WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 18 september 2015 gespeelde wedstrijden.

Moestas - De Greef Veevoeders 5 - 5

In de hoofdklasse nemen Moestas en De Greef het vanavond tegen elkaar op. De Greef won haar eerste competitieduel en wil dit goede begin graag een vervolg geven. Moestas echter, verloor haar eerste wedstrijd en wil graag de eerste punten van het seizoen bijschrijven. Moestas treedt vanavond aan met in de goal gelegenheidsdoelman Arrian Bloemendal. Met enkele goede reddingen weet hij in de openingsfase zijn doel schoon te houden. Ondanks het lichte overwicht weet De Greef nog niet te scoren. Na 4 minuten moet Bloemendal toch capituleren. Niels van Bezooijen opent in twee instanties de score voor De Greef, 0-1. De Greef dicteert het spel en Moestas trekt zich terug op de eigen helft. Toch krijgt ook Moestas mogelijkheden. Met name Melvin van de Haar zorgt voor het nodige gevaar. Halverwege de eerste helft, bouwt De Greef de score verder uit. Bart Schennink kapt zijn directe tegenstander goed uit en puntert vervolgens hard de 0-2 tegen de touwen. Vijf minuten voor rust lijkt de wedstrijd beslist. Schennink schiet nog op de binnenkant van de paal, maar in de rebound rond Erwin van Weerdenburg keurig af en tilt de stand naar 0-3. Toch doet Moestas nog voor rust iets terug. Wie anders dan Melvin van de Haar frommelt de bal in de goal en maakt de tussenstand iets dragelijker, 1-3. Bij Moestas denkt iedereen dan al aan de rust en daar profiteert De Greef van. Een lange bal van de doelman wordt door Schennink subtiel verlengd, waarna Joey van Ginkel via de keeper de 1-4 kan maken, wat ook de ruststand wordt.

Direct na rust scoort Moestas. Bjron ter Maten maakt de 2-4 en daardoor blijft Moestas nog steeds in het spoor van De Greef. Als Bert Davelaar dan ook nog een eigen doelpunt maakt is de spanning volledig terug in de wedstrijd. Een voorzet van rechts komt ongelukkig op het hoofd van Davelaar en valt precies over de keeper in de goal, 3-4. De tweede helft is mede door de doelpunten van Moestas redelijk in evenwicht. Beide teams spelen voor de winst en dat resulteert in kansen over en weer. Halverwege de tweede helft maakt Bart Schennink zijn tweede van de avond, waardoor de stand 3-5 wordt. Dit lijkt voor Moestas de genadeklap en het duurt dan ook even voordat Moestas zich herpakt. Maaar dan is daar ineens weer Melvin van de Haar. Op karakteristieke wijze frommelt hij twee minuten voor tijd uit de draai de aansluitingstreffer binnen, 4-5. Moestas zet dan nog alles op alles om een tweede nederlaag te voorkomen. De Greef lijkt de magere voorsprong, mede dankzij haar uitstekende doelman, over de streep te trekken. Maar in de absolute slotseconden van de wedstrijd is daar opnieuw Melvin van de Haar. Hij begint met de bal aan de voet op eigen helft, kan zo door de defensie van De Greef wandelen en rolt tot afgrijzen van De Greef de gelijkmakende 5-5 onder de keeper door. Door dit gelijkspel pakt Moestas de eerste punten van het seizoen. Voor De Greef levert de late gelijkmaker een flinke domper op, maar belooft het vertoonde spel veel voor de volgende wedstrijden.

