WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 02 oktober 2015 gespeelde wedstrijden.

 

De Smit Belastingadvies - Dorcas Woudenberg 7 - 1 

In de tweede klasse neemt koploper De Smit het op tegen Dorcas Woudenberg dat zich in de middenmoot van de tweede klasse bevindt. Beide teams beginnen vol inzet aan het duel en dat leidt tot een levendige openingsfase. Bij beide ploegen gaat veel fout, maar de inzet en het tempo in de wedstrijd vergoeden veel. Met name Dorcas weet in de openingsfase enkele mogelijkheden te creëren, maar tot grote kansen leidt dit niet. Na zes minuten weet De Smit de score te openen. Christian Valkenburg jaagt goed door op de verdediger van Dorcas. Die verliest de bal waardoor Valkenburg de 1-0 kan binnen schieten. Direct na de openingstreffer kan Dorcas alweer gelijk maken. Een subtiel lobje zet de spits van Dorcas oog in oog met de keeper van De Smit. Hij weet met een fantastische redding de bal te keren en de voorsprong te behouden. Ondanks de voorsprong voor De Smit krijgt Dorcas mogelijkheden. De Smit wordt via Valkenburg gevaarlijk, maar zijn inzet belandt op de paal. De wedstrijd is richting de rust dan ook redelijk in evenwicht, tot het moment dat topscorer Kevin van Nieuw-Amerongen in het veld komt. Direct gaat het tempo omhoog en krijgt De Smit het betere van het spel. Dit wordt door De Smit snel in doelpunten omgezet. Uit een messcherpe counter kan Willem van de Pol de marge verdubbelen, 2-0. Kort voor rust wordt de wedstrijd feitelijk al beslist. Kevin van Nieuw-Amerongen neemt een steekpass ineens op de pantoffel en ramt de bal snoeihard in het doel, 3-0. Hij kan nog voor rust ook de 4-0 nog maken, maar voor een leeg doel schuift hij de bal op de paal. Ruststand 3-0. Na rust doet Dorcas wat terug. Na een schitterende aanval over rechts kan de vrij gespeelde Remco Minjon de 3-1 op het scorebord zetten. Echter, De Smit raakt hierdoor niet van de wijs. Kort na de 3-1 trekt Kevin van Nieuw-Amerongen vanaf links naar binnen en ramt de 4-1 in de goal. En De Smit gaat door. Na een subtiel passje van Van Weerdenburg kan Willem van de Pol zijn tweede maken en de 5-1 op het scorebord zetten. Niet veel later completeert Van de Pol zijn hattrick. Uit een counter hakt hij achter zijn standbeen langs de bal in de goal en maakt daarmee de 6-1. Dorcas is ook nog dichtbij een doelpunt, maar tot ontsteltenis van het team beland de bal op de binnenkant van de paal en rolt vervolgens niet in het doel. Het slotakkoord is nog voor De Smit. Helaas voor Dorcas wordt een eigen doelpunt gemaakt waardoor de eindstand van deze leuke en levendige wedstrijd 7-1 wordt en De Smit de koploper blijft.   

