WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 27 oktober 2017 gespeelde wedstrijden.

Ad Exitum - MBS Installtech  2-1

De jeugd van Ad Exitum is aanvallend ingesteld en MBS wordt in deze wedstrijd vooral in de verdediging gedwongen. Na ruim een minuut is het al 1-0 door Jaap de Groot, maar even later kan Edgar Schreurs voor MBS met een prachtig afstandsschot de gelijkmaker scoren. MBS blijft hardnekkig verdedigen en Ad Exitum heeft moeite om een gaatje te vinden. In de laatste minuut voor rust is het dan toch raak, als Jeftha Burgers 2-1 kan scoren voor Ad Exitum. Ook in de tweede helft verandert er weinig aan dit wedstrijdbeeld, een stormloop van Ad Exitum op doel van MBS, dat door een aantal counters ook wat kansen krijgt. Er wordt echter niet meer gescoord, Ad Exitum wint met 2-1.

 

Wiksol Smeermiddelen - Drieklomp Makelaars  3-2 

Wiksol heeft in de beginfase het overwicht in deze wedstrijd, maar diverse kansen worden niet tot doelpunt gepromoveerd. Dan volgt een combinatie van Wiksol, die met een fraaie kopbal wordt afgerond door Erwin Koudijs. Even later is het dan Hans Henzen die van afstand de keeper verrast en de gelijkmaker scoort, 1-1.  Er komt een periode van evenwicht in het veld, er wordt enthousiast gevoetbald, wat wel leidt tot twee gele kaarten, maar niet tot doelpunten. Na rust is er dan toch weer overwicht voor Wiksol, maar de verdediging van Drieklomp staat goed en er worden weinig kansen gecreëerd. Het wordt zelfs 2-1 voor Drieklomp door een doelpunt  van Joeri van Apeldoorn, maar Wiksol heeft Erwin Koudijs en een mooie actie wordt door hem afgerond met de gelijkmaker. Wiksol blijft dan wat overwicht houden, maar is afhankelijk van het slordig uitverdedigen van Drieklomp, waardoor Dennis Koudijs van afstand de winnende treffer kan binnenschieten, 3-2 voor Wiksol Smeermiddelen.

 

Bouwbedrijf Morren B.V. - De Greef Diervoeders  3-1

De twee teams gaan met hoog tempo de wedstrijd in en er zijn veel counters te zien voor het publiek. Na twee minuten maakt de keeper van De Greef een foutje, maar Morren mist voor open doel deze uitgelezen kans. Hoewel de kansen uit de counters voortkomen, valt het eerste doelpunt na tien minuten voor De Greef door een afstandsschot van Bart Schennink. Omdat de verdediging van De Greef erg goed staat, gaat Morren het ook proberen met schoten van afstand.  Dit leidt niet tot resultaat, maar even voor rust wordt een foutje bij het uitverdedigen genadeloos afgestraft door Arie van Prooijen, 1-1. Kort na rust is er dan een uitbraak van Morren en Jaco Mulder kan 2-1 voor Morren binnentikken. De Greef komt daarna wel beter in de wedstrijd, maar er wordt fel verdedigd door Morren. Er volgt dan opnieuw een counter en Arie van Prooijen rondt deze af met de 3-1 voor Morren, tevens de eindstand.

 

Drukkerij Woudenberg - Heart for Gardens  0-8

Al binnen vijftien seconden maakt Kevin van Nieuw-Amerongen de 1-0 voor Heart for Gardens. Dit team laat direct zien wat de plannen zijn, ook al zijn ze zonder wissels aan de wedstrijd gestart. Ondanks dat wordt er grotendeels op de helft van de tegenstander gespeeld. De Drukkerij staat langdurig zwaar onder druk. Mark de Graaf maakt in de laatste minuut van de eerste helft dan de 2-0, dit geeft weinig hoop voor de tweede helft voor de Drukkerij. Direct na rust is het opnieuw Mark de Graaf, hij schiet heel beheerst onder de keeper door en de wedstrijd is gespeeld, 3-0.  De stand loopt nog op naar 8-0 door doelpunten van  Kevin van Nieuw-Amerongen (1x), Paul de Graaf (2x) en Mark de Graaf (2x) die daarmee in totaal viermaal scoort in deze wedstrijd.

 

Find MKB - Autobedrijf Frietema  3-3

De twee teams staan gebroederlijk naast elkaar op de ranglijst met evenveel punten en hetzelfde doelsaldo.  Er is volop strijd in deze wedstrijd,  het spel vliegt op en neer, maar tot gele kaarten leidt dit niet. Na enkele minuten scoort Lars van der Zanden de 1-0. Uit een twee-tegen-een situatie scoort Lars van der Zanden dan ook de 2-0, maar  even later maakt Pim Plantinga de 2-1 en het blijft spannend.  Erik Suijker maakt de 2-2 na een slecht verwerkt schot, een intikkertje.  Stan  van Riet maakt de 3-2 en even lijkt  Find MKB aan het langste eind te  trekken, maar  Ruben Imminkhuizen maakt de 3-3, wat tevens de eindstand is. Ook na deze wedstrijd staan de teams naast elkaar in het midden van de ranglijst in de eerste klasse.

 

Keukengalerie Greencrowd 3-5

 

Er ontstaat een leuke wedstrijd waarin volop strijd wordt geleverd. De eerste de beste kans is gelijk raak als Roland van Andel de 1-0 achter de keeper van Greencrowd schiet. Maar dan is het Barry Koot die de gelijkmaker van afstand kan produceren. Net voor rust schiet Kristian Schouten de 2-1 binnen voor Greencrowd, maar meteen na rust scoort Roland van Andel de 2-2. In deze fase is er ook overwicht voor de Keukengalerie en zijn er een aantal kansen.  Jelle Neumann maakt dan de 3-2 en Keukengalerie leidt in deze enerverende wedstrijd. Greencrowd geeft het echter niet op en komt spectaculair terug. Matthijs Boonzaaijer schiet hard in de kruising en zorgt voor de derde keer voor een gelijke stand. Dan gaat Greencrowd door en  door doelpunten van Kristian Schouten en Lars Maarseveen wordt in de slotfase een 5-3 overwinning voor Greencrowd gerealiseerd.