WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 30 oktober 2015 gespeelde wedstrijden.

Futsal Allstars - Sanidrome All Stars  0 - 5 

Vanavond geen sterren op het veld, want Futsal Allstars heeft afgemeld en daardoor wint Sanidrome All Stars zonder te spelen met 5-0. 

Lomans Amersfoort - Pon Sportief  2 - 10  

Lomans komt maar met vier man opdagen, dus het belooft een moeilijke avond te worden. Na een paar minuten wordt dit al duidelijk en schiet Emiel de Kunder de 1-0 binnen voor Pon. 30 seconden later volgt een nieuwe kans  voor hem op de paal, maar nog in de openingsfase ligt ook de nummer twee van Emiel er al in. Hierna volgen kansen aan beide zijden, maar de aanvallers falen bij de afmaking. Het blijft lang 2-0, Pon maakt het zichzelf moeilijk, maar Emiel de Kunder voltooit zijn hattrick nog voor rust en beslist daarmee de wedstrijd. Na rust gaat de keeper steeds meer meevoetballen, waardoor scoren makkelijker moet worden voor Pon. Stafan Putman kan inderdaad de 4-0 en 5-0 scoren en enkele seconden later is het Seif Alhamrany die voor 6-0 tekent. Het gaat nu hard, Stefan Putman maakt ook zijn hattrick vol en na een aantal 1-2-tjes voor de keeper opnieuw Seif Alhamrany voor de 8-0. Toch blijft Lomans vooruit spelen en zowaar scoort Stefan Kroes de eretreffer, 8-1. Als dan de derde speler, Seif Alhamrany zes minuten voor het einde ook een hattrick voltooit is het onvermijdelijk dat er dubbele cijfers gaan komen. Eerst komt Lomans toch nog op 9-2 door Jason van Splunteren, maar met zijn vierde van de avond bepaalt Stefan Putman de 10-2 eindstand en een ruime overwinning voor Pon Sportief.     

De Greef Diervoeders - DEG Financiële Dienstverlening  0 - 2  

Een kraker in de hoofdklasse en dat merken we meteen aan het hoge tempo en de felheid van de strijd. De keeper van de Greef, Ricardo van Apeldoorn, houdt zijn team in de eerste fase op de been door een aantal mooie reddingen. Ook De Greef krijgt dan kansen, maar door goed verdedigen van DEG komt dit niet tot een score. Opnieuw krijgt de keeper van De Greef het zwaar te verduren, maar hij staat geen doelpunten toe tot vijf minuten voor rust, als Gerwin van Essen uit een ingestudeerde vrije trap de 1-0 voor DEG kan scoren. De emoties beginnen op te spelen, maar de scheidsrechters gaan hier goed mee om. Voor rust krijgt DEG nog een grote kans, maar die wordt niet benut. Het gaat er weer hard aan toe in de tweede helft, maar al snel wordt de 2-0 gescoord door Willem Kalle. Het is hierna opnieuw Ricardo van Apeldoorn die de sterren van de hemel speelt en voorkomt  dat de achterstand van De Greef groter wordt. DEG krijgt nog wel kansen, maar ook een vrije trap wordt niet benut. De Greef krijgt wat vooral in deze fase moeite om sportief te blijven en reageert zich af op de scheidsrechter, wat uiteraard uit den boze is! Het tempo blijft tot het einde hoog, maar het leidt niet tot een wijziging in de score, 2-0 overwinning voor DEG. 

Heart for Gardens - Autobedrijf Frietma  3-1 

Heart for Gardens en Autobedrijf Frietema gaan in deze wedstrijd voor de koppositie in de hoofdklasse. Dit is een prima prestatie van het gepromoveerde Frietma en de ploeg treedt onbevangen aan tegen tegen Heart for Gardens. Het spel golft op en neer met veel druk van beide teams, hierdoor ontstaan er in de beginfase weinig kansen. Het harde werken van Frietema wordt dan vijf minuten voor rust beloond als Ruben Imminkhuizen de 1-0 kan binnenschieten. Op slag van rust kan Tim Staal dan de 1-1 scoren, wat gezien de verhoudingen in het veld een terechte tussenstand is. Na rust is er een zelfde spelbeeld, maar als Paul de Graaf halverwege de tweede helft met een mooie solo ook de keeper omspeelt, wordt de bal door een speler van Frietema onfortuinlijk in eigen doel gelopen. Voor Heart for Gardens een bevrijdende treffer, zij kunnen nu met iets meer rust voetballen wat hun spel duidelijk ten goede komt. Rogier van Spengen kan daardoor vier minuten voor tijd de 3-1 scoren, waardoor het een lastig verhaal wordt voor het niet aflatende Frietema. Hun eindspurt wordt niet beloond met een doelpunt en daardoor wint Heart for Gardens met 3-1 en blijven zij aan kop in de   

