WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 06 november 2015 gespeelde wedstrijden.

 

Makelaardij Woudenberg & Szamen - De Smit Belastingadvies 4-6

De avond begint met een ware thriller in de tweede klasse. Een topper tussen de nummers 1 en 2. Beide teams zijn tot dusver ongeslagen en op doelsaldo voert Makelaardij Woudenberg & Szamen (MWS) de ranglijst aan. Binnen de minuut scoort MWS. Arnold Kemp zorgt voor een stormachtig begin van de wedstrijd. DSB beperkt zich vanaf het begin tot verdedigen, maar komt na de vroege tegengoal wat beter in de wedstrijd. DSB gaat wat beter voetballen en daardoor ontstaat er een interessante wedstrijd met een hoog tempo. De grootste kansen en mogelijkheden blijven echter voor MWS. Na 6 minuten resulteert dat opnieuw in een doelpunt. Lennard de Korte bewaart goed het overzicht en stelt Arnold Kemp in staat zijn tweede doelpunt te maken. Hij blijft koel en knalt de 2-0 binnen. Lang blijft deze voorsprong niet staan, want direct na de 2-0 maakt Angelo Scherpenzeel de aansluitingstreffer. Hij profiteert van de aanvallende intenties van MWS en schiet de 2-1 binnen. Meteen daarop wordt de stand gelijk gebracht. Doelpuntenmachine Kevin van Nieuw-Amerongen schuift de bal na een fantastische aanname tussen de benen van de keeper door, 2-2. DSB blijft daarna aanvallend en naar voren voetballen en dat levert opnieuw een doelpunt op. Weer Kevin van Nieuw-Amerongen die oog in oog met doelman Donker keurig de verre hoek weet te vinden. Zo wordt een 2-0 achterstand door SDB in minder dan 10 minuten omgezet in een 2-3 voorsprong. Beide teams blijven aanvallend en goed voetballen met kansen over en weer. Arnold Kemp heeft de gelijkmaker op zijn schoen, maar doelman Van de Linden redt geweldig. Ook daarna blijkt de doelman van DSB een enorme sta-in-de-weg voor MWS waardoor de stand 2-3 blijft. Richting de rust krijgt MWS weer een klein overwicht, gedreven door de achterstand, maar ook DSB blijft kansen creëren. Doelpunten worden er niet meer gemaakt, waardoor de ruststand na een goede en attractieve eerste helft 2-3 is.  

De tweede helft kent eenzelfde spelbeeld. Kansen voor beide teams en een licht overwicht voor MWS. De eerste echt grote kans in de tweede helft is voor Jurrian Vissink. Zijn inzet gaat door de benen van de keeper, maar wordt op de lijn gekeerd door de belangrijkste man aan de zijde van DSB. Opnieuw een enorme kans voor MWS, maar de inzet van Arnold Kemp wordt opnieuw door een verdediger van de lijn gehaald. Aan de andere kant krijgt ook DSB nog een paar mogelijkheden, maar doelman Donker keept een prima tweede helft. Het aanwezige publiek, dat in grote getalen aanwezig is, wacht op de gelijkmaker van MWS, die in de lucht hangt. Maar dan slaat DSB toe. Uit een corner tikt Angelo Scherpenzeel ineens de bal keurig in de verre hoek en zet de tussenstand op 2-4. Met nog een kleine zes minuten te gaan, een interessante situatie. MWS blijft aanvallen om doelpunten te forceren en blijft daarbij de oplossingen voetballend zoeken. Echter, het zit de ploeg niet mee. De bal wil er de tweede helft niet in. Een oud voetbalcliché leert dat de tegenstander de kansen wel benut wanneer je dat zelf niet doet. En zo ook nu. Een uitval van DSB levert een vrije trap op die door Angelo Scherpenzeel ineens in de verre hoek wordt geramd, 2-5. Kort daarop maakt ook Kevin van Nieuw-Amerongen zijn derde van de avond en gooit de wedstrijd in het slot, 2-6. De wat meer ervaren spelers van DSB profiteren van de aanvalsdrang van MWS. Ondanks het feit dat MWS technisch beter voetbalt, speelt DSB veel tactischer en slimmer en profiteren zij op belangrijke momenten van slippertjes van de tegenstander. In de laatste minuut weet MWS toch nog te scoren. Jonathan van Grol weet in de laatste minuut nog twee doelpunten te maken, waarbij vooral de laatste een beauty is. De eindstand wordt daarmee 4-6. Een enigszins geflatteerde uitslag, na een fantastische wedstrijd! 

