WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 02 oktober 2015 gespeelde wedstrijden.

 

Lomans Amersfoort B.V. - De Kaasknabbel 2 - 2 

In de derde klasse neemt Lomans het op tegen De Kaasknabbel. Lomans verloor haar eerste wedstrijd door afwezigheid, terwijl De Kaasknabbel punten morste na een gelijkspel. Het jeugdige team van De Kaasknabbel begint fris aan de wedstrijd en dat heeft enkele vlotte aanvallen tot gevolg. Echter, in de afronding zijn zij minder gelukkig waardoor Lomans overeind blijft. Lomans beperkt zich met name in de beginfase tot haar verdedigende taak, maar geeft daarna een lesje in effectiviteit. De eerste de beste aanval van Lomans levert direct een doelpunt op. Michael Snel opent tegen de verhoudingen in de score en zet de verrassende 1-0 op het scorebord. Lang kan Lomans echter niet van de voorsprong genieten. Kort na de openingstreffer maakt Jesper Heslenfeld de verdiende gelijkmaker, 1-1. Beide teams weten in de eerste helft niet meer te scoren waardoor de ruststand 1-1 wordt. Na rust krijgt Lomans een vrije trap op een gevaarlijke positie en opnieuw toont de ploeg zich dodelijk effectief. Mitch Schippers ramt de bal binnen en zet Lomans opnieuw op voorsprong, 2-1. De tweede helft zijn Lomans en De Kaasknabbel redelijk in evenwicht. Lomans geholpen door de voorsprong weet zich lang staande te houden. Net voor tijd maakt Robert Hazeleger de gelijkmakende 2-2. Beide teams delen de punten wat een goede afspiegeling van de wedstrijd is. 

 

Sanidrome All Stars - Methorst Milieu 0 - 8  
Koploper Methorst Milieu neemt het op tegen Sanidrome. Beide teams wonnen hun eerste duel en willen een vervolg aan de goede start geven. Methorst echter is de voetballende ploeg in de eerste helft. Het drukt Sanidrome ver terug op de eigen helft waardoor Sanidrome zich noodgedwongen beperkt tot verdedigen. Het aanvallende spel van Methorst wordt beloond. Martin van Dieten, Lars van der Zanden en twee doelpunten van Joost Grootendorst zorgen voor een comfortabele 4-0 ruststand. Na rust gaat Methorst door met scoren. Aanvallend laat het team af en toe fraaie hoogstandjes zien en met name de jeugdige spelers weten enkele fraaie treffers te produceren. Methorst is Sanidrome dan ook duidelijk de baas en weet dit ook na rust in vier doelpunten om te zetten. Twee doelpunten van Douwe de Vries, en doelpunten van Jeroen van den Berg en opnieuw Lars van der Zanden, bepalen de eindstand op een duidelijke 0-8 voor Methorst. Zij geven met deze overwinning een duidelijk signaal af naar de concurrentie en zijn ook na vanavond de koploper in de derde klasse. 

DEG Financiële Dienstverlening - Moestas 8 - 3 
In de hoofdklasse neemt DEG het op tegen Moestas. Beide teams kennen een moeilijk begin van de competitie. Moestas wist tot dusver maar een punt te verzamelen en DEG verloor zelfs haar eerste twee wedstrijden. Op voorhand dan ook een interessante confrontatie. DEG begint sterker aan de wedstrijd en dat wordt binnen een kort tijdsbestek omgezet in twee doelpunten. De gebroeders Kalle nemen beide een doelpunt voor hun rekening. Na deze snelle achterstand, krijgt Moestas te maken met een volgend probleem. Doelpuntenmachine Melvin van de Haar loopt een blessure op en moet wegens een gebrek aan wisselspelers, noodgedwongen gaan keepen. Deze positiewisseling lijkt een schokeffect tot gevolg te hebben want het duurt niet lang of Rogier Voogt weet de aansluitende 2-1 te produceren en Moestas weer terug te brengen in de wedstrijd. Kort voor rust weet DEG de marge echter weer uit te bouwen. Peter op ’t Hof weet de 3-1 binnen te schieten wat ook de ruststand wordt. Na rust gaat het dan ineens snel met de doelpunten. DEG drukt het veldoverwicht uit in doelpunten en loopt uit naar een 5-1 voorsprong. De wedstrijd is dan feitelijk beslist, maar nog zeker niet afgelopen. Breunie Budding, normaliter de keeper van Moestas, blijkt ook doelpunten te kunnen maken en zet de 5-2 op het scorebord. Veel heeft dit doelpunt echter niet tot gevolg. Willem Kalle en Gerwin van Essen zorgen samen voor nog 4 doelpunten voor DEG. Nieuwkomer Wolfswinkel weet voor Moestas nog wel een keer het net te vinden, maar duidelijk is dat DEG deze wedstrijd gaat winnen. Door de 8-3 overwinning pakt DEG de eerste punten van het seizoen. Moestas zakt verder weg op de ranglijst en staat na deze nederlaag op plaats 7.  