Van Egdom Metaalbewerking - VMV/Teus 1 - 1 

De derde plaats op de ranglijst wordt ingenomen door Van Egdom.  Recentelijk boekte het team haar eerste overwinning van het seizoen. Tegenstander is Teus dat zich in de onderste regionen van de tweede klasse bevindt. Een blik op de ranglijst geeft het probleem van beide teams weer, namelijk scoren. Van Egdom wist tot dusver slechts vier keer te scoren en Teus wist pas twee keer het net te vinden. In de beginfase is met name Van Egdom aanvallend actief. Enkele schoten van Lykel Sok gaan net naast of worden door de doelman van Teus gekeerd. Ondanks het aanvallende begin van Van Egdom weet Teus de openingstreffer te produceren. Erwin Cortus komt alleen voor de keeper, hij blijft heel rustig en schuift zeer beheerst de 0-1 binnen. Van Egdom blijft ook na de tegengoal aanvallend voetballen. Het team voetbalt leuk, maar is ongelukkig in de afwerking. Doordat Van Egdom aanvalt richt Teus zich met name op de counter waarmee vooral Cortus voor veel gevaar weet te zorgen. Doelpunten levert dit echter niet op. Halverwege de eerste helft is daar dan toch de verdiende gelijkmaker. De kortgeleden verjaarde Lykel Sok schiet onberispelijk binnen en brengt de ploegen weer naast elkaar, 1-1. De wedstrijd is in evenwicht, maar de grootste kansen zijn voor Van Egdom. Maar zoals al vaker dit seizoen, lever de mogelijkheden geen doelpunten op. Ook een man-meersituatie wordt door het team niet benut, waardoor 1-1 de ruststand wordt. Ook na rust heet Van Egdom het betere van het spel. Het team voetbalt tot aan de goal van Teus heel aardig, maar weet het helaas telkens niet af te ronden. Lykel Sok zorgt voor het meeste gevaar, maar zijn schoten treffen ook geen doel. Naarmate de tweede helft verstrijkt gaat ook Teus meer en meer mogelijkheden creëren. Remco Cortus komt opnieuw oog in oog met doelman Van der Bas, maar vindt deze keer de keeper op zijn weg. Van Egdom mag in deze fase haar doelman dankbaar zijn, want met enkele uitstekende reddingen weerhoudt hij Teus van scoren. De wedstrijd gaat op en neer met kansen over en weer. Het voetbal is niet geweldig, maar de teams spelen vol inzet en daardoor krijgt de wedstrijd een hoge amusementswaarde. Beide teams krijgen nog enkele grote mogelijkheden, maar weten niet meer te scoren. Daardoor eindigt deze leuke en sportieve wedstrijd in een terechte 1-1 en delen de ploegen de punten.       

VV Boyz - Lomans Amersfoort B.V. 7 - 4 

In de derde klasse speelt VV Boyz tegen hekkensluiter Lomans Amersfoort B.V.. VV Boyz staat in de middenmoot en kijkt na twee minuten al tegen een 0-1 achterstand aan. Mitch Schippers op voor hem karakteristieke wijze. Vanaf de linkerzijde, aannemen en vervolgens onbedaarlijk hard in de verre hoek rammen. Echter, Lomans kan niet lang van de voorsprong genieten. Theo-Jan Veenvliet maakt al snel de gelijkmaker, 1-1. Vervolgens is het weer Lomans dat kan scoren. Nieuwe man aan de zijde van Lomans, Dennis Stooter blijkt ook aardig met de links te kunnen schieten. Een snoeihard schot vliegt in de verre hoek en betekent de 1-2 voor Lomans. Direct daarop echter, maakt Theo-Jan zijn tweede doelpunten en brengt hij opnieuw de stand in evenwicht, 2-2. Echter, vrijwel aansluitend weet Lomans weer te scoren. Een andere  debutant, Dommerhold, zet Lomans weer op voorsprong, 2-3. Lomans blijft vervolgens gevaarlijk, met name via het handelsmerk van de ploeg. Snoeihard schoten uit alle hoeken en standen. Met name Mitch Schippers en Stooter weten hiermee regelmatig voor problemen bij VV Boyz te zorgen. Een keiharde vrije trap van Schippers spat op de kruising uiteen, maar levert geen doelpunt op. Na een mooie aanval van VV Boyz, kan Evert Veenvliet op aangeven van Theo-Jan Veenvliet de 3-3 maken. Op slag van rust echter, weet Lomans opnieuw te scoren. Dennis Stooter maakt zijn tweede en opnieuw is het een laag en hard schot vanaf de linkerzijde van het veld. Ruststand 3-4. Binnen twee minuten na rust maakt Bart-Jan Boer de 4-4 en zet VV Boyz voor de vierde keer vanavond naast Lomans. Beide ploegen doen het dan wat scoren betreft iets rustiger aan. Het spel gaat op en neer en beide teams creëren enkele mogelijkheden. Lomans weet niet meer te scoren, maar VV Boyz lukt dat wel. Evert Veenvliet maakt zijn tweede van de avond en zet VV Boyz voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Evert heeft er duidelijk zin in vanavond want na een prachtige actie brengt hij Bart-Jan Boer in scoringspositie. Boer faalt niet en maakt de 6-4 voor de Boyz. Kort voor tijd maakt Evert nog zijn derde doelpunt van de wedstrijd en dat betekent een 7-4 eindstand. Het Veenvlietencorps kan drie punten bijschrijven en is na vanavond medekoploper in de derde klasse. 

