WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 5 januari 2018 gespeelde wedstrijden.

 

Garage de jonge Van Dijk - Drieklomp Makelaars 4-0

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen is er eentje in de tweede klasse. In de beginfase krijgen beide teams een paar kleine kansjes, maar meer is het ook niet. Toch bolt het net in de eerste helft twee keer. Helaas voor Drieklomp is de verdeling niet zo eerlijk en daardoor gaan beide teams de rust in met een 2-0 tussenstand. Doelpuntenmaker is Michael Baardman. In de tweede helft druk Garage door en komt Drieklomp bijna niet meer van de eigen helft af. Door nog twee doelpunten, van de voeten van respectievelijk Jeroen Kok en Nathan Houtsma, wordt de eindstand 4-0. Een duidelijke en terecht overwinning voor de mannen van Garage de Jonge Van Dijk.  

 

Bakkerij van den Pol - Fysio-In 2-2

De andere wedstrijd in de tweede klasse kent ook een begin waarin beide teams elkaar redelijk in evenwicht houden. Er wordt leuk en attractief gevoetbald, maar doelpunten vallen er in de openingsfase niet. Kort voor rust breekt Fysio de ban en komt het op 0-1. Een doelpunt is precies wat deze wedstrijd nodig heeft van direct daarop weet ook Bakkerij van den Pol het netje te vinden. De ruststand is dan ook 1-1 wat een terecht afspiegeling van de krachtsverhoudingen is. De tweede helft kent eenzelfde spelbeeld. De teams zijn aan elkaar gewaagd en weten ook in de twee helft beiden een doelpunt te maken. De eindstand van deze leuke wedstrijd is dan ook 2-2 en daarmee krijgen beide teams waar ze recht op hebben.

 

Uwwetloket - Dorcas Woudenberg 1-4

Uwwetloket tegen Dorcas is de eerste derde klasser van 2018. De mannen hebben er duidelijk zin in en voetballen vol inzet en passie. Bij vlagen wordt er ook prima voetbal op de mat gelegd en de winst in deze wedstrijd is duidelijk het enige dat telt. Voor rust komen beide teams een keer tot scoren. Ruststand derhalve 1-1. Na rust drukt Dorcas door. Bakker maakt op schitterende wijze de 1-2 en als Minjon even later de 1-3 binnenknalt lijkt de wedstrijd gespeeld. Rick Lakerveld maakt aan alle twijfel een einde. Hij zet de 1-4 op het scorebord en daarmee is de winst voor Dorcas veilig gesteld. Ondanks het leuke voetbal en de inzet van Uwwetloket, wint Dorcas vrij ruim met 1-4.  

 

Sport- en Dierenshop Woudenberg - Ribhouse Texas 8 – 2

In de derde klasse doet S&D nog volop mee om een promotieplaats, terwijl Ribhouse Texas traditiegetrouw tot de laaggeklasseerde ploegen van die klasse behoort. S&D mag vanavond dan ook geen moeite met de Texas mannen hebben en dat had het ook niet. De ploeg neemt als snel via Charley Eweg een 1-0 voorsprong. Na dit doelpunt doet de ploeg het rustig aan. Halverwege de eerste helft staat er wel een 4-0 stand op het scorebord. Charley Eweg met zijn tweede en twee maal Coen Veenendaal zijn de doelpunten makers. Een compliment voor Ribhouse Texas die niet voor het eigen doel blijft hangen, maar altijd de aanval blijft zoeken. De rust kent een 5-0 stand, dankzij de hattrick van Coen Veenendaal. Na de rust gaat S&D rustig verder en is het Charley Eweg die de stand op 6-0 brengt. S&D wil kennelijk daarna dit zomeravond partijtje rustig uitspelen, maar daar denken de Texas mannen toch anders over. De ploeg blijft gaan en niet zonder succes. Uit een vrije trap is het Peter Heuvelink met de ere treffer 6-1. Direct daarna is het topscorer Jesse Cozijnsen die de 7-1 scoort. Peter Heuvelink begint voor Texas aan een solo actie en weet dit met een doelpunt te bekronen 7-2. Het laatste woord is aan Jesse Cozijnsen. Hij bepaalt de eindstand op 8-2, waarmee S&D nog volop meedoet in de strijd voor promotie.

