WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 29 september 2017 gespeelde wedstrijden.

De Kaasknabbel - Dorcas Woudenberg 4 - 3

In de derde klasse trappen De Kaasknabbel en Dorcas de avond af. Beide ploegen gaan direct op zoek naar de openingstreffer. Het spel gaat daardoor op en neer, maar is wel een beetje rommelig. Na wat kansen over en weer breekt Bart Slotman voor Dorcas de wedstrijd open. Het doelpunt valt op een moment dat De Kaasknabbel met een man minder speelt. Voordat De Kaasknabbel zich enigszins kan herpakken ligt de 0-2 ook al in het netje. Jorrit Dorst knalt binnen en daarmee heeft Dorcas direct een marge. Ruststand 0-2. Na rust weet De Kaasknabbel wat het te doen staat. Jacco Belder weer de aansluitingstreffer te maken en dan is de wedstrijd ineens weer helemaal open. Niet veel later is de stand weer gelijk. Jesper Heslenfeld neemt de 2-2 voor zijn rekening. Blijkbaar heeft De Kaasknabbel de inspiratie gevonden want de knabbelaars gaan vrolijk door met scoren. Via Jeroen de Muijnck komt de stand zelfs op 3-2. De Kaasknabbel lijkt de overwinning veilig te stellen, maar enkele minuten voor tijd komt Dorcas langszij via Ruben van Vliet. Toch komt er nog een winnaar. In de absolute dying-seconds knalt Kevin Oussoren zijn team naar een 4-3 overwinning. Een knappe prestatie.

 

MBS-installtech - Ribhouse Texas 5 - 0*

Ribhouse Texas kon helaas geen team op de been brengen. MBS wint daardoor reglementair met 5-0.

 

De Greef Diervoeders - DEG Financiële Dienstverlening 1 - 5       

In de hoofdklasse een wedstrijd in de midddenmoot. De teams staan nog dicht op elkaar dus een overwinning betekent stijgen in de ranglijst. Al snel is de toon voor de wedstrijd gezet. Joost Hazeleger kapt zijn tegenstander uit en knalt de 0-1 tegen de touwen. DEG deelt de lakens uit in deze wedstrijd en creëert veel kansen en mogelijkheden. Halverwege de eerste helft wordt de score verdubbeld. Gerwin van Essen zet de 0-2 op het bord, wat ook de ruststand is. Na rust opnieuw een beter DEG. Via Joost Hazeleger wordt de wedstrijd vroegtijdig beslist. Met zijn tweede doelpunt van de avond zet hij de 0-3 op het scorebord. DEG weet het net makkelijk te vinden vanavond en via Michel van de Lagemaat en opnieuw Gerwin van Essen loopt DEG uit tot een eclatante 5-0 tussenstand. Eddy Harskamp weet de eer van De Greef nog wel enigszins te redden. Bij neemt de eretreffer voor zijn rekening en daardoor wordt de eindstand van deze eenzijdige wedstrijd 1-5.

 

Bar de Camp – Makelaardij Woudenberg & Szamen     4 -2

Het naar de hoofdklasse gepromoveerde Woudenberg & Szamen (W&S) moet mogelijk nog even wennen aan het niveau. Kon de ploeg in vorige jaren de wedstrijden naar haar hand zetten nu in de hoofdklasse ligt het iets anders en moet de ploeg voor de puntjes vol aan de bak. De eerste wedstrijd werd met ruime cijfers gewonnen, terwijl tegenstander en kampioen Bar de Camp (BDC) een ruime nederlaag leed. Vanavond een mooie graadmeter om te kijken waar beide ploegen zo’n beetje staan. Al vroeg in de wedstrijd ontstaat er een man meer situatie voor W&S, waar de ploeg niet van profiteert, sterker nog BDC weet in die periode tweemaal te scoren via Nathan Korfker en Daniël Matti. Als daarna een man meer situatie voor BDC ontstaat is het  BDC dat via Elwin Vermeulen op 3-0 komt. Dit wordt ook de ruststand.  Mocht BDC denken op rozen te zitten dan heeft het dat mis. W&S gaat wat meer druk zetten naar voren, iets wat BDC mogelijk niet verwacht had. Wat de barmannen misschien ook niet voor mogelijk hadden gehouden  waren de tegendoelpunten. Uit een voorzet van Lennard de Korte kan Maurice Frens de 3-1 laten aantekenen. Als even later Arnold Kemp de 3-2 uit een vrije trap op het bord zet is het duidelijk dat BDC het moeilijk heeft en als een aangeslagen bokser door de ring loopt. W&S ruikt de gelijkmaker maar kan niet afronden. Dat kan ook BDC niet en naar mate de tijd verstrijkt blijft het spannend. W&S moet op het laatst risico’s gaan  nemen en dat breekt de ploeg op. Gehaast spel en slechte balcontrole lever Elwin Vermeulen balbezit op en deze geroutineerde speler weet wat hem te doen staat nl. scoren wat hij ook doet 4-2. Dat wordt ook de eindstand en BDC komt met de schrik vrij.

