WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 15 december 2017 gespeelde wedstrijden.

 

Van Campen Schilderwerken  -  Autobedrijf Frietema  3 – 7

Een voor beide ploegen zeer belangrijke wedstrijd. Van Campen staat onderaan in de eerste klasse, terwijl Frietema net boven de rode lijn staat. Frietema verloor vorige week met 5-3 van Rijschool Loef en had vanavond dus wat goed te maken. Frietema komt via Corné Kasper al snel en een 0-1 voorsprong en achteraf gezien is Van Campen die tegenvaller niet meer te boven gekomen. Halverwege de eerste helft staat er zelfs al 0-3 op het scorebord door twee treffers van Wouter Imminkhuizen. Na deze 0-3 komt er echter wel wat meer balans in de wedstrijd. Gevaarlijkste man bij Van Campen is spits Michael Bos. De oud topscoorder zoekt naar gaatjes in de verdediging van Frietema, maar vindt ze (nog) niet. Peter Tijssen van Frietema vindt zo’n gaatje wel bij Van Campen en weet gelegenheidsdoelman Harun Guven te passeren 0-4. Corné Kasper brengt de ruststand vervolgens op 0-5 en beslist met zijn doelpunt feitelijk de wedstrijd. Van Campen geeft ook na de rust niet op. Dennis van Rijn met een van richting veranderd schot doet de hatelijk nul voor Van Campen van het scorebord verdwijnen. Michael Bos heeft dan eindelijk succes en de 2-5 is een feit. Wordt het dan toch nog spannend? Nee denkt Ruben Imminkhuizen. Met twee doelpunten brengt hij de marge weer op vijf en de stand op 2-7. Dan Laat Michael Bos nog even zien hoe je een verdediger en keeper  moet passeren. Met een prachtig doelpunt in de verre hoek bepaalt hij de eindstand op 3-7. Voor Van Campen wordt het nog hard werken om van de laatste plaats af te komen. Frietema is weer middenmoter, maar zal ook nog de nodige puntjes moeten behalen om niet in de problemen te komen.

 

Van de Lagemaat Bouw & Renovatie  -  Wiksol Smeermiddelen  4 – 3

Koploper Wiksol laat direct na het eerste fluitsignaal zien er vanavond zin in te hebben. Lagemaat doelman Lambert de Pater moet in de beginfase dan ook diverse malen handelend optreden. Met prima reddingen weet hij voor zijn ploeg de nul op het scorebord te houden. Als je als keeper zo aan een wedstrijd kunt beginnen, ga je in de wedstrijd groeien en dat blijkt pech voor Wiksol. Wiksol wel de beter voetballende ploeg maar Van de Lagemaat met de inzet en vechtlust en vechtend voor elke meter. Zelfs met een man meer weet Wiksol niet tot score te komen. Dat weet Van de Lagemaat wel. Direct nadat de ploeg weer compleet is scoort Tonny van Keulen de 1-0 en zelfs de 2-0, maar dit doelpunt wordt echter afgekeurd omdat de bal over de zijlijn is gegaan. Maar de 2-0 komt er wel en de doelpunten maker is opnieuw Tonny van Keulen, die vanavond ook weer de gevaarlijkste man is bij Van de Lagemaat. Wiksol zet een tandje bij maar met kunst en vliegwerk weer Van de Lagemaat met de 2-0 stand de rust te halen. Na de rust trekt Wiksol met man en macht ten aanval en Van de Lagemaat komt onder zware druk. Dennis Koudijs van Wiksol heeft eindelijk succes en scoort de aansluittreffer 2-1. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied is de kans voor Wiksol op de gelijkmaker, maar ook nu wil de bal er niet in. Kort daarna een zacht rollertje in het overvolle strafschopgebied van Van de Lagemaat en Dennis Koudijs mag de 2-2- op zijn naam schrijven. De wedstrijd wordt spannender en spannender en dat is aan de spelers, die tot het uiterste gaan,  goed te merken. Tonny van Keulen komt voor Van de Lagemaat in scoringspositie, maar ziet de bal via de binnenkant van de paal weer in het veld rollen. Wiksol heeft haast en blijft met man en macht aanvallen om zo toch nog de volle buit te grijpen. Daardoor gaat de ploeg fouten maken en dat komt haar duur te staan. Van de Lagemaat komt er nog maar sporadisch uit maar is dan wel succesvol. Maarten van de Lagemaat weet een prachtig lobje ineens binnen te schieten en zijn ploeg weer op voorsprong te brengen 3-2. Een misverstand tussen de laatste man en de doelman van Wiksol, stelt Tonny van Keulen in staat om de 4-2 te scoren en dat moet voldoende zijn voor de overwinning. Dennis Koudijs denkt daar anders over want hij scoort direct de 4-3. Daarna is het voor Van de Lagemaat nog even billen knijpen  en komt het eindsignaal als een bevrijding. Een spannende wedstrijd waarbij de gelukkigste heeft gewonnen. Voor Wiksol is het nu even afwachten wat nummer 2 Kok Houtagenturen tegen Van Egdom Metaalbewerking gaat doen. Van de Lagemaat krijgt weer een beetje zicht op de middenmoot.

  

Kok Houtagenturen  -  Van Egdom Metaalbewerking  3- 1

Een voor beide ploegen belangrijke wedstrijd. Kok weet dat het bij winst de koppositie in de tweede klasse kan overnemen van Wiksol nu deze in de wedstrijd hiervoor kostbare punten heeft verspeeld. Van Egdom kan bij winst flink afstand nemen van de onderste plaatsen. De beginfase is dan ook aftastend met achterin bij Van Egdom wat zenuwachtig spel. Dat leidt op een gegeven moment tot slordig balverlies en de 1-0 voor Kok via Laurens Kok. Na dit doelpunt wordt het spelbeeld er niet beter op. Rommelig en slordig spel van beide kanten. Dan mag Kok 2 minuten lang met een man meer spelen en weet daarvan, via Laurens Kok, optimaal van te profiteren. Hij scoort de 2-0. Drie minuten voor rust zet Van Egdom een prima 1-2 combinatie op en is het Herjan van de Pol die de aansluittreffer op het bord zet 2-1, waardoor het weer een wedstrijd wordt. De ruststand wordt 2-1. Na de rust gaan beide partijen direct vol in de aanval. Het niveau is niet geweldig maar de spanning maakt veel goed. Over en weer ontstaan  kansen, maar de beide doelmannen weten doelpunten te voorkomen. Vier minuten voor tijd is het Pieter van de Lagemaat van Kok die de bevrijdende 3-1 weet te scoren. Deze tegenslag weet Van Egdom niet meer te verwerken en verlies, enigszins door eigen toedoen? met 3-1 van de nieuwe koploper in de tweede klasse. Van Egdom moet voorlopig genoegen nemen met een bescheiden plaats in de middenmoot.