WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op woensdag 14 oktober 2015 gespeelde bekerwedstrijden.

Sport- en Dierenshop Woudenberg - Dorcas Woudenberg 0 - 5

Wegens personele problemen is Sport- en Dierenshop Woudenberg helaas niet in staat een team op de been te brengen. Daardoor wint Dorcas Woudenberg reglementair met 0-5 en gaan zij door naar de volgende bekerronde.

Accon AVM Adviseurs & Accountants - Amerboys 7 - 0

Het in de hoofdklasse spelende Accon neemt het op tegen een oude bekende, Amerboys dat inmiddels in de tweede klasse haar wedstrijden speelt. Enkele seizoenen terug schakelde Amerboys het toenmalige ROZA in een ware bekerthriller met 3-2 uit. Genoeg ingrediënten voor een spannende bekerwedstrijd. Beide teams beginnen dan ook met inzet en passie aan de wedstrijd. Accon heeft het betere van het spel en heeft ook het meeste balbezit. Amerboys houdt de linies gesloten en wacht op de kansjes die gaan komen. De eerste grote kans in de wedstrijd is voor Accon. De mogelijkheid wordt niet benut want de bal wordt hard over geschoten. Niet lang daarna breekt Accon de wedstrijd toch open. Sterkhouder Dennis de Bruin is mee naar voren geslopen en weet een subtiel passje van Berendjan Sok, bij de eerste paal binnen te schieten, 1-0. Kort daarop krijgt Amerboys dé kans op de gelijkmaker als Guitan Peters even uit het oog wordt verloren door de Accon-defensie. Zijn inzet gaat echter centimeters naast. Kort voor rust lijkt Herman Balfoort de score te verdubbelen. Zijn inzet belandt op de staander achter de paal (en dus over de doellijn), maar ketst ongelukkig het veld weer in waardoor het lijkt alsof de bal op de paal belandde. Omdat Amerboys gewoon doorspeelt telt het doelpunt niet en blijft de stand 1-0. Uit frustratie levert dit even later een gele kaart op en gaat Accon met een man minder de rust in. Ook na rust begint Amerboys dus met een man meer. Guitan Peters krijgt opnieuw een opgelegde mogelijkheid op de gelijkmaker, maar de debuterende keeper Balfoort weet met een goede redding een doelpunt te voorkomen. Herman Balfoort mag dan na zijn gele kaart weer meespelen en laat ditmaal geen twijfel over een doelpunt bestaan. Een lange bal van achteren wordt door hem keurig gecontroleerd, oog in oog met de doelman blijft hij rustig en schuift beheerst de 2-0 binnen. Amerboys gaat dan wat aanvallender spelen en krijgt nog enkele mogelijkheden. Echter, doelman Balfoort speelt een prima wedstrijd en houdt met enkele goede reddingen zijn doel schoon. Accon drukt het veldoverwicht vervolgens in doelpunten uit. Geerten Siereveld weet in de korte hoek knap binnen te schieten en beslist de wedstrijd, 3-0. Een prachtige assist van Berendjan Sok stelt Dennis de Bruin in staat om de 4-0 binnen te schieten. Ook Martjan Blokland pikt vervolgens zijn doelpuntje mee, 5-0. Een strak aangesneden corner wordt opnieuw door De Bruin op waarde geschat, 6-0. Het slotakkoord is voor Berendjan Sok. Met een bekeken schot verrast hij de doelman en zet zo de 7-0 eindstand op het scorebord. Accon bekert verder en voor Amerboys rest, na een leuke wedstrijd, de competitie.  

