WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 22 december 2017 gespeelde wedstrijden.

 

Drukkerij Woudenberg   -  Bouwbedrijf Morren B.V.    1  -  2

Beide hoofdklassers verkeren in het zogenoemde rechter rijtje en kunnen de punten goed gebruiken. Morren heeft op de ranglijst drie punten meer dan Drukkerij Woudenberg en neemt bij winst grote afstand van de rode lantaarndrager. De ploegen zijn goed aan elkaar gewaagd en krijgen over en weer kansen om te scoren. Bekend is  dat beide ploegen graag vaart in een wedstrijd willen brengen, wat dan nog weleens met slordigheidjes gepaard gaat.  Morren komt kort voor rust op voorsprong door een hard schot van Gerben Staal 0-1. Bij dit doelpunt blijft het voor rust. Direct na de rust is de ploeg opnieuw succesvol. Via Teunis van Prooijen komt de ploeg op een 0-2 voorsprong.  DW blijft met veel werklust de aanval zoeken en niet zonder succes. Aart-Jan van der Wind met de aansluittreffer 1-2. Het is weer een wedstrijd!  René Kalle  komt alleen voor Morren doelman Van der Wind en heeft de 2-2- op de schoen. Van der Wind redt prima en blijkt vanavond betrouwbaar. Alleen de opbouw via hem verloopt niet altijd optimaal. Ik zeer korte tijd weet hij twee ballen tegen het plafond te gooien en dat is dus twee keer balverlies. Gelukkig voor Morren heeft het geen nadelige consequenties, want de ploeg weet de voorsprong tot het eindsignaal vast te houden. Bij DW zullen de mouwen in de tweede competitiehelft nog even flink opgestroopt  moeten worden.

 

Bar de Camp  -  Heart for Gardens     3  -  4

De topper in de hoofdklasse tussen koploper  Heart for Gardens (HFG) en de nummer drie Bar de Camp (BDC).  Ploegen die elkaar door en door kennen en weten dat er vanavond, naast  een flink portie prestige, ook grote belangen op het spel staan. HFG weet dat bij winst BCD nagenoeg geen kans meer maakt op een kampioenschap en zij dan alleen nog maar met nummer twee Accon hoeft af te rekenen. HFG in de beginfase de wat feller spelende ploeg. Het zet BDC zodanig onder druk dat de vraag gesteld kan worden wie drukt er voor HFG het eerst af. Het wordt Mark de Graaf die loepzuiver via de binnenkant van de paal zijn ploeg op 0-1 zet.  Als BDC daarna wat meer uit haar schulp kruipt wordt het ineens meer dan een aantrekkelijke wedstrijd. Opvallend is het uitstekende keeperswerk van beide doellieden die vanavond de einduitslag voor een zeer groot deel bepaald hebben. BDC weet enkele goede combinaties te maken, maar weet toch het laatste beslissende tikje niet te geven. Als Paul de Graaf op links prima langs zijn tegenstander gaat weet hij met een hard en zuiver laag schot de 0-2 op het bord te brengen.  Dat wordt ook de ruststand. BDC weet dat het nu niets meer te verliezen heeft en trekt direct na de rust met veel energie ten aanval. In die perioden krijgt de ploeg prima scoringskansen en HFG heeft het moeilijk. Maar juist In die periode weet het zich echter gesteund door haar doelman.  Dan mag HFG twee  minuten lang met een man meer spelen, maar weet daar geen gebruik van te maken. In die periode is het de BDC doelman die laat zien meer dan een avondje onder de lat te hebben gestaan.  Dan breekt Tom de Greef op links door en zijn geplaatst schot treft doel 0-3. Marc van Ginkel weet vijf minuten voor tijd dan toch de eer voor BDC te redden 1-3. BDC geeft niet op en zet een tandje bij. HFG komt nu onder druk te staan en dan blijkt de ploeg tot kwetsbaar te zijn. Joey Kooy met een verwoestend schot voor de 2-3. Spelers en bank van HFG worden nu ineens zenuwachtig. De vraag is kan BDC nog gelijkmaken? Tom de Greef scoort daarna op de voor hem bekende wijze de 2-4 en beslist daarmee feitelijk de wedstrijd. De 3-4 direct daarna van Marc van Ginkel komt te laat en HFG speelt de laatste seconden rustig uit. Een prima wedstrijd die eigenlijk geen winnaar had moeten opleveren. Het publiek was in ieder geval winnaar.  HFG doet goede zaken  op weg naar het kampioenschap. BDC kan zich nu verder richten op het bekeravontuur.

