WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 18 september 2015 gespeelde wedstrijden.

 

Bouwbedrijf Morren B.V. - Garage de jonge Van Dijk 5 - 1

 

In de eerste klasse nemen Morren en Garage de jonge het tegen elkaar op. Morren degradeerde uit de hoofdklasse en zal er alles aan doen om zo snel mogelijk terug te keren. Garage de jonge promoveerde uit de tweede klasse. Het team verloor haar eerste wedstrijd en is dus op revanche belust. Garage begint in ieder geval scherp aan de wedstrijd. Al binnen twee minuten zet Dennis Spoel de 0-1 op het scorebord. Spoel doemt ineens vrij voor de goal van Morren op en laat doelman Van der Wind vervolgens kansloos. Lang kan Garage echter niet van de voorsprong genieten. Een minuut later ligt de bal er aan de andere kant in. Arie van Prooijen ramt de bal keurig in de verre hoek en trekt daarmee de stand gelijk, 1-1. Morren en Garage zijn daarna redelijk in evenwicht. Morren is iets aanvallender, maar de uitbraken van Garage zijn gevaarlijk. Het is Spoel die met een schitterende pass achter het standbeen, Rob Gijsbertsen vrij voor de keeper van Morren zet. De doelman reageert echter attent en weet een tegengoal te voorkomen. Nog voor rust is ook Morren dichtbij een voorsprong. Arie van Prooijen neemt de vijandelijke goal onder vuur, maar ziet zijn inzet op de kruising belanden. Morren is richting de rust wat sterker, maar is slordig met de kansen en mogelijkheden. Garage probeert hiervan te profiteren en komt er regelmatig gevaarlijk uit. Kort voor rust weet Morren toch te scoren. Een goede actie van Cor Broekhuizen zet Arie van Prooijen voor een leeg doel en die tikt eenvoudig de 2-1 binnen. Een minuut later beslist Gerben Staal feitelijk de wedstrijd. Na een vloeiende aanval van Morren staat Staal vrij voor de keeper. Subtiel tikt hij de bal tussen diens benen in de goal en zet daarmee de 3-1 op het scorebord. Voor rust kan Staal zelfs nog de 4-1 maken maar hij mist voor een open goal. Ruststand 3-1.

Binnen een minuut na rust maakt Staal dan toch zijn tweede. Op een voor hem karakteristieke wijze. Met de bal kort aan de voet trekt hij naar binnen om vervolgens verwoestend uit te halen en de doelman van Garage kansloos te laten, 4-1. De tweede helft is net als de eerste helft redelijk in evenwicht. De teams spelen in een aardig tempo en vol inzet, maar het blijft sportief. Halverwege de tweede helft schiet Cor Broekhuizen de bal op de paal. Niet veel later weet Morren toch nog te scoren. Teunis van Prooijen trekt met de bal aan de voet naar binnen en knalt de 5-1 binnen. Zijn goals is identiek aan die van Staal. Het slotakkoord is voor Garage de jonge. De ploeg zet nog even aan, maar weet niet meer te scoren. Bouwbedrijf Morren wint deze sportieve wedstrijd met 5-1.

 

 

 

Sport- en Dierenshop Woudenberg - Drukkerij Woudenberg 6 - 0

 

De tweede wedstrijd van de avond, tevens eentje in de eerste klasse, gaat tussen de degradant uit de hoofdklasse, Sport- en Dierenshop Woudenberg en Drukkerij Woudenberg. SenD won haar eerste wedstrijd en voert de ranglijst aan. Drukkerij daarentegen verloor haar eerste wedstrijd en wil de eerste punten van het seizoen pakken. De ploeg begint dan ook fel aan de wedstrijd en krijgt via René Kalle al vroeg in de wedstrijd een goede kans. Doelman Harskamp van SenD voorkomt met een goede redding een vroege achterstand voor zijn ploeg. Aan de andere kant is het ineens wel raak. Via een assist van Thomas Budel kan Eddy Harskamp al vroeg de 1-0 binnenschieten. De wedstrijd golft daarna op en neer met mogelijkheden aan beide kanten. SenD dicteert voornamelijk het spel, maar Drukkerij komt er op de counter regelmatig uit. Tot echt grote kansen leidt dit echter niet en mede daardoor blijft SenD vrij eenvoudig overeind. Halverwege de eerste helft wordt de score zelfs verdubbeld. Thomas Budel stuit in eerste instantie nog op de keeper van Drukkerij, maar in tweede instantie weet hij het net wel te vinden. Deze 2-0 tussenstand wordt ok de ruststand.

