WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 3 november 2017 gespeelde wedstrijden.

 

Drieklomp Makelaars - Van Egdom Metaalbewerking  2-1

Na twee minuten valt de 1-0 voor Drieklomp Makelaars na goed doorgaan van Bas Spans op de afvallende bal van zijn eigen schot. Drieklomp is sterker, maar komt niet tot scoren en daardoor komt Van Egdom langzaam beter in de wedstrijd gedurende de eerste helft. De tweede helft begint in hoog tempo, Van Egdom valt aan, op de jacht naar de gelijkmaker, maar komt niet door de stugge verdediging van Drieklomp. Halverwege de tweede is het dan Robert Hek die voor Drieklomp de 2-0 scoort en daarmee op het oog de wedstrijd beslist. Van Egdom blijft verwoed aanvallen, maar het scoren blijft lastig. In de laatste minuut lukt dat dan uiteindelijk, Marnix de Bruin maakt de 2-1, maar Drieklomp wint deze wedstrijd waarin beide teams hebben gestreden voor wat ze waard zijn.

 

Garage de jonge Van Dijk - Fysio-In  1-2

Na vijf minuten is er mooie combinatie aan de kant van de jonge Van Dijk en Edwin Berentsen schuift de bal beheerst  onder de keeper door, 1-0. Fysio-In gaat druk zetten en krijgt mogelijkheden, maar alle schoten worden gekeerd door de keeper van de Garage.De jonge Van Dijk komt zwaar onder druk, maar kan voor rust voorkomen dat er wordt tegengescoord. Na rust is er wat meer evenwicht, maar dat resulteert in een groot aantal gevaarlijke uitvallen van Fysio-In. Maar ook hier redt keeper Edwin van de Broek, die als een tijger zijn doel verdedigt. Dan volgt een fase waarin de jonge Van Dik onder de druk uitkomt, maar juist dan wordt hij verrast door een fraai afstandsschot van Theo van Valkengoed die daarmee de gelijkmaker op zijn naam brengt. Beide teams blijven strijden voor het winnende doelpunt, daarbij trekt Fysio-In aan het langste eind: Yorick Verzaal brengt twee minuten voor tijd de winnende treffer op zijn naam en is daarmee de matchwinner. Garage de jonge Van Dijk heeft hard gewerkt, maar blijft met lege handen achter.

 

Dorcas Woudenberg - Sanidrome All Stars  12-0

 

Dorcas draait lekker dit seizoen en dat kan van Sanidrome All Stars nog niet worden gezegd. Al heel snel is dit ook in het veld zichtbaar en na twee minuten kan Ruben van Vliet de 1-0 binnenschieten. Dit wedstrijd beeld verandert niet, Dorcas loopt in de eerste helft geleidelijk uit naar 5-0, in de tweede helft wordt er nog vaker gescoord en Dorcas wint afgetekend met 12-0. Goed voor de topscorerlijst voor een aantal mensen, er werden doelpunten gemaakt door Rick Lakerveld (4x), Ruben van Vliet (3x), Robert Bakker (2x), Thijs Gruteke en Remco Minjon elk eenmaal. De goede rekenaar komt dan op elf goals, inderdaad werd ook een eigen doelpunt gemaakt door Sanidrome.

 

Uwwetloket  -  Ribhouse Texas   4 – 0

Voor de Taxanen goed en wel met hun ogen hadden geknipperd had Henk van der Steeg de bal al voor UWL in het netje gedeponeerd 1-0. Te vrezen was dat het daar niet lang bij zou blijven, maar zowaar RT stroopte de mouwen op en liet zien geen zin te hebben om zich naar de slachtbank te laten leiden. Er ontstond zowaar een echte  wedstrijd met veel passie en strijd. UWL qua voetbal wel wat beter maar aanvallend zeker niet gevaarlijker dan TR. Omdat er voor de rust niet meer gescoord werd was de ruststand dus 1-0. De tweede helft leek een kopie van de eerste te worden. Direct na het eerste fluitsignaal was het opnieuw Henk van der Steeg met de 2-0. Kort daarna Edwin Prins met de mogelijk beslissende 3-0. RT bleef de aanval zoeken, maar had vanavond een pechduiveltje op zowel haar eigen doel als op het doel van de tegenstander zitten. Miraculeuse reddingen door de keeper en spelers op de doellijn voorkwamen de tegentreffer. Omdat Johan Breevaart voor UWL het net nog wel wist te vinden, stond er bij het laatste fluitsignaal een toch wel wat geflateerde 4-0 op het scorebord. Leuke wedstrijd in deze 3e klasse!

