WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 27 mei 2017 gespeelde wedstrijden.

Autobedrijf Frietema - DEG Financiële Dienstverlening 3 - 6

Op de slotavond van de competitie speelt Frietema tegen DEG. Bij winst kan Frietema degradatie uit de hoofdklasse ontlopen. De wedstrijd begint wat rommeling met veel overtredingen van beide zijden. Dit komt met name het spel van Frietema niet ten goede. Het duurt dan ook niet lang of DEG opent de score via Rick Hazeleger. Als Peter Kalle er vrij snel 2-0 van maakt gaat het pas echt lopen voor DEG. Nog voor rust wordt de score uitgebouwd naar 4-0, door twee doelpunten van Ronnie van Essen. Na rust doet Frietema via Wouter Imminkhuizen iets terug. Echter via Joost Hazeleger en gelegenheidsspeler Reijer van der Wind wordt de tussenstand op 1-6 gebracht. Het slotakkoord is wel voor Frietema. Via twee prachtige goals van Ruben en Wouter Imminkhuizen wordt de eindstand 3-6. Frietema degradeert daarmee uit de hoofdklasse en DEG legt met ruime afstand van de concurrentie, beslag op de derde plaats.

 

De Greef Diervoeders - Accon AVM Adviseurs & Accountants 0 - 6       

De tweede wedstrijd in de hoofdklasse is er eentje die alleen om de eer gaat. Het kampioenschap is beslist en ook voor De Greef staat er niets meer op het spel. In de beginfase weet De Greef aardig stand te houden en heeft Accon wat moeite om door de taaie defensie van De Greef te voetballen. De ban wordt echter gebroken door Remko Polinder. Hij tikt in de rebound binnen na een losser van de keeper van De Greef. Na de openingsgoal gaat het dan ineens snel. Een snelle counter wordt afgerond door Polinder en de 2-0 is een feit. Via Berendjan Sok wordt de stand voor rust ook nog 3-0. Hij schiet strak in de verre hoek en laat doelman Apeldoorn kansloos. Na rust gaat Accon door met prima voetbal en mooie aanvallen. Een schitterende aanval levert via Blokland de 4-0 op. De Greef deelt af en toe een speldenprikje uit, maar kan geen vuist maken tegen Accon. Polinder maakt zijn derde van de wedstrijd en zet daarmee de 5-0 op het scorebord. Een prima aanval van Accon moet dan worden afgerond door Bart de Bruijn, maar zijn inzet belandt op de paal en ook in de rebound raakt de bal de lat in plaats van het net. Het slotakkoord is wel voor Bart de Bruijn. Met de rug naar de goal verschalkt hij doelman Apeldoorn door de bal subtiel achter het standbeen langs in de goal te rollen. Een schitterende slotakkoord van een prima wedstrijd. Accon wint overtuigend en beleeft zo een goede generale voor de finaleavond van 2 juni aanstaande.

 

Garage de jonge Van Dijk - Rijschool Loef 1 - 1 

In de eerste klasse een wedstrijd die nog wel ergens om draait. Als Rijschool Loef wint dwingt zij namelijk een beslissingswedstrijd af om promotie naar de Hoofdklasse. Een interessante inzet voor deze wedstrijd. Loef opent scherp en na enkele gemiste kansen, tekent Lindert van Beek voor de 1-0. Daarna krijgt Loef kansen op meer, maar het vizier staat blijkbaar niet meer op scherp want doelpunten vallen er niet meer in de eerste helft. In de tweede helft is Garage de jonge Van Dijk sterker. De verdediging van Loef kraakt en piept, maar met kunst en vliegwerk blijft de 1-0 op het scorebord staan. Halverwege de tweede helft krijgt Loef dan een serie enorme kansen om de score uit te bouwen. Maar zelfs voor open doel, krijgen de mannen van Loef de bal niet meer in het doel. Keeper, paal, lat en slecht afrondend werk staan succes voor Loef in de weg. Een ongeschreven voetbalregel leert dat wanneer je je eigen kansen niet maakt, de tegenstander dat wel doet. En ook vanavond wordt dit scenario werkelijkheid. 2 minuten voor tijd maakt Aron Houtsma de niet onverdiende gelijkmaker. De eindstand van deze spannende wedstrijd is ook een 1-1 gelijkspel. Daar lijkt niet iedereen bij Loef mee te kunnen leven, maar helaas hebben zij het zelf laten liggen. Volgend jaar mag Loef het opnieuw in de eerste klasse laten zien.