Ook de tweede helft kent een spelbeeld met kansen voor beide teams. Drukkerij schakelt een tandje bij en probeert de aansluitingstreffer te forceren. Kort na rust levert de druk van Drukkerij een vrije trap op, op een gevaarlijke positie. Echter, de geboden mogelijkheid wordt door Drukkerij niet benut. De ploeg blijft dan ook wat verder naar voren voetballen, waardoor er achterin ruimtes ontstaan. Halverwege de tweede helft levert deze ruimte dan ook de beslissing in de wedstrijd op. Het is opnieuw Thomas Budel met het doelpunt. Hij zet de aanval van achteruit zelf op en kan zo door de defensie van Drukkerij lopen. Het inschieten is vervolgens een koud kunstje waardoor de 3-0 een feit is. Als zelfs een man-meersituatie door Drukkerij niet wordt benut, gaat SenD vervolgens rustig door met scoren. Een vrijetrap-variant wordt goed afgelegd en door de vrijstaande Jurre ten Ham keurig in de verre bovenhoek geschoten, 4-0. Eddy Harskamp maakt niet veel later zijn tweede doelpunt. Hij draait goed weg bij zijn verdediger en knalt vervolgens hard binnen, 5-0. Het slotakkoord is voor Thomas Budel. Hij straft een defensief foutje van Drukkerij genadeloos af door de 6-0 op het bord te zetten. Beide teams weten hierna niet meer tot scoren te komen, waardoor 6-0 de duidelijke en terechte eindstand wordt. SenD blijkt duidelijk een maatje te groot en voert na vanavond de ranglijst in de eerste klasse aan. Voor Drukkerij moeten de eerste punten van het seizoen nog komen. Na vanavond zijn zij dan ook de rode lantaarndrager in de eerste klasse.

 

 

 

Ad Exitum - Van Egdom Metaalbewerking 1 - 2

 

Onderin de tweede klasse nemen Ad Exitum en Van Egdom het tegen elkaar op. Beide teams verloren hun eerste wedstrijd en zijn dus nog puntloos. Om hierin verandering te brengen en enkele plaatsen op de ranglijst te stijgen, is succes noodzakelijk. De eerste mogelijkheid is voor Ad Exitum. Robert Bakker echter, stuit op doelman Van der Bas, die met een goede redding een vroege achterstand voorkomt. In de beginfase is Ad Exitum wat dreigender en heeft de ploeg ook een ligt overwicht. Dat dit in het zaalvoetbal niets hoeft te betekenen toont Van Egdom halverwege de eerste helft aan. Uit het niets komt de ploeg op voorsprong. Een keihard schot van Jan-Pieter de Lange wordt door de keeper van Ad Exitum niet helemaal goed verwerkt. Pieter van de Bas kan vervolgens de geboden rebound eenvoudig binnenschieten, 0-1. Aan de andere kant houdt Frist van der Bas Ad Exitum van scoren af. De wedstrijd blijft ook na de openingsgoal redelijk in evenwicht met mogelijkheden aan beide zijden, maar meer doelgevaar van Van Egdom. Kort voor rust levert het doelgericht spel van Van Egdom een vrije trap op. Lykel Sok ramt de bal keurig langs de muur, maar ziet tot zijn ontsteltenis dat zijn teamgenoot, Van de Pol, de bal van de doellijn haalt en de 0-2 voor zijn eigen team voorkomt. Op slag van rust maakt Herjan van de Pol zijn fout toch goed. Van de Pol loopt met de bal aan de voet dwars door de open defensie van Ad Exitum en puntert keihard de 0-2 tegen de touwen, wat ook de ruststand wordt.

