WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 16 februari 2018 gespeelde wedstrijden.

 

Find MKB - Amerboys  2-7

Amerboys houdt bij winst nauwe aansluiting op de koploper, maar Find MKB heeft de punten nodig om uit de degradatieproblemen te blijven. Ze gaan dus niets cadeau geven. Er volgt al snel een gele kaart voor Find MKB, maar Amerboys profiteert niet en er vallen geen doelpunten. De wedstrijd is in evenwicht en na zes minuten is 1-0 voor Find MKB door Jarie van Ginkel. Find MKB heeft licht overwicht en na acht minuten is het dan al 2-0 door Stan van Riet. Het lijkt dan kat-in-het-bakkie voor Find MKB, maar drie minuten voor rust wordt dan een vrije trap voor Amerboys afgelegd naar Michael Wijnands, die via de lat en de rug van de keeper de 2-1 scoort. Drie minuten na rust is de spanning weer helemaal terug, als Charafedinne Benalla na een mooie combinatie de 2-2 scoort. Met een afstandsschot van Dennis van Doorn wordt het 3-2 voor Amerboys. De tweede helft is Amerboys duidelijk sterker en zij gaan dan ook snel door met scoren, even later is het al 4-2 door opnieuw Charafedinne Benalla. Sonny Koudijs scoort dan tweemaal en met de hattrick van Charafedinne Benalla wordt de eindstand bepaald op 7-2 voor Amerboys. Promotie komt hiermee dichterbij voor Amerboys en Find MKB moet blijven opletten...

 

Greencrowd - Van Campen Schilderwerken  2-4

Dit duel speelt zich af onderin de hoofdklasse, en een van deze teams zal in ieder geval niet ontkomen aan promotiedegradatiewedstrijden. Greencrowd staat twee punten boven Van campen, maar de krachtsververschillen zijn erg klein.  Al in de eerste minuut komt Van Campen op voorsprong door een doelpunt van Harun Guven,  drie minuten later kan Lars Maarseveen de stand weer gelijktrekken. Even voor rust is er dan een vrije trap van Michael Bos, waarbij de bal in de touwen wordt gejaagd, 2-1 voor Van Campen, maar Lars Maarseveen heeft binnen 30 seconden opnieuw de gelijkmaker. In de tweede helft zijn er over en weer kansen, maar pas na twaalf minuten in de tweede helft valt er een doelpunt  van Harun Guven voor Van Campen. Greencrowd jaagt op de derde gelijkmaker, maar in de laatste minuut kan Bas Smal dan de marge nog vergroten voor Van Campen, dat met 4-2 wint. Het blijft spannend onderin de hoofdklasse, waar ook de Keukengalerie op gelijke hoogte verblijft.

 

Drieklomp Makelaars - Wiksol Smeermiddelen  1-4

Een topper in de tweede klasse, waar Drieklomp Makelaars op gelijke hoogte kan komen met Wiksol Smeermiddelen. Na 2 minuten is het al 1-0 voor Drieklomp door een mooi doelpunt van Hans Henzen. Het gaat gelijk op en het is moeilijk om uitgespeelde kansen te creëren. Vier minuten voor rust valt de 1-1 uit een vrije trap van Dennis Koudijs van Wiksol. Er wordt fanatiek verdedigd, en de schoten worden keurig gepareerd door de keepers.

 

Drie minuten in de tweede helft komt dan toch de 2-1 voor Wiksol door een schot van Erwin Koudijs. Dan volgt er een corner, voor het doel langs geschoten en goed ingelopen door Jeroen Koudijs, die de tegenstanders te slim af is en 3-1 binnentikt. Nu ruikt Wiksol de overwinning, Drieklomp valt aan om toch nog wat te bereiken. Erwin Koudijs maakt gebruik van de vrijgekomen ruimte over rechts en schiet van afstand onhoudbaar voor de keeper de 4-1 binnen en dan is het gedaan. Wiksol staat gedeeld op de eerste plaats en is goed op weg naar promotie.... het woord 'kampioenen' is in deze fase van de competitie zeker nog te vroeg..!