WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 15 september 2017 gespeelde wedstrijden

Rijschool Loef - Keukengalerie 3-2

Aan de aftrap verschijnen twee teams die redelijk aan elkaar gewaagd zijn. Keukengalerie speelt graag vanuit balbezit en probeert op die manier het vijandelijke doel te bereiken. Rijschool Loef zoekt in de omschakeling mogelijkheden om tot scoren te komen. De eerste schoten worden afgevuurd door Marijn de Korte van Loef en gepareerd door de doelman van Keukengalerie. Toch zijn het de mannen van Keukengalerie die het eerste doelpunt maken. Roy Groot schiet de bal, na een goede balverovering en pass van zijn medespeler, in het vijandelijke doel. Binnen dezelfde minuut staat het alweer gelijk. Jan-Willem de Keijzer rondt met binnenkant voet keurig af. Kansen over en weer, maar gescoord wordt er voor rust niet meer. Loef begint fel na rust en maakt al snel de 2-1, via Julian Wouters. Hij weet de bal achter doelman Peter Willaarts te werken. Kort erna krijgt Loef een grote mogelijkheid op de 3-1, maar deze kans wordt niet benut. Keukengalerie loert nu op een gaatje in de defensie van Loef. Het weet de spitspositie te bereiken, maar komt niet verder dan schoten uit de tweede lijn. Julian Wouters maakt zijn 2e doelpunt, door de keeper in de korte hoek te verschalken. Dennis Hoffmann brengt weer spanning in de wedstrijd. Hij scoort de 3-2 vanuit een gelijksoortige aanval als het eerste doelpunt van Keukengalerie. Beide teams krijgen mogelijkheden om te scoren, maar er wordt niet meer met scherp geschoten. De stand blijft 3-2, waarna de handen sportief worden geschud.

 

Moestas - Autobedrijf Frietema 2-2

Dit is zo’n wedstrijd, waarvan je de eindstand vooraf niet durft te voorspellen. In de eerste vijf minuten kabbelt het spel op en neer zonder noemenswaardige gebeurtenissen. De wedstrijd komt pas echt los als Moestas onverwachts de 1-0 maakt. Melvin van de Haar ziet zijn kans schoon. Hij rondt strak in de hoek af. Daarop reageert Autobedrijf Frietema met twee doelpogingen, maar de Moestas-keeper houdt voorlopig zijn doel schoon. Aan de andere kant weet Melvin van de Haar dit keer niet af te ronden. Hij wacht net te lang, waardoor een grote mogelijkheid onbenut blijft. Jacob Zuiderduin weet op zijn beurt wel te scoren. Hij rondt met het linkerbeen netjes af in de verre hoek, 1-1. Autobedrijf Frietema begint fris en gretig aan de tweede helft. Het is Wouter Imminkhuizen die de stand op 1-2 zet, in Frietema’s voordeel. Lang kunnen ze er niet van genieten, want binnen 30 seconden is het alweer raak. Rogier Voogt tikt de bal subtiel in het net, Moestas toont veerkracht! Erwin Cortus bekroont na een mooie actie zijn kans niet met een doelpunt. Er volgen nog veel mogelijkheden, waardoor de wedstrijd tot het einde spannend blijft. Eindstand 2-2.

 

Garage de jonge Van Dijk - Bakkerij van den Pol 3-5

Deze tweedeklassers zijn al jaren vertegenwoordigd in het Woudenbergs zaalvoetbal. De teams kennen elkaar goed en beginnen zonder aarzelen aan de wedstrijd. Angelo Scherpenzeel schiet hoog in de korte hoek binnen. Die bal had de doelman niet zien aankomen, 0-1. Op de andere speelhelft komt Garage van Dijk tot een soepele aanval. De bal wordt vanaf links voor het doel gespeeld, waarna Rob Gijsbertsen de gelijkmaker binnen kan tikken. Beide keepers hebben een zware dag, vanwege de vele kansen. Bakkerij van den Pol schiet uit een rebound de bal met een lage volley binnen, 1-2, doelpuntenmaker is Willem van den Pol. Kort erna verzilverd Angelo Scherpenzeel een goed uitgespeelde aanval. Met een 1-3 stand gaan beide teams rusten. Eerste wapenfeit in de tweede helft is van Aron Houtsma, die de keeper van afstand test. Na een overtreding net buiten het keepersvak, schiet Rob Gijsbertsen de vrije trap met de punt binnen. Zo staat het weer 3-2 en is het verschil klein. Jette Los maakt aan de andere kant slim af met een korte uithaal en ziet zijn bal in het net verdwijnen. Christian Valkenburg scoort juist weer met een vakkundige trap voor Bakkerij van den Pol, 2-5. Aron Houtsma doet nog wat terug voor Autobedrijf van Dijk. Hij schiet de 3-5 binnen, wat ook de eindstand is. 

