WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 6 oktober 2017 gespeelde wedstrijden.

 

Sanidrome All Stars  -  De Kaasknabbel   3 – 2

Een gelijk opgaande strijd met veel tempo. Halverwege de eerste helft Jesper Heslenfeld met de 0-1 voor De Kaasknabbel.  Maar omdat de ploegen goed aan elkaar gewaagd zijn Jordi Hofland met de 1-1. Dat wordt ook de ruststand. Na de rust beide ploegen volop de aanval en zo ontstaat er zowaar tussen deze 3e klasse ploegen een leuke en spannende wedstrijd dat het aanzien meer dan waard is. Naarmate de tijd verstrijkt wordt het voetbal er niet beter op maar het aanschouwen wel. Als Jeroen de Muijnck de 1-2 scoort moet Sanidrome wel komen en dat doet het ook. De ploeg krijg enkele mogelijkheden op de gelijkmaker maar het laatste tikje ontbreekt. Dan moet het maar van afstand gebeuren denkt Jordi Hofland. Zijn schot treft doel en de 2-2- is een feit. De eindfase is ongemeen spannend. Wie is de gelukkigste? Jordi Hofland geeft het antwoordt en bezorgt zijn ploeg de 3-2 overwinning en dus de 3 punten. Complimenten aan beide ploegen!

 

MBS-Installtech  -  Uwwetloket   2 – 2

Ook deze wedstrijd in de 3e klasse is meer spannend dan goed, maat ook het aankijken zeer waard. Geen afwachtend voetbal want binnen de minuut zet Jan Willen van de Weert UWL  op 0-1. Direct daarna plaatst UWL een prima counter en de 0-2 door Harmen Kroon. Even daarvoor had MBS vrij voor doel,  verzuimd om gelijk te maken. Dit geeft aan dat ook MBS mogelijkheden had .Opvallendste speler in die ploeg is Johndue Naipal. Een speler met techniek en die bij MBS de lijnen uitzet. Ruststand 0-2. Direct na de rust laat UWL zien met de 0-2 geen genoegen te nemen. Het zet direct de aanval in en Martin Kroon treft het houtwerk. Met kunst en vliegwerk weet MBS erger te voorkomen. Omdat UWL de 0-3 niet op het bord kan krijgen blijft MBS hopen en niet tevergeefs. Rik Schreurs brengt met de 1-2 de spanning weer helemaal terug. Naipal is dicht bij de gelijkmaker maar kan het laatste tikje niet geven. UWL snakt naar de bevrijdende 1-3 maar die blijft uit. Dan valt aan de andere kant de gelijkmaker 2-2 door Luuk van Blankers. Met nog 1 minuut op de klok is het voor beide partijen alles of niets. Gescoord wordt er echter niet meer dus beide partijen moeten genoegen nemen met 1 punt. Over het geheel gezien is een gelijkspel wel de juiste uitslag.

 

 

Accon AVM Adviseurs & Accountants  -  Drukkerij Woudenberg   6 – 0 

Deze wedstrijd in de hoofdklasse is eigenlijk nooit een wedstrijd geworden. Binnen 2 minuten scoort Bart de Bruijn na een goede actie via de binnenkant van de paal de 1-0. Achteraf gezien was daarmee de wedstrijd al beslist. Accon domineert op de helft van DW en zoekt rustig naar de gaatjes. DW kan daar niet meer tegenoverstellen dan wat counters die weinig mogelijkheden tot een doelpunt opleveren. Was er nog een kansje dan was Accon doelman Peter Siereveld op zijn hoeden om de 0 te handhaven. Herman Balfoort met de 2-0 via  een 1-2tje met Berendjan Sok om direct erna met een goede actie op links ook de 3-0 te scoren.  Vlak voor rust knalt Geerten Siereveld uit een goede aanval de bal bijna door het net en de russtand van 4-0 is een feit. Na de rust doet Accon het wat rustiger aan. DW beperkt zich tot verdedigen en laat Accon het spel maken. Die laten het balletje rustig rondgaan en loeren op de mogelijkheden die het nog kan krijgen. Martjan Blokland vindt een gaatje en de 5-0 staat op het scorebord. Berendjan Sok zet even laten een goede aanval op en stelt Martjan Blokland in staat de 6-0 te scoren. DW heeft niets te verliezen en zoekt in de eindfase maar weer de aanval op. Daar weet Bart de Bruijn van te profiteren. Met een prima actie passeert hij diverse spelers waaronder de doelman. Vrij voor open doel doet hij wat hij niet wilde doen, naast schieten. Makkelijke overwinning voor Accon op DW dat zich wel heel gemakkelijk naar de slachtbank liet leiden. Accon nestelt zich weer in de top van de hoofdklasse en staat na  3 wedstrijden op de eerste plaats in de stand om de Jan van Beveren trofee.

 

Heart for Gardens   -   Bouwbedrijf Morren B.V.    7 – 2

 

Eerder dit seizoen troffen de beide hoofdklasser elkaar al in de bekercompetitie en werd HfG verrassend door Morren uitgeschakeld.  Vanavond werd weer gehoopt op een spectaculair duel, echter het bleek ijdele hoop. HfG direct in de aanval en Morren in de beginfase erg slordig achterin en dat roept om afgestraft te worden. Tom de Greef deelt de eerste waarschuwing uit door snoeihard op de binnenkant van de paal te schieten. Pech voor Tom want de bal gaat niet in het doel. Paul de Graaf met een van richting verandert schot met de 1-0. Kort daarna zet Tom de Greef zijn tegenstander simpel op het verkeerde been en knalt de 2-0 binnen. Direct daarna een aanval van HfG waarbij de bal via  lat en paal niet de doellijn weet te passeren. HfG de betere ploeg maar moet het wel van de afstandsschoten hebben en misschien ook wel terecht, want daar heeft de ploeg mensen voor in huis. Paul de Graaf met een zuivere schuiver tegen de binnenkant van de paal. Nu gaat de bal wel het doel in en de 3-0 staat op het scorebord. Morren kan daar sporadisch wat tegenover zetten en dat is jammer voor de wedstrijd. Als de ploeg een vrije trap krijgt te nemen blijkt dat bij enige druk de HfG verdediging wat scheurtjes gaat vertonen. Nu staan de HfG mannen erbij en kijken hoe Hans Ariesen vrij simpel de bal  binnenschiet 3-1. Dat wordt de ruststand. Direct na rust probeert Morren de aansluitingstreffer te maken en daar krijgt het kansen op. HfG zit even niet lekker in de wedstrijd en daar weet Jaco Mulder van te profiteren, want hij schuift de 3-2 binnen. Dat was tevens het laatste wapenfeit van Morren. Slap verdedigen brengt Nick de Greef voor de gelegenheidsdoelman van Morren die overigens een prima wedstrijd speelt en zijn ploeg voor een grote achterstand heeft weten te behoeden, naar nu niet de 4-2 kan voorkomen. Daarna Nick de Greef met de 5-2. Morren daarna met een man minder weet stand te houden echter wanneer de ploeg weer complet is scoort HfG via Nick de Greef de  6-2. Daarna houdt Morren open huis. Paal en doelman voorkomen erger. Paul de Graaf brengt tenslotte de eindstand op 7-2. Een flinke afstraffing voor Morren dat nog blij mag zijn dat HfG voorin niet echt scherp was anders waren het dubbele cijfers geweest. HfG is hiermee de nieuwe koploper in de hoofdklasse.