Ad Exitum - Van de Lagemaat Bouw & Renovatie 1-2 

Van de Lagemaat neemt het op tegen Ad Exitum dat op de zevende plaats staat in de tweede klasse. Ad Exitum begint echter sterk aan de wedstrijd en krijgt in de openingsfase direct enkele mogelijkheden. Goed keeperswerk van doelman De Pater houdt de tussenstand op 0-0. Van de Lagemaat beperkt zich overwegend tot verdedigen, maar komt er zo nu en dan gevaarlijk uit. Echt grote kansen levert dit niet op, maar de afstandsschoten zorgen wel voor enige paniek achterin bij Ad Exitum. Halverwege de eerste helft wordt een slippertje in de defensie van Ad Exitum bijna afgestraft door Van de Lagemaat. Een goede redding van doelman Leeuwdrent voorkomt de 0-1. Kort daarop slaat Ad Exitum toe. Een mooi schot van Jaap de Groot betekent de 1-0 en dat is een goede afspiegeling van de wedstrijd. Van de Lagemaat krijgt wel kansen en mogelijkheden, waarbij met name John Hardeman voor gevaar zorgt. Doelman Leeuwdrent keept echter prima en voorkomt met enkele goede reddingen een tegendoelpunt. Kort voor rust maakt Van de Lagemaat toch de gelijkmaker. Tonny van Keulen trekt van rechts naar binnen en schuift de bal keurig in de korte hoek, 1-1. De eerste helft levert verder geen doelpunten meer op waardoor de ruststand 1-1 is.  

De tweede helft kent een spelbeeld waarin de beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Na vijf minuten zet John Hardeman Van de Lagemaat op voorsprong. Hij neemt de bal ineens op de pantoffel en laat doelman Leeuwdrent met een keiharde volley kansloos, 1-2. Ad Exitum gaat richting het einde van de wedstrijd meer en meer naar voren voetballen in jacht op de gelijkmaker. Daardoor ontstaan er mogelijkheden voor Van de Lagemaat. John Hardeman krijgt oog in oog met de keeper de kans op de beslissing, maar een uitstekende redding voorkomt de genadeklap. Vijf minuten voor tijd is Robert Bakker voor Ad Exitum dicht bij de gelijkmaker zijn schot gaat richting de kruising, maar wordt op schitterende wijze gekeerd door keeper De Pater. Doordat de stand 1-2 blijft, wordt de slotfase van de wedstrijd spannend. Het is alles of niets voor Ad Exitum. Het wordt niets. Het slotoffensief van Ad Exitum levert geen doelpunten op, waardoor Van de Lagemaat een enigszins benauwde 1-2 overwinning boekt. 