Accon AVM Adviseurs & Accountants - Bar de Camp 2 - 5 
In de middenmoot van de hoofdklasse nemen Accon en Bar de Camp het tegen elkaar op. Beide teams beginnen fris aan de wedstrijd en met name Bar de Camp toont zich gedreven. Al vroeg in de wedstrijd wordt dit omgezet in doelpunten. Elwin Vermeulen zet de Barmannen op een 0-1 voorsprong door de bal keurig in de kruising te schieten. Het tegendoelpunt zou de mannen van Accon wakker moeten laten schrikken, maar niet is minder waar. Uit een knappe actie maakt Vermeulen ook zijn tweede van de avond en vergroot daarmee de marge, 0-2. Na 10 minuten completeert Vermeulen zijn hattrick door ook de 0-3 op het scorebord te zetten. Accon stelt daar aanvallend weinig tegenover. Het team creëert nauwelijks grote kansen en test ook de doelman van Bar de Camp vrijwel niet. Op slag van rust beslist Dawoud Matti feitelijk de wedstrijd door in de korte hoek de 0-4 binnen te schieten. Na rust begint Accon veel feller aan de wedstrijd en scoort het binnen de minuut. Remko Polinder frommelt da bal de goal in, 1-4. Wie dan denkt aan een enorm offensief komt bedrogen uit, want niet veel later brengt Nathan Korfker de marge weer op 4 door de 1-5 binnen te schieten. Accon krijgt in de tweede helft wel mogelijkheden, maar het zit het team ook aanvallend niet mee. Grote kansen blijven onbenut en dat wordt het team fataal. Door de sportieve inzet van beide ploegen worden ook nog enkele gele kaarten uitgedeeld, maar de man-meersituaties resulteren niet in doelpunten. Berendjan Sok en Remko Polinder raken nog wel het aluminium of stuiten op de doelman van Bar de Camp. Kort voor het einde weet Polinder nog de 2-5 te maken, maar dat is slechts voor de statistieken. Bar de Camp is de verdiende winnaar in een sportieve wedstrijd. Accon was geen schim van de ploeg die het kan zijn en wordt daardoor op een verdiende nederlaag getrakteerd.        

 

Drukkerij Woudenberg - Stam en De Lange Natuursteen 2 - 0 
In de eerste klasse spelen de Drukkerij en Stam en De Lange tegen elkaar. Beide teams kennen een moeilijk begin van de competitie en Drukkerij wist zelfs nog niet te winnen. De twee ploegen beginnen dan ook aanvallend aan de wedstrijd, maar in de beginfase levert dit geen doelpunten op. Echt grote kansen worden door beide teams ook niet gecreëerd. De aanvallende intenties blijven beperkt tot enkele schoten, maar echt doelgevaar wordt niet gecreëerd. Naarmate de wedstrijd vordert, begint de strijd wat feller te worden. Stam en De Lange krijgt een enorme mogelijkheid om de wedstrijd open te breken. Voor open doel weet de ploeg echter niet te scoren, waardoor de brilstand op het bord blijft staan. Iedereen is eigenlijk al bezig met de rust, maar dan ineens is daar Alexander van de Weerthof. Met nog enkele seconden in de eerste helft, pikt hij de bal op en knalt keurig raak, ruststand 1-0. De tweede helft kent een soortgelijk spelbeeld als de eerste. Weinig grote kansen en vrijwel geen spectaculaire dingen. Halverwege de tweede helft maakt Kevin van Asselt de 2-0 voor Drukkerij en daarmee is de wedstrijd beslist. Stam probeert nog wel wat te forceren, maar doelpunten levert dit niet op. De eindstand is dan ook 2-0.  

 

 

 

 

 

Garage de jonge Van Dijk - Sport- en Dierenshop Woudenberg3 - 2 

 

Koploper Sport- en Dierenshop neemt het in de eerste klasse op tegen de nummer 7, Garage de jonge Van Dijk. In het begin is de wedstrijd redelijk in evenwicht en gaat het spel op en neer. Garage de jonge krijgt een enorme mogelijkheid om de score te openen, maar de doelman van S&DW redt knap. Beide ploegen creëren door hun spel kansen, maar weten het net vooralsnog niet te vinden. Thomas Budel breekt de wedstrijd open, en hoe! Uit de draai knalt hij de bal strak in de winkelhaak en zet S&DW op een 0-1 voorsprong. Na de 0-1 neemt Garage de jonge het initiatief en creëert het team enkele goede kansen. Telkens echter, vinden zij de uitstekend keepende doelman van S&DW op hun weg. De ruststand wordt dan ook 0-1. Na rust gaat Garage door waar het gebleven was. Aanvallen en de proberen te scoren. Dat lukt via Rob Gijsbertsen uit een vrije trap, 1-1. Halverwege de tweede helft komt Garage zelfs op voorsprong via Jeroen Kok, 2-1. Sport- en Dierenshop probeert dan op haar beurt de gelijkmaker te forceren. Het teams slaagt erin via Jeroen de Barse de gelijkmaker te produceren, 2-2. Kort voor het einde beslist Garage de wedstrijd. Sterkhouder Jan Pater maakt de bevrijdende 3-2 en bezorgt zijn team daarmee de eerste overwinning in de competitie.