WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 14 september 2018 gespeelde wedstrijden.

 

Van Egdom Metaalbewerking (VEM)  -   Van Campen Schilderwerken  (VCS)   2  -  6

Als je als keeper een seconde twijfelt over wel of niet uitkomen, dan ben je gezien. De VEM doelman gunde Michael Bos die seconde en daar had hij genoeg aan om na 8 minuten VCS op 0-1 te zetten. Drie minuten daarna brengt Marko Rietema, de nieuwe aanwinst van VEM, de ploegen weer in evenwicht 1-1. Beide ploegen daarna vol op de aanval en dan wordt het verschil duidelijk. Het positiespel van VCS is duidelijk beter dan dat van VEM. Daarnaast speelt VEM erg doorzichtig en is technisch de mindere van VEM. Dit is met veel inzet en enig tactisch spel nog wel te compenseren. Het grote verschil tussen deze twee ploegen is dat VCS veel scorend vermogen heeft, iets wat VEM mist. Marco ten Hoven nog voor de rust met de 1-3. Na de rust laat Michael Bos nog eens zien wat snel en effectief scoren is. Hij zet de 1-4 op het scorebord. Piet van der Bas met een curieus doelpunt doet nog wel iets terug 2-4. Direct daarna brengt Michel Torny de marge weer op drie door 2-5 te scoren. Veel kansen voor VCS o.a. Harun Guven in een 1 op 1 maar hij schiet te gehaast en naast. Michael Bos daarna met een weergaloos doelpunt à la Van Basten in de EK finale van 1988. Zijn 2-6 levert terecht veel applaus op. Verdiende overwinning voor tweede klasser VCS.

 

Sport- en Dierenshop Woudenberg  (SDW) -  Bakkerij van den Pol   1 - 0

Een levendige/felle wedstrijd tussen promovendus SDW en Van den Pol. Laatstgenoemde dicht bij de 0-1 maar SDW weet de bal van de doellijn weg te werken. Jesse Cozijnsen namens SDW op de paal. Ploegen zijn goed aan elkaar gewaagd maar weten voor de rust niet te scoren. Na de rust gaat de jonge ploeg van SDW feller spelen. Zij houden het veld groot, combineren sneller en zetten meer druk op de bal. Dit betekent meer werk voor de Van den Pol doelman die wel veel weet tegen te houden maar niet het schot van Loek Radstaake 1-0. SDW blijft daarna het betere van het spel houden. Jesse Cozijnsen schiet weer op de paal. De Van den Pol doelman houdt zijn ploeg lang in de race voor de 1-1 of misschien meer? De bakkers weten echter vanavond het net niet te vinden en verliezen dan ook met 1-0. SDW is een jonge ploeg waar nog veel rek in zit en die ook in de tweede klasse nog wel van zich zal laten horen. Een ploeg om rekening mee te houden!

 

Sanidrome All Stars (SAS)  -  Van de Lagemaat Bouw & Renovatie  (VDL)  4 – 8

Hoewel de uitslag misschien anders doet vermoeden maken deze twee ploegen er toch een leuke wedstrijd van die het aankijken zeker waard is. Het gedegradeerde VDL heeft het in de beginfase moeilijk en ziet SAS via haar nieuwe aanwinst Jordy van Asselt op 1-0 komen. Direct daarna is het alweer 1-1 door wie anders dan Tonny van Keulen. Hij is vanavond (weer) een echte handenbinder voor de verdediging van SAS. Bij SAS hebben ze ook zo’n mannetje, Jordi Hofland. Hij draait goed om zijn tegenstander heen en komt dan in een 1 op 1 met de VDL doelman. Dat kansje benut hij goed en de stand is 2-1. Wat Jordi kan, kan ook Tonny van Keulen. Hij doet hetzelfde en de stand is weer gelijk 2-2. Beide ploegen hadden zich al met deze ruststand verzoend op Jan Budding na. De George Best van VDL scoort net op tijd de 2-3. SAS geeft niet op en komt na rust via Joop Scheer op een op dat moment nog terechte 3-3. Na dit doelpunt gaan bij VDL figuurlijk de mouwen omhoog en is het op z’n Rotterdams gezegd “niet lullen maar poetsen”. John Hardeman maakt een zuivere hattrick en zet daarmee zijn ploeg op een 3-6 voorsprong. Tonny van Keulen strooit nog wat extra zout in de SAS wonden door de 3-7 en 3-8 te scoren. Vooral dat laatste doelpunt is er één uit het boekje. Hij passeert alles en iedereen, inclusief de doelman, om daarna met een hakje de bal in het doel te laten rollen. Dit  is voor een doelman altijd een pijnlijk doelpunt. Van Assel tenslotten met de 4-8 eindstand. Misschien iets geflatteerd maar de spitsen maakten vanavond het verschil. Zo leuk kan voetbal in de derde klasse dus zijn.

