WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 2 september 2017 gespeelde wedstrijden.

 

Bar de Camp  –  Accon AVM Adviseurs & Accountants     0  -  6

Kampioen Bar de Camp (BdC)  kan in haar eerste wedstrijd van het seizoen direct aan de bak tegen de nummer twee van vorig seizoen Accon. Bekend is dat deze ploegen altijd voor spanning en strijd zorgen. Vorig seizoen wist BdC twee maal te winnen (1-0 en 4-3)  waarmee zij de basis legde voor het kampioenschap. Of de barmannen weer voor de titel gaan mag vanavond getoond worden. Direct na het eerste fluitsignaal gaat BdC in de aanval op zoek naar het gaatje in de verdediging van Accon. Dat gaatje wordt echter niet door BdC gevonden, maar zo’n gaatje vindt Accon wel. Als die ploeg een counter plaatst wordt spits Remko Polinder in de sandwich genomen wat rechts voor het doel een vrije trap voor Accon oplevert. Berend Jan Sok ziet naast de muur in de korte hoek een kleine gaatje en met een streep schiet hij de bal feilloos via de binnenkant van de paal  achter BdC doelman Sam Kollmann 0-1. Na die treffer zet BdC meer druk op de verdediging van Accon. De ploeg heeft veelvuldig balbezit maar kan maar moeilijk een kans creëren. Accon kijkt toe en pakt haar momenten. Zo’n moment komt er als Herman Balfoort op rechts prima langs zijn tegenstander gaat en hard binnenschuift 0-2. Als Accon doelman Peter Siereveld buiten zijn strafschop gebied hands maakt krijgt BdC een goede mogelijkheid om wat terug te doen. Die kans weet het echter niet te benutten. Accon kruipt wat meer uit haar schulp en over en weer worden wat counters geplaatst. Omdat Accon soms wat slordig is in de verdedig blijft BdC uitzicht houden op de aansluitingstreffer. Echter Accon is vanavond in de counters dodelijk doeltreffend. Herman Balfoort en Mart Jan Blokland tillen de stand vlot naar 0-4. Dit geeft Accon meer zelfvertrouwen. Als doelman Siereveld perfect uitwerpt naar Remko Polinder schiet deze in de draai prachtig binnen en zet de 0-5 op het scorebord. Berend Jan Sok laat nog voor de rust andermaal zien een goed schot in de benen te hebben. Hard en hoog knalt híj de 0-6 achter de kansloze BdC doelman. Ruststand 0-6. Na de rust willen de barmannen de stand zo snel mogelijk een dragelijker aanzien geven. Met tempovoetbal probeert men door de verdediging van Accon te komen, maar die staat vanavond als een huis. BdC probeert het dan ook met afstandsschoten die of gekraakt worden, naast gaan of een prooi van doelman Siereveld zijn. Accon beperkt zich nu tot verdedigen en ziet dat BdC slordiger in haar spel wordt. Dat biedt mogelijkheden voor een counter. Sporadisch zoek de ploeg de counter en krijgt zowaar nog wat kansen op de zevenklapper. De scherpte is er achter af en voor Accon hoeft het niet meer zonodig. Het is nu nog een kwestie van de nul achterin vasthouden. Dit laatste gaat de ploeg lukken omdat BdC vanavond aanvallend machteloos is.  Het moet lang geleden geweest zijn dat deze ploeg in een wedstrijd niet heeft weten te scoren.  Eindstand 0-6. BdC heeft vanavond een lesje gekregen in effectief voetbal.

 

 