De Kaasknabbel - VV Boyz 6-2 

Opvallend detail bij deze wedstrijd in de derde klasse is dat beide teams zonder wisselspelers aantreden. Het wordt dus waarschijnlijk een uitputtingsslag waarbij degene met de langste adem zal winnen. VV Boyz is in de openingsfase het dichtst bij een doelpunt, maar de inzet van Theo-Jan Veenvliet raakt het aluminium. De Kaasknabbel breekt vervolgens de wedstrijd open. Jeroen Hazeleger schiet kort en laag binnen en zet zijn team daarmee op een 1-0 voorsprong. Kort daarna maakt Hazeleger zijn tweede doelpunt. Hij weet een strakke voorzet op waarde te schatten en kan eenvoudig de 2-0 binnentikken. De Kaasknabbel heeft het betere van het spel en drukt dat uit in doelpunten. Een rush langs de lijn van Tim van de Berg eindigt in een voorzet die bij de tweede paal zomaar binnenrolt en de feitelijke beslissing in de wedstrijd betekent, 3-0. Het spel van VV Boyz komt vanavond niet uit de verf. De Kaasknabbel voetbalt veel makkelijker en heeft dan ook het betere van het spel. Nog voor rust wordt de stand ook 4-0. Een strakke dieptepass wordt door Jesper Heslenfeld keurig op waarde geschat en hard en laag binnengeschoven. Ruststand 4-0.     

Na rust kent de wedstrijd eenzelfde spelbeeld. VV Boyz voetbalt wel iets meer naar voren, maar echt gevaarlijk wordt de ploeg niet. Vijf minuten na rust weet VV Boyz toch te scoren. Theo-Jan Veenvliet schuift na een soepele combinatie beheerst binnen, 4-1. Aan de andere kant is Tim van de Berg dicht bij zijn tweede goal van de avond, maar keeper Schoonderbeek redt knap. Halverwege de tweede helft krijgt VV Boyz een penalty. Evert Veenvliet gaat achter de bal staan, maar is erg onfortuinlijk en raakt de buitenkant van de paal. Daardoor blijft de stand 4-1 in het voordeel van De Kaasknabbel. Opnieuw is Tim van de Berg dicht bij zijn tweede doelpunt. Deze keer echter, belandt zijn stiftje op de deklat en levert het opnieuw geen doelpunt op. Wat Van de Berg niet lukt, lukt Heslenfeld wel. Hij kan de bal in alle vrijheid aannemen en zet met een geplaatst schot de 5-1 op het scorebord. Kort daarop weet Heslenfeld ook zijn derde doelpunt te maken. Uit een counter rolt hij de bal onder doelman Schoonderbeek door en zet daarmee de 6-1 tussenstand op het bord. De eindstand wordt bepaald door Evert Veenvliet. Voor de statistieken en de eer maakt hij de 6-2. De Kaasknabbel behaalt een verdiende overwinning en is duidelijk een maatje te groot voor VV Boyz. 

Van Campen Schilderwerken - Methorst Milieu 3-0 

Direct in de openingsfase maakt Van Campen haar intenties duidelijk, winnen. De ploeg zet direct de aanval in en wordt via schoten gevaarlijk. Methorst Milieu wordt hierdoor gedwongen te verdedigen en moet alle zeilen bijzetten om Van Campen te stoppen. Met kunst- en vliegwerk overleeft Methorst het offensief van Van Campen. Halverwege de eerste helft gaat dan ook Methorst wat beter voetballen en worden er enkele kansen gecreëerd. Het beter van het spel blijft wel voor van Campen, maar ook Methorst meldt zich zo nu en dan voor de goal van de tegenstander. Met name Martin van Dieten zorgt voor gevaar aan de kant Methorst. De grootste kansen en beste mogelijkheden blijven echter voor Van Campen. Helaas voor de schilders, keept doelman Heusdens van Methorst een perfecte wedstrijd en voorkomt hij met enkele goede reddingen een tegengoal. Enkele minuten voor rust moet hij toch capituleren. Michael Bos ramt een rebound snoeihard binnen en zet Van Campen op een verdiende 1-0 voorsprong. Doelpunten worden er in de eerste helft niet meer gemaakt en de ruststand is dan ook 1-0. 