 

Accon AVM Adviseurs& Accountants  -  DEG Financiële Dienstverlening   3 – 2

Voor beide hoofdklassers een belangrijke wedstrijd . Wil DEG dit seizoen nog een rol van betekenis gaan spelen dan mocht er vanavond niet verloren worden. Het op de tweede plaats staande Accon zou bij winst een gat slaan van maar liefst 7 punten. DEG vanavond in een compleet nieuwe outfit. Het oude vertrouwde rood/wit is ingeruild voor gele broek en een stemmig zwart shirt. Na een aftastende fase breek op rechts Gerwin van Essen goed door en weet doelman Siereveld in de korte hoek te verrassen 0-1. DEG wil direct doordrukken en krijgt een kans op de 0-2 wanneer Accon onnodig balverlies lijdt op het middenveld. Joost Hazeleger test daarna  het houtwerk boven de Accon doelman. Herman Balfoort weet voor Accon op rechts langs zijn tegenstander te gaan. Zijn schot wordt door doelman Van der Wind met de voet gekeerd. De terugspringende bal komt precies voor de voeten van Bart de Bruijn. Die weet wel raad met dit buitenkansje en de ploegen staan weer gelijk 1-1. Dat wordt ook de ruststand van deze spannende en in een hoog tempo gespeelde wedstrijd.  Wanneer na de rust Accon slordig balverlies lijdt op het middenveld is het Gerwin van Essen die op links  kan doorbreken. Met een hard schot brengt hij zijn ploeg wederom op voorsprong  1-2. Het antwoordt van Accon laat niet lang op zich wachten. Een perfecte en zeer snel uitgevoerde 1-2 combinatie tussen Herman Balfoort en Berendjan Sok stelt de eerste in staat om de ploegen weer in evenwicht te brengen 2-2. Willem Kalle weet daarna met een listig balletje bijna doelman Siereveld te verschalken, maar deze weet in 2e instantie te redden. De wedstrijd blijft ongemeen spannend en beide ploegen gaan tot het uiterste. Herman Balfoort weet zo’n 3 minuten voor tijd Accon voor het eerst op voorsprong te zetten 3-2. DEG moet nu komen en doet er nog een schepje bovenop. Accon laat in die laatste fase zien goed te kunnen verdedigen en weet de overwinning over de streep te trekken. Een wedstrijd waarbij de gelukkigste heeft weten te winnen.

 

Drukkerij Woudenberg  -  Makelaardij Woudenberg &Szamen  3 – 4

 

Zoals de uitslag al doet vermoeden een  spannende wedstrijd tussen deze twee hoofdklassers. Beiden verkeren in de onderste regionen en kunnen de punten dus goed gebruiken. DW beleeft een moeilijke seizoenstart en ook vanavond komt de ploeg gehavend aan de start. Gelegenheidsdoelman René Kalle ziet binnen 2 minuten de bal al achter zich liggen omdat  Lennard de Korte weet te scoren 0-1. Daarna een gelijk opgaande strijd met kansen over en weer en waarin DW laat zien totaal niet de mindere van W&S te zijn. W&S laat zich wat terugzakken en loert op de counter en met succes. Plotseling uit het niets en van dichtbij een schotje op doel van Lennard de Korte  wat doelman Kalle volledig verrast. De 0-2 is echter wel een feit. DW geeft niet op en zoekt nog nadrukkelijker de aanval en weet kort voor rust de aansluittreffer via Tim Prins te scoren. Zo krijgt DW dan toch loon naar werken. Ruststand 1-2 . Na de rust DW nadrukkelijker (zo hoort dat bij drukkers) op jacht naar de gelijkmaker. Een prima aanval wordt afgerond door Marvin Steenbeek en zo staat er ineens een 2-2 stand op het scorebord. Met nog zo’n 8 minuten op de klok wil DW  echter meer en brengt W&S in grote problemen. Het krijgt wel een waarschuwend signaal wanneer De Korte op de kruising schiet. DW voert het tempo op. De vraag is dan ook wanneer valt het verlossende doelpunt. Drie minuten voor tijd Tim Prins met de 3-2 voor DW en zo geeft W&S een ogenschijnlijk makkelijke voorsprong  simpel uit handen. Het venijn zit hem echter in de staart. De technisch goed spelende Wim van Dijk  van W&S soleert langs alles en iedereen, doelman Kalle incluis en de ploegen staan weer gelijk 3-3. Met nog 1 minuut op de klok ontstaat er een scrimmage voor het DW doel. De Korte weet zijn voet tegen de bal te krijgen en de 3-4 staat op het scorebord. Dat wordt ook de eindstand van deze leuke wedstrijd, waarin DW te weinig krijgt en W&S er sneaky met de winst van doorgaat.