WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 19 mei 2017 gespeelde wedstrijden.

Ad Exitum - Sanidrome All Stars  4-3 

Na ruim 2 minuten kan Jaap de Groot Ad Exitum op 1-0 voorsprong brengen door een hard schot via de paal. Er volgen nog twee mooie kansen voor Ad Exitum, maar de keeper en de kruising voorkomen een doelpunt. Als je niet scoort, dan gaat de tegenstander dat wel doen en Jordi Hofland maakt dan de gelijkmaker, binnen de minuut volgt ook de 2-1 voor Sanidrome door Jordi Hofland en binnen twee minuten heeft hij een complete hattrick voltooid als hij ook de 3-1 kan binnenschieten.  

Jaap de Groot kan dan echter 2-3 scoren en op slag van rust schrijft ook hij een hattrick op zijn naam als hij uit een vrije trap 3-3 scoort. In de tweede helft gaan beide teams voor de winst, veel aanvallend spel en daardoor veel kansen, maar pas halverwege de tweede helft valt de 4-3 voor Ad Exitum door een doelpunt van Arjen de Groot. 

Moestas - Keukengalerie /AV Verzekeringen  2-4 

Moestas staat tweede en kan promoveren, maar Rijschool Loef kan dit team nog inhalen en beslissingswedstrijd afdwingen, bij verlies van Moestas. Al na 10 seconden schiet Jelle Neumann voor Keukengalerie hard op de paal, terwijl Peter van de Berg dat aan de andere kant ook doet . Er volgen diverse mooie kansen voor Keukengalerie/AV Verzekeringen, maar ze worden niet verzilverd. Roland van Andel maakt dan ver in de eerste helft toch de 1-0 voor Keukengalerie,  maar Bjorn ter Maten kan dan in de laatste minuut voor rust de 1-1 scoren. Tot grote vreugde van de meegereisde spelers van Loef kan Jelle Neumann na vier minuten in de tweede helft de Keukengalerie opnieuw op voorsprong brengen. Maar het mag niet baten, Stefan van Veenendaal is niet gevoelig voor steekpenningen en schiet fraai in de verre hoek de stand naar 2-2. Toch kantelt de wedstrijd dan in het voordeel van Keukengalerie als Roland van Andel de 3-2 scoort en even later Harry Rijlaarsdam de 4-2. 

Wiksol Smeermiddelen - Van Campen Schilderwerken  1 -5 

In de tweede klasse is de stand bovenin al vrij duidelijk, hoewel er nog wel een kans bestaat voor Van Campen om kampioen te worden. Bij winst van hen in deze wedstrijd en verlies van Find MKB volgende week zal er ook een beslissingswedstrijd volgen. En hoewel Wiksol zoals altijd met veel inzet speelt, lijkt het deze keer geen probleem te worden voor Van Campen om te winnen. Er zijn aan beide zijden veel kansen, maar Van Campen is duidelijker effectiever in de afronding daarvan.  Ze lopen langzaam uit naar een grote score, en ondanks een tegendoelpunt van Frank Ariens voor Wiksol, weet Van Campen vijf keer te scoren en daarmee de kans op het kampioenschap in leven te houden. Doelpuntenmakers zijn Marcel Steeman, Niels Snijders, Rene Smits en tweemaal Harun Guven. Van Campen was al zeker van promotie, nu is het afwachten op de resultaten van Find MKB. 

Fysio-In  De Smit Belastingadvies  1-2  

Doordat er maar één team degradeert uit de tweede klasse, kan De Smit bij winst nog hopen op handhaving in de tweede klasse. Fysio-In is al veilig, maar strijdt als altijd fel om de winst. In een leuke wedstrijd geven beide teams alles, De Smit is het eerst succesvol als Bjorn van Weerdenburg de 101 maakt.  Theo van Valkengoed brengt dan de spanning weer helemaal terug met de 1-1 en de wedstrijd kan gezien het spelbeeld en de gelijke krachtsverhouding alle kanten op. Toch is het De Smit dat aan het langste eind trekt, hun topscorer Angelo Scherpenzeel maakt de 2-1, wat tot grote vreugde leidt bij het aanwezige publiek. Nu afwachten wat Dorcas gaat doen tegen koploper Find MKB, dat gaat volgende week een beladen duel worden. 

VMV/Teus - Ribhouse Texas  6-1 

VMV/Teus was al kampioen en Ribhouse Texa staat met 6 punten niet meer onderaan in de derde klasse. Voor beide teams is het een geslaagd seizoen en zijn er geen belangen meer in deze wedstrijd. Het krachtsverschil in de stand blijkt hier nu ook in de wedstrijd, Teus heeft Erwin Cortus en die weet maar liefst vijf keer te scoren in deze wedstrijd. Met een doelpunt van Joeri van Appeldoorn en de eretreffer van Sjoerd Krebs geeft dat een ruime 6-1 overwinning voor VMV/Teus, dat naar de tweede klasse promoveert. 

Accon AVM Adviseurs & Accountants - Bar de Camp  3-4 

Ook Bar de Camp is al kampioen en Accon staat vast op de tweede plaats in de hoofdklasse. Er kan dus vrijuit worden gespeeld.  Ook in  deze wedstrijd bevestigt Bar de Camp dat het terecht boven  Accon is geëindigd. In deze wedstrijd in zeer hoog tempo komt Bar de Camp tweemaal terug van een achterstand en weet ook nog te winnen met 4-3.  Doelpuntenmakers voor Accon zijn Bart de Bruin (2x) en Geerten Siereveld, voor Bar de Camp kunnen Marc van Ginkel (2x), Dennis van Ee en Emmanuel Mahonga nog doelpunten laten aantekenen voor de topscorerslijst.