Kort na rust ontstaat er een man-meersituatie voor Methorst. Ook Van Campen laat zien te kunnen verdedigen en weet de twee minuten zonder kleerscheuren te doorstaan. Uit een counter komt Van Campen vrij voor de keeper, maar opnieuw blijkt doelman Heusdens een sta-in-de-weg. Kort daarop moet hij opnieuw reddend optreden, en ook deze keer weet hij de bal te keren. Halverwege de tweede helft krijgt ook Van Campen een man-meersituatie, maar ook deze levert geen doelpunten op. Ondanks dat veel doelpunten uitblijven, is de wedstrijd spannend en, zeker voor de neutrale toeschouwer, een interessant duel. De irritatie over en weer zorgt voor de nodige lading en dat maakt de wedstrijd enigszins beladen. Van Campen krijgt legio kansen en mogelijkheden, maar doelman Heusdens en de paal staan succes keer op keer in de weg. Kort voor tijd weet Van Campen de wedstrijd toch te beslissen. Een uitworp van de keeper zet Michael Bos alleen voor de keeper van Methorst. Die heeft deze keer geen antwoord en daardoor wordt het 2-0. Net voor het fluitsignaal weet Bos ook nog zijn hattrick te completeren en de eindstand op 3-0 te bepalen. Een verdiende overwinning voor Van Campen die het overwicht uiteindelijk in doelpunten weten om te zetten. Veteraan Grootendorst vervult de gehele wedstrijd de rol van mascotte met verve.   

Herry’s Bar/HerWimBox - Moestas 8-3 

In de kelder van de hoofdklasse nemen de nummers 7 en 8 het tegen elkaar op. Een degradatieduel waarin de beide teams tot dusver slecht 1 punt wisten te behalen in 4 wedstrijden. De teams beginnen fel aan de wedstrijd en creëren kansen en mogelijkheden over en weer.  Beide keepers staan echter prima te keepen en daardoor blijven snelle doelpunten uit. De wedstrijd wordt opengebroken door Barry Koot van Herry’s Bar. Na een prima aanval kan Koot binnenschieten en de 1-0 op het scorebord zetten. HB heeft het betere van het spel en dringt Moestas terug op eigen helft. Het veldoverwicht levert kansen en mogelijkheden op voor HB. Het is opnieuw Barry Koot die de 2-0 op de schoen heeft, maar deze keer gaat zijn inzet hoog over. Niet veel later is het dan toch raak. Een snoeiharde vrije trap van Joost Sas vliegt binnen en laat doelman Budding van Moestas kansloos, 2-0. Kort voor rust beslist HB feitelijk al de wedstrijd. Barry Koot schiet van grote afstand de 3-0 binnen, wat ook de ruststand wordt. Kort na rust wordt het allemaal nog erger voor Moestas. Een ongelukkig moment voor Stefan van Veenendaal die een ‘Veltmannetje’ doet en de bal in de korte hoek achter zijn eigen keeper werkt, 4-0. Het baltempo is met name van Moestas veel te laag en door het ontbreken van wisselspelers, gaat ook de vermoeidheid een rol spelen. HB daarentegen voetbalt frank en vrij. De wedstrijd is binnen en daardoor kan het team zich zo nu en dan hoogstandjes permitteren. Dennis van Ee weet dit zelfs in een doelpunt om te zetten, als hij de bal subtiel over doelman Budding stift en de 5-0 laat aantekenen. Als Terus ten Ham kort daarna de 6-0 binnen puntert lijkt het een enorme oorwassing voor Moestas te gaan worden. De eer wordt echter toch nog gered. Van de Berg schiet de 1-6 binnen en heel even lijkt dat Moestas te inspireren. Kort na de eerste treffer weet Christiaan van de Mark opnieuw te scoren voor Moestas, 6-2. Kort daarop maakt hij ook zijn tweede doelpunt en brengt de tussenstand op een iets dragelijkere 6-3. Dennis van Ee echter, maakt aan alle intenties snel een einde. Hij zet de 7-3 op het scorebord en daarmee is het verzet van Moestas definitief gebroken. De eindstand wordt zelfs nog 8-3 door Terus ten Ham. Moestas blijft rode lantaarndrager in de hoofdklasse. HB Behaalt de eerste overwinning van het seizoen, maar blijft wel op de zevende plaats staan.  

