WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 10 november 2017 gespeelde wedstrijden.

 

Van Campen Schilderwerken – Amerboys 2-5

Beide teams beginnen aanvallend aan deze wedstrijd en dat levert een leuke beginfase op met kansen over en weer. Het spel golft op en neer en beide teams gooien er veel energie tegenaan. Het is Amerboys dat op voorsprong weet te komen. Na een mooie uitgespeelde aanval tikt Sonny Koudijs de bal in het lege doel. Van Campen reageert razendsnel en Niels Snijders knalt de bal snoeihard achter de keeper van Amerboys: 1-1. Al jaren de topscorer van Van Campen, Michael Bos, brengt zijn team daarna op een voorsprong. Met een slim balletje prikt hij de bal achter de keeper van Amerboys en staat het 2-1. Beide teams zijn nog een paar keer gevaarlijk, maar gescoord wordt er niet meer. De mannen gaan thee drinken en het staat 2-1 in het voordeel van Van Campen. Aan het begin van de tweede helft zien we hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Veel strijd en mooie aanvallen sieren de wedstrijd. Het aanwezige publiek krijgt een leuke wedstrijd voorgeschoteld. Sonny Koudijs schiet de gelijkmaker binnen via de stalen beugel aan de binnenkant van het doel. Via die beugel schoot de bal weer uit het doel, waardoor het niet geheel duidelijk was of het een doelpunt is ja of nee. Dit is altijd lastig te zien en te beoordelen, maar het doelpunt telt en beide teams hebben nu twee keer gescoord. Met een man meer weet Amerboys op voorsprong te komen. Dennis van Doorn schiet zichzelf op het scorebord en daarmee Amerboys naar de drie virtuele punten. Met nog twee minuten te spelen zorgt Sonny Koudijs met zijn hattrick voor de genadeklap voor de mannen van Van Campen: 2-4. Tegen het laatste fluitsignaal aan maakt hij ook nog de 2-5 en is met vier doelpunten de man van de wedstrijd. Met deze overwinning verlaat Amerboys de gevreesde laatste plaats en dragen zij de rode lantaarn over aan Van Campen. Het zit echter dicht bij elkaar in de eerste klasse, dus er is nog van alles mogelijk.

 

Keukengalerie – Moestas 1-4

Koploper Moestas treedt vanavond aan zonder keeper Breunie tegen middenmoter Keukengalerie. Vooraf en ook tijdens de wedstrijd laten beide teams merken elkaar te kennen en worden er wat grappen en gesprekjes gevoerd. Dit zorgt voor een leuke sfeer en voor een leuke wedstrijd. In de beginfase testen beide teams het aluminium, maar aan beide kanten gaat de bal er niet in. Na 7 minuten spelen komt Breunie toch het veld in, onder het mom van beter laat dan nooit. Het is een wonder dat Moestas nog niet gescoord heeft, want in één aanval weet het lat en paal te raken en de aanval daarop weer de paal. Het geluk is even niet aan hun zijde. Deze aantrekkelijke eerste helft lijkt in een brilstand te eindigen, maar Keukengalerie komt op 1-0 via een prachtig uitgespeelde aanval. Het doelpunt komt op naam te staan van Bastiaan Timmerman en Keukengalerie gaat rusten met een voorsprong. Moestas komt goed uit de kleedkamer, want in de eerste twee minuten schiet Christiaan v/d Mark twee ballen tegen de touwen. De achterstand is zo gelijk na rust omgebogen in een voorsprong: 1-2. Met nog 7 minuten te spelen geeft Stefan van Veenendaal Moestas wat lucht door de 1-3 binnen te schieten. Ook nu gaat het weer hard en scoort hij vlak na zijn eerste doelpunt ook nog zijn tweede en staat het 1-4. Keukengalerie komt er niet meer aan te pas en Moestas speelt de wedstrijd rustig uit. Moestas verstevigd de koppositie en staat nu 5 punten los van belager Rijschool Loef, al hebben ze twee wedstrijden meer gespeeld dan de mannen van Loef. Keukengalerie blijft steken op een gedeelde laatste plaats, maar weet op doelsaldo de zevende plek te bemachtigen.

