bracht de marge weer op 2 door vlak voor rust de 1-3 te scoren. Na de rust bleek dat de milieu mannen hun kruit hadden verschoten. Ricky van Asselt, Jos van Leeuwen bouwden de stand uit naar 5-1 wat het sein voor de milieu mannen was om het geheime wapen in te zetten. Good-Old Jan Grootendorst verscheen binnen de lijnen, echter zijn inbreng mocht niet baten. Sterker nog DW liep snel uit naar een 1-7 voorsprong. MM. deed nog iets terug maar moest lijdelijk toezien dat Jos van Leeuwen en Marvin Steenbeek de eindstand op 2-9 bepaalden. Drukkerij Woudenberg zien we terug in ronden 2.

Pon Sportief - Futsal Allstars 5 - 1
Twee zich in de onderste regionen van de 3e klasse bevinden ploegen maken er in de beginfase een rommelige wedstrijd van met veel foute passes. Doelman Jelmer de Pater weet met prima reddingen Pon tot 3 minuten voor de rust van het scoren te houden. Dan is het Richard Adam die de Volkswagen boys op voorsprong zet 1-0. Na de rust zien de 6 aanwezige toeschouwers twee aanvallende ploegen die echter vooralsnog geen veld goal weten te maken. Leo Slok weet de 2-0 te scoren uit een vrije trap. Remco de Haan brengt 8 minuten voor tijd de spanning nog even terug door 2-1 te scoren. Daarna is Pon het effectiefst in de afwerking en weet o.a. via Richard Adam en Serdar Kutlubay uit te lopen naar 5-1.