Herrys Bar/HerWimBox - Autobedrijf Frietema 3 - 6

De tweede wedstrijd in de hoofdklasse is ook een interessant duel. Promovendus Herrys Bar verloor haar eerste duel, terwijl de andere promovendus wel drie punten wist te pakken. De beide ploegen zijn redelijk aan elkaar gewaagd waardoor een openingsfase met kansen over en weer ontstaat. Na 6 minuten komt Herrys Bar enigszins gelukkig op voorsprong. Een afstandsschot van Joost Sas rolt tussen de benen van de keeper door de goal in, 1-0. Niet veel later maakt Kristian Schouten de 2-0. Hij kapt snel en kort naar links en knalt vervolgens onhoudbaar binnen. Frietema stelt daar aanvallend weinig tegenover. Het team creëert weinig uitgespeelde mogelijkheden en beperkt zich vrijwel uitsluitend tot schoten van afstand. Vijf minuten voor rust scoort Herrys Bar opnieuw. Na een snelle aanval kan Marcel Bouw droog en hard in de verre hoek binnenschieten en de 3-0 op het scorebord zetten. Tot dat moment heeft Herrys Bar weinig problemen met Frietema en lijkt er dan ook geen vuiltje aan de lucht. Echter, de bal is rond en voetbal is wat dat betreft een onvoorspelbaar spelletje. Twee minuten voor rust schuift Peter Tijssen de 3-1 in de korte hoek. Een minuut later staat ook de 3-2 op het scorebord. Corné Kasper maakt de aansluitingstreffer voor Frietema. Op slag van rust komt Frietema zelfs op gelijke hoogte. Niels van der Schee knalt de gelijkmakende 3-3 binnen en daardoor buigt Frietema een 3-0 achterstand in twee minuten om in een 3-3 ruststand.

Mede door de snelle doelpunten begint Frietema vol overtuiging aan de tweede helft en krijgt het ook na rust direct enkele goede kansen. Aan de andere kant zorgt ook Herrys Bar voor het nodige gevaar. Enkele schoten gaan maar net naast de goal waardoor de 3-3 tussenstand op het bord blijft staan. Na een wat weifelende eerste helft is Frietema in de tweede helft duidelijk de bovenliggende partij. De ploeg creëert kansen en dat levert dan ook doelpunten op. Het is opnieuw Corné Kasper die scoort en zijn ploeg de 3-4 voorsprong bezorgt. Halverwege de tweede helft scoort Frietema opnieuw. Niels van der Schee maakt ook zijn tweede van de avond, 3-5. Als ook Wouter Imminkhuizen nog zijn doelpintje meepikt, lijkt de wedstrijd gespeeld. Autobedrijf Frietema speelt een sterke tweede helft en profiteert van de ruimtes die Herrys Bar weggeeft. Herrys Bar krijgt wel kansen, maar het is de ploeg in de tweede helft niet gegund. Schoten gaan of net naast en over of de steeds beter keepende doelman Imminkhuizen staat goed opgesteld. Beide ploegen weten niet meer te scoren, waardoor Frietema ook haar tweede competitieduel wint en daardoor toch enigszins verrassend de lijst aanvoert in de hoofdklasse.

Stam en De Lange Natuursteen - Safedrive Rijopleidingen 0 - 2

Promovendus Safedrive neemt het op tegen Stam en De Lange. Safedrive verloor haar eerste duel en gaat op jacht naar de eerste overwinning van het seizoen. Stam en De Lange won de eerste competitiewedstrijd wel en wil hieraan graag een vervolg geven. Beide teams beginnen vol inzet aan de wedstrijd. Het spel gaat dan ook op en neer met kansen aan beide zijden. Al vroeg in de wedstrijd komt Safedrive op voorsprong. Jorian van Beek onderschept een breedtepass en ziet Leendert-Jan van Ooijen vrij staan voor de keeper. Hij blijft rustig, omspeelt de doelman en schuift beheerst de 0-1 binnen. Safedrive doet er dan nog een schepje bovenop en met name in de eerste helft heeft Stam en De Lange geen antwoord op het felle en snelle spel van Safedrive. De kansen stapelen zich dan ook op voor Safedrive. Lindert van Beek komt oog in oog met de doelman, maar schiet via de keeper op de paal. Mede door het hoge tempo en de druk die Safedrive op de tegenstander uitoefent wordt Stam en De Lange al vroeg vast gezet en komt de ploeg er maar sporadisch uit. Het is opnieuw Safedrive dat een enorme kans krijgt. Een goede steekpass van Jan-Willem de Keijzer moet door Van Beek worden afgerond, maar deze keer schuift hij naast en weet opnieuw het net niet te vinden. Ook zijn derde grote mogelijkheid treft even later geen doel. Via een verdediger van Stam en De Lange gaat de bal naast. Doordat Safedrive de kansen niet benut, blijft het spannend en Stam en De Lange in de wedstrijd. De ploeg krijgt in de eerste helft wel enkele mogelijkheden, maar grote kansen worden niet gecreëerd. Mede door goed keeperswerk van Rob Nannenberg blijft Safedrive relatief eenvoudig op de been. De ruststand is dan ook 0-1.

