WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de doelpuntrijke eerste speelronde van vrijdag 25 augustus 2017.

 

Heart for Gardens - DEG Financiële Dienstverlening 3 - 2 

Het seizoen 2017-2018 begint direct met een topper in de hoofdklasse. Heart for Gardens (HfG) op volle sterkte, tegen het eveneens complete DEG. Op voorhand een prima affiche. De openingsfase is duidelijk voor HfG. DEG wordt snel onder druk gezet en komt vrijwel niet aan opbouwen toe. Dankzij doelman Van der Wind blijft de brilstand op het bord staan. DEG kruipt dan langzaamaan wat uit de schulp en creëert ook wat kansjes. De wedstrijd kent een hoog tempo en het spel vloeit op en neer. Halverwege de eerste helft breekt Tom de Greef de ban. Hij krijgt de bal voor zijn voeten, bedenkt zich niet en haalt hard en doeltreffend uit, 1-0. Maar DEG lijkt allerminst uit het veld geslagen en jaagt op de gelijkmaker. Die komt er enkele minuten voor rust als Michel van de Lagemaat de bal onder de keeper in de verre hoek schuift. Ruststand 1-1.

Na rust eenzelfde spelbeeld als in het eerste bedrijf. Een drukkend HfG, maar ook zeker mogelijkheden voor DEG. Een slordig genomen vrije trap wordt door HfG direct afgestraft. Mark de Graaf profiteert en zet HfG weer op voorsprong, 2-1. DEG antwoordt direct door snoeihard de paal te raken en even later ook de gelijkmaker te produceren. Een prima aanval wordt door Joost Hazeleger subtiel binnen gestift, 2-2. DEG neemt dan het heft in handen en krijgt enkele enorme kansen op de overwinning. Toch blijft een voorsprong uit. De wedstrijd lijkt dan af te stevenen op een (terechte) puntendeling. Echter een afstandsschot van Mark de Graaf komt via de paal terug in het veld en wordt door Paul de Graaf binnengeschoten. HfG wint moeizaam van DEG, maar heeft wel de eerste drie punten binnen.   

 

 

 

Bouwbedrijf Morren B.V. - Makelaardij Woudenberg & Szamen 4 - 2 

Bouwbedrijf Morren mag het opnemen tegen de nieuwkomer in de hoofdklasse, Makelaardij Woudenberg & Szamen (MWS). Morren heeft vanavond enkele nieuwe spelers in de selectie en dat tilt het team naar grote hoogte. De eerste goede aanval van Morren wordt door debutant Jos Post direct keihard binnen geramd, 1-0. MWS speelt prima tot het doelgebied van Morren, maar daar blijft het bij. Kansen en mogelijkheden worden nauwelijks gecreëerd en dat is mede de verdienste van Morren. Het staat prima achterin en Morren dicteert en maakt het MWS heel erg lastig. Kort voor rust wordt de score verdubbeld. Opnieuw Jos met een prima goal. Ruststand 2-0.

Na rust een identiek spelbeeld. MWS wil wel, maar creëert te weinig en Morren heeft de regie in handen. Balverlies achterin bij MWS wordt door Cor Broekhuizen direct afgestraft. Met zijn 3-0 is de wedstrijd feitelijk al gespeeld. MWS loopt zich constant stuk op de defensie van Morren, waar vanavond alles lijkt te lukken. Een andere debutant Harmen Post knalt de 4-0 tegen de touwen. De keeper van MWS eveneens een debutant, heeft al met al een nare avond ondanks de vele goede reddingen die een echte afstraffing voorkomen. Kort voor tijd doet MWS toch nog wat terug. Lennard de Korte en Jonathan van Grol geven de eindstand een wat dragelijker aanzicht, 4-2. Een leerzaam debuut voor MWS en een prima start voor Morren. 

