WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 24 november 2017 gespeelde wedstrijden.

 

DEG – Drukkerij Woudenberg 2-3

Drukkerij Woudenberg staat voorafgaand aan deze wedstrijd gedeeld laatste met 1 schamel puntje. DEG staat in de middenmoot met 5 punten. Voor beide teams een belangrijke wedstrijd. Wint DEG dan lopen ze ver uit op de degradatiestreep. Wint Drukkerij Woudenberg dan neemt de spanning onderin toe. Joost Hazeleger schiet DEG snel op een 1-0 voorsprong en hij krijgt nog een aantal kansen om de score te vergroten. De keeper van Drukkerij redt echter een aantal keer knap. Drukkerij komt na die eerste fase wat beter in de wedstrijd en zet wat meer druk op het doel van DEG. Aan de andere kant krijgt DEG ook nog wat kansjes en zo is het een leuke pot om naar te kijken. Beide teams geven alles wat ze hebben. Voor rust schiet Rick Hazeleger nog op de paal. Er wordt niet meer gescoord en de mannen gaan thee drinken met een 1-0 stand voor DEG. In de tweede helft wordt er een bal van de lijn gehaald en weet Willem Kalle bijna te scoren. De keeper stond niet op zijn plek, maar wordt gered door zijn verdediger. Nu zijn er kansen over en weer en Drukkerij verdient een doelpunt. Dit doelpunt wordt ook gemaakt. Alex van de Weerthof, net in het veld gekomen, schiet de gelijkmaker binnen. Net voordat hij het veld in kwam zei hij nog: “ik ga niet scoren, moet vanuit achterin voetballen”. Zijn voorspelling kwam niet uit, want hij scoorde toch. Het is René Kalle die Drukkerij op een 1-2 voorsprong schiet. Keeper Reijer van der Wind laat de bal los en in de rebound schiet René de bal in het doel. Na een mooi één-tweetje schiet Olaf Prins de bevrijdende 1-3 binnen en lijkt Drukkerij Woudenberg op weg naar de eerste overwinning van dit seizoen. Peter Kalle schiet vlak voor tijd de aansluitingstreffer nog binnen (2-3), maar Drukkerij weet de wedstrijd te winnen. Met deze winstpartij van Drukkerij Woudenberg wordt het weer spannend onderin de Hoofdklasse.

 

Greencrowd – Moestas 4-11

Koploper Moestas treedt vanavond aan tegen de nummer 3 Greencrowd. Wil Greencrowd meedoen om het kampioenschap, dan moet deze wedstrijd gewonnen worden. Deze hoop wordt al binnen de minuut verbrijzeld, wanneer Melvin van de Haar Moestas op een 0-1 voorsprong schiet. In deze wedstrijd wordt er enorm veel gescoord en gaat het snel met de score. Moestas loopt vlot uit naar een 0-4 voorsprong met doelpunten van Peter v/d Berg (2x) en weer Melvin van de Haar. Greencrowd doet wat terug en krijgt hulp van Stefan van Veenendaal die in zijn eigen doel scoort: 1-4. Erwin Cortus maakt de 1-5 en Greencrowd krijgt na dat doelpunt een kleine opleving. Kris Schouten scoort de 2-5 en Lars Maarseveen de 3-5. Even is er weer hoop bij de mannen van Greencrowd, maar dan is het altijd weer Melvin die de tegenstander pijn doet. Hoogstpersoonlijk brengt hij de score van 3-5 naar 3-8 en het lijkt zo een monsterscore te worden voor de mannen van Moestas. Kris Schouten tekent voor zijn tweede van de avond en voor de 4-8. Stefan van Veenendaal weet ook een keer in het andere doel te scoren en maakt de 4-9. Erwin Cortus wilt ook graag een hattrick maken en zorgt daar met de 4-10 en de 4-11 voor. Dit is tevens ook de eindstand. Moestas wint, vestigt zich stevig aan kop en werkt goed aan het doelsaldo. Greencrowd blijft steken in de middenmoot en kwam er niet aan te pas vanavond.

 

Amerboys – Keukengalerie 8-0

Amerboys staat mooi in de middenmoot en kan opschuiven naar de voorste regionen in de eerste klasse. Keukengalerie staat gedeeld laatste en heeft de punten hard nodig. Deze punten nemen de mannen van Keukengalerie niet mee. Met 5 doelpunten heeft Sonny Koudijs een belangrijk aandeel in de overwinning van Amerboys. Michael  Wijnands scoort er ook twee vanavond en Anne scoort er ook nog eentje. Een makkelijke avond voor de mannen van Amerboys en een mooie 8-0 overwinning. Keukengalerie blijft hangen in de degradatiezone en moeten zich zorgen gaan maken.