 

Voedselbank - Heart for Gardens 2 – 3

De allereerste wedstrijd van de competitie dit seizoen was tussen deze twee ploegen. Toen heette Voedselbank nog DEG. HfG wist die spannende wedstrijd destijds met 3-2 te winnen. De Voedselbank presteert dit seizoen ondermaats. Uit zeven wedstrijden heeft de ploeg slechts 8 punten weten te vergaren. HfG daarentegen doet het goed en zij is de trotse ongeslagen koploper in de hoofdklasse. Voedselbank wil echter revanche en soms spelen daarbij bepaalde prestige elementen een hoofdrol. De mouwen worden opgestroopt en HfG kan haar borst nat maken. Na een aftastende fase is het Joost Hazeleger die de Voedselbank op 1-0 had moeten zetten, echter zijn rollertje eindigt in de handen van de HfG doelman. En met deze laatste noemen we voor vanavond direct de grote sta in de weg voor de Voedselbank. Veel kansen voor de Voedselbank maar geen doelpunten. HfG komt, naar mate de wedstrijd vordert, wel wat meer in haar spel, maar groots is het niet. Veel spelers halen hun normale niveau niet. Dan is het prettig wanneer er een betrouwbare sluitpost tussen de palen staat. HfG moet het spel dus slim spelen en proberen te profiteren van foutjes van de tegenstander. Dat doet de ploeg heel goed, want wanneer een verdediger van de Voedselbank zich simpel de bal laat ontfutselen is het Kevin van Nieuw-Amerongen die de Voedselbank doelman met een hard schot weet te passeren en voor de 0-1 zorgt. Deze tik komt hard aan bij de Voedselbank en dan blijkt dat de zwakte bij die ploeg vanavond achterin ligt. Nu al kan wel gezegd worden dat het meest curieuze doelpunt van dit seizoen gescoord wordt door HfG gelegenheidsspits Rick Moors. Pal voor doelman Van der Wind van de Voedselbank staand krijgt hij vanuit eigen strafschopgebied de lange bal hoog aangespeeld. Licht toucherend kopt hij de 0-2 langs de totaal niet reagerende doelman?? Gelukkig ligt de kracht van de voedselbank bij enkele aanvallers. Vlak voor rust eindelijk een perfecte aanval over meerdere schijven en Joost Hazeleger met een prima doelpunt. Hard en hoog in de winkelhaak 1-2. Dit wordt ook de ruststand. Na de rust gaat Voedselbank direct op jacht naar de gelijkmaker. Paal, lat en keeper voorkomen dit. Aan de andere kant is Paul de Graaf dicht bij de 1-3, maar zijn schot eindigt op de lat. Voedselbank in de tweede helft de beter ploeg en HfG moet alles op alles zetten om niet onder te voet te worden gelopen. Voedselbank weigert echter om de prachtigste kansen te verzilveren. Dat doet niet HfG. Uit een sporadische counter is het Kevin van Nieuw-Amerongen die kort voor tijd voor grote opluchting zorgt door de 1-3 te scoren. Direct daarna Joost Hazeleger opnieuw met een prima doelpunt en de 2-3 op het scorebord. Dit doelpunt valt echter in de laatste minuut. Hfg speelt daarna de wedstrijd eenvoudig uit. Door deze nederlaag zakt de Voedselbank wel naar de onderste regionen van de hoofdklasse. HfG weet toch een slecht gespeelde wedstrijd te winnen en daarmee een grote stap te zetten richting het kampioenschap.

 

Makelaardij Woudenberg & Szamen - Bouwbedrijf Morren B.V. 4 – 2

 

De twee middenmoters in de hoofdklasse zagen hun eerste ontmoeting in deze competitie eindigen in een 4-2 overwinning voor Morren. Na een aftastende beginfase is het Morren dat duidelijk wat sterker begint te worden. W&S beperkt zich voornamelijk tot verdedigen en deelt af en toe wat plaagstootjes uit. Uit een counter van Morren ziet Sjaak van Donselaar van Morren zijn schot in eerste instantie nog gekeerd worden door doelman Donker van W&S, maar in de rebound weet hij toch het net te vinden en Morren op 0-1 te zetten. Op slag van rust deelt Morren nog een tik uit. Jaco Mulder scoort uit een snelle counter de 0-2 en dat wordt ook de ruststand. W&S weet nu dat het na de rust uit een ander vaatje zal moeten tappen wil het nog enig succes hebben. De ploeg laat dan ook direct zien zich nog niet gewonnen te geven. Het zet Morren onder druk, maar die verdedigt vooralsnog bekwaam. Lennard de Korte weet eindelijk een gaatje in de verdediging van Morren te vinden en scoort de aansluittreffer 1-2. W&S voelt dat er meer te halen is en dat is er ook. Uit een counter is het Jonathan van Grol met de gelijkmaker 2-2. W&S heeft nu de smaak te pakken en Morren krijgt het steeds moeilijker. W&S speelt weer haar oude vertrouwde spelletje. Diederick Boersma laat op links zien hoe je een tegenstander en een keeper moet passeren. Hard knalt hij binnen en zet zijn ploeg op een 3-2 voorsprong. Morren moet nu wel wat terug gaan doen en doet dat ook, echter wel in het verkeerde doel. Jaco Mulder is de ongelukkige en hij brengt met dat eigen doelpunt de eindstand op 4-2. Een prima revanche van W&S. Door deze uitslag blijven beide ploeg bescheiden middenmoters.