WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op woensdag 11 oktober 2017 gespeelde bekerwedstrijden.

 

Amerboys  -  Autobedrijf Frietema      6 – 1

   

Beide ploegen komen uit in de eerste klasse dus een redelijk gelijkopgaande  en spannende wedstrijd lag in het verschiet. Niets is echter minder waar. Zijn de ploegen in de beginfase nog wel aan elkaar gewaagd, de beste kansen zijn voor Amerboys.  Charafeddine Benalla met de 1-0. Frietema  daarna met de kans op de 1-1 maar Corné Kasper mist voor open doel. Even later wel een Frietema doelpunt maar wel in het verkeerde doel dus de 2-0 voor Amerboys. Als Frietema wat meer de aanval probeert te zoeken countert Amerboys via Teun van de Berg naar 3-0.  Benalla zorgt vervolgens voor de 4-0 ruststand. Na de rust krijgt Amerboys een man meer en dat wordt goed uitgebuit. De 5-0 door Anne Boersma. Dan heeft Jacob Zuijderduijn van Frieteman de twijfelachtige eer om als eerste dit seizoen de rode kaart in ontvangst te mogen nemen. Amerboys komt op 6-0 na een prima 1-2 combinatie  en de afronding van Benalla. Frietema bakt er daarna niet veel meer van.  Omdat de Amerboys het wat rustiger aan gaat doen kan Frietema toch nog de spreekwoordelijke eer redden. Ruud Imminkhuizen met de 6-1  eindstand. Amerboys naar de volgende ronde.

 

 

Moestas  -  Van de Lagemaat Bouw & Renovatie    3 – 0

 Binnen  een halve minuut zet eersteklasser Moestas tweedeklasser Van de Lagemaat (VDL) op een 1-0 achterstand. Peter van de Berg is de maker. Bjorn ter Mater zet daarna Moestas op een 2-0 voorsprong en die klap is VDL niet meer te boven gekomen. Moestas blijft in deze wedstrijd de betere ploeg en controleert de wedstrijd. Ruststand 2-0. Na de rust probeert VDL het nog wel via de onvermoeibare Tonny van Keulen, maar de aanval van VDL komt duidelijk te kort. Moestas met veel balbezit en ook met de  definitieve beslissing door Melvin van de Haar 3-0. Moestas gaat door.

 

Drukkerij Woudenberg  -  Van Campen Schilderwerk    3 – 3   Druk.  Woudenberg  w.n.s.

Hoofdklasser Drukkerij Woudenberg (DW) had op papier een makkelijke tegenstander. Eerste klasser Van Campen zou eenvoudig verslagen moeten worden. Maar gelukkig vanavond toch nog een echte bekerkraker. Direct na het beginsignaal moet de DW doelman al met de voet redding brengen. Olaf Prins breekt de wedstrijd open en zet DW op een 1-0 voorsprong. Van Campen voetbalt prima mee en DW is gewaarschuwd. Jos van Leeuwen zet echter met twee prima doelpunten de hoofdklasser op een 3-0 voorsprong. De wedstrijd lijkt gespeeld. Echter niets is minder waar. Qua voetbal doet van Campen niet veel onder voor DW, echter bij Van Campen loopt wel een mannetje die weet wat doelpunten maken is. Twee seizoenen geleden werd  Michael Bos, want daar gaat het om. topscorer met maar liefst 50 doelpunten. Ook vanavond laat hij zien het scoren nog niet verleerd te zijn. Hij weet in de resterende tijd tot het eindsignaal driemaal te scoren zodat er bij het eindsignaal een verrassende 3-3 stand op het score bord stond en met die stand mocht DW zich nog gelukkig prijzen want aanvallen was van Campen gevaarlijker dan DW. Strafschoppen moestrn dan ook de beslissing brengen. DW miste  de eerste strafschop. Omdat Van Campen wel tweemaal raak schoot was uitschakeling van DW nabij. Echter de derde strafschop van Van Campen werd slordig naast geschoten. Omdat DW wel raak bleef schieten was de stand na 3 ronden 2-2. DW schoot daarna raak terwijl Van Campen tegen de lat schoot. DW met de schrik vrij maar wel naar de volgende ronden. Complimenten voor Van Campen die een prima wedstrijd speelde maar geen loon naar werken kreeg.

 

Accon AVM Adviseurs & Accountants  -  Kok Houtagenturen   5 – 0

In de zaalcompetitie is hoofdklasser Accon op dit moment de ploeg met de minst gepasseerde verdediging en bijna het beste doelgemiddelde.  Tweedeklasser Kok Houtagenturen stond dus voor een moeilijke zoniet hopeloze opgave om de volgende ronde te bereiken. De jonge ploeg voetbalt met veel inzet en strijd zodat Accon continu bij de les moest blijven. Zelf voetbalde de ploeg niet haar aller beste wedstrijd  maar kwam wel op 1-0 door Bart de Bruijn, die even later nog tegen de paal zou schieten. Berendjan Sok met een afstandsschot zorgt voor de ruststand van 2-0. Na de rust hetzelfde wedstrijd beeld. Accon veelvuldig aan de bal en ook met de doelpunten. Herman Balfoort gooit met de 3-0 de wedstrijd in het slot. Daarna zakt het spelniveau naar matig. Bart de Bruijn en Dennis de Bruin, zetten Accon op een 5-0 voorsprong. Proma keeperswerk van Accon doelman Van de Ende voorkomt in de slotminuut de eretreffer voor KH. Eindstand 5-0 en Accon beker door.