 

 

 

Greencrowd - Amerboys 5 - 4

 

In de eerste klasse een wedstrijd tussen Greencrowd (voormalige Herrys Bar) en Amerboys). Direct komt Amerboys op voorsprong. Maar zo snel als de 1-0 valt, zo snel valt ook de gelijkmaker. Aarsen met de 1-1 voor Greencrowd. Amerboys heeft het overwicht en krijgt legio kansen en mogelijkheden op een voorsprong. Maar het is Greencrowd dat scoort. Kristian Schouten schiet de 2-1 uit het niets binnen. Dan ineens gaat het snel. Voor Amerboys het goed en wel beseft staat er een tussenstand van 4-1 op het bord. Twee pegels van Barry Koot laten de doelman van Amerboys kansloos en brengen de ruststand verrassend op 4-1. Na rust speelt Amerboys prima, maar staat Greencrowd verdedigend ook goed. Lange tijd lijkt Greencrowd op weg naar een ruime overwinning. Dan ineens Michael Wijnands met de 4-2. En kort daarop Ben Ahmed met de aansluitingstreffer, 4-3. Amerboys doet er dan nog een schepje bovenop en komt via opnieuw Wijnands langszij 4-4. In enkele minuten verdampt de voorsprong van Greencrowd. Tot ieders ontsteltenis komt er toch nog een winnaar. Kristian Schouten straft gerommel achterin bij Amerboys af en frommelt de bal door de benen van de keeper in de goal. Greencrowd wint nipt en ietwat gelukkig van Amerboys, maar de drie punten zijn binnen!

 

 

 

Find MKB   -   Moestas   1 -1

De tweede wedstrijd in de eerste klasse van de eerste speelronde is die van promovendus Find MKB tegen het al oude bekende Moestas. Bijna kan gezegd worden de jongelingen tegen de veteranen. Een gelijkopgaande wedstrijd met aanvallend een iets gevaarlijker Moestas. De MKB doelman houdt zijn ploeg met een paar goede reddingen op de been en krijgt daarbij hulp van de lat. Het niveau van het spel is niet groots en biedt weinig kijkplezier. Tegen de rust komt er wat meer leven in de brouwerij en wordt er eindelijk ook eens gescoord. De 1-0 voorsprong van MKB, wat ook de ruststand wordt, doet de wedstrijd veranderen. Direct na de rust zet MKB aanvallend een tandje bij wat slechts resulteert in keiharde schoten op paal en lat. Daarna weer een gelijkopgaande fase waarin vooral de beide doelmannen zich in positieve zin onderscheiden. Om nog een puntje uit het vuur te slepen zet Moestas tegen het einde van de wedstrijd wat meer druk op de verdediging en weet zowaar de gelijkmaker te produceren door wie anders dan Melvin van der Haar. Met de punt van de schoen gaat zijn rollertje via de binnenkant van de paal in het doel. Moestas ruikt ineens kansen en heeft in de laatste seconden van de wedstrijd de winnende treffer op de schoen, maar uit unieke positie wordt hopeloos naast geschoten en mag geconcludeerd worden dat een gelijkspel wel de terechte uitslag is.

Scoreverloop:

Allard van den Berg 1-0

Melvin van de Haar 1-1

 

 

 

