WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 23 oktober 2015 gespeelde wedstrijden.

Bar de Camp - Herrys Bar/HerWimBox 3 –  1

De wedstrijdavond begon met enige vertraging. Alle scheidsrechters zijn in het nieuw gestoken door  Sportcafé de Camp. De twee scheidsrechters van vanavond ( Willem en Gert) poseerden samen met  Jolanda van Baaren van Sportcafé De Camp voor een mooie foto. Nieuwsgierig? Kijk dan snel op  Sportcafé de Camp Facebook. Daar kunt u de sportieve heren in hun nieuwe tenue, tezamen met de charmanteJolanda, bewonderen. Na dit plechtige moment bleek er ineens geen wedstrijdbal aanwezig te zijn. Toen die was gevonden kon er  eindelijk afgetrapt worden tussen de nummer 3 en de bijna nummer laatst van de hoofdklasse, respectievelijk Bar de Camp en Herrys Bar/HerWimBox. Op 9 oktober jl. had Herrys Bar in een puike wedstrijd Heart for Gardens op 2-2 weten te houden dus BdC was gewaarschuwd! Al vroeg in de wedstrijd zet Bar de Camp HB op eigen helft vast, maar dit verontruste  HB geenszins. Het loert op de counter en hoopt daarmee vanavond succes te hebben. HB, aantredend zonder Routinier Barry Koot, krijgt uit die counters een paar aardige kansen, maar die konden niet omgezet worden in doelpunten. Na een kleine 6 minuten krijgt BdC een prima kans om te scoren maar HB doelman Bas Veenendaal  weet de bal knap met de voet te keren. Dit huzarenstukje weet hij een halve minuut later weer op te voeren. Het zou vanavond bij deze twee reddingen niet blijven.  Vervolgens was het de beurt aan HB. Drie grote kansen om de score te openen worden niet benut. Er komt meer vaart en ook meer spanning in de wedstrijd. Bar de camp speelt vanavond zeker niet haar beste wedstrijd en mag haar doelman dankbaar zijn dat de ruststand gehaald wordt met 0-0. Na de rust zet HB direct een offensief in maar loopt via een messcherpe counter bijna tegen de 1-0 achterstand op. Opnieuw Bas Veenendaal met hulp van de paal weet erger te voorkomen. Bas Veenendaal, in geweldige vorm, zou daarna met geweldige reddingen uitgroeien tot beste man bij HB. De wedstrijd blijft aantrekkelijk en spannend. HB doet in aanvallend opzicht niet onder voor BdC. Vraag is wie gaat de score openen? Paul Schipper weet 3 minuten voor tijd de brilstand van het scorebord te krijgen door HB met een rollertje op 0-1 te zetten. BdC zet een tandje bij. Het is nu alles of niets . Het werd dus alles. Een rollertje van Dawoud Matti is goed voor de 1-1. Misschien was de 1-1 wel de terechte uitslag. Dawoud Matti denkt daar anders over. Uit een messcherpe counter weet hij de 2-1 binnen te schieten om direct erna in een 2 op 1 Bas Veenendaal voor de 3e maal te passeren en de eindstand op 3-1 te bepalen. Begrijpelijk dat de teleurstelling groot was bij HB. Door deze overwinning neemt BdC voorlopig (even) de leiding in de hoofdklasse. 

Moestas - Accon AVM Adviseurs & Accountants 0 - 6 

Het in de hoofdklasse op de laatste plaats staande Moestas kon vanavond bij winst de bekende lantaarn overdragen aan Herrys Bar/HerWimBox. Dan diende er wel gewonnen worden van het wisselvallig presterende Accon. Beide ploegen hadden zich overigens een andere competitie start toegedacht. Moestas, vanavond aantredend met twee nieuwe (jonge) spelers kan het tempo de eerste 6 minuten nog wel aardig bijhouden. Dan zet Remco Polinder goed door en voor en weet Rutger Blankenstijn af te ronden 0-1. Accon had er vanavond zin in, bleef vroeg storen en een hoog tempo spelen. Dennis de Bruin toont vanavond aan veel aanvallende aspiraties te hebben. Zijn assist stelt Berend Jan Sok in de gelegenheid om de 0-2 te scoren. Vlak voor rust heeft Remco Polinder de 0-3 op zijn schoen liggen, maar de Moestas doelman weet te redden. Het zou uitstel van executie blijken want op slag van rust schiet hij Accon toch nog naar de verdiende 0-3 voorsprong. Na de rust blijft Accon de aanvallende ploeg. Herman Balfoort weet de bal door de benen van de Moestas doelman te schieten en de 0-4 op het scorebord te zetten. Daarmee was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Moestas kon aanvallend weinig brengen. De enkele kansen die het kreeg waren een prooi voor reserve doelman Kees van den Ende. Wat Herman Balfoort kan, kan ik ook denkt Berend Jan Sok en ook hij schiet met een droge knal de bal door de benen van de Moestas doelman in het doel 0-5. Accon krijgt daarna nog een paar prima kansen, o.a. Rutger Blankenstijn, om de voorsprong flink te vergroten, maar laat het uiteindelijk bij nog slechts één doelpunt van Remco Polinder die een mooie aanval met Herman Balfoort weet af te ronden. Eindstand 0-6. Door deze overwinning heeft Accon de bovenste plaatsen weer in het vizier. Moestas  blijft rode lantaarndrager en zal in de komende wedstrijden flink uit een ander vaatje moeten tappen anders zal handhaving inde hoofdklasse een moeilijke zaak worden.  

