WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 10 november 2017 gespeelde wedstrijden.

 

Heart for Gardens - De Greef Diervoeders  5-2

Gezien de stand op de ranglijst is dit een ongelijke strijd, dit blijkt ook zo in het veld, waar Heart for Gardens ook zonder een aantal bepalende spelers op alle fronten net iets beter is dan De Greef. Grote aanjager in deze wedstrijd is Kevin van Nieuw-Amerongen, die veel tempo in de wedstrijd brengt een ook nog tweemaal scoort. De andere doelpunten voor Heart for Gardens komen op naam van Paul de Graaf (2x) en Nick de Greef. De eer voor De Greef Diervoeders wordt tweemaal gered, eenmaal door Erwin van Weerdenburg en eenmaal door Bart Schennink, wiens bal vanaf de andere kant van het veld op de lat ook niet onvermeld mag blijven. Heart for Gardens blijft door dit resultaat ongeslagen koploper en De Greef zit al vroeg in het seizoen diep in de degradatieproblemen.

 

Bar de Camp - Bouwbedrijf Morren B.V.  7-2

In tegenstelling tot de vorige wedstrijd is er nu sprake van evenwicht op de ranglijst, als Morren en Bar de Camp in het veld komen met beide 7 punten uit de eerste vier wedstrijden. Morren houdt lang stand, maar na het eerste doelpunt van Bar de Camp is het hek van de dam. De Camp blijkt in deze wedstrijd een maatje te groot voor Morren. Grote man in deze wedstrijd is Emanuel Mahonga, met maar liefst vijf treffers, waaronder een fraaie kopie van de hakbal van Rabah Madjer (Finale Europacup 1 in 1987). Ook Robin Hanna en Sjaak Termaaten weten het doel van Morren te vinden, terwijl voor Morren de doelpunten op naam komen van Cor Broekhuizen en Jaco Mulder. Voorlopig is De Camp de winnaar van de strijd tussen deze twee ploegen om de aansluiting bij de top in de hoofdklasse.

 

Greencrowd - Autobedrijf Frietema  1-1

Deze teams bevinden zich in de middenmoot van de eerste klasse, bij winst kan naar boven worden gekeken en kan worden deelgenomen aan de strijd om promotie. De wedstrijd verloopt echter moeizaam en ondanks de inzet van beide teams ontstaat er geen echt spektakel.  In de eerste helft komt Frietema op voorsprong door een doelpunt van Wouter Imminkhuizen, en krijgt daarmee de beste papieren in handen. In de tweede helft kan Kristian Schouten dan de 1-1 maken en de wedstrijd is opnieuw in evenwicht. Er wordt niet meer gescoord, dus de aansluiting bij de top moet voor beide teams in een volgende wedstrijd worden gerealiseerd.

 

Rijschool Loef - Find MKB  7-2

Al in de eerste vijf minuten laat Loef zien dat het vandaag is gekomen om te winnen. Merijn de Korte scoort tweemaal en het lijkt gezien de krachtsverhoudingen onbegonnen werk voor Find MKB. Dit wordt in de volgende vijf minuten bevestigd, want na 10 minuten kijkt Find MKB al tegen een 4-0 achterstand aan, als ook Jorian van Beek tweemaal weet te scoren. Find MKB komt met een enkele individuele actie nog wel eens in de buurt van het doel van Loef, maar echte kansen worden niet gecreëerd.  Loef is duidelijk te sterk, vooral in de organisatie, en snijdt met enkele mooie combinaties door de verdediging van Find MKB. Leendert-Jan van Ooijen rondt een van deze combinaties doeltreffend af en nog voor rust is een 5-0 stand bereikt. Na rust volgt een hard schot van linksbuiten van Lindert van Beek in de touwen en even later maakt hij ook de 7-0. Nu vind Find MKB het blijkbaar genoeg en met een laatste krachtsinspanning komt het team terug in de wedstrijd en Joost Grootendorst en Stan van Riet brengen ook de stand nog op een iets draaglijker 7-2.

 

Fysio-In - Van Egdom Metaalbewerking  2-3

Lykel Sok brengt met een mooi schot na drie minuten de stand op 1-0 voor Van Egdom, en even later maakt hij ook de 2-0. Er is echter geen sprake van een walk-over, Fysio-In geeft goed partij en Harold van Zandbrink maakt niet veel later al de 2-1. Als er dan een gele kaart valt en Van Egdom met een man meer komt, wordt daar goed gebruik van gemaakt en het is Jarie van Egdom, die een uitgespeelde bal simpel kan binnentikken, 3-1. In de tweede helft is er meer druk van Fysio-In, het veld ligt wat open en volgen veel counters en ook wel kansen. Als dan vier minuten voor tijd ook Van Egdom even met drie man moet spelen kan Pascal Brouwer de aansluitingstreffer scoren. Dit is het startsein voor een stormloop van Fysio-In op het doel van Van Egdom, maar het lukt niet om op gelijke hoogte te komen.

 

Bakkerij van den Pol - Drieklomp Makelaars  1-3

 

Bakkerij Van den Pol staat aan kop van de ranglijst in de tweede klasse, maar Drieklomp staat op drie punten en in het veld is er weinig krachtsverschil. Na enkele minuten is het 1-0 voor Drieklomp makelaars door Joeri van Appeldoorn. Drieklomp is in de eerste fase wat sterker, maar Van den Pol weet zich hier onder uit te knokken. Er volgt een periode van evenwicht in het veld, pas in de vierde minuut van de tweede helft is het weer raak. Het is Tom van Staverden, die de 1-1 scoort vanaf de zijkant met een hard schot. Halverwege de tweede helft  kan Menno Hoekstra een lange voorzet van dichtbij binnenschieten en daarmee Drieklomp op een 2-1 voorsprong brengen. Er volgt een periode met veel sportieve strijd en Drieklomp overleeft ook nog een periode met drie man. In de laatste minuten neemt Van den Pol dan erg veel risico om de gelijkmaker te scoren en als de keeper dan op de andere helft staat bij balverlies is het eenvoudig scoren voor Joeri van Appeldoorn met de 3-1 voor Drieklomp. Er komen door dit resultaat drie teams aan kop in de tweede klasse!