 

Herrys Bar - Makelaardij Woudenberg & Szamen 6 - 4 

Herrys Bar (HB) speelt de laatste wedstrijd tegen de nog ongeslagen kampioen Makelaardij. Op voorhand een lastige wedstrijd, te meer als je binnen enkele minuten al tegen een achterstand aan kijkt. Willem van Dijk met de 0-1 voor Makelaardij. Een eigen doelpunt van HB brengt de stand als snel op 0-2. Maar daarna laten de barmannen zien het spelletje ook aardig te kunnen spelen. Jaap de Ronde schiet eerst de aansluitingstreffer binnen en kort daarop trekt Ruben Stavenga de stand gelijk, 2-2. Opnieuw Jaap de Ronde die scoort en HB op een 3-2 voorsprong zet. Nog voor rust wordt het zelfs 4-2. Martijn Veenendaal schiet keurig binnen. Na rust wordt de voorsprong voor HB alleen maar groter. Opnieuw Martijn Veenendaal die de keeper kansloos laat en voor de 5-2 tekent. Wie denkt dat het voor Makelaardij niet erger kan komt bedrogen uit. Via Marcel Bouw wordt het zelfs 6-2 en een afstraffing voor Makelaardij dreigt. Blijkbaar is het ontbreken van spelbepaler De Korte en doelpuntenmachine Van Grol een onoverkoombaar gemis voor de ploeg. HB is op bijna alle fronten sterker en bouwt met prima voetbal de voorsprong alleen maar uit. Het slotakkoord is wel voor Makelaardij. Maurice Frens en Laurens Donker bepalen de eindstand op 6-4. Op de slotdag van de competitie lijdt Makelaardij dus een onverwachte en gevoelige nederlaag.

 

Dorcas Woudenberg - Find MKB 2 - 6   

De gedeelde nummer 1 Find MKB, tegen rode lantaarndrager Dorcas kan een interessant duel worden. Bij winst is Find MKB de kampioen. Dat de spelers van Find in die wetenschap het veld op zijn gegaan is duidelijk. Binnen een minuut staat het al 2-0 via twee doelpunten Bouyglafin. Find is sterker dan Dorcas, maar omdat het niet alle kansen benut blijft een monsterscore uit. Voor rust wordt het via Martin van Dieten nog wel 3-0 en daarmee is de wedstrijd al gespeeld. Na rust doet Dorcas wel iets terug via een kopbal van Rick Lakerveld, 1-3. Via Martin van Dieten en twee goals van Lars van der Zanden loopt Find alsnog uit naar een ruimte voorsprong. Robert Bakker maakt nog de 2-6, maar die is alleen voor de statistieken. Find MKB wint ruim en is de verdiende kampioen van de tweede klasse.  

 

Van de Lagemaat Bouw & Renovatie - Van Egdom Metaalbewerking 1 - 2        

 

In de middenmoot van de tweede klasse nog een leuke wedstrijd tussen Van de Lagemaat (VDL) en Van Egdom (VE). Beide ploegen strijden vol voor de winst. Goed is het niet altijd, maar spannend en leuk om naar te kijken wel. VDL breekt de wedstrijd open als Jeffrey Bakkernes de 1-0 binnen weet te schieten. De wedstrijd gaat dan op en neer en VE komt steeds beter in de wedstrijd. Onder aanmoediging van het aanwezige publiek maakt Herman van de Bosch de gelijkmaker. Na een prima aanval schiet hij keurig de verdiende 1-1 tegen de touwen. Na rust gaan de ploegen door waar ze gestopt waren. Kansen en mogelijkheden aan beide zijden. Herman van de Bosch wordt de man van de wedstrijd. Hij maakt ook de 2-1 en schenkt zijn ploeg zo eigenhandig de knappe 2-1 overwinning. Daarmee komt VE op een keurige derde plaats in de tweede klasse. Misschien doen ze volgend jaar mee om de titel? 

 

test

  • Word ook sponsor
  • Woudenberg
  • Brouwer Binnen - Woudenberg