Kort na rust weet Ad Exitum iets terug te doen. Jeftha Burgers laat doelman Van der Bas kansloos en knalt de 1-2 binnen. Ad Exitum wil de gelijkmaker forceren en gaat daardoor verder naar voren voetballen. Dit levert kansen voor Van Egdom op. Lykel Sok is dichtbij de genadeslag voor Ad Exitum, maar hij stuit op de keeper. Ook in de rebound levert de kans geen doelpunt op. Jan-Pieter de Lange treft de paal waardoor de wedstrijd spannend blijft. Van Egdom beperkt zich steeds meer tot verdedigen en komt dankzij haar keeper enkele malen goed weg. Ondanks de druk van Ad Exitum weet het team geen echte uitgespeelde kansen te creëren. Van Egdom verdedigt de minieme voorsprong en belet de tegenstander het scoren. Ook een man-meersituatie en een klein slotoffensief kan door beide teams niet in goals worden omgezet. De eindstand wordt dan ook 1-2. Dankzij deze overwinning nestelt Van Egdom zich in de middenmoot van de tweede klasse. Ad Exitum wacht nog op de eerste punten van het seizoen. Woensdag aanstaande kan het team zich revancheren voor de tweede nederlaag. In de beker treft het dan in Safedrive Rijopleidingen een oude bekende.

 

 

 

 

 

 

 

DEG Financiële Dienstverlening - Heart for Gardens 3 – 5

De enige hoofdklasse wedstrijd die vanavond op het programma stond was die van kampioen HfG en Deg. HfG had haar eerste wedstrijd met de kleinst mogelijke uitslag gewonnen, terwijl DEG getrakteerd werd op 3-1 nederlaag. Wil DEG dit seizoen meedoen om de prijzen dan had het vanavond wat goed te maken. De ploeg kwam echter gehavend aan de start. Joost Hazeleger was afwezig wegens een blessure, terwijl Willem Kalle door privé omstandigheden niet aanwezig kon zijn. Verder had DEG pech dat Mark de Graaf van HfG het vanavond af en toe op zijn heupen had. Voordat DEG goed en wel de ogen had uitgewreven stond er al 0-2 op het scorebord door twee keer Mark de Graaf. HfG zet nog een tandje bij en DEG lijkt onder de druk te bezwijken. Dan blijkt ook duidelijk dat DEG haar beide aanvallers node mist. Omdat HfG verzuimt verder afstand van DEG te nemen, weet de ploeg zich enigszins te hervinden en enkele kansen te creëren, maar niet te scoren. Zelfs niet wanneer een DEG Speler alleen voor doelman Moors komt. Laatstgenoemde redt bekwaam. Dan toch ineens de 1-2 door een rollertje van Rick Hazeleger. DEG komt beter in de wedstrijd en ruikt de gelijkmaker. Echter Mark en Paul de Graaf gooien flink roet in het eten en zetten HfG op een comfortabele 1-4 voorsprong. Vlak voor rust kan Peter Kalle de stand nog een wat draaglijker aanzien geven, maar alleen voor de keeper mist hij hopeloos. Direct na de rust weet hij uit een moeilijkere positie wel te scoren en de 2-4 op het scorebord te zetten. DEG gaat daarna naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer. HfG dwingt DEG echter veelvuldig achteruit te voetballen. Er ontstaat een fase in de wedstrijd met veel verkeerde-en foute passes wat het wedstrijd beeld voor de toeschouwers er niet aantrekkelijker op maakt Nick de Graaf brengt tenslotte de marge weer op 3 doelpunten door de 2-5 te scoren. DEG speelt daarna een verloren wedstrijd. De ploeg weet nog wel via Peter op het Hof de 3-5 te scoren, maar kan daarna HfG geen pijn meer doen. HfG pakt de volle winst na 2 wedstrijden en staat weer op de 1e plaats. Voor DEG is het seizoen dramatisch begonnen. Nog geen enkel punt uit twee wedstrijden.