Fysio-In   -   Wiksol Smeermiddelen  5 - 6

De eer om de eerste wedstrijd in de tweede klasse te mogen spelen is gegund aan de teams van Fysio–In (voorheen Stam & De Lange) en Wiksol Smeermiddelen. Kennelijk hebben beide teams goed gekeken naar de wedstrijd Greencrowd tegen de Amerboys, want ook deze wedstrijd wordt een waar spektakel. De Wiksol mannen hebben hun aanvalsmachine goed gesmeerd, want voordat de Fysio mannen goed en wel hun ogen hebben uitgewreven staat er al een 0-4 stand op het scorebord. Gelet op het wedstrijd verloop ziet het er naar uit dat dit een afdroogpartij gaat worden.  Wiksol denkt op rozen te zitten maar niets is minder waar. Fysio-In vecht zich terug in de wedstrijd, maar vindt de uitstekende doelman van Wiksol veelvuldig op haar weg (drie prima kansen maar evenzoveel uitstekende reddingen). Hoewel Wiksol aanvallend de gevaarlijkere ploeg is weet Fysio-In toch de gehate 0 van het scorebord te krijgen en die treffer smaakt naar meer. Uit een vrije trap komt de 2-4 op het bord en begint het zowaar een echte wedstrijd te worden, zeker wanneer Fysio-In 1 minuut voor rust een terechte strafschop krijgt die feilloos wordt benut. Ruststand 3-4. Na de rust gaat Fysio-In nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker. Te nadrukkelijk want slordig verdedigen stelt  Wiksol in de gelegenheid om de marge weer op 2 doelpunten te brengen 3-5. Fysio-In geeft echter niet op en weet al snel de 4-5 te scoren. In een één op één krijgt de ploeg de kans op de misschien wel verdiende gelijkmaker. De Wiksol doelman laat vanavond zien wel eens vaker onder de lat te hebben gestaan en weet op uitstekende wijze de gelijkmaker te voorkomen. Toch zal die gelijkmaker er komen. Fysio-In zet meer en meer druk op het doel en die druk wordt beloond met een doelpunt 5-5. In het veld wordt het daarna allemaal wat wilder en onstuimiger. Fyso-in zet de wedstrijd bijna op z’n kop, door de 6-5 te scoren, maar deze treffer wordt afgekeurd. Dan is het de beurt aan Wiksol. Een counter eindigt in een scrimmage voor het Fysio-In doel en ineens is daar de voorsprong voor Wiksol 5-6. Daarna is de tijd voor Fysio–In te kort om nog te proberen tot een gelijkmaker te komen. Eindstand van deze niet hoogstaande maar wel zeer aantrekkelijke wedstrijd 5-6.

Scoreverloop: Frank Ariëns 0-1 en 0-2, Dennis Koudijs 0-3, Frank Ariëns 0-4, Pascal Brouwer 1-4, Jeroen Jansen 2-4 en 3-4, Frank Ariëns 3-5, Pascal Brouwer 4-5, Harold van Zandbrink 5-5 en Dennis Koudijs met de 5-6.

 

  

 

Drieklomp Makelaars   -   Van de Lagemaat Bouw & Renovatie  5 – 3

Promovendus Drieklomp Makelaars (DM) was vorige edities beter bekend onder de naam Teus. De ploeg mag haar debuut in de tweede klasse maken tegen het alom bekende Van de Lagemaat. In de nieuwe outfit laat DM direct vanaf de aftrap zien er vanavond zin in te hebben en dat is bij van de Lagemaat niet echt merkbaar. Al na drie minuten is de brilstand van het scorebord verdwenen omdat DM terecht de score opent 1-0. Een verdedigende blunder van DM levert voor Lagemaat de niet verdiende gelijkmaker op 1-1. DM is even aangeslagen en dat levert een periode op van kansen over en weer, maar de mannen van Hans Henzen weten het initiatief weer naar zich toe te trekken en nog voor de rust uit te lopen naar een verdiende 3-1 voorsprong. Van de Lagemaat realiseert zich (te laat?) dat het met wat meer spirit moet gaan voetballen en zoekt direct na rust nadrukkelijk de aanval. DM heeft echter snellere en bewegelijkere spelers in huis en dat laat zich uitbetalen in een doelpunt 4-1 wat misschien wel eens de beslissende treffer zal kunnen zijn. Bij Lagemaat zijn Tony van Keulen en Gerben van Doorn de mannen die het meest bij de blauwe opvallen. Uit een vrije trap weet Lagemaat de 4-2 te scoren maar DM brengt de marge al weer snel op drie doelpunten. De ploeg mag terecht 2 minuten lang met een mannetje meer spelen en dat kansje laat het zich niet ontnemen. Lagemaat heeft met de 5-3 het laatste woord van de wedstrijd. Een duidelijke overwinning voor SM die een goede start maakt in de tweede klasse.

Scoreverloop: Robert Hek  1-0, Gerben van Doorn 1-1, Hans Henzen 2-1, Martin Velthuizen 3-1 en 4-1, Gerben van Doorn 4-2, Hanse Henzen 5-2 en Tonny van Keulen met de 5-3.