Heart for Gardens - Bar de Camp 5-4 

De avond wordt afgesloten met een ware topper in de hoofdklasse. Regerend kampioen Heart for Gardens (HfG) speelt tegen Bar de Camp. Beide teams kunnen dit seizoen niet beschikken over enkele vaste waarden, als gevolg van het succes van de plaatselijke VV Woudenberg. Dat maakt de competitie wel interessant en heeft tot gevolg dat iedereen van iedereen kan winnen. Bar de Camp is na de prima start in de competitie dan ook een uitdager voor de titel en kan vanavond de krachten meten met de regerend kampioen. Wellicht dat dit in de achterhoofden van de spelers zit, want het begin is wat weifelend van Bar de Camp. HfG krijgt enkele kansjes, maar doelman Kollmann blijkt een betrouwbare sluitpost. Robin Hannah breekt vervolgens de wedstrijd open. Na een goede fase van BdC schuift hij de bal in de verre hoek en laat de gelegenheidskeeper van HfG het nakijken. Echter, HfG heeft Tim Staal in de gelederen en die heeft al vaker bewezen het net makkelijk te kunnen vinden. Zo ook vanavond. Met een keihard schot zet hij HfG weer op gelijke hoogte, onder goedkeurend gebrul van het aanwezige publiek. Echter, een vrije trap van BdC levert opnieuw een doelpunt op. Robin Hannah schiet laag binnen en zet daarmee de 1-2 op het scorebord. Doelpunten vallen er niet meer in de eerste helft en daardoor wordt 1-2 ook de ruststand.  

Na rust jaagt HfG op de gelijkmaker. Het is opnieuw Tim Staal die de gelijkmaker produceert. Een snoeihard schot laat doelman Kollmann kansloos en betekent de 2-2. Een gele kaart voor Robin Hannah levert vervolgens een man-meersituatie op voor HfG. Weer profiteert Staal die zijn hattrick completeert en HfG voor het eerst deze avond op voorsprong zet. De 3-2 lijkt verlammend te werken op Bar de Camp. Het team is het even helemaal kwijt en dat kan je je tegen HfG niet permitteren. Nieuwkomer Heintjes kan zijn debuut voor HfG na een prima aanval opluisteren met een doelpunt en vergroot de voorsprong naar 4-2. Publiek en spelers zijn bijzonder tevreden met het doelpunt en ook de keeper viert het doelpunt op de middellijn mee. Daardoor is de goal leeg, maar mag Bar de Camp wel aftrappen. Emmanuel Mahonga profiteert optimaal van dit buitenkansje en schiet vanaf de middellijn de bal keurig in de goal, 4-3. Deze tussenstand brengt de spanning weer volledig terug in de wedstrijd. Echter, lang duurt dit niet. Mark de Graaf speelt weer eens mee aan de zijde van HfG en toont aan dat hij een van de belangrijkste spelers is. Hij speelt al de hele avond een prima wedstrijd en is zoals altijd een enorme handenbinder voor de defensie van de tegenstander. Kort na de 4-3 straft hij een foutje van Bar de Camp dodelijk af en zet, met enige hulp van de keeper, de 5-3 op het scorebord. Bar de Camp zet vervolgens alles op alles en probeert via een zinderend slotoffensief een nederlaag te voorkomen. Echter, HfG verdedigd prima en het zit BdC ook niet mee. Schoten gaan net naast of op paal/lat. Twee minuten voor tijd krijgt BdC nog wel ene vrije trap. Robin Hannah ramt de bal keihard in de kruising en produceert daarmee de aansluitingstreffer, 5-4. Ondanks de kansen en mogelijkheden in de laatste minuten, lukt het BdC niet meer te scoren en daardoor wint HfG deze zinderende wedstrijd met 5-4. Zij staan na vanavond dan ook alleen aan kop.