Heart for Gardens - Van de Lagemaat Bouw & Renovatie 11 - 2

Heart for Gardens, de kampioen van de hoofdklasse, treedt op volle sterkte aan tegen Van de Lagemaat. Vriend en vijand weet dat het dan weleens een lastige wedstrijd kan gaan worden voor Van de Lagemaat. In de beginfase is het dan ook Heart for Gardens dat de klok slaat. De ploeg dicteert en zet Lagemaat vroeg onder druk. Mark de Graaf weet als eerste het net te vinden, 1-0. Tom de Greef verdubbelt vervolgens de marge en zet de 2-0 op het scorebord. Halverwege de eerste helft maakt Tom ook zijn tweede en brengt de stand op 3-0. Uit een counter doet Van de Lagemaat iets terug. Jochem Waterval prikt de 3-1 binnen. Op slag van rust echter maakt Tim Staal de 4-1 en is de marge weer drie. Echter, vrijwel direct daarna maakt Martin van Ginkel de 4-2 en dat is een tussenstand met perspectief. Hoop doet leven, zegt men weleens, maar daar maakt Heart for Gardens nog voor rust een einde aan. Rick Staal maakt nog voor rust de 5-2. Na rust gaat Heart for Gardens rustig door met scoren. Tom de Greef maakt zijn derde en zet de 6-2 op het scorebord. Een heerlijke volley van Tom Staal betekent de 7-2 voor HfG. En dan gaat het ineens hard. Mark de Graaf maakt de 8-2. Tom de Greef de 9-2 en Rick Staak zet de dubbele cijfers op het bord, 10-2. Mark de Graaf maakt tot slot ook nog zijn derde van de avond en zet daarmee de 11-2 eindstand op het bord. Heart for Gardens is duidelijk een maatje te groot voor Van de Lagemaat en bekert dan ook terecht verder.

Sanidrome All Stars - VMV/Teus 4 - 2

Sanidrome All Stars spelend in de derde klasse, neemt het op tegen VMV/Teus, rode lantaarndrager in de tweede klasse. De wedstrijd wordt opengebroken door Sven Timmermans. Uit een snelle en goede counter weet hij de 1-0 op het scorebord te zetten. Sanidrome neemt het initiatief in de wedstrijd en dicteert het spel. Sven Timmermans weet met een schitterende goal ook de 2-0 te maken. Hij knalt de bal strak in de winkelhaak en laat de doelman van Teus kansloos. Nog voor rust completeert Timmermans zijn hattrick. Met een bekeken schot knalt hij ook de 3-0 binnen en beslist daarmee feitelijk de wedstrijd. Na rust weet Hans Henzen wat terug te doen voor Teus. Hij schiet de 3-1 binnen en dat geeft Teus nog enige hoop op een goede afloop. Echter, Blokhuis maakt aan alle hoop een einde en knalt de 4-1 binnen. Hans Henzen weet tegen het einde van de wedstrijd nog wel de 4-2 te maken, maar dat doelpunt is meer voor de statistieken. Sanidrome bekert verder na een nette 4-2 overwinning op Teus.

De Kaasknabbel - VV Boyz 4 - 1

Twee teams die spelen in de derde klasse, waarin De Kaasknabbel de koploper is en VV Boyz de vierde plaats bezet. De Kaasknabbel zet vanaf het begin veel druk op de defensie van VV Boyz en dat zorgt voor de nodige onrust achterin. Stefan Oussoren weet hiervan te profiteren en maakt de 1-0. Kort daarop is hij ook dichtbij de 2-0, maar zijn schot treft geen doel. Theo-Jan Veenvliet zet de Veenvlietboys weer op gelijke hoogte en maakt de gelijkmakende 1-1. Echter, bij De Kaasknabbel is het de wedstrijd van de Oussorens. Op aangeven van Kevin Oussoren, kan Henry Oussoren de 2-1 binnen schieten en dat is ook de ruststand. Na rust maakt Henry Oussoren zijn tweede en brengt de stand daarmee op 3-1 voor De Kaasknabbel. Het laatste doelpunt van de wedstrijd wordt gemaakt door Jeroen Hazeleger. Zijn schot treft doel en betekent de 4-1 voor De Kaasknabbel. Zij bekeren dan ook verder en VV Boyz kan zich richten op revanche in de competitie. 

