WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 20 oktober 2017 gespeelde wedstrijden.

Makelaardij Woudenberg & Szamen - Accon AVM Adviseurs & Accountants 1 - 3      

In de hoofdklasse direct een leuke wedstrijd tussen debutant Makelaardij (MWD) en Accon. Beide teams kennen elkaars speelstijl en daardoor ontstaat een boeiend duel. Accon dirigeert in de openingsfase, laat de bal goed rondgaan, maar creëert geen kansen. Veel meer dan wat schoten van afstand komen er niet voort uit het veelvuldig balbezit. MWD verdedigt geconcentreerd, houdt de lijnen kort en probeert van de fouten van Accon te profiteren. Dat lukt met enkele uitvallen vrij aardig, maar doelpunten levert dit niet op. Halverwege de eerste helft komt Accon op voorsprong. Het uitverdedigen bij MWD gaat eventjes rommelig en daarvan profiteert Berendjan Sok. Met een harde knal laat hij doelman Donker kansloos, 0-1. Dit wordt ook de ruststand. Na rust eenzelfde spelbeeld, maar MWD komt steeds beter in de wedstrijd en krijgt steeds grotere kansen. Een doelpunt blijft dan ook niet uit. Slap ingrijpen achterin, stelt Jonathan van Grol in staat van dichtbij de gelijkmaker binnen te tikken, 1-1. De wedstrijd ligt dan weer helemaal open en MWD gaat vol voor een resultaat. Een moment van onachtzaamheid wordt het team echter fataal. Een slordige, te kort genomen intrap van achteruit wordt door Henk Buijs panklaar neergelegd voor Bart de Bruijn. Die bedenkt zich geen moment en haalt van dichtbij de trekker over, 1-2. De wedstrijd golft daarna op en neer. MWD is nog dichtbij de gelijkmaker, maar de lat staat een doelpunt in de weg. Aan de andere kant onderscheid doelman Donker zich. Met enkele fantastische reddingen houdt hij zijn team lang op de been. Kort voor tijd valt dan definitief het doek. Een goede aanval van Accon over de vleugels en Bart de Bruijn kan beheerst binnenschuiven. Een aantrekkelijk duel, voor spelers en publiek, eindigt uiteindelijk in een terechte, maar zeker niet makkelijke, 1-3 overwinning voor Accon.

 

DEG Financiële Dienstverlening - Bar de Camp 2 - 2        

DEG tegen De Camp is ook een leuke wedstrijd met twee voetballende teams. De Camp treedt aan zonder wissels, maar spaart de krachten niet. Het komt via Vermeulen terecht op 0-1. Niet lang daarna wordt de marge vergroot, door opnieuw Vermeulen die scoort, 0-2. Bar de Camp komt daarna goed weg, doordat DEG zowel de paal als de lat weet te raken. De gemoederen lopen gaandeweg de wedstrijd hoog op en spelers hebben het voortdurende met elkaar en de scheidsrechters aan de stok. In de tweede helft doet DEG wat terug via Peter Kalle. Het komt zelfs langszij via Joost Hazeleger. De slotfase is dan ook zeer spannend want beide teams geven alles voor de overwinning. Echter, gescoord wordt er niet meer en zo eindigt deze wedstrijd in een puntendeling.  

 

Moestas - Van Campen Schilderwerken 6 - 1        

In de eerste klasse treedt Van Campen aan zonder wissels en met een gelegenheidsdoelman. Dit komt het team tijdens de wedstrijd duur te staan. Na de aftastende openingsfase, knalt Moestas er overheen en vallen de doelpunten als rijpe appelen. De uiteindelijke 6-1 eindstand is nog een matige afspiegeling van de verhoudingen in het veld. Van Campen had vanavond helaas weinig kans.

 

Van de Lagemaat Bouw & Renovatie - Kok Houtagenturen 2 - 4

Al in de eerste minuut weet Kok het netje te vinden, en dat is een lekker begin. Kok voetbalt beter en creëert genoeg kansen om de score uit te bouwen. Via Laurens Kok lukt dit ook. Hij maakt zijn tweede van de avond en zet zijn ploeg op 0-2. Via Van der Weart wordt de wedstrijd vroegtijdig beslist. Hij maakt de 0-3 en er lijkt dan ook geen vuiltje aan de lucht. Toch doet Van de Lagemaat voor rust nog iets terug. De 1-3 ruststand komt via Jochem Waterval op het bord. Na rust wordt de marge weer op 3 gezet. Ruiter scoort en daarmee is de voorsprong weer wat ruimer. Van de Lagemaat doet nog wat terug, maar dat doelpunt telt alleen voor de statistieken. De eindstand wordt via Van Keulen, 2-4. Een prima overwinning voor Kok.

 

Wiksol Smeermiddelen - Bakkerij van den Pol 2 - 5      

De laatste wedstrijd van de avond wordt gespeeld tussen twee teams in evenwicht. Beiden gaan voor de winst en het spel golft op en neer. Bakkerij Van de Pol breekt de ban als Van Staverden de 0-1 binnenschiet. Wiksol gaat op jacht naar de gelijkmaker en die komt er via Dennis Koudijs. Wiksol komt zelfs op voorsprong via opnieuw Koudijs. Voor rust trekt Van de Pol de stand weer gelijk via ook opnieuw Van Staverden. En komt het via Van Ginkel zelfs op een 2-3 voorsprong. Beide teams zijn dus duidelijk aan elkaar gewaagd. Na rust druk Bakkerij van de Pol door. Angelo Scherpenzeel velt uiteindelijk eigenhandig het vonnis over Wiksol. Met twee doelpunten bepaalt hij de eindstand op 2-5.