  

MBS-installtech  -  Uwwetloket (UWL)   0 – 7

De liefhebbers van doelpunten komen in deze wedstrijd in de derde klasse goed aan hun trekken. Van een wedstrijd is feitelijk geen sprake. De in Roda 46 outfit geklede SAS mannen hebben tegen het veel sneller spelende UWL niet veel in te brengen en kunnen alleen maar proberen tegen te houden. Martin Kroon al snel met de 0-1 en even later via een panna op de keeper met de 0-2. Die stand wordt nog voor de rust verdubbeld door Edwin Prins 0-3 en uit de draai Johan Breevaart met de 0-4. Na de rust direct uit een counter de 0-5 door Henk van der Steeg. Hij schiet hard en hoog binnen. Edwin Prins bepaalt de eindstand met twee doelpunten op 0-7.

  

Makelaardij Woudenberg & Szamen (W&S)  -  Drukkerij Woudenberg (DW)   2 – 1

Beide ploegen zagen hun eerste wedstrijd in verlies eindigen. Een nieuw verlies zou de betreffende ploeg direct in de kelder van de hoofdklasse brengen. W&S vanavond weer in een andere samenstelling maar wel met hun snelle spits Jonathan van Grol. In de beginfase veel inzet van beide ploegen met DW de wel wat  meer aanvallende ploeg. De beste kansen zijn echter voor W&S. Jacco Kemp in een melee van spelers met een hard schot, dat iets van richting wordt veranderd, en de 1-0 is een feit. W&S blijft meer druk op de bal houden. De DW doelman is vooralsnog voor W&S een sta in de weg. Op slag van rust dan toch Jonathan van Grol met de 2-0. Na de rust een zeer aantrekkelijke  wedstrijd met DW dat een tandje bijzet. Verder dan een schot op de paal komt de ploeg vooralsnog niet. W&S wil echter snel de wedstrijd beslissen en pakt langzaam het initiatief weer. Maar ook W&S komt niet verder dan een schot op de paal. Dan komt DW in een 1 op 1 met de W&S keeper maar weet die kans niet te verzilveren. Even later zet DW een 1-2 combinatie op en dan is het wel raak via Mark ten Haaft 2-1. Nu is het weer een echte wedstrijd. Van Grol bijna met de 3-1 maar uit een moeilijke positie schiet hij naast. DW zet de laatste 4 minuten alles op alles om minimaal nog een 2-2 uit het vuur te slepen. Over en weer staan keeper, paal en lat en doelpunt in de weg. Zo wint W&S deze spannende wedstrijd enigszins gelukkig met 2-1. Een slechte start voor DW dat in haar volgende wedstrijd tegen Voedselbank zeker punten zal moeten pakken wil het niet al vroeg in degradatieproblemen komen.

 

VOEDSELBANK (VB)  -  Bar de Camp (BDC)  2  -  7

Bar de Camp is de competitie goed begonnen en geeft daar vanavond een goed vervolg aan. VB treedt aan zonder reserves en dat is risicovol. BDC kan echter naar hartelust wisselen. BDC de beter voetballende ploeg en ook over het geheel gezien met de betere spelers. Nathan Korfker met de 0-1. Dan zet Marc van Ginkel met een keihard schot zijn ploeg op 0-2. Halverwege de eerste helft ziet het er naar uit dat de wedstrijd gespeeld is wanneer Nathan Korfker de 0-3 scoort. Uit een hoekschop brengt BDC de bal hoog voor en dan is het Dawoud Matti die kan inkoppen en de 0-4 scoren. Dan een foutje van de VB doelman en Roefah Tsjekutsen met de 0-5. Bij VB moeten de aanvallende acties komen van Joost Hazeleger. Hij is echter in de spit een eenling. Aron de Vries vervolgens met de 0-6. Dan laat Joost Hazeleger een paar staaltjes zien van scoren uit een moeilijke positive. Zijn eerste solo rond hij hard en hoog tegendraads af 1-6. De tweede solo is bijna identiek aan de eerste en goed voor de 2-6. Joost scoort bijna altijd en overal. Vanavond scoort hij nog een keer maar dan wel heel ongelukkig in eigen doel (bal via lat en Joost in eigen doel). Heeft Joost toch een beetje een hattrick gescoord. Bar de Camp laat zien dit seizoen weer mee te willen gaan doen om de prijzen. Haar volgende wedstrijd is tegen promovendus Amerboys.