WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 12 mei 2017 gespeelde wedstrijden.

 

De Smit Belastingadvies - Dorcas Woudenberg 3 - 2 

Het seizoen zit er alweer bijna op. Dat betekent voor sommige ploegen de strijd om promotie of lijfsbehoud. Dit laatste geldt ook voor De Smit en Dorcas Woudenberg. Beide ploegen bekleden respectievelijk de laatste en voorlaatste plaats in de tweede klasse. De punten zijn dus meer dan welkom. De Smit begint voortvarend en komt via Angelo Scherpenzeel op 1-0. Beide teams krijgen dan nog wel kleine kansjes, maar voor rust wordt er niet meer gescoord. Na rust wordt het na een schitterende aanval zelfs 2-0 voor De Smit. Tom van Staverden is de doelpuntenmaker. Dorcas richt vervolgens de rug en komt via Rick Lakerveld terug in de wedstrijd. Kort daarna wordt de marge echter weer twee doelpunten. Bjorn van Weerdenburg lijkt het vonnis over Dorcas te vellen. Robert Bakker scoort voor Dorcas de aansluitende 3-2 en daarmee gaan beide ploegen een zinderende slotfase in. De Smit staat zwaar onder druk, maar houdt stand en wint met 3-2 van Dorcas. Daarmee brengt De Smit de achterstand op Dorcas terug naar een punt, maar blijft het wel op de laatste plaats staan.


Van Egdom Metaalbewerking - Fysio-In 0 - 0 

Eveneens een wedstrijd tussen twee teams in de onderste regionen van de tweede klasse. Ook hier geldt dat de punten belangrijk zijn. Weliswaar wordt er fanatiek gevoetbald, echt goed is de wedstrijd niet echt. Gescoord wordt er al helemaal niet en daardoor staat er een 0-0 ruststand op het bord. In de tweede helft eenzelfde wedstrijdbeeld. Niet spel is niet briljant, maar wel vermakelijk. Hier en daar incidenteel een kansje, maar geen goals. Begin- en eindstand daarom 0-0.  


Sanidrome All Stars - De Kaasknabbel 1 - 10 

Doelpunten vallen er wel in de derde wedstrijd van de avond. De Kaasknabbel beleeft een makkelijke avond en staat binnen korte tijd al op een ruime voorsprong. Via doelpunten van Robert Hazeleger, Kevin Oussoren en Jeroen de Muijnck staat er een 6-0 ruststand op het scorebord. Na rust gaat De Kaasknabbel onverstoorbaar door. Robert Hazeleger schiet zijn 3e binnen en via Harmen Zandee wordt het 8-0. Dan pas zorgt Joop Scheer voor de eretreffer. Het slotakkoord is voor Robert Hazeleger en Jeroen de Muijnck. Zij bepalen de eindstand op 1-10. Een enorme uithaal van De Kaasknabbel die Sanidrome gelaten moest ondergaan.  


VV Boyz - Ad Exitum 6 - 0 

VV Boyz tegen Ad Exitum is een wedstrijd in de derde klasse met veel inzet. Na verschillende kansen over en weer, breekt Evert Veenvliet de wedstrijd open. Het doelpunt lijkt bevrijdend te werken voor het Veenvlietenkorps. Kort na de 1-0 wordt het 2-0 door een pegel van Lennart Boer. Daarmee is de koek voor VV Boyz nog niet op. Samir Terlouw ramt verwoestend de 3-0 binnen en als Jurian Veenvliet voor rust ook nog de 4-0 maakt is de wedstrijd beslist. Na rust wordt er nog twee keer gescoord. Opnieuw Lennart Boer en Evert Veenvliet die het net weten te vinden. VV Boyz wint overtuigend met 6-0 van Ad Exitum.  


Drukkerij Woudenberg - Heart for Gardens 2 - 8 

In de hoofdklasse beginnen Drukkerij en Heart for Gardens (HfG) prima aan de wedstrijd. Beide ploegen creëren kansen, maar de doelmannen aan beide zijden starten eveneens scherp. Tom de Greef breekt de ban door de 1-0 binnen te schieten. Kort daarna straft Mark de Graaf balverlies af en de stand os 2-0. De wedstrijd voltrekt zich in een enorm hoog tempo. Opvallendste man is de keeper van Drukkerij. Met geweldige reddingen houdt hij HfG menigmaal van scoren. Kort voor rust heeft hij geen antwoord op een uitgespeelde aanval van HfG. Jur van der Heijden kan de 3-0 in het lege doel schuiven. Het wordt zelfs nog 4-0 door Rogier Spengen. Na rust knalt Olaf Prins de 1-4 binnen uit een prima aanval. Via opnieuw Van der Heijden en De Greef wordt de stand op 1-6 gebracht. Pieter Borst ramt daarna nog de 2-6 binnen, maar dat is het laatste wapenfeit van Drukkerij. Het slotakkoord is voor HfG. Twee doelpunten van Tom de Greef bepalend de enigszins geflatteerde eindstand op 2-8.  


Bar de Camp - Bouwbedrijf Morren B.V. 4 - 2 

Dé wedstrijd waar het vanavond om draait is de kampioenswedstrijd van Bar de Camp. Bij winst zijn zij niet meer te achterhalen voor de concurrentie en is de titel een feit. Het begin is prima want via Nathan Korfker komt BdC al snel op 1-0. Daarna lijkt er wat zand in de motor te komen. Een lange bal van Arie van Prooijen wordt door de BdC-doelman volledig verkeerd ingeschat. Tot ieders ontsteltenis ploft de bal zo in de kruising, 1-1. Daarna ontstaat een boeiende en spannende wedstrijd. Bar de Camp heeft het betere van het spel, maar Morren komt er zo nu en dan gevaarlijk uit. Voor rust wordt er niet meer gescoord en daarom een 1-1 ruststand. Direct na rust stelt BdC orde op zaken. Mahonga met de 2-1 en dat lijkt wat rust te brengen. De 3-1 komt vervolgens van de voet van Dawoud Matti. Daarmee lijkt de wedstrijd beslist. Toch wordt het nog spannend als Gerben Staal de 3-2 binnen knalt. Via Mahonga stelt BdC alsnog de winst veilig en daarmee veroveren zij de titel in de hoofdklasse. Van harte gefeliciteerd mannen! De beloning voor een prima seizoen.