De Greef Veevoeders - Bouwbedrijf Morren B.V. 2 - 2

De Greef Veevoeders uit de hoofdklasse, speelt tegen Bouwbedrijf Morren uit de eerste klasse. De twee teams zijn aan elkaar gewaagd en dat levert een ware bekerthriller op. Morren speelt in de openingsfase wat afwachtend en kijkt de spreekwoordelijke ‘kat uit de boom’. Dit doet het team wel heel goed want via Teunis van Prooijen komt Morren op een 0-1 voorsprong. Henry van der Wind, de doelman van Morren, weet vervolgens met een curieuze redding zijn ploeg op voorsprong te houden. Morren krijgt kansen op meer. Een keihard schot van Gerben Staal treft de paal. Niet lang daarna is het weer Gerben Staal die zijn keiharde schot deze keer wel in het net ziet verdwijnen, 0-2. Voor Morren is er dan geen vuiltje aan de lucht. Een comfortabele 0-2 voorsprong en bijna rust. Morren heeft echter geen rekening gehouden met Rienk Vos. De doelpuntenmaker van De Greef. Nog voor rust brengt hij de spanning volledig terug in de wedstrijd en zet de aansluitingstreffer op het scorebord, 1-2. Na rust doet De Greef er nog een schepje bovenop. Het team krijgt veel kansen, maar doelman Van der Wind staat een puike partij te keepen. Ook Morren krijgt mogelijkheden, maar weet deze niet te benutten. Een scherpe en harde voorzet van Bart Schennink levert vervolgens de gelijkmaker op. Hendrik Sok loopt ongelukkig tegen de bal aan en werkt die in het eigen doel, 2-2. Beide teams scoren niet meer, waardoor penalty’s de uitslag moeten opleveren. Voor Morren mag Teunis van Prooien de eerste nemen, maar hij mist. Justus van Gent kan vervolgens De Greef op voorsprong schieten, maar ook zijn inzet treft geen doel. De volgende penalty’s van beide teams gaan er wel in, waardoor dezelfde spelers om en om moeten nemen. Deze keer weet Teunis van Prooien wél raak te schieten en dat betekent dat De Greef ook moet scoren. Justus van Gent weet ook deze penalty echter niet te benutten en daardoor bekert Morren verder. 

Lomans Amersfoort B.V. - Stam & De Lange Natuursteen 0 - 13

De wedstrijd begin met een valse start. Een van de keepers had zijn handschoenen nog niet aan. Na een nieuw fluitsignaal kan toch worden begonnen aan de wedstrijd. Ondanks de valse start, knalt Stam & De Lange uit de startblokken. Na twee minuten staat de 0-1 al op het scorebord. Harold van Zandbrink is de doelpuntenmaker. Kort na de openingstreffer weet Van Zandbrink ook zijn tweede doelpunt te maken en de tussenstand op 0-2 te brengen. Pascal Brouwer zet met onhoudbaar schot, Stam & De Lange vervolgens op een comfortabele 0-3 voorsprong, waarmee de wedstrijd feitelijk is gespeeld. Gezien het korte tijdsbestek waarin de doelpunten vallen en het klasseverschil tussen beide teams, belooft het een doelpuntrijke wedstrijd te worden. Pascal Brouwer weet ook zijn tweede doelpunt van de avond te maken. Zijn schot gaat tussen de benen van de keeper door en daarmee komt de tussenstand op 0-4. De wedstrijd is eenrichtingsverkeer en Lomans, dat zonder wissels is komen opdagen, heeft vrijwel niks in te brengen. Halverwege de eerste helft maakt Van Zandbrink zijn derde doelpunt en tilt hij de stand naar 0-5. Na een slippertje in de defensie van Lomans, kan Van Zandbrink ook zijn vierde en daarmee de 0-6 maken. De keeper van Lomans kan een schot van Stam & De Lange niet goed verwerken, waarna Van Zandbrink koelbloedig binnenschiet. Lomans kan geen vuist maken tegen het veel sterkere Stam & De Lange. De keeper van Lomans weet nog verschillende schoten te keren, maar nog voor rust wordt het ook 0-7. Deze keer geeft Van Zandbrink de assist en kan Sander van ’t Veld de 0-7 scoren. Amper een minuut later scoort Van ’t Veld opnieuw en bepaalt hij de ruststand op 0-8. Na 30 seconden in de tweede helft kan Sander van ’t Veld zijn hattrick completteren. Opnieuw is de assist van Van Zandbrink en komt de tussenstand op 0-9. Niet lang daarna geeft Van Zandbrink opnieuw een assist en weet Robbert Volkers de dubbele cijfers voor Stam & De Lange op het scorebord te zetten, 0-10. Maar dan is het weer tijd voor de absolute ‘man of the match’, Harold Zandbrink. Na zijn assists maakt hij nog drie doelpunten en tilt hij de stand naar 0-13. In de tweede helft komt Lomans wel iets meer in het spel voor en weten zij zelfs de paal te raken. Ondanks dat krijgt Lomans toch een flinke draai om de oren waarvoor met name Harold Zandbrink verantwoordelijk is. Met maar liefst zeven (!) doelpunten en drie assists is hij de absolute ‘man of the match’. Stam & De Lange bekert dan ook verdient door.        