 

Kok Houtagenturen – Wiksol Smeermiddelen 3-5

Beide teams staan in de middenmoot van de tweede klasse met 9 punten. Het is dus een echte spreekwoordelijke “6-puntenwedstrijd”. De jonge jongens van Kok beginnen slordig aan de wedstrijd en Wiksol komt terecht op een 0-1 voorsprong via de voet van Dennis Koudijs. Kok schrikt en kruipt wat uit de schulp en het is Pieter v/d Lagemaat die de bal na een uitbraak strak in de kruising schiet: 1-1. Met een geplaatste schuiver schiet Marcel Ruijter Kok op voorsprong en is Wiksol het initiatief een beetje kwijt. Met een man meer weet Kok niet te scoren en zo blijft de marge maar één schamel doelpuntje. Deze marge weten de jongens van Kok te behouden tot en met de rust. Bijna wist Marcel Ruijter nogmaals te scoren, maar zijn mooie individuele actie werd niet beloond met een doelpunt. Na de rust schiet Erwin Koudijs de gelijkmaker binnen. De manier waarop hij de bal mee krijgt was erg gelukkig, maar dat deert hem niets. De bal gaat erin en het staat 2-2. De wedstrijd kan alle kanten op en Wiksol laat zien dat het slimme en geslepen voetballers zijn. Bij een corner voor de mannen van Wiksol staat Kok te slapen en wordt de corner snel genomen. Frank Ariëns staat vrij voor het doel en schiet de bal er met de hak in: 2-3. Laurens Kok schiet de gelijkmaker binnen: 3-3. Via dit afstandsschot in de hoek beloofd het een spannende slotfase te worden. Remko Vos schiet, met een man meer, Wiksol wat gelukkig op voorsprong. De gebroeders Koudijs trakteren daarna het aanwezige publiek op een prachtig doelpunt. Erwin speelt de bal via de hak naar zijn broer Dennis en laatstgenoemde knalt raak: 3-5. Met nog 3 minuten te spelen wordt het een hels karwij voor de mannen van Kok om nog een punt te pakken. Dit lukt ook niet en Wiksol speelt de wedstrijd rustig uit. Wiksol Smeermiddelen stijgt naar een gedeelde eerst plek. Wel met een wedstrijd meer gespeeld dan de andere koploper Bakkerij van den Pol. Kok Houtagenturen blijft op de vierde plaats hangen en probeert de volgende wedstrijd weer aan te haken bij de koplopers.

 

Garage de jonge Van Dijk - Van de Lagemaat Bouw & Renovatie 6 – 4

Beide teams verkeren in de onderste regionen van de tweede klasse en kunnen de punten dus goed gebruiken. Na een aftastende fase is het VDL die toch onverwachts uit een counter de 0-1 weet te scoren door de bijna jarige Jochem Waterval. JVD, zonder wissels vanavond, is qua voetbal zeker niet de mindere maar heeft (nog) geen succes in de afwerking. Jochem Waterval met een afstandsschot, goed voor 0-2. Direct daarna komt hij alleen voor de keeper en bijna de 0-3. Dan krijgt JVD een vrije trap te nemen. Met Rob Gijsbertsen achter de bal weet je dat het oppassen geblazen is en dat doet van VDL niet, dus de 1-2 op het bord. Dat doelpunt doet de wedstrijd kantelen. JVD komt steeds beter in de wedstrijd en dat resulteert nog voor de rust in de gelijkmaker 2-2. Dat wordt ook de ruststand. Na de rust VDL direct in de aanval maar Michael Baardman met de voorsprong voor JVD 3-2. Jesse Lindhout brengt met zijn doelpunt de partijen voorlopig weer even in evenwicht 3-3. Bij JVD speelt de doelman veelvuldig mee en dat kan vragen om problemen. Alleen goaltjesdief Tonny van Keulen weet dit over grote afstand af te straffen en de 3-4 op het bord te zetten. Daarmee had VDL tevens haar kruit voor vanavond verschoten. JVD kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en zette VDL flink onder druk en niet zonder succes. Aron Houtsma met een rustig schot voor de 4-4. VDL komt daarna bijna niet meer aan een gevaarlijke aanval toe en moet lijdelijk toezien hoe Marvin de Vries met twee prachtige doelpunten de wedstrijd beslist 6-4. Prima overwinning voor JVD die met inzet en goed voetbal VDL toch wel even te kijk heeft gezet. Beiden ploegen delen nu de onderste plaats met ieder 3 punten uit 5 wedstrijden. VDL heeft echter een aanmerkelijk beter doelgemiddelde.