 

Keukengalerie/AV Verzekeringen  -  Find MKB    3  -  6

Keukengalerie staat op een gedeelte laatste plaats in de eerste klasse en kan de punten dus goed gebruiken. De ploeg beging voortvarend aan de wedstrijd tegen middenmoter Find. Het is Jelle Neumann die in eerste instantie tegen de lat schiet, maar daarna de terugspringende bal in het doel wee te deponeren  en KAVV op 1-0 zet. Find MKB, zeker geen hoogvlieger in de eerste klasse heeft het voordeel wel een speler in haar ploeg te hebben die het verschil kan maken. Mohamed Bouyglafin, de speler van de Valleivogels, laat vanavond weer eens duidelijk zien op een te laag niveau te spelen. Hij brengt de ploegen weer in evenwicht 1-1. KAVV schrikt daar niet zo van terug en blijft dapper de aanval zoeken. Dat doet ook Find waardoor er een wedstrijd ontstaat die het aankijken wel waard is. Wanneer Find een vrije trap krijgt toegewezen is het Mohamed Bouyglafin die zich als een Cristiano Ronaldo achter de bal posteert. Van afstand schiet hij daarna loepzuiver in de winkelhaak en zet Find op een 1-2 voorsprong.  Als kort voor rust Roland van Andel op links een vrij onschuldig schot loslaat is het wel, met hulp van de keeper, ineens verrassend  2-2 en dat wordt ook de ruststand. Na de rust gaat de Mohamed Bouyglafin show verder. De rappe speler zet met twee prima doelpunten al snel een 2-4 score op het bord. Daarna mag Stan van Riet de stand op 2-5 brengen. Jelle Neumann pikt opnieuw een doelpuntje mee en brengt de stand op 3-5. Wordt het dan toch nog spannend? KAVV zet nog even alles op alles en loopt tegen een snelle counter van Find aan waaruit Joost Grootendorst weet te scoren. Hij bepaalt de eindstand op 3-6. Door deze overwinning komt Find weer in het linker rijtje en blijven de degradatiezorgen voor KAVV onverminderd groot.

 

Rijschool Loef  -  Greencrowd       8  -  1

 

Het venijn van deze vreemde competitieavond zit in de staart. De avond begon al met het uitvallen van de eerste twee wedstrijden. Daarnaast  bleek er één scheidsrechter ziek te zijn en de eerste zaalwachtdienst was niet aanwezig,  zodat scheidsrechter Gert het vanavond in zijn eentje moest  opknappen. Dat was met de hoofdklasser topper tussen Bar de Camp en Heart for Gardens een hele kluif. Gert liet zich echter niet van de wijs brengen en bracht deze laatste competitieronde van 2017 tot een goed einde. Wat de laatste competitiewedstrijd van 2018 betreft, Loef was inmiddels aan een flinke warming up begonnen, want haar tegenstander Greencrowd was op doelman Bas Veenendaal  na,  nog in geen velden of wegen te bekennen. Na zo’n 10 minuten verschenen er dan toch vier spelers  in verschillende outfits  op het veld. De man van de broekjes en shirtjes kwam nl. niet opdagen. Het zou dus een wedstrijd worden van vijf tegen  vier. Van een echter wedstrijd is dus jammer genoeg geen sprake. Voor Loef zijn de belangen echter groot Bij winst kan de ploeg met één punt voorsprong de leiding in de eerste klasse overnemen van Moestas. Daarnaast heeft de ploeg ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld. Loef begint matig aan de wedstrijd en moet duidelijk nog even de juiste tactiek  zoeken. Het komt via Lindert van Beek op 1-0 maar ziet even later door een misverstand en tot grote hilariteit van de toeschouwers, Marijn de Korte in eigen doel scoren 1-1. Loef veelvuldig aan de bal blijft volharden in slordig spel  en weet met moeite kansen te creëren.  Het komt wel  op een 2-1 voorsprong door Jorian van Beek. Als Jan-Willem de Keijzer daarna de 3-1 scoort gaat de ploeg wat beter voetballen, maar veel overtuiging is nog niet te zien. Julian Wouters met de 4-1. Daarna Jorian van Beek in een 1 op 1 met doelman Bas Veenendaal die prima de 5-1 weet te voorkomen. Ruststand dan ook 4-1. In de rust besluiten beiden ploegen na overleg met de scheidsrechter, de tweede helft te beperken tot 10 minuten.  In die twee helft neemt Loef verder afstand van Greencrowd door doelpunten van Leendert-Jan van Ooijen, Lindert  en Jorian van Beek. Het laatste competitiedoelpunt van 2017 wordt gescoord door Loef doelman Rob Nannenberg. Hij begint vanaf eigen heft aan een solo en weet zijn collega aan de overkant te passeren met  een hoog en hard schot. Hij bepaalt  de eindstand op 8-1. Direct daarna bijna het spectaculairste doelpunt van de maand of competitie. Een lob van Greencrowd vanuit eigen strafschopgebied belandt boven op de kruising van het verlaten Loef doel. Jammer want deze boogbal had een beter lot verdiend.  Zou een mooie afsluitingstreffer van 2017 geweest zijn. Loef is de winterkampioen in de eerste klasse. Greencrowd zakt af naar de onderste plaatsen en zal in de tweede helft van de competitie nog flink gas moeten geven.