Na rust gaat Safedrive door. Een snoeiharde vrije trap van Leendert-Jan van Ooijen wordt door de keeper gekeerd. Niet lang daarna krijgt Lindert van Beek opnieuw een 100% kans. Hij omspeelt keurig de doelman en kan de bal zo in de lege goal tikken. Echter, hij schuift de bal opnieuw naast. Safedrive heeft het dan ook met name aan de eigen slordigheid te wijten dat de wedstrijd niet al vroegtijdig wordt beslist. Doordat de score niet vergroot wordt, begint ook Stam en De Lange meer en meer in een resultaat te geloven. De ploeg gaat kansen creëren, maar vindt telkens de uitstekend keepende doelman Nannenberg op haar weg. Ein-de-lijk weet Lindert van Beek dan toch te scoren. Op voor hem karakteristieke wijze speelt hij zich vrij en schiet in de verre hoek raak, waarmee hij de verdiende 0-2 op het scorebord zet. De wedstrijd blijft zich in een hoog tempo voltrekken, met kansen aan beide zijden. Met name in de slotfase mag Safedrive haar keeper dankbaar zijn. Rob Nannenberg is vandaag niet te passeren. Ook Safedrive weet niet meer te scoren, waardoor zij met 0-2 winnen en daardoor de eerste punten van het seizoen bijschrijven.

Keukengalerie/AV Verzekeringen - Technica 1-1

De wedstrijd start in hoog tempo en aan beide kanten ontstaan mooie kansen. Er wordt echter stug verdedigd en vooral goed gekeept en tot het einde van de eerste helft wordt dit hoge tempo volgehouden zonder score. ook de tweede helft start met hetzelfde spelbeeld, maar met nog negen minuten te spelen valt dan de treffer voor Technica van de voet van Mark Heshusius. Keukengalerie gaat nu vol op de aanval en er ontstaan benauwde momenten voor het doel van Technica. Opeens is daar dan Roland van Andel, die goed doorgaat en op de voor hem bekende wijze de gelijkmaker binnenschiet. In de laatste minuten proberen beide teams dan nog voor de overwinning te gaan, maar ze moeten genoegen nemen met een puntendeling.

Dorcas Woudenberg - Makelaardij Woudenberg & Szamen 2-5

De jeugd van Makelaardij Woudenberg gaat voortvarend van start en keeper Pieter de Kruif van Dorcas heeft na drie minuten al evenveel fraaie reddingen op zijn naam staan. In de vierde minuut lukt dit echter nieten Diederick Boersma scoort de 1-0. Even later kan Jonathan van Grol de 2-0 scoren en als Diederick Boersma van afstand de 3-0 scoort lijkt de spanning uit de wedstrijd te zijn verdwenen. Er volgt daarna nog een handvol goede kansen, maar Pieter de Kruif is in vorm en erg moeilijk te passeren. Vlak voor rust krijgt het hardwerkende Dorcas dan zijn beloning als Evert Dijkhof het de verdediging van de Makelaardij moeilijk maakt en vervolgens de stand op 3-1 brengt. Na rust valt dan de 4-1 door Lennard de Korte, maar opnieuw kan Evert Dijkhof de marge verkleinen naar twee doelpunten en lijkt een verrassing nog mogelijk. Deze hoop duurt tot enkele minuten voor tijd, als Willem van Dijk de 5-2 scoort en de wedstrijd gespeeld is.

Amerboys - Van de Lagemaat Bouw & Renovatie 1-3

Amerboys zet druk in de beginfase, maar kan niet echt grote kansen creëren. Van de Lagemaat is in daardoor in deze fase in de gelegenheid tot counteren, maar is niet trefzeker. Tegen het einde van de eerste krijgt Van de Lagemaat wat meer veldoverwicht, maar de doelpunten blijven uit tot twee minuten voor rust, als Tonny van Keulen de 1-0 scoort voor Van de Lagemaat. Amerboys blijft ook in de tweede helft aanvallen en creëert nu wel kansen, maar keeper Lambert de Pater staat geen doelpunten toe. De wedstrijd wordt steeds meer open en John Hardeman benut de vrijheid om de 2-0 te scoren. Met nog tien minuten op de klok kan er nog van alles gebeuren en nog steeds geeft Amerboys niet op. Maar ook nu weerstaat Van de Lagemaat de druk en vier minuten voor tijd kan John Hardeman met zijn tweede de wedstrijd beslissen, 3-0. De wedstrijd loopt af, maar letterlijk in de laatste seconde kan Teun van de Berg nog de verdiende eretreffer voor Amerboys scoren, waarmee een 1-3 eindstand wordt bereikt.