 

MBS-Installtech - De Kaasknabbel 2 – 6

In de derde klasse weet De Kaasknabbel dat zij bij winst de tweede plaats in de derde klasse kan pakken. Kevin Oussoren zet DK al snel op 0-1. Na dit doelpunt ontstaat er een rommelige wedstrijd met kansen over en weer. DK wel de meest aanvallende en ook gevaarlijkste ploeg. MBS dat bij winst zich in de middenmoot kan nestelen, moet het hebben van de counter. Vlak voor rust krijgt MBS een vrije trap te nemen. Johndue Naipal, een van de betere spelers bij MBS, weet hier wel raad mee en zet de 1-1 op het scorebord. Jeroen de Muijnck weet 1 minuut voor rust DK toch nog op voorsprong te zetten 1-2. Met die stand gaan beide ploegen aan de thee. Na de rust DK direct in de aanval en de 1-3 door Jesper Heslenfeld. Direct na dit doelpunt Harmen Zandee met de beslissende 1-4. MBS kan nog wat terug doen. Cody Visser is de man die de doelman van DK laat vissen 2-3. Dan laat MBS het achterin helemaal liggen. Eerst ziet een DK speler nog kans om de bal voor een leeg doel over te schieten. Daarna Kevin Oussoren met de 2-5. Jeroen de Muijnck met een goed schot bepaalt de eindstand op 2-6. Het gaat er in deze klasse een beetje naar uitzien dat Sport en Dierenshop Woudenberg (de favoriet), de Kaasknabbel en Dorcas Woudenberg gaan strijden om de twee promotieplaatsen.

 

Ribhouse Texas - Sanidrome All Stars 5 – 3

Beide ploegen zijn de laagst geklasseerde ploegen in de derde klassen. SAS heeft nog geen enkele punt weten te behalen, terwijl de Texanen zelfs op -3 punten staan. RT heeft echter in haar laatste wedstrijd laten zien best aardig te kunnen voetballen. Kwam het er in die wedstrijd toen niet uit, vanavond ging het een stuk beter. Direct na het beginsignaal moet de SAS doelman al handelend optreden, echter na 2 minuten is hij kansloos en staat de 1-0 op het bord door Peter Heuvelink. Jordi Hofland na 5 minuten met een zuiver schot, goed voor de 1-1. Peter Heuvelink heeft er vanavond zin in want hij zet zijn ploeg weer op voorsprong 2-1. Daarna SAS met de kans op de gelijkmaker, maar de 2 op 1 op de RT doelman kan niet omgezet worden in een doelpunt. Mark van Leersum zorgt voor de 3-1 ruststand. Een ongekende weelde voor RT dat nl. in de vier voorgaande wedstrijden geen kans heeft gezien om een doelpunt te scoren. Het heeft al wel zo’n 20 doelpunten tegen gekregen. Direct na de rust schiet SAS op de paal. Het antwoordt van RT volgt snel. Peter Heuvelink met zijn 3e en de 4-1 voor RT. Halverwege de tweede helft zetten beide ploegen de deur achter flink open. Daardoor ontstaat een leuke wedstrijd om naar te kijken. SAS is vanavond weinig gelukkig in het afmaken. Het knalt wel bijna het doel uit de beugels, maar de bal wil er niet in. Alleen Jordy Hofland weet nog wat terug te doen door de 4-2 te scoren. Dat geeft de SAS mannen moed en men weet RT zowaar nog wat onder druk te zetten wat resulteert in een eigen doelpunt van de Texanen 4-3. Het wordt ineens nog spannend, zeker wanneer SAS ook nog eens tegen de paal schiet. Vincent Gijsbertsen weet tenslotte met een prima doelpunt de eindstand te bepalen op 5-3. Beide ploegen staan nu met 0 punten op de laatste en voorlaatste plaats. Het zijn verder de enige ploegen in de competitie die nog op 0 wedstrijdpunten staan.