P.S. doelman VV Boyz bedankt voor het snel doorgeven van de doelpuntenmakers ;)       

Pon Sportief - Futsal Allstars 6 – 0

Gelet op de stand in de 3e klasse kon middenmoter Pon Sportief een makkelijk avondje tegemoet zien tegen Futsal Allstarts. De Allstars hebben na twee competitiewedstrijden de meest gepasseerde verdediging en daarnaast ook nog eens de slechts presterende aanval van de hele Woudenbergse zaalvoetbalcompetitie. Op 23 september jl.  troffen beide teams elkaar al in de beker. Eindstand toen 5-1 voor Pon.  Binnen de minuut  schieten de VW boys al op de binnenkant van de paal en geven daarmee duidelijk blijk van haar aanvallende bedoelingen. De bal stuiter echter weer het veld in. Even later laat Stefan Putman een rollertje los op het doel en is het 1-0 voor Pon. Goed voorgaan doet goed volgen denkt Leo Slok en zijn afstandsschot treft doel 2-0. Dan krijgt FA een vrije trap te nemen die perfect in de winkelhaak wordt geschoten. Heeft de  aanval haar 2e competitiedoelpunt weten te scoren??  Neen! Het betrof een indirecte vrije trap en aangezien deze direct werd genomen was terechte afkeuring het gevolg. FA biedt redelijk  tegenstand  maar weet niet te voorkomen dat Stefan Putman een  ruststand van 3-0 op het bord zet. Diezelfde Stefan Putman schiet direct na de rust op de paal. Allstars biedt flink weerstand maar Pon neemt langzaam het heft weer in handen met als gevolg doelpunten. Loe Slok scoort de 4-0 en de 5-0. In de slotfase begint de bijna jarige Serdar (Pluisje) Kutlubay aan zijn show. Met een paar handige bewegingen manoeuvreert hij zich vrij voor het Allstars doel, waarna hij de bal recht in de handen van de doelman schiet. Even later begint de sympathieke VW man aan een solo over links. Nu weet hij wel raak te schieten en de eindstand op 6-0 te bepalen.  Pon handhaaft zich daarmee keurig in de middenmoot, terwijl de Allstars zich handhaven op de één na onderste plaats. 

