WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 28 september 2018 gespeelde wedstrijden.

 

Amerboys  -  Investra   4 – 7

Promovendus Amerboys heeft geen makkelijk start bij haar avontuur in de hoofdklasse. In de eerste wedstrijd werd met verdienstelijk spel verloren van kampioen Heart for Gardens. Vanavond de tweede wedstrijd tegen de nummer twee van vorig seizoen Investra. Dat de Amerboys kunnen voetballen is na krap drie  minuten al duidelijk. Voor Investra goed en wel wakker is staat er al een 2-0 stand op het scorebord door doelpunten van Sonny Koudijs en veteraan Michael Wijnands die op de juiste plaats voor het doel staat om de 2-0 binnen te tikken. Jammer voor de Amerboys is dat Investra een team is met veel scorend vermogen. Remco Polinder na vier minuten met de aansluitingstreffer 1-2 en direct daarna met een hard schot op de paal. Daarna beide teams over en weer in de aanval. Berendjan Sok snoeihard met de 2-2. Als Bart de Bruijn op links goed ingrijpt stelt hij Berendjan Sok in staat om de 2-3 te scoren. Op slag van rust zet Investra nog een goede 1-2 combinatie op en is het Bart de Bruijn die 2-4 scoort. Na de rust Herman Balfoort na een solo tegendraads met de 2-5. Amerboys kan met een counter af en toe goed doorkomen, maar vindt dan doelman Siereveld op haar weg, Aan de andere kant is het doelman Yosri Ben Ahmed die heel veel weet tegen te houden en zijn ploeg voor een nog grotere achterstand weet te behoeden. Investra laat zich tegen het einde van de wedstrijd weer terugzakken en dat is vragen om moeilijkheden. Berendjan Sok scoort met de 2-6 de beslissing al weet Amerboys kort voor tijd binnen één minuut!? twee keer te scoren via haar gevaarlijkste aanvaller Charafeddine Benalla 4-6. Investra trekt daarna maar weer ten aanval en scoort via Remco Polinder de 2-7. Opvallend detail: vorig seizoen kreeg Investra de gehele competitie totaal 15 doelpunten tegen. Na twee wedstrijden zit de ploeg al bijna op de helft. Het heeft wel de volle buit uit twee wedstrijden terwijl Amerboys nog met lege handen staat.  

 

Rijschool Loef  -  Heart for Gardens  (HFG)    3 – 1

Kampioen HFG zet direct na het eerste fluitsinaal Loef vast op eigen helft. Het tactisch concept van Loef is vanavond goed verdedigen en loeren op een snelle uitbraak. Met dit tactisch concept heeft het in het verleden het “grote” HFG uit het bekertoernooi weten te stoten. Van het grote HFG is dit seizoen voorlopig nog geen sprake. De ploeg komt met veel nieuwe spelers en haalt daarmee niet meer het niveau van vorig seizoen. Zo heeft de ploeg vanavond op doel Mark de Graaf en dat is geen geboren keeper. Rob  Nannenberg weet hem eenvoudig te passeren en Loef op een verrassende 1-0 te zetten. HFG zet daarna alles op de aanval. Heeft veel balbezit maar de kansen zijn beperkt. En is er een kansje voor HFG dan is staat Loef doelman Gerben van Varenkamp paraat. Hij staat vanavond een degelijke wedstrijd te keepen en weet fantastisch te redden op een indraaiend schot van HFG. In de eerste helft wel de betere kansen voor Loef. Als het wat rustiger en secuurder was geweest had er zomaar een 3-0 stand op het scorebord kunnen staan. Na de rust een wat meer aanvallend Loef. Slecht uitverdedigen van HFG stelt Marijn de Korte in staat om de 2-0 te scoren. Die stand wordt Mark de Graaf te gortig. Hij moet machteloos toezien dat zijn ploeg aanvallend geen potten kan breken en besluit om zelf maar mee naar voren te gaan. Met zijn afstandsschoten, eentje via keeper en binnekant paal uit het doel, is hij nota bene de gevaarlijkste aanvaller van HFG. Twee minuten voor tijd weet HFG een lage voorzet te plaatsen in een melee van spelers. Bij de tweede paal is het Klaas Rus die rustig de 2-1 weet te scoren en dan is het opeens weer een wedstrijd. Voor HFG is het in de laatste minuut dan ook alles of niets.Doelman Mark de Graaf trekt mee ten aanval en dat wordt HFG fataal. Willem-Arie van Olst krijgt uit de kluts de bal voor de voeten en van grote afstand weet hij keurig de bal in het verlaten doel van HFG te deponeren 3-1. Meevoetballende keepers voegen 99 van de 100 keer niets aan waarde toe. HFG buigt het hoofd en krijgt bijna via diezelfde Van Olst nog een doelpunt tegen. Deze uitslag geeft aan dat er dit seizoen in de hoofdklasse verrassingen verwacht kunnen worden en dat het niet bij voorbaat vast staat dat HFG makkelijk (weer) kampioen gaat worden.

