WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 22 september 2017 gespeelde wedstrijden.

 

Van Egdom Metaalbewerking – Van de Lagemaat Bouw & Renovatie

Van Egmond heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen en wil deze lijn doorzetten. Van de Lagemaat heeft de eerste wedstrijd verloren en hoopt in deze wedstrijd de eerste punten te pakken. De eerste grote kans is een hard schot van Bakkernes, maar dit schot wordt goed gepareerd door de keeper van Van Egdom. Na nog een aantal kansen schiet Tony van Keulen de 0-1 tegen de touwen. Gezien het spelbeeld een verdiende voorsprong voor de mannen van Van de Lagemaat. Aan de andere kant schiet Lykel Sok hard op de keeper en is dat één van de spaarzame kansjes van Van Egdom. Beide teams spelen aanvallend voetbal wat de wedstrijd aantrekkelijk maakt voor het aanwezige publiek. Na kansen over en weer weet Tony van Keulen via de paal zijn tweede doelpunt van de avond te maken. Persoonlijk brengt hij de stand op 0-2 en geeft zijn team daarmee wat lucht. Met nog drie minuten te spelen scoort Rutger Blankenstijn de aansluitingstreffer en is het voor de mannen van Van Egdom nog mogelijk een punt over te houden aan deze wedstrijd. Een eindoffensief levert niks meer op en Van de Lagemaat wint met 1-2. In de stand komen deze twee teams op gelijke hoogte en kunnen ze zich gaan opmaken voor de volgende wedstrijden.

 

Accon – Heart for Gardens

Accon hoopt ook in deze topper de goede vorm door te zetten na een klinkende zege tegen Bar de Camp. Heart for Gardens (HfG) heeft zijn eerste pot ook gewonnen en hoopt ongeslagen te blijven. HfG begint zoals gewoonlijk met lekker aanvallend voetbal en Accon laat ook het vertrouwde spel zien, namelijk inzakken en counteren. Tot grote kansen leidt dit in de beginfase niet. HfG is gevaarlijker dan Accon en krijgt een paar kansjes om de score te openen. Peter Siereveld redt echter een paar keer knap en houdt de stand op 0-0. HfG gooit er een schepje bovenop en zet veel druk op de defensie van Accon. Met de rug tegen de muur verdedigen ze en komen er in de counter af en toe uit. Echt gevaarlijk worden ze niet en de mannen van HfG hebben de zaakjes goed op orde. Peter Siereveld groeit uit tot de held van de eerste helft door elk schot van HfG te pakken. Beide teams gaan thee drinken met een 0-0 stand. Aan het begin van de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Peter moet gelijk weer aan de bak, maar houdt zijn doel alweer schoon. HfG blijft rustig op zoek gaan naar de openingstreffer en deze komt er uiteindelijk ook. Het is Mark de Graaf die de ban breekt en de 0-1 langs de keeper van Accon schuift. Amper een minuut later staat het weer gelijk. Laatkomer Geerten Siereveld, die eerst vergeten was dat hij een wedstrijd moest spelen, schiet de 1-1 op het scorebord. HfG heeft niet lang genoten van de voorsprong en moet opnieuw door de defensie van Accon heen proberen te komen om de drie punten mee naar huis te nemen. Met nog vier minuten te spelen lukt dit en lijkt Mark de Graaf matchwinner te worden door zijn tweede doelpunt binnen te schieten: 1-2. Accon komt er niet meer aan te pas en Heart for Gardens wint. Accon vestigt zich op de derde plek en Heart for Gardens staat alleen en ongeslagen bovenaan. 

 

Amerboys – Find MKB

Amerboys heeft de eerste wedstrijd verloren en gaat in deze wedstrijd op zoek naar de drie punten. Find MKB, nieuwkomer in de eerste klasse, heeft de eerste wedstrijd al een punt verzameld en wil hier weer met punten naar huis gaan. Martin van Dieten schiet Find MKB al snel op voorsprong door een knullige fout van Dennis van Doorn. Dezelfde Dennis maakt zijn fout goed door gelijk na de 0-1 de gelijkmaker binnen te schieten. Het is de opmars voor een doelpuntrijke avond. Jeroen van den Berg schiet Find MKB weer op voorsprong: 1-2. Beide teams spelen leuk aanvallend voetbal en er zijn kansen over en weer. Met een geplaatst schot in de hoek scoort Martin van Dieten zijn tweede van de avond en brengt hij de marge op twee doelpunten verschil: 1-3. Charafeddine Benalla schiet hard de aansluitingstreffer tegen de touwen en brengt de spanning geheel terug: 2-3. Vlak voor rust schiet Find MKB nog op de lat, maar de bal gaat er niet in.  Youri Peek schiet op prachtige wijze de 2-4 tegen de touwen. Zo verschaft hij Find MKB weer wat lucht. Met wat mazzel schiet Sonny Koudijs de 3-4 binnen en kan deze wedstrijd alle kanten op. Het publiek wordt vermaakt met aanvallend voetbal en veel doelpunten. Het is de vraag welk team er aan het langste eind gaat trekken vanavond. Michael Wijnands maakt snel de gelijkmaker en Amerboys probeert door te stoten. Charafeddine zorgt voor de eerste voorsprong van Amerboys deze avond en scoort ook zijn tweede doelpunt. Na een heerlijke aanval tikt Charafeddine zijn hattrick binnen en is het ineens 6-4 voor de mannen van Amerboys. Met nog twee minuten te spelen brengt Youri Peek de spanning terug door er 6-5 van te maken. Met zijn tweede doelpunt is het verschil weer 1 doelpunt geworden. Het slotakkoord is van Teun van de Berg. Hij schiet, enigszins gelukkig, de 7-5 op het scorebord en dit is tevens de uitslag geworden. Find MKB blijft op één  punt staan en Amerboys heeft de eerste drie punten te pakken dit seizoen.