WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 9 februari 2018 gespeelde wedstrijden.

  

Sport- en Dierenshop Woudenberg - Uwwetloket  2-2

Uwwetloket moet winnen om nog uitzicht te houden op promotie en Sport- en Dierenshop wil graag winnen om lijstaanvoerder te worden in de derde klasse. De twee jonge teams willen allebei voetballen en maken er een vermakelijke topper van. Voor het publiek is het wachten op een doelpunt, maar ondanks de vele dribbels en mooie acties komen er in de eerste helft niet echt veel kansen en ook die kansen worden niet omgezet in treffers. In de beginfase van de tweede helft is er dan een gele kaart voor Sport- en Dierenshop en Uwwetloket profiteert meteen, Arne Schotanus kan de 1-0 scoren voor zijn team. Veel heeft Sport- en Dierenshop hier niet van geleerd, want even later wordt er een gele kaart ontvangen voor praten tegen de scheidsrechter. Nu is het Henk van Steeg die de treffer mag laten noteren en met  2-0 voor Uwwetloket lijkt het lastig te worden te worden voor Sport- en Dierenshop. Voetballend zijn zij echter toch wat sterker dan Uwwetloket en 5 minuten voor tijd volgt een mooi doelpunt door Loek Radstaake en de spanning is weer terug. Het tempo gaat nog verder omhoog en Sport- en Dierenshop creëert diverse kansen. Zij houden de spanning er nog wel in, want pas één minuut voor tijd scoren zij dan de verdiende 2-2, een doelpunt van Jesse Cozijnsen. Een leuke wedstrijd met een terechte uitslag.

 

Sanidrome All Stars - Ad Exitum  3-9

Binnen 2 minuten staat Ad Exitum al op 1-0 tegen de rode lantaarndrager Sanidrome, als David Visscher simpel binnenschiet. Halverwege de eerste helft kan Jarno van Dam van afstand de 2-0 maken, hoewel Sanidrome nog goed tegenstand biedt. Er volgen kansen over en weer, als Sanidrome dan twee minuten voor rust een vrije trap krijgt, schiet Jordi Hofland verwoestend hard in de touwen, waardoor de ruststand 2-1 is. Na enkele minuten in de tweede helft kan Arjen de Groot dan van afstand de 3-1 scoren, maar binnen de minuut is het opnieuw Jordi Hofland die voor 3-2 zorgt.  Jaap de Groot maakt dan 4-2 en het lijkt eentonig te worden als Jordi Hofland met opnieuw een vrije trap de 4-3 stand op de borden brengt. Dan is het echter gedaan met de achtervolging van Sanidrome. Arjen de Groot scoort 5-3 en even later Jeftha Burgers de 6-3. Het gaat dan snel en door opnieuw Jaap de Groot en nog tweemaal Jarno van Dam loopt Ad Exitum uit naar een riante 9-3 eindstand.

  

Bouwbedrijf Morren B.V. – Voedselbank 2-5

Deze teams bevinden zich onderin de hoofdklasse en winst kan voor beide iets ruimte geven om degradatie te voorkomen. Er wordt dan ook in hoog tempo gestart met veel inzet en binnen 30 seconden kan Hans Ariesen al de 1-0 voor Morren laten noteren, wat een goede opsteker is voor het moreel voor de komende wedstrijd. De krachten in het veld zijn echter weer snel in balans en na vijf minuten trekt Gerwin van Essen de stand recht met een schot van links, onhoudbaar voor de keeper. Halverwege de eerste helft volgt dan een uitval van Morren en Arie van Prooijen kan de 2-1 scoren. Morren lijkt het dan  allemaal nog redelijk onder controle te hebben, maar Voedselbank wordt sterker en begint aan te zetten. E volgen dan een paar mooie kansen, maar Teunis van Prooijen doet zijn werk goed in het doel.  Even later kan Michel van de Lagemaat dan toch de 2-2 scoren en even later schiet Gerwin van Essen bij een vrije trap hard door de muur, waardoor de Voedselbank met 3-2 voorsprong gaat rusten. Na rust gaat Morren uiteraard voor de gelijkmaker en het is een mooi schouwspel met twee goed voetballende teams. De Voedselbank let goed op de verdediging en weet de stormloop van Morren te pareren. Dan volgt een goed uitgespeelde aanval van de Voedselbank en Peter Kalle kan deze van dichtbij keurig afronden met de 4-2. Morren geeft nog steeds niet op, aan beide zijden ontstaan nog kansen, maar er wordt niet gescoord....  tot in de laatste seconde, als Morren teveel risico heeft genomen en Joost Hazeleger de eindstand op 5-2 bepaalt. Een belangrijke overwinning voor de Voedselbank, dat nu weer heel even kan ademhalen.

 

Heart for Gardens -  Accon AVM Adviseurs & Accountants 4-1

Er staan veel belangen en ook prestige op het spel in deze wedstrijd. Accon kan bij winst op doelsaldo de koppositie overnemen van Heart for Gardens, terwijl dat team een riante voorsprong op de nummer twee zal krijgen bij winst. Accon gaat voortvarend van start en heeft zelfs iets overwicht in de beginfase.  Na zeven minuten is er dan een gele kaart voor Heart for Gardens en Accon profiteert hiervan middels een doelpunt van Berend Jan Sok. Direct daarna is het alweer gelijk, door een hard schot van Tom de Greef. Het wordt een felle wedstrijd, er wordt geen meter cadeau gedaan aan de tegenstander door beide teams. In de tweede helft eenzelfde beeld, een heel mooie wedstrijd om te zien en in de zevende minuut kan Nick de Greef van afstand de 2-1 voor Heart for Gardens scoren. Eén minuut later volgt dan al de 3-1 door Tom de Greef en de wedstrijd lijkt dan wel in het voordeel van Heart for Gardens te gaan uitvallen. Dit wordt definitief als Rick Staal bij een mooi genomen vrije trap met een hard schot de 4-1 scoort. Accon vecht voor wat het waard is, krijgt ook nog wel kansen, maar deze worden niet benut. De conclusie van deze wedstrijd is dat Heart for Gardens een flinke stap naar het kampioenschap heeft gezet met deze wedstrijd.