 

Autobedrijf Frietema  -  Keukengalerie/AV verzekeringen (KAV)   8 – 1

Beide eerste klassers troffen elkaar op 19 september jl. ook al in de beker, althans dat was de bedoeling. KAV kwam echter niet opdagen zodat Frietema reglementair won met 5-0. Vanavond zal het voor KAV niet veel beter worden. De beginfase is nog gelijkopgaand met de beste kansen voor KAV. Marwin Glas, met een simpel rollertje onder de keeper door en daarna met een hard schot, zet al snel een 2-0 stand op het scorebord. Wouter Imminkhuizen bepaalt de ruststand op 3-0. Met die stand is het verzet van KAV gebroken en de wedstrijd feitelijk gespeeld. Direct na de rust weer een simpel rolletje waar de keeper finaal overheen duikt 4-0 door Marwin Glas. Duiken op zulke zachte rollertjes is vragen om moeilijkheden! Oprapen of stoppen met de voet is veel veiliger. Frietema gaat rustig door en Corné Kasper met de 5-0. Bij Frietema zijn Wouter Imminkhuizen en Marwin Glas de mannen met scorend vermogen. Vooral de laatste is in de tweede helft erg gedreven bezig. Bernard Pul met de 6-0. Roy Groot redt daarna de eer voor KAV door de 6-1 te scoren. Het laatste woord is aan Wouter Imminkhuizen door eerst de 7-1 weet te scoren. Direct na dit doelpunt draait hij prima weg van zijn tegenstander en de 8-1 is een feit. Een verdiende overwinning voor Frietema die zichzelf alleen nog kan verwijten niet de dubbele cijfers te hebben gehaald.

 

Kok Houtagenturen  -  Drieklomp Makelaars      5 – 2

Drieklomp had een slechte start in de tweede klasse en kreeg direct al een 6-0 nederlaag te verwerken. Vanavond hebben de makelaars een goede start. Hans Henzen weet een aanval van Kok te onderbreken om vervolgens fraai de 0-1 te scoren. Kok zet een tandje bij maar weet voor de rust niet te scoren. Na de rust zijn de rollen ongedraaid. Marcel Ruijter met een dropvolley en de 1-1 is een feit. Quinten Steenbeek en Laurens Kok zetten Kok vervolgens op een 3-1 voorsprong en dat is de doodsteek voor Drieklomp. Pech voor de makelaars dat er nog wel een bal op de paal gaat. Thijs Holtsingel met de 4-1 en even later vanaf de stip met de 5-1. Kok gaat daarna wat nonchalanter spelen en moet toezien dat Drieklomp toch nog goede mogelijkheden krijgt op de stand een wat draaglijker aanzien te geven. In die fase laat de Kok doelman zien aardig een balletjke tegen te kunnen houden. Robert Hek is de enige speler van Drieklomp die het net nog weet te vinden 5-2. Drieklomp na twee wedstrijden de rode lantaarndrager. Kok door deze overwinning middenmoter.

 

Bakkerij van den Pol  -  Dorcas Woudenberg   1 – 4

Vanavond een wedstrijd tussen twee  fysiek sterke ploegen. Promovendus Dorcas moet in de beginfase toezien dat haar doelman twee keer getest wordt en die testen prima doorstaat. Beide tweede klassers vol op de aanval en zo ontstaat er een wedstrijd leuk om naar te kijken. De iets betere kansen voor Pol maar gaat slordig met die kansen om en dat zal de ploeg vanavond gaan opbreken. Willem van den Pol is de man die de wedstrijd openbreekt en de 1-0 weet te scoren. Daarna krijgt hij nog prima kansen om een hattrick te scoren maar het vizier staat bij zowel Willem als bij veel van zijn ploeggenoten vanavond op zeer onscherp. Het verschil in deze wedstrijd wordt gemaakt door Robert Bakker. De spits van Dorcas is veruit de gevaarlijkste man aan Dorcas kant en hij weet dan ook voor zijn ploeg de gelijkmaker te scoren 1-1. Dit wordt ook de ruststand. Na de rust komt slecht uitverdedigen Pol duur te staan. Wie anders dan Robert Bakker pikt de bal op en soleert rustig door de Pol verdediging om vervolgens de 1-2 af te drukken. Dorcas voelt dat er meer in zit zeker wanneer Pol slordig en te geforceerd gaat voetballen. Pol blijft wel druk op de bal houden maar Dorcas is een degelijke en stugge ploeg die niet veel weggeeft. Tenslotte is Dorcas de houder van de Jan van Beveren trofee (minst  gepasseerde verdediging in 2017-2018). Robert Bakker met een hard schot op de kruising en even later wel met zijn hattrick dus met de 1-3. Ook in deze wedstrijd acht de doelman het nodig om ver uit zijn doel te komen en ook nu wordt dit afgestraft en wel door Mike Toller 1-4. Waarmee eens en te meer bewezen is dat meevoetballende keepers eerder voor een na- dan een voordeel zorgen. Een iets wat geflateerde overwinning voor Dorcas dat vanavond Robert Bakker heel veel dank verschuldigd is. Vraag rijst wel, hoe sterk is Dorcas zonder Robert Bakker? Mogelijk komt het antwoord deze competitie nog? Voorlopig heeft Dorcas na twee wedstrijden de volle buit weten binnen te halen. Van den Pol staat nog met lege handen.