WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 12 januari 2018 gespeelde wedstrijden.

 

Amerboys  -  Greencrowd    7 – 5

In de eerste klasse is Amerboys aan een sterk seizoen bezig. De ploeg is volop in de race om het kampioenschap, samen met Loef en Moestas. Werd de eerste wedstrijd dit seizoen tegen Greencrowd nog met 5-4 verloren, vanavond mocht zeker niet verloren worden. Dit gold ook voor Greencrowd. Bij een nederlaag komt de ploeg duidelijk in de gevarenzone en dat moest voorkomen worden.  Beide ploegen maakte er dan ook een zeer leuke wedstrijd van die in hoog tempo gespeeld werd. Feitelijk speelde Greencrowd niet tegen Amerboys maar tegen Charafgeddine Benalla. Hij was vanavond de grote man bij Amerboys, dat telkenmale een voorprong had maar ook telkenmale Greencrowd zag terugkomen. Benalla was vanavond goed voor zes doelpunten,  genoeg om de zege veilig te stellen. Daarmee maakt hij een grote stap op de topscorerslijst. Amerboys nu gedeeld eerste met Loef, echter wel met een wedstrijd meer.

 

Moestas  -  Find MKB   5 – 2

Speelden beide ploegen eerder dit seizoen nog met 1-1 gelijk, vanavond zou het zeker niet  gelijkwaardig opgaan. Find had wat personele problemen en had veteraan Jan Grootendorst maar weer eens van stal gehaald. Het mocht echter niet baten. Moestas al snel op 3-0 door Melvin van de Haar, Rogier Voogt en Erwin Cortus. Moestas vanavond duidelijk de beter voetballende ploeg. Find te langzaam, en te statisch en met duidelijk te weinig voetballers met techniek. De ploeg mistte hun beste man te weten Mohamed Bouyglafin. Bjorn ter Maten voor Moestas met de 4-0. Moestas speelt rustig en relaxed en hoeft enkel en alleen Douwe de Vries van Find maar in de gaten te houden die af en toe voor gevaar in de verdediging van Moestas zorgt. Zelfs met twee keer 2 minuten met een man meer, ziet Find geen kans om het doelman Breunie Budding lastig te maken. Budding ziet zich alleen door een strafschap van Joost Grootendorst gepasseerd worden. Diezelfde Grootendorst scoort later nog, na een 1-2 combinatie, de 5-2. Tussendoor had Stefan van Veenendaal al voor de 5-1 gezorgd. Moestas volop in de race voor het kampioenschap in de eerste klasse. Find blijft een keurige middenmotor. Beide ploegen gaan volgende week op herhaling, maar dan voor de beker. Hopelijk dan een wedstrijd met wat meer spanning.

 

Wiksol Smeermiddelen  - Fysio-In   3 – 2

 

In de tweede klasse maakte beide ploegen er in hun eerste wedstrijd een waar spektakel van. Wiksol wist die wedstrijd toen met 6-5 te winnen. Dat beloofde voor vanavond veel goeds. Wiksol neemt door Erwin Koudijs al na 3 minuten een 1-0 voorsprong. Fysio is een ploeg die altijd wat later op stoom komt en dat is jammer, want toen de ploeg wat begon te draaien stond er al wel 2-0 op het scorebord. Erwin Koudijs was ook de maker van het tweede Wiksol doelpunt. Fysio met veel plezier en inzet komt terug via Harold van Zandbrink. Hij bepaalt de ruststand op 2-1. Direct na de rust grote kansen voor Fysio op de gelijkmaker maar het vizier staat niet op scherp. Theo van Valkengoed is nog het dichts bij de gelijkmaler. Zijn schot eindigt helaas voor hem op de paal, maar niet helaas voor Harold van Zandbrink. Hij weet alsnog binnen te schieten en de stand in evenwicht te brengen 2-2. Daarna een echte wedstrijd waarin duidelijk werd dat wie zou scoren grote kans had op de winst. Mark Heshusius lang iedereen en de 3-2 voor Wiksol. Daarna volgen vijf zeer spannende minuten, maar gescoord wordt er niet meer. Wiksol de gelukkige winnaar en weer de trotse koploper in de tweede klasse. Fysio is de onbegrijpelijke rode lantaarndrager en zal nog flink aan de bak moeten om degradatie te ontlopen.