Van Egdom Metaalbewerking - Makelaardij Woudenberg & Szamen 0 - 3

Van Egdom Metaalbewerking tegen Makelaardij Woudenberg & Szamen is een duel dat ook in de competitie nog verschillende keren zal worden afgewerkt. Het is dan ook een interessante krachtmeting. Makelaardij Woudenberg begint zoals vaak met veel balbezig en speelt op de helft van de tegenstander. Toch weet de ploeg geen echte kansen of mogelijkheden te creëren. Dit is mede een gevolg van het feit dat Van Egdom strak verdedigt en de ruimtes achterin klein houdt. In de omschakeling weet Van Egdom zelfs voor het grootste gevaar te zorgen. Maar net zoals in de competitie, blijkt ook in de beker het maken van doelpunten de achilleshiel van het team. Na de eerste grote mogelijkheid voor Van Egdom, het schot gaat net naast, is ook de tweede kans in de wedstrijd voor Van Egdom. Deze keer echter, weet doelman Donker met een knappe redding een tegendoelpunt te voorkomen. Ondanks het vele balbezit voor Makelaardij Woudenberg weet het team vrij weinig gevaar voor het doel van Van Egdom te stichten. Het spelbeeld blijft dan ook hetzelfde, veel balbezit voor Makelaardij Woudenberg, maar de grootste kansen voor Van Egdom. Het team krijgt nog voor rust opnieuw enkele opgelegde kansen, maar opnieuw staat doelman Donker een doelpunt in de weg. Een ongeschreven voetbalwet leert dat als je de kansen zelf niet benut, de tegenstander ze wel verzilvert. En zo ook in deze wedstrijd. Vlak voor rust weet Diederick Boersma Makelaardij Woudenberg toch op voorsprong te zetten. De ruststand is dan ook 0-1. Na rust gaat het dan allemaal wat soepeler bij Makelaardij. Jonathan van Grol stuit in een 1-op-1 op de keeper van Van Egdom. De tussenstand blijft dan ook 0-1, maar Makelaardij weet nu meer kansen en mogelijkheden te creëren dan in de eerste helft. Van Egdom gaat echter op jacht naar de gelijkmaker en ziet de inspanning bijna beloond worden. Deze keer staat Jurrian Vissink op de lijn een doelpunt in de weg. Het zit Van Egdom dan ook niet mee. Jonathan van Grol velt vervolgens het vonnis over Van Egdom. Hij schiet keurig de 0-2 binnen en dat geeft Makelaardij Woudenberg wat lucht. Kort voor het einde van de wedstrijd schiet Jurrian Vissink nog de 0-3 binnen en daarmee is de wedstrijd helemaal gespeeld. Ondanks de score was het geen gemakkelijke wedstrijd voor Makelaardij. Het felle verdedigende werk van Van Egdom, leverde het team grote problemen op. Helaas voor de mannen van Van Egdom bleek opnieuw scoren het probleem. Makelaardij Woudenberg boekt een wellicht onverwacht moeilijke overwinning, maar bekert wel verder.