Aurobedrijf Frietema  -  Keukengalerie/AV Verzekeringen     3  -  4

Het gedegradeerde Frietema trof in haar eerste wedstrijd in de eerste klasse direct al een geroutineerde tegenstander. Keulengalerie/AV Verzekeringen is een ervaren  team dat zich niet zo maar even van de mat laat spelen. Frietema moet dan ook direct vol aan de bak maar komt wel op een 0-1 achterstand  door een doelpunt van Wouter van Dijk. Die voorsprong kunnen de keukenmannen  niet lang koesteren. Frietema in de persoon van Corné Kasper brengt de stand weer in evenwicht 1-1. Geheel aan zichzelf te wijten is de 1-2 voorsprong voor Keukengalerie. Zeer knullig uitverdedigen stelt Roy Groot in de gelegenheid  om van afstand de bal in het legen doel te schuiven. Maar even zo snel komt Frietema met het antwoord nu via Mark Donkelaar 2-2. Het spel gaat nu op en neer en de ploegen houden elkaar aardig in evenwicht. Kort voor rust mag Keukengalerie vlak voor het Frietema doel een vrij trap nemen die door een verdediger van Frietema  van de doellijn wordt gehaald. Ruststand 2-2. Na de rust neemt Keukengalerie  het heft in handen. Veel  balbezit wat zich echter niet in doelpunten laat uitdrukken. Frietema stelt daar alleen een geweldig schot op de lat tegenover. Treuzelen van de doelman van Keukengalerie levert Frietema een vrije trap op en dat kansje wordt prima benut door  Wouter Imminkhuizen. Hij zet zijn ploeg voor het eerst op voorsprong 3-2. Maar ook nu blijft deze stand niet lang op het bord staan. Gerommel voor het Frietema doel wordt prima door Jelle Neumann afgestraft en de 3-3 is een feit. Daarna zakt het niveau, omdat er bij vlagen meer gepraat dan gevoetbald wordt. Gelukkige vergoed de spanning veel. De keukenmannen blijven de aanval zoeken want ze voelen dat er meer te halen valt. Ze hebben gelijk! Wie anders dan Roland van Andel zet zijn ploeg opnieuw op voorsprong 3-4. De tijd gaat nu een factor spelen en Frietema moet nu wel komen. Dat levert voor Keukengalerie  countermogelijkheden en vlak voor het eindsignaal  een strafschop op. Jelle Neumann zet zit achter de bal maar produceert niet meer dan een rollertje die voor de doelman eenvoudig te pakken is. Frietema zet nog wel even aan maar de keukenmannen weten de  boel achterin dicht te houden en pakken de volle winst. Eindstand 3-4.

 

Rijschool Loef  -  Van Campen Schilderwerken  4  -  2

De laatste wedstrijd van de avond was de eerste klas wedstrijd tussen Loef en Van Campen. Na een aftastende beginfase lijdt Loef achterin kinderlijk balverlies. Dit levert een 1 op 1 situatie voor Van Campen op, waarbij de bal tegen de paal wordt geschoten  om vervolgens door Loef speler Jorian van Beek op een ongelukkige wijze in het eigen doel te worden gewerkt 0-1. Na deze treffen zet Loef direct de aanval in en dat levert een panna op voor Nathan Veenendaal op de doelman van Van Campen en wat belangrijker is de gelijkmaker 1-1. Daarna blijft Loef de aanval zoeken en dat levert wat mogelijkheden op, echter de doelman van Van Campen weet met een paar geweldige reddingen een doelpunt te voorkomen, zodat de ruststand 1-1 wordt. Na de rust wordt de wedstrijd wat feller en soms wat onvriendelijk. Kennelijk kunnen sommige spelers niet goed met de spanning omgaan. De ploegen zijn prima aan elkaar gewaagd. Opvallendste spelers zijn wel de beide doelmannen die hun ploeg voor erger weten te behoeden. Lindert van Beek van Loef weet uit een flipperbal combinatie de rijschoolmannen op een 2-1 voorsprong te zetten, welke voorsprong echter van korte duur blijkt. Een grote verdedigingsfout van Loef en Dennis Bouhuizen brengt de stand weer in evenwicht 2-2. Het blijft een rommelige wedstrijd maar ook hier vergoed de spanning veel. Beide ploegen gaan vol voor de winst en de vraag is dan ook wie is vanavond de gelukkigste? Kort voor tijd krijgt Marijn de Korte de bal voor de voeten en met een hard schot zet hij Loef andermaal op voorsprong 3-2. Van Campen gaat nu alles of niets spelen en zet Loef direct onder druk. Loef verdedigt met man en macht en probeert tijd te winnen door de bal steeds ver weg te schieten. In de laatste minuut is het voor Van Campen Nunc aut nunquam (Nu of nooit, oftewel het devies van het Korps Commandotroepen). Loef weet nog een aanval te plaatsen en uit een rommelige situatie komt de bal ineens voor de voeten van Leendert-Jan van Ooijen die geen moeite heeft om de bal in het lege Van Campen doel te deponeren 4-2 wat ook de eindstand zou worden van deze meer spannende dan fraaie wedstrijd.