Sport- en Dierenshop Woudenberg - Keukengalerie/AV Verzekeringen 2 - 4 

In de eerste klasse speelden vanavond de nummers 2 en 3 tegen elkaar en dat beloofde een spektakel te worden. De eerste klasse is misschien wel de mooiste/spannendste klasse van de Woudenbergse zaalvoetbalcompetitie. De meeste ploegen doen voor elkaar niet onder, zodat de spanning meestal tot de laatste wedstrijddag aanwezig blijft. Van dit alles was helaas vanavond niets te merken. Het aanwezige publiek kreeg een weinig rooskleurige wedstrijd voorgeschoteld. Een wedstrijd waarin S&D aantrad zonder reserves en speelde met weinig inzet,  althans niet met de drie P van Passsie/Pit/Precisie. De keukenmannen hadden er meer zin want onder aanvoering van de onvermoeibare Roland van Andel werd het S&D doel meerdere malen gevaarlijk onder vuur genomen en niet zonder succes. Dennis Hoffmann  zet de Keukenmannen op de meer dan verdiende 0-1 voorsprong. Dat het toch raar kan lopen in de voetbalsport bewijst Roland van Andel. Hij heeft de 0-2 op zijn schoen liggen maar ziet de bal net naast gaan. Dan in de tegenaanval ineens en onverwachts de 1-1 door Jeroen de Barse. Van Andel schut maar eens het hoofd, zet vervolgens een prima 1-2 op en stelt Bastiaan Timmerman in de gelegenheid om de 1-3 ruststand op het scorebord te zetten. Na de rust het zelfde wedstrijd  beeld. Tempo loos voetbal en met weinig creativiteit van de zijnde van S&D. KG gaat echter door met haar aanvallende bedoelingen. Onnodig balverlies van S&D stelt Roland van Andel in de gelegenheid om de 1-4 te scoren en daarmee de wedstrijd definitief te beslissen. Een foutje in de verdediging wordt door Eddy Harskamp van S&D nog wel afgestraft, maar verder laat KG het niet komen. Eindstand 2-4.  De ploegen hebben in de stand van plaats gewisseld.  KG staat nu 2e achter titelfavoriet Morren. S&D staat thans nog 3e maar moet bij dit spelbeeld het ergste gaan vrezen. De ploeg heeft nota bene 12 spelers ingeschreven staan maar kan kennelijk met pijn en moeite 5 spelers op de been brengen? Jammer dit zijn we in het verleden niet van S&D gewend. 

Stam & De Lange Natuursteen - Garage de jonge Van Dijk 1 - 3  

In de eerste klasse neemt middenmoter Garage de jonge het op tegen Stam & De Lange dat momenteel een zevende plaats bezet. Beide teams verloren inmiddels al twee competitieduels en een overwinning zou dan ook welkom zijn. Echter, helaas voor Stam & De Lange laat Garage de jonge er vanavond geen gras over groeien en heeft met name spelmaker Demi Noslin het aardig op zijn heupen. Hij bekroont zijn uitstekende wedstrijd met maar liefst drie doelpunten. De eer wordt door Stam & De Lange nog wel gered door Harold van Zandbrink, maar Garage de jonge wint overtuigend met 1-3.  

VMV/Teus - Amerboys 0 - 4 

In de tweede klasse speelt hekkensluiter Teus tegen de Amerboys die in de middenmoot zijn terug te vinden. Helaas heeft Teus vanavond de personele bezetting niet helemaal op orde en dat komt het team duur te staan. De wedstrijd is dan ook redelijk eenzijdig waarbij Amerboys dicteert en Teus probeert de schade beperkt te houden. Dit lukt het team nog redelijk. Echter, Teus kan niet voorkomen dat doelpunten van Yosri Ben Ahmed, Daan en Teun van de Berg en sterkhouder Michael Wijnands een 0-4 nederlaag opleveren. Teus blijft op de laatste plaats staan en Amerboys blijft dankzij de overwinning in het spoor van de koplopers. 

Dorcas Woudenberg - Van Egdom Metaalbewerking 0 - 0  

Dan in de middenmoot van de tweede klasse een interessante wedstrijd om de avond af te sluiten. Van Egdom dat vierde staat, tegen Dorcas dat de vijfde plaats bezet. Beide teams zijn qua veldspel redelijk in evenwicht. Het voetbal is niet geweldig, maar de spanning maakt veel goed. Beide teams creëren ook voldoende mogelijkheden en kansen, maar doelpunten blijven uit. Verwonderlijk is dat niet, want scoren blijkt deze competitie nog een probleem voor beide teams. In drie wedstrijden werden door beide teams slechts 5 doelpunten gemaakt en ook vanavond wil de bal er niet in. De grootste kansen zijn voor Dorcas, maar ook Van Egdom, met name via Lykel Sok, is enkele keren dicht bij een treffer. Beide teams mogen hun keeper dankbaar zijn, want beide doelmannen redden enkele keren knap. Wederom weten Dorcas en Van Egdom echter niet te scoren waardoor de brilstand op het bord blijft en de punten gedeeld worden. wel blijkt uit deze wedstrijd dat ook een ‘0-0’ heel leuk en attractief kan zijn!