Van Campen Schilderwerken - PON Sportief 5 – 5

Een goed begin is het halve werk. In de derde klasse hebben de schilders een prima start in de wedstrijd tegen Pon. Harun Guven en Michael Bos zetten de schilders al vroeg in de wedstrijd op een 2-0 voorsprong. In de beginfase lijkt het erop dat Van Campen een maatje te groot is voor Pon. Echter schijn bedriegt. Pon laat ineens zien dat je met inzet en “vecht voetbal” een eind kunt komen. Misschien zetten de VolksWagenmannen de diesel aan want daar is ineens Richard Adam die met een puntertje de aansluitingstreffer scoort en de stand op 1-2 brengt. Van Campen blijft aanvallend gevaarlijker maar de spitsen staan niet op scherp. Omdat beide teams voor rust niet meer scoren is de ruststand dan ook 2-1. Na de rust een rommelig begin van de tweede helft. Toch weet Van Campen de marge weer op twee te brengen door de 3-1 te scoren. Maar de diesel is warm en Pon stroopt de mouwen op en niet zonder succes want het weet o.a. via Stefan Putman de 3-3 op het scorebord te zetten. Van Campen countert succesvol en opnieuw op voorsprong te komen 4-3. Die voorsprong wordt echter door Richard Adam teniet gedaan 4-4. Dan komt Pon voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong 4-5. Dima Weikum is de gelukkige voor Pon. Pon lijkt de wedstrojd te gaan beslissen wanneer een speler alleen voor de keeper komt maar de Van Campen doelman redt zijn ploeg. Dan toch nog de gelijkmaker. Een prachtig doelpunt van Michael Bos . Hij bepaalt de eindstand van deze aardige wedstrijd op een terechte 5-5. Mooi gedaan mannen!

Futsal Allstars - VV Boys 0 - 9

Opvallend in deze wedstrijd in de kelder van de 3e klasse waren de eerste 3 minuten. Het was doodstil in de zaal en alleen het geluid van de hardlopende voetballers werd gehoord. Dan ineens een harde knal van Bart-Jan Boer van de VV Boys. Hij schiet de 0-1 in de kruising. De VeenVliet mannen doen het rustig aan in de wetenschap dat men van FA aanvallend niet veel te vrezen zal hebben. De eerste wedstrijd werd nl. door FA met 11-1 verloren, terwijl de VV Boys met 6-3 een draai om de oren kreeg van Van Campen Schilderwerken. VV Boys is van meet aan de bovenliggende partij en komt via Bart-Jan Boer op een 0-2 voorsprong. Daarna staat 2 keer de paal en een prima keepende Ryno Visser een hogere score in de weg. Toch komt vlak voor rust de 0-3. Hattrick voor Bart-Jan Boer! Na de rust zetten de Veenvlietjes er een tandje bij en dan is er voor FA geen houden meer aan. Theo-Jan, drie maal Benjamin en Evert tillen de stand naar een riante 0-8. Opnieuw dreigt een afstraffing met dubbele cijfers voor FA. Mogelijk denken de FA mannen dat er ook een prijs bestaat voor de meest gepasseerde verdediging/keeper? (de Jan L.. trofee?) maar die trofee is er (nog?) niet. Bij de 0-9 van Bart-Jan Boer is de honger van de VV Boys gestild. Complimenten voor alle spelers die er een sportieve wedstrijd van maakten. Hoewel FA nog puntloos is met een doelgemiddelde van 1-20 is de ploeg geen rode lantaarndrager. VV Boys stijgt naar de middenmoot.