WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op woensdag 20 september 2017 gespeelde bekerwedstrijden.

Ribhouse Texas - Makelaardij Woudenberg &Szamen  2-7

De hoofdklasser Makelaardij Woudenberg moet tegen het alom bekende Ribhouse Texas uit de derde klasse. Dit lijkt een eenvoudig avondje te moeten worden voor de makelaardij. Maar waar Texas ooit had aangegeven twee doelstellingen te hebben in een wedstrijd: geen tegendoelpunt in de eerste minuut en onder de tien tegentreffers blijven, daar zijn ze met glans in geslaagd! Pas na twee minuten valt de 1-0 door Lennard de Korte en tot ieders verrassing maakt nieuwkomer Peter Heuvelink even later de 1-1. Zelfs eredivisieclubs kunnen hierdoor van slag raken en zo ook Makelaardij Woudenberg. Tien minuten lang lukt het hen niet om te scoren en op voorsprong te komen. Dan wordt de ban gebroken en nog voor rust brengen Bernhard Hoogendoorn en Lennard de Korte de stand op 3-1 voor de Makelaardij. Ook in de tweede helft gaat de stormloop van de Makelaardij door en Jonathan van Grol brengt drie treffers op zijn naam, waardoor een riante 6-1 voorsprong ontstaat. Martijn de Haan van Ribhouse Texas scoort dan nog de 6-2, maar door ook een derde treffer van Lennard de Korte sluit Makelaardij Woudenberg  & Szamen deze wedstrijd winnend af. 

 

Bouwbedrijf Morren B.V. -  Heart for Gardens  4-2

Twee hoofdklassers die allebei hoge ogen willen gooien in de bekercompetitie, maar vanavond staat er dus al een wedstrijd op het programma die in de finale niet zou misstaan.  Beide teams gaan vol voor de overwinning en geven in deze wedstrijd alles! De toch wel lichte favoriet Heart for Gardens komt al snel op 1-0 voorsprong door een goal van Mark de Graaf. Maar Morren heeft zich versterkt en Corne Parol geeft in zijn eerste wedstrijd een halve voorzet van links, waar de keeper van Heart van Gardens zich op verkijkt en dat betekent de 1-1. Even later valt er een gele kaart waar Morren goed gebruik van maakt en Cor Broekhuizen tekent voor de 2-1. Als dan Cor Broekhuizen een vrije trap benut en drie minuten voor rust de 3-1 scoort lijkt Morren in een zetel te zitten. Echter in de laatste seconde van de eerste helft kan Tom de Greef toch 3-2 maken en daarmee de spanning in de tweede helft weer helemaal terugbrengen. De tweede helft wordt gekenmerkt door een aanvallend Heart for Gardens en een goed verdedigend Morren. Als dan bij een counter van Morren een strafschop wordt veroorzaakt, kan Arie van Prooijen de deur definitief dicht gooien met de 4-2. Morren wint deze aantrekkelijke wedstrijd en kan met veel vertrouwen door in de bekercompetitie.

 

Uwwetloket - De Greef Diervoeders  1-4

Uwwetloket is een nieuwkomer in de derde klasse en moet het opnemen tegen het ervaren De Greef Diervoeders. De Greef heeft het echter lastiger dan het op papier zou lijken en Uwwetloket biedt goed tegenspel. Dan is er echter na 10 minuten een vrije trap en Felix Jelmersma benut deze onberispelijk, 1-0 voor De Greef. Drie minuten voor rust is er de 2-0 en dan lijkt de wedstrijd wel gespeeld, maar Uwwetloket blijft onverminderd inzet tonen. In de tweede helft kan de Greef uitlopen naar 4-0 door tweemaal Joey van Ginkel, maar Martin Kroon kan dan nog de zeer verdiende  eretreffer binnenschieten.  Een reguliere overwinning voor De Greef, dat op gaat naar de volgende ronde.

 

Rijschool Loef - Drieklomp Makelaars  2-0

De teams zijn aan elkaar gewaagd en eersteklasser Loef heeft zeker geen eenvoudige avond tegen tweedeklasser Drieklomp Makelaars. Er is een felle sportieve strijd te zien in het veld en pas in de tiende minuut kan Merijn de Korte de 1-0 scoren voor Rijschool Loef. Drieklomp Makelaars blijft hardnekkig verdedigen en kan af en toe zelfs ook tot een kans komen, maar er wordt lange tijd niet meer gescoord. Het geluk is dan aan de zijde van Loef, als het in de laatste minuten met een man meer komt te staan en hiervan gebruik maakt door de 2-0 te scoren. Het is jan Willem de Keijzer die deze goal op zijn naam brengt en daarmee zijn team de zekerheid brengt.