Herrys Bar/HerWimBox  - Heart for Gardens  2 - 2 

Koploper Heart for Gardens neemt het in haar 3e wedstrijd  in de hoofdklasse op tegen het op de laatste plaats staande Herrys Bar. De kampioen van vorig seizoen en favoriet voor de titel treedt echter aan met twee nieuwe spelers. De Barmannen, zonder reserves, traden aan met één nieuwe speler te weten Barry Koot. Duidelijk in de wedstrijd was te zien dat die meer dan een balletje getrapt heeft op het grasveld in de voortuin.  HfG moest het dus hebben van haar oude vertrouwde spelers, waarvan Tim Staal er één is. De wedstrijd begint in een hoog tempo over een weer ontstaan kansen. Als snel blijkt dat HB niet veel onderdoet voor de snelle mannen van HfG. Sterker nog HB ziet een vuurpijl achter de kansloze doelman Nick de Greef op de paal uiteenspatten. HB blijft opportunistisch voetballen en weet kansen te creëren. Dan is daar ineens Tim Staal. Met een lage diagonale schuiver weet hij doelman Bas Veenendaal te passeren en de tuinmannen op 0-1 te zetten. HB loert tactisch op haar momenten en zo’n moment komt er. Knullig balverlies op het middenveld geeft oud VVOG speler Barry Koot de mogelijkheid om uit te halen. Met het linkerbeen schiet hij met dodelijke precisie de bal hard en hoog langs de kansloze doelman De Greef. Door dit tegendoelpunt is HfG even van slag. De ploeg kan aanvallend niet echt overtuigen en is duidelijk aangewezen op een bevlieging of geniale oplossing van aanvaller Tim Staal of verdediger Paul de Graaf. Tim Staal krijgt weer zo’n moment . Op bijna identieke wijze als zijn 1-0 weet hij Bas Veenendaal voor de 2e maal te passeren en de 1-2 op het scorebord te brengen. Opvallend is dat de Barmannen daarna niet uit het veld zijn geslagen. Kennelijk heeft men in het achterhoofd dat er tegen HfG niets te verliezen is maar mogelijk wel wat te halen. Men blijft de aanval zoeken. In de laatste fase voor rust weet doelman Nick de Greef zich in positieve zin voor zijn team te onderscheiden. Hij weet met twee prima reddingen de barmannen van het scoren af te houden en de ruststand te bepalen op 1-2. Ook na de rust is het Nick de Greef die waardevol voor zijn team zou blijken! Met prima reacties weet hij harde schoten uit zijn doel te ranselen. Waarom staat die man niet vaker op doel? Eén van de opvallendste spelers van de Barmannen is Marcel Bouw. De balvaste spelverdeler is een plaag voor de mannen van HfG.  Uitgerekend hij scoort 4 minuten na rust met een prima actie de 2-2. Direct daarna verzuimd hij om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Zijn schot eindigt langs de kansloze doelman De Greef op de paal. De ploegen houden elkaar daarna prima in evenwicht. HfG loert op een counter en krijgt een prima kans in de persoon van Oscar Heintjes, die echter hopeloos mist. Aan de andere kant zie Barry Koot zijn harde vrije trap naast gaan. In de slotfase krijgen beide teams nog een kans op de volle winst, maar eigenlijk verdient deze wedstrijd geen winnaar maar een terecht gelijkspel. Winnaar vanavond is het publiek, die geen goede maar wel een zeer spannende en faire  wedstrijd kreeg voorgeschoteld. Pluim voor de alle spelers!! 

Autobedrijf Frietema - De Greef Diervoeders 3 – 3  

Nieuwkomer in de hoofdklasse Autobedrijf Frietema weet dat het vanavond bij winst (verrassend?) koploper kan worden van de hoofdklasse. Dan moet er wel gewonnen te worden van Houdini  team De Greef. Laatstgenoemde ploeg weet zich elk jaar met inzet en vechtlust weer in de hoofdklasse te handhaven. De  beginfase is een fase van aftasten. De 1e grote kans is er voor Wouter Imminkhuizen, echter hij weet de bal niet in het De Greef doel te krijgen. Direct erna weet Corné Kasper dit wel te doen. In een scrimmage weet hij uit de draai de 1-0 te scoren. Het antwoord van De Greef komt snel. Een lange bal bereikt Maarten Lamberink en die laat zich dat kansje niet ontnemen en rond bekwaam af 1-1. Daarna gaan beide teams vol op de aanval spelen wat over en weer kansen oplevert.  De Greef krijgt nog voor rust een prima kans op de 1-2 maar de bal belandt op de paal. Derhalve een ruststand van 1-1. Na de rust weten de teams zich aardig in evenwicht te houden. Mark Donkelaar straft een verdedigingsfout van De Greef af en zet Frietema opnieuw op voorsprong 2-1. De Greef valt met man en macht aan en niet zonder succes. Rienk Vos brengt met een hard schot de ploegen weer in evenwicht.  De Greef blijft de aanval zoeken maar wet niet te scoren zelfs niet met een man meer. De wedstrijd loopt op z’n eind en terwijl spelers en publiek zich al met de 2-2 uitslag verzoend hadden is daar echter opeens de ommekeer . Rienk Vos speelt zich een minuut voor tijd vrij en schiet plotseling de 2-3 voor De Greef binnen. Dit zou de beslissing kunnen zijn, maar een wedstrijd is pas afgelopen als het laatste fluitsignaal heeft geklonken zeggen de Duitsers . Dit dacht kennelijk ook Walther Imminkhauze. Vlakt voor tijd schiet hij de 3-3- binnen, dit tot teleurstelling van De Greef en tot vreugde van zijn eigen Mannschaft. Door dit gelijke spel deelt Frietema de eerste plaats met Heart for Gardens en handhaaft De Greef zich in de middenmoot.