WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de tussenbalans van het seizoen 2017-2018.

 

De eerste seizoenshelft zit er op. De meeste ploeg hebben hun zeven wedstrijden gespeeld. Alleen in de tweede en derde klasse zijn er nog diverse ploegen niet aan hun zevende wedstrijd toegekomen. Toch kunnen er aan het eind van het jaar al wel wat, misschien voorbarige, conclusies getrokken worden.

In de hoofdklasse is Heart for Gardens de winterkampioen. De ploeg wist al haar wedstrijden te winnen. Nummer twee Accon is thans nog de enige ploeg die haar mogelijk kan bedreigen.  Eind januari en begin februari 2018 speelt Accon respectievelijk tegen nummer drie Bar de Camp en koploper Heart for Gardens.  Dan kan het al duidelijk worden wie de kampioen van de hoofdklasse gaat worden. Rode lantaarndrager De Greef beleeft een moeilijk seizoen. De ploeg heeft geen enkele wedstrijd weten te winnen. Met een doelgemiddelde van 9-39 belooft dat niet veel goeds voor de rest van de competitie.

In de eerste klasse  strijden op dit moment 3 ploegen om de titel. Rijschool Loef is de winterkampioen. De ploeg heeft  één punt voorsprong op nummer twee Moestas. Daarnaast heeft Loef ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld. Nummer  drie Amerboys  heeft drie punten minder dan Loef maar beide ploegen moeten nog een inhaalwedstrijd tegen elkaar spelen. Weet Amersboys die te winnen dan is zij de nieuwe koploper. De strijd om de onderste plaats is nog volledig open. Greencrowd, Keukengalerie/AV Verzekeringen  en Van Campen  Schilderwerken zijn thans de ploegen die strijden tegen degradatie. Zo blijft de eerste klasse ook dit seizoen weer een spannende klasse.

Is de eerste klasse een spannende competitie, de tweede klasse is zo mogelijk nog spannender.  Koploper Kok Houtagenturen deelt de eerste plaats met Wiksol  Smeermiddelen maar is op doelgemiddelde de winterkampioen.  De nummers drie en vier, Drieklomp Makelaars en Bakkerij van den Pol staan beiden op drie punten achterstand, maar hebben beiden ook een wedstrijd minder gespeeld . Ook in de tweede klassen strijden drie ploegen tegen degradatie te weten Van de Lagemaat Bouw & Renovatie,  Fysio-in en Garage de jonge Van Dijk.

In de derde klasse maakte Sport – en Dierenshop Woudenberg veel furore. De jonge ploeg speelt fris voetbal en al snel werd duidelijk dat deze ploeg mee doet voor het kampioenschap. Dat laatste kan echter nog een lastige zaak worden. De ploeg mag in haar klasse dan wel de meestel doelpunten gescoord hebben, maar van de huidige top vier incasseerde het ook de meeste doelpunten tegen. De winterkampioen is Dorcas Woudenberg. Met twee punten achterstand volgen De Kaasknabbel en Sport en Dierenshop Woudenberg. De onderste twee plaatsen zijn bijna traditiegetrouw voor Ribhouse Texas en Sanidrome All Stars. Beide ploegen voetballen voor hun plezier omdat degradatie niet mogelijk is. Daardoor gebeurt het nog wel eens dat deze ploegen tegen strafpunten aanlopen.

De onbetwiste leider in de topscoorders competitie is Jesse Cozijnse van Sport- en Dierenshop Woudenberg. In 6 wedstrijden wist hij al 17 keer te scoren.  Opvallend in de top 10 is de afwezigheid van oud topscoorder Michael Bos (scoorde eerder 50 doelpunten in een competitie). In de top 10 staan slechts 2 hoofdklasse spelers, beiden van Heart for Gardens.  De topscoorders competitie van de beker is misschien alleen interessant voor de spelers van de ploegen die het verst weten te komen. Joost Hazeleger en Willen Kalle beiden van de Voedselbank voeren de ranglijst aan en hebben ieder vijf doelpunten achter kun naam staan. De Voedselbank zit nog in de beker dus daar kunnen nog wat doelpunten bij komen.

De Jan van Beveren trofee wordt verrassend aangevoerd door een hoofdklasser te weten Accon AVM Adviseurs & Accountants. De ploeg incasseerde in 7 wedstrijden slechts 6 doelpunten en dat zijn er 4  minder dan nummer twee Dorcas Woudenberg dat ook nog eens een wedstrijd minder heeft gespeeld. Normaliter staan er in de top 10 weinig of geen hoofdklassers. Dit seizoen is het dus voorlopig anders. Nu staan er 3 hoofdklassers bij de eerste 7.