 

DEG Financiële Dienstverlening - Bouwbedrijf Morren B.V. 1-1

Morren, na één speelronde de trotse koploper in de hoofdklasse, vanavond tegen het puntloze DEG.  Beide teams vanavond zeker niet in hun sterkste opstelling en ieder met maar 1 reservespeler. DEG pakt direct in het begin het initiatief en zoekt veelvuldig de aanval. Morren doelman Henri van der Wind moet direct tot twee maal toe handelend optreden. Daarna zakt de aanvalsdrift van DEG en ontstaat en een rommelige wedstrijd. Veel fouten aan beide kanten en zeker een wedstrijd die niet het predicaat hoofdklasse niveau mag dragen. Morren beperkt zich voornamelijk tot verdedigen en doet dat wel goed, want DEG kan het gaatje in de verdediging niet vinden. De ploeg beperkt zich dan ook tot enkele harde afstandsschoten, die geen enkel gevaar voor Morren opleveren. Morren daarentegen weet op rechts via Jaco Mulder een snelle counter te plaatsen en deze weet de bal hard langs doelman Reijer van der Wind in het doel te schieten 0-1. DEG blijft het proberen en o.a. Joost Hazeleger werkt hard in de aanval maar ook zijn schoten treffen geen doel. Als DEG voor het Morren doel een vrije trap mag nemen is het Gerwin van Essen die hard binnenschiet 1-1 wat ook de ruststand wordt. Na de rust hetzelfde spelbeeld. DEG blijft de meest aanvallende ploeg. Ook nu is het weer Joost Hazeleger die trekt en sleurt, maar alles zonder succes. Arie van Prooijen uit de draai dicht bij de voorsprong voor Morren. Het lukt beide ploegen niet meer om tot score te komen en zo eindigt deze toch wat teleurstellende wedstrijd in een (misschien terecht?) 1-1 gelijkspel.

 

Uwwetloket  - Sport- en Dierenshop Woudenberg   4 – 8

Een wedstrijd in de derde klasse, voor veel enthousiast publiek, die het aankijken meer dan waard was. Edwin Prins opent al snel de score voor Uwwetloket (Uwl) en dat was het sein om voor de jonge geheel nieuwe ploeg van S&D (spelers uit de A en B junioren van de VV Woudenberg) direct de aanval te zoeken. Beide ploegen hebben er zin in en dat brengt flink tempo in de wedstrijd. Jesse Cozijnsen brengt S&D op gelijke hoogte en hij zou vanavond een groot stempel op deze wedstrijd drukken. S&D combineert snel en heel langzaam wordt Uwl bij vlagen overspeeld. Jesse Cozijnsen gaat het score vanavond makkelijk af hij scoort de 1-2. Uwl krijgt het steeds moeilijker tegen de snelle combinaties van S&D en dat resulteert in de 1-3 door Charley Eweg. Henk van der Steeg doet de hoop weer even gloren in de harten van Uwl wanneer hij uit een vrije trap de 2-3 scoort maar dat is echter van korte duur. Jesse Cozijnsen op slag van rust met de 2-4. Na de rust blijft S&D de beter spelende ploeg en Uwl wordt slordiger in de passing. Uwl wordt vastgezet op eigen helft en moet toezien dat Jesse Cocijnsen hard binnenschiet 2-5. Dat S&D het betere van het spel heeft is o.a. te zien aan hun spelinzicht. Men wacht bij het passen niet de bal af maar gaat er naar toe om dan direct na de aanname de combinatie te zoeken. Dit gaat wel eens mis. Martin Kroon straft zo’n slordigheidje af en scoort de 3-5. Maar dan is er altijd nog Jesse Cozijnsen. Hij met zijn vijfde en de 3-6 voor S&D en direct gevolgd met de 3-7. In de laatste minuut kan Martin Kroon voor de 4-7 eindstand zorgen, maar daar neemt S&D geen genoegen mee. Coen Veenendaal direct erna met wel  de eindstand van 4-8. Wat kan voetbal in de derde klasse leuk zijn. S&D een echte aanwinst voor de zaalvoetbalcompetitie. Een ploeg die zeker gaan m,meedoen om de prijzen en misschien wel om het kampioenschap. Complimenten voor beide teams. Bravo!

  

Ad Exitum  -  Sanidrome All Stars   4 – 3

De laatste wedstrijd van de avond vindt plaats voor slechts een handjevol toeschouwers. Die zien Arjen de Groot van derdeklasser Ad Exitum (AE) via een speler  van Sanidrome All Stars (SAS) de bal in de winkelhaak schieten 1-0. Voor de SAS mannen goed en wel van deze metalen tik hersteld waren had Jaap de Groot de bal voor de tweede maal in het SAS netje gelegd 2-0. Als Jarno van Dam de stand op 3-0 heeft gebracht wordt al voorzichtig geconcludeerd dat dit wel eens een dramatische avond voor SAS kan worden. AE is de betere ploeg en SAS kan daar vooralsnog niet veel tegenover stellen. Toch weet de ploeg zo’n 4 minuten voor de rust via Erwout Blokhuis tegen te scoren 3-1. Die ruststand zou het echter niet worden. Jaap de Groot brengt de marge weer op drie door de 4-1 te scoren wat nu wel de ruststand zou worden. Na de rust hetzelfde (rustige) spelbeeld AE iets gevaarlijker maar de SAS verdediging staat beter dan in de eerste helft. De ploeg loert nu op counters en uit één daarvan weet Sven Timmermans de 4-2 te scoren. De wedstrijd blijft daarna weinig spectaculair en alleen de spanning kan nog wat vergoeden. Dat weet ook Sven Timmermans en hij scoort de 4-3 echter wel tegen het einde van de wedstrijd. De tijd gaat nu dringen voor SAS. In de laatste minuut zet de ploeg alles op alles om nog een gelijk spel uit het vuur te slepen echter AE houdt stand en neem de punten in de pocket mee.