  

Autobedrijf Frietema  -  Amerboys   4 – 2

De twee eerste klassers  zijn in de beginfase goed aan elkaar gewaagd.  Van een goede wedstrijd is geen sprake maar omdat beide ploegen vol op de aanval spelen is het wel een leuke wedstrijd om naar te kijken. Michael Wijnands kan dan ineens zo maar vrij door de verdediging van Frietema  lopen en de 0-1 scoren.  Amerboys (AB) laat daarna een paar goede kansen liggen op de 0-2 terwijl Frietema aan de andere kant verzuimt om de gelijkmaker te scoren. Als Wijnands kort voor rust een 1-2 opzet en kan afronden wordt de ruststand 0-2. Ook na de rust AB de meest aanvallende ploeg. Frietema snakt naar een doelpunt om terug in de wedstrijd te komen. Wouter Imminkhuizen zet voor en Ruben Imminkhuizen met de aansluittreffer 1-2. Als Wouter Imminkhuizen even later de bal in kansrijke positie voor de voeten krijgt haalt hij hard uit en de 2-2 is een feit. AB is duidelijk even de weg kwijt. Het wordt voor die ploeg nog erger. Corné Kasper met een 1-2tje en de 3-2 voor Frietema.  De wedstrijd wordt rommelig en er wordt (te) veel gepraat. AB gaat alles of niets spelen. In de laatste minuut beslist Ruben Imminkhuizen de wedstrijd door de 4-2  voor Frietema binnen te schieten.

 

Rijschool Loef  -  Moestas    2 – 6

Loef begint enthousiast en goed aan de wedstrijd en komt via de zich goed vrijspelende Leendert-Jan van Ooijen op een 1-0 voorsprong. Met die actie heeft de ploeg direct haar kruit verschoten. Moestas nam het initiatief meer en meer over maar kon dat voor de rust nog niet in doelpunten uitdrukken. Zo ging Loef dus met een voorsprong de rust in. Na de rust laat Loef zich wat terugzakken en kreeg direct daarvoor de rekening gepresenteerd. Erwin Cortus uit een scrimmage met de gelijkmaker 1-1. Daarna kreeg goalgetter Melvin van de Haar het op zijn heupen en zet Moestas op voorsprong. Die klap kwam Loef niet meer te boven. De ploeg was volledig van slag, kon de vrije man niet meer vinden en grossierde in een veelvoud aan verkeerde passes en onnodig balverlies. Dit werd uitstekend door Moestas afgestraft. Melvin van de Haar met de 1-3 en zijn hattrick dus de 1-4. Loef wordt achterin simpel overlopen en het is aan doelman Rob Nannenberg te danken dat de schade enigszins beperkt bleef. Toch kan men niet voorkomen dat Van de Haar de 1-5 binnenschiet. De nieuwe man bij Loef, Rudy Molenaar, houdt zich plotseling ineens meer bezig met de bal dan met zijn haar en weet zowaar de 2-5 te scoren. Moestas verzuimt daarna om Loef op dubbele cijfers te zetten. Bij het laatste fluitsignaal staat er 2-6 op het bord omdat alleen Christaan van den Mark uit de vele kansen het netje heeft weten te vinden. Een verdiende nederlaag voor Loef dat daardoor van de eerste plaats in de eerste klasse is verdreven.