Safedrive rijopleidingen - Drukkerij Woudenberg  3 - 3 

In een aantrekkelijke en sportieve wedstrijd is Safedrive het team dat druk zet en Drukkerij Woudenberg het team dat countert. Inzet van de wedstrijd is het verwijderd raken van de degradatiezone, waar beide teams bij verlies terecht komen. Er ontstaan kansen, maar zelfs bij een man-meer situatie kan Safedrive deze niet omzetten in doelpunten. Halverwege de eerste helft wordt Drukkerij Woudenberg sterker en dit overwicht resulteert wel in een doelpunt, mooi ingeschoten door Aart-Jan van der Wind. Safedrive komt onder druk en heef teven geen antwoord. Jos van Leeuwen kan de 2-0 scoren en als dan Safedrive ook twee minuten met een man minder moet spelen profiteert de Drukkerij wel en he tis 3-0 door opnieuw Aart-Jan van der Wind. Vlak voor rust kan Leendert -Jan van Ooijen dan toch de psychologisch belangrijke 3-1 scoren, waardoor in de tweede helft de jacht wordt geopend om de achterstand weg te werken. Door de hoge inzet valt er ondanks het sportieve spel toch een vrij groot aantal gele kaarten, en dankzij zo'n gele kaart kan Safedrive nu via Lindert van Beek op 3-2 komen en de spanning is weer geheel terug in de wedstrijd. De laatste tien minuten zijn beide teams weer compleet en Safedrive begint een vroeg eindoffensief, wat leidt tot een open wedstrijd met afwisselend kansen over en weer. Halverwege de tweede helft maakt Jorian van Beek de 3-3 en Safedrive voelt het morele overwicht om door te stoten. Er volgt een tumultueuze eindfase, maar geen doelpunten, waardoor de puntendeling een feit is. Normaliter schrijft men dan dat dit voor niemand iets heeft opgeleverd, maar in dit geval is dat anders. Beide teams stijgen boven de degradatiezone uit, als dat met één of twee punten voorsprong nog geen zekere positie. 

Bouwbedrijf Morren B.V.  - Technica  3 - 2 

De belangen zijn hoog in deze wedstrijd tussen de koploper en de rode lantaarndrager in de eerste klasse. Technica dat nog maar twee punten heeft is gebrand op de eerste overwinning en Morren kan bij winst zijn koppositie verstevigen naar een voorsprong van vijf punten na vier wedstrijden! 

Morren zet meteen druk en verzuimt na één minuut om de score al vroeg te openen. Na vier minuten is het wel raak als Gerben Staal de score opent. Technica zit een moeilijke fase, maar Tom Horst kan enkele minuten later met een verrassend schot de 1-1 laten aantekenen en hierna komt zijn team wat beter in de wedstrijd. Er ontstaat een evenwicht, maar dan schiet Cor Broekhuizen van afstand onhoudbaar binnen en Technica moet opnieuw achter de feiten aanlopen. Doordat beide teams een volle bank hebben blijft het tempo hoog en in de tweede helft gaat Technica vol in de aanval voor de gelijkmaker. Het is echter keeper Devin van Oostrom die tot het uiterste moet gaan om de 3-1 te voorkomen. Morren neemt nu de aanval weer over, maar Technica voorkomt verdere scores tot halverwege de tweede helft. Daarop volgt een mooie combinatie van Technica en Mark Heshusius rondt deze fraai af voor de 2-2. Toch blijft Morren overwicht houden en even later kan Gerben Staal dan toch 3-2 scoren. Ondanks pogingen van Technica om voor de derde keer op gelijke hoogte te komen blijkt dit ook de eindstand te zijn en wint Morren dit beladen duel.