 

Sanidrome All Stars - Van Egdom Metaalbewerking  0-4

Ook deze wedstrijd lijkt op papier al een zekerheidje, in dit geval voor Van Egdom Metaalbewerking.  Zij laten dit ook zien door vanaf de start duidelijk te maken wat hun doel is in deze wedstrijd. Ondanks de stormloop op het doel van Sanidrome duurt het nog vier minuten voor Rutger Blankensteijn de 1-0 van afstand hard kan binnenschieten. Marnix de bruin zorgt al snel voor de 2-0 en hoewel Sanidrome strijdt voor wat het waard is, is de overmacht van Van Egdom duidelijk te groot. Twee minuten voor rust valt de 3-0 door Harco Sok en dan is de wedstrijd ook gespeeld. Even na rust is het dan ook nog 4-0 door Piet van der Bas. Daarna wordt er niet meer gescoord, mogelijk neemt Van Egdom wat gas terug, maar zij komen er niet meer doorheen. Ook Sanidrome All Stars komt niet tot scoren, waardoor de 4-0 tevens de eindstand is. 

 

DEG Financiele Dienstverlening - MBS Installtech  13-0

Ook deze nieuwkomer MBS Installtech ziet zich in de beker geplaatst tegenover een hoofdklasser, in dit geval ook nog een zeer stabiele hoofdklasser. Gelukkig beseffen zij dat dit eenmalig is, want in deze wedstrijd is het krachtsverschil vanzelfsprekend erg groot en MBS komt er niet aan te pas. Met grote inzet verdedigen zij hun doel en de uistekend keepende Jan van Dijkhuizen heeft vanavond waarschijnlijk meer reddingen dan in de rest van de competitie, maar het is niet genoeg. DEG is op dreef en weet heel regelmatig om de twee a drie minuten een doelpunt te maken. Dat betekent dat  na de eerste helft een 6-0 voorsprong op het scorebord staat door eenmaal Willem Kalle, tweemaal Rick Hazeleger en driemaal Joost Hazeleger. In de tweede helft gaat dit  op dezelfde manier door en iedereen verwacht dus een 12-0 uitslag als Willem Kalle nog vier keer heeft gescoord en Joost Hazeleger nog twee keer. maar iedereen rekende daarbij buiten Jan van Bentum, die in de slotfase de 13-0 op zijn naam weet te brengen! DEG gaat door naar de volgende ronde....

 

 

Wiksol Smeermiddelen - Garage de jonge Van Dijk  4-3

Beide teams spelen aanvallend, er ontstaan wel wat meer kansen voor Wiksol. Dit resulteert in de vijfde minuut in een doelpunt als een afstandsschot van Dennis Koudijs niet kan worden gekeerd door de keeper van de jonge Van Dijk. Maar langzaam verandert het beeld van de wedstrijd en Garage de jonge Van Dijk krijgt ook een aantal goede kansen. Het duurt dan echter tot de laatste minuut voor rust als Rob Gijsbertsen een vrije trap snel neemt en daarmee de  keeper van Wiksol weet te verrassen. Meteen na rust kan Aron Houtsma de automonteurs op voorsprong brengen, en als dan Wiksol vervolgens met drie man komt te staan lijkt het een lastig karwei te gaan worden voor dit team. Maar zoals wel vaker in deze situaties volgt er een counter van Wiksol en Frank Ariens kan in ondertal de stand weer gelijk trekken, 2-2. Het blijft gelijk opgaan, maar vier minuten voor tijd schiet Mark Heshusius zijn team naar 3-2, even later gevolgd door de 4-2 door opnieuw Dennis Koudijs. Garage de jonge Van Dijk komt nog tot 4-3 door een goal van Jan Pater, maar in deze zeer gelijk opgaande en spannende wedstrijd trekt Wiksol aan het langste eind.

 

Sport- en Dierenshop Woudenberg - Bakkerij Van den Pol  4-1

 

Hoewel dit een wedstrijd is tussen een derdeklasser en een tweedeklasser is er vooraf zeker geen makkelijke wedstrijd te verwachten voor Van den Pol. Nieuwkomer Sport- en Dierenshop laat heel aardig voetbal zien en kan vanavond testen hoe het in de tweede klasse zou presteren. Daar hoeven ze zeker niet bang voor zijn blijkt al snel, want na enkele minuten heeft Jesse Cozijnsen al twee maal gescoord en lijkt het een walk-over te gaan worden met misschien wel dubbele cijfers. Maar Van den Pol herpakt zich snel en halverwege de eerste helft kan Joris va den Pol wat terugdoen en de 2-1 scoren door een voorzet eenvoudig binnen te tikken. De wedstrijd raakt wat meer in balans, toch heeft Van den Pol moeite met het snelle en technische voetbal van Sport- en Dierenshop. In het begin van de tweede helft kan Alec Stalman de 3-1 scoren en hoewel Van den Pol dus niet overklast wordt, moet  het team alle zeilen bijzetten om de stand niet te ver te laten oplopen. Charley Eweg is dan degene die de eindstand op het scorebord zet als hij halverwege de tweede helft de 4-1 scoort. Sport- en